Joj, spuščate se v nekaj, kar ne poznate.
O tem sem nekoč, nekje že obširno pisala, v temi z popolnoma enako vsebino.
Komercialni oglasi z standardno vsebino podležejo tistim splošnim pravilom, ki so povsod zapisani. To je to, kar mi ve servirate pod nos.
Oglase, kakršne bi ve rade dajale, ne spadajo v ta tip oglaševanja, ker ničesar ne prodajate, kupujete, menjavate ali oglašujete svoje storitve. To so glasi
opozorilnega tipa. Za njih veljajo drugačna pravila in jih vsak lasnik revije ali portala tolmači po svoje. Jaz sem sprobala take oglase dajati že v vse slovenske edicije ( delo, večer, dnevnik, ND, salomon v tiskani obliki in bolha na internetu ) Povsod so mi jih objavili brez problemov, samo, da sem navedla svoje kompletne podatke z naslovom in tel.št ter jih plačala ( razen salomon in bolha).
Resničnost podatkov so pred objavo tudi preverili, ne glede nato, da sem oglase plačala.
Povsod kamor ljudje dajemo oglase je potrebno navesti določene podatke, ki popolnoma zadovoljujejo oglaševalskim zakonom. Če iščemo sobo in objavljamo oglas, bodo od nas zahtevali identifikacijski dokument, tudi če je oglas plačljiv. Na bolhi se moraš registrirati. Ali ste mogoče opazili, vsaj tisti, ki smo registrirani, da se z lažnimi podatki ne moreš registrirati na bolho niti na salomon?
No, opozorilni oglasi podležejo drugačnim predpisom, ki jih v splošnih predpisih ni objavljeno, zato je pač potrebno kontaktirati odgovorne in se z njimi dogovoriti. V teh primerih se boste morali zglasiti pri njih na sedežu podjetja ali pa se bo njihov zastopnik oglasil brezplačno pri vas doma. Del preverjanja.
Bom končala v tej temi z ljudmi, ki se vedno nekaj ven mečejo in imajo prav. Da bi pa dali drugemu kredibilnost je pa za njih že preveč. Zato se ne sprašujte in ne jokajte javno, da so vam oglase brisali. Brisali so jih zaradi vašega neznanja in samovoljnega obnašanja. In to sem napisala že nekaj postov nazaj.
Kaj je potrebno, da bi taki oglasi izšli na pravih mestih, pa izgleda zelo dobro veste tudi brez moje pomoči.
Samo v vednost: moji oglasi še nikoli niso bili nikjer izbrisani, tudi če so vsebovali opozorilno vsebino.
Pa veliko sreče v boju...proti komu že

Miša