Čivava [Chihuahua]

ursa · 996949

sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #300 : 28 Februar 2007, 14:25:24
en lep pasji pozdravcek ;)
tudi sama sem ze v nedeljo ob 8.55h cakala v vrsti za karte v golovcu...in moram priznati da sem nad samo razstavo bila kar malo presenecene(sicer je bilo skoraj po dveh letih to moja prva razstava,druga notri,vendar se mi je zdel prostor premali in ringi so bili za moj okus cudno postavljen,nekateri psi bi lahko bili vsaj pocesani(predvsem dolgodlaki)...vendar to je ze druga tema).damjan ima kar prav,civav je bilo malo(bolje malo kot pa nic ;)),jaz sem sicer videla 3kratkodlage,1dolgodlako in se eno dolgodlako ki pa je prisla z svojim gospodarjem samo kot gledalec.nazalost mi zaradi drugih obveznosti cas ni dovolil biti tam cel dan,ampak samo do pol12h pa vendar sem se imela cudovito,srecala stare znance in par taksnih ki jih sicer poznam ampak nisem vedela da imajo doma civave :)

p.s ali standar za civave dovoljuje pse z modrim ocim ???



chi

  • *
    • Prispevkov: 140
    • Točke: 0
Odgovori #301 : 28 Februar 2007, 20:11:31
 :) :) Živijo !

Običajno se modre oči pojavljajo pri t.i. "merle čivavah" s katerimi pa se običajno resni vzreditelji ne ukvarjajo. Malce pobrskaj po spletu pa boš lahko našla, kar cel kup informacij. Saj ne rečem, da te čivavice niso zanimive vendar je sam ne bi nikoli imel, ker obstaja en cel kup razlogov zakaj ne.... >:( >:( >:( >:( >:(

Še nekaj obljubljenih slik iz CAC Celje-Winter winer 2007: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Vsi kužki so iz psarne Won-a-pa-lei iz Varaždina.



sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #302 : 28 Februar 2007, 20:54:13
chi,sem brskala po spletu in po pravici povedano sem se kar malo zgrazala ko sem naletela na par takih vzrediteljev >:( pa pustimo sedaj to (ti vse razlozim po meilu ;))
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiii...jaz imam tudi  fotke od teh civav...in saj ves damjan ljubezen na prvi pogled :o



chi

  • *
    • Prispevkov: 140
    • Točke: 0
Odgovori #303 : 28 Februar 2007, 22:42:46
Oj Alma !

Daj prilimaj se ti kakšno slikico saj veš, da jih ni nikoli dovolj.  :P :P :P


Katjusa

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #304 : 01 Marec 2007, 21:17:13
Kolk ste pa ve stare? >:( >:( >:( >:( >:( >:(

A mislite, da ste morda moralne junakinje, ko takole navedete malo humanitarnih in moralnih stavkov: denar ni vse, cene se ne da postaviti, itd.
Lahko je bit takole pameten in okrcati druge ter s tem sebe postaviti na piedestal.
Še lažje se je laskati nekomu, ki ima polna usta samohvale in lepih besed.

Malo realnosti punce vam ne bo škodilo.
Na koncu vseh koncev je vprašanje ali boste vse pse obdržali ali ne.
Sledi vprašanje: kje pa so vaši starši in kaj si oni mislijo o mojem vprašanju - zagotovo ne bodo vsako leto ali dve obdržali vse mladiče.
Seveda so psi živa bitja a ne verjamem, da jih bodo tvoji starši dali zastonj.

Povprašala sem, če ste jih že oddali, ker se včasi nekateri zanimajo še pred spočetjem, kar ni nič nemoralnega.
Mislila pa sem, glede na to kako vse na tem forumu lepo govorite o vaših psih in o vaši ljubezni do njih, da boste ok, da se vam lahko zaupa in da ne bi prodajali psov, ki so bolni ali kako drugače nosijo gensko deformiranost.

Ampak očitno sem naletela na vrtec punčk, ki ena drugi hvalijo.  ??? ???

No če bodo tvoji starši prodajali ali oddajali čivave, naj ti ne bo odveč jim omeniti, da se zanimam. Ker že zelo dolgo časa resno razmišljam o čivavi in sem se že o skrbi in vzreji pozanimala pri nekaterih, ki imajo čivavo in pri veterinarju. Preprosto osvojile so moje srce.
Torej v vednost: moje povpraševanj je bilo dobro namerno. ;D



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #305 : 01 Marec 2007, 21:41:36
Katjusa zakaj takšna jeza? Kaj pa je bilo kjerkoli narobe napisano  ???

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


Sassy

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
  • Sassy love forever!!
Odgovori #306 : 01 Marec 2007, 22:23:02
Katjusa zakaj takšna jeza? Kaj pa je bilo kjerkoli narobe napisano  ???

Pomoje so jo zbodle moje besede   :o

Katjusa ce si se ze toliko pozanimala o vsem skupaj in pa ce si sama toliko stara da menis da smo tukaj same puncke potem bi ti logika lahko dala vedeti da tvoj pristop ni nicemur podoben. Napises svoj prvi post na forum in zacnes s taksnim vprasanjem kot je: a imate se kaksnega psa za oddati? Ne vem kje se je izgubil tvoj bonton..
Oprosti ampak to ni nacin, najprej se predstavis, poves kdo si kaj pocnes, itd., karkoli... Nekaj taksnih besed vzame minutko casa, pomeni pa veliko tistemu ki mu ni vseeno kam bo kuza sel. In ce meni pac ni vsec da mi nekdo kar butne ven z vprasanjem ce mu prodam psa ( brez da bi sploh karkoli vedela o tej osebi), oprosti je to moja stvar..   Verjamem pa da se marsikomu oz. kar veliki vecini taksen pristop k nekomu ki ga ne poznas nebi bil vsec..

To je ena stvar.. druga pa.. ne obtozuj vsepovprek o punckah itd..  si se mocno zmotila, moji psi so moji in dokler si lahko to privoscim jih imam lahko tudi 10 ce hocem. Moji starsi pri tem nimajo nic. se veseli so ce jih lahko crkljajo in kdaj pocuvajo. Nikoli pa jih brez mojega dovoljenja ne smejo vzeti k sebi, jim ukazovati ali pa kakorkoli vzgajati. To je moja stvar in ce si bom kaksnega pustila doma, tudi. O tem odlocam jaz in ne moji starsi. Upam da smo si na jasnem..

Ce je bilo tvoje vprasanje dobro namerno, ne vem.. lahko bi bila bolj prijazna, se nam malo predstavila itd. ne pa da povprasujes ce imajo moji starsi kaksno civavo za oddat  :D Ne vem od kod ti sploh ta ideja.  Naj ti se enkrat ponovim da ti psi niso njihovi.. 

Lep pozdrav in v prihodnje se potrudi da nas ne bos vse povprek pljuvala, ce o doloceni stvari nisi prepricana..

Ursa


sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #307 : 01 Marec 2007, 22:24:45
katjusa smem vprasati kaj je povzrocilo tvojo jezo ??? emmm...sicer se ne mislim vmesavat v stvari ki se me ne ticejo ampak svoje mnenje bi pa le rada napisala:res denar ni vse AMPAK velikokrat se da ceno postavit,hvala bogu pa NI vse na prodaj.sassy sicer (se ne) poznam osebno ampak po  zasebnem sporocilu ki mi ga je poslala lahko o njej recem same dobre besede ;) katjusa napisala si da so ti civave osvojile srce(tako kot vsem nam tukaj ;D) toraj predstavljaj si da imas ti psicko civavo si zaljubljena v njo itd...no tvoja psicka ima mladicke(seveda ne smes pozabit na vso voljo,cas in denar ki si ga porabila da si izbrala pravega samca,skrb in nego za bodoco mamico,tezko pricakovani porod...)in potem ti nekdo ki ga ne poznas vprasa na javnem internetnem forumu ce je se kaksen mladicek na voljo.ne vem,kaj si ti pricakovala da ti bo sasy odgovorila:"ja,ti kr pridi,zraven imej toliko pa toliko evrov pa to je to" ali kaj?ali nebi bilo tebi veliko bolj simpaticen tisti bodoci lastnik tvojih psov,ki bi ti na lep nacin poslal zasebno sporocilo.ti v njem opisal sebe,kako bi potekalo njegovo zivljenje s psom,zakaj si zeli to pasmo...in te lepo prosil ce bi si lahko prisel ogledati mamico in njene mladicke. in potem ko bi kupec spoznal vzreditelja,njegove pse,mladicke,v kaksnem domu razstejo,se pogovorila se o tisocih malenkosti...noi potem ce je vse tako kot mora biti se pa zacne meniti o nakupu psa.ali pac?

ne vem no,mogoce sem jaz vse skupaj narobe razumela...in niti nisem (se) lastnik civave niti vzreditelj ampak tako nekako si jaz vse to predstavljam in nocem vzreditelja ki mi bo samo prodal psa ampak hocem taksnega ki bo prisoten v mojem zivljenju in zivljenju psa,nam pomagal z nasveti...jaz ne vidim v sassynem postu nic spornega(prav lepo ti je vse razlozila) in verjemi da bi jaz kar malo drugace odgovorila na tvoje vprasanje >:D pa brez zamere 8)

p.s. damjan takoj ko boma z mojim novim fotoaparatom postala na "ti" :P in se bom naucila slikice limat jih pripopam sem ;) ampak za opozorilo vsem jaz sem malo bolj starokopitna in me vsa ta novejsa tehnologija malo **** (beri:heca 8)) in ce se stejem zraven vso navdusenje ko sem slikala male civkote na razstavi upam da si znate predstavlajti kaksne bojo fotke ;D



sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #308 : 01 Marec 2007, 22:26:17
ups...sassy prehitela si me :D



Sassy

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
  • Sassy love forever!!
Odgovori #309 : 01 Marec 2007, 22:29:57
si tako lepo napisala da so se mi kar oci zarosile..

Ko bos dala slikice v moj-album.com (ce ti bo ratalo)  sporoci pa ti povemo naprej kako jih prilimas sem gor..

Damjan, daj mi povej ( verjetno kataloga nimas) a je imela samo Maja prijavljene civave ali je bil se kdo drug?


lp,

Ursa


chi

  • *
    • Prispevkov: 140
    • Točke: 0
Odgovori #310 : 02 Marec 2007, 19:54:35
Živijo !  :o :o

Katjuša...jaz vsekakor nisem punčka  >:( >:(. Saj nimam namena komurkoli to tudi fizično dokazovat  :P :P :P :P :P :P samo običajno se pod svoje sporočilo tudi podpišem in imam čisto moško ime. So pa meni čivave zelo pri srcu in niti nisem tako redka ptica upssss...ptič celo precej moških je, ki so ljubitelji pasme, odlični vzreditelji, da ne govorim o sodnikih specialistih itd...

Urši pa vedno namenim nekaj lepih besed zato, ker si to zasluži. Mislim, da sem to že napisal ampak bom ponovil, da se mi zdi Sassy ena najlepših čivav V Sloveniji in verjamem, da bodo tudi njeni potomci super čivavice. Sploh pa ni Urša kakšna punčka, je zelo resna vzrediteljica in težko verjamem, da se starši ukvarjajo s paritvenimi kombinacijami itd. Najbrž jo pa pri tem podpirajo, kar je več kot lepo. Je pa res, da vzreditelja pač moraš povprašat ali še ima kakšnega mladička za oddajo, če mogoče načrtuje leglo itd. samo način, kako to storiš pa vsekakor mora biti pravi. O.k. toliko o tem...

Urša žal je bilo v Celju bolj malo čivav. Maja je razstavljala kratkodlako samičko in samčka, gospa Kojek pa dolgodlakega samčka (mislim da med najmlajšimi, če se ne motim) žal pa kataloga nisem kupil tako, da ne vem, če je bil še kdo ampak sem skoraj prepričan, da ne. 

Sailila veš takšnega bodočega lastnika-lastnico kužka, ki razmišlja tako kot ti si lahko samo želiš. Verjetno se bo Sassy kar strinjala.     
 

Lep pozdrav !

Damjan



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #311 : 02 Marec 2007, 22:06:51

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


pomeranc

  • *
    • Prispevkov: 38
    • Točke: 0
  • Asko
Odgovori #312 : 03 Marec 2007, 09:01:10
Živjo Chi!
Kako kaj tvoja čivavca?Jest sem tudi pri Maji kupla svojga psička sam pomeranca.Sem bla juceraj pri njej pa mi je povedala da si kupu pri njej čivavco.

Natasa


sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #313 : 04 Marec 2007, 17:57:07
evo po "hudih" naporih :D in veliko moje trme 8) mi je le uspelo:psicki so isti kot na damjanovih slikicah le iz druge perspektive




p.s. na zalost so manjse slikce kot od chi(mi se ni uspelo "pogruntati" zakaj ???)vendar upam da se bistvo vidi ;)



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #314 : 04 Marec 2007, 19:02:29
Zato ker moraš v albumu sama odpret sliko na takšno velikost kot jo je dal chi (klikneš na malo slikco v albumu), šele nato desni klik na sliko in kopiranje linka sem....  :)

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #315 : 05 Marec 2007, 10:33:39
aha...hvala Neyka :) evo za test:

 
sem pa bila prav prijetno presenecena kako so te civave takoj prisle k tebi,se nastavljale za cohat in bile taaaako vesele da so v srediscu pozornosti...ker vecina drugih psov sploh ni ganal da se okoli njih tre toliko "obozevalcev"...res prave manekenke in manekeni so bili tile mali 8)



Sassy

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
  • Sassy love forever!!
Odgovori #316 : 07 Marec 2007, 10:12:07
No evo koncno sem spravila malo morje slikic gor, za vse tiste radovedne..





Napad na Tali


Napad na Sassy


ostale pa si lahko ogledate TUKAJ

Je pšrevec lusnih slikic pa potem sploh ne vem katero bi gor prilepla  ;D

Sailila a jih prides se k meni mal precohat?  :D

lp,

Ursa


Geri

  • *
    • Prispevkov: 244
    • Točke: 10
  • Tiffany in Geri
Odgovori #317 : 07 Marec 2007, 12:14:02
Ojla!

Urša, slikice so čudovite, mali pa še bolj!! V ponedeljek sem obiskala Sassyne malčke in sem že gledala če je v torbi kaj placa za male miške :-[!! Celo leglo je res čudovito, všeč mi je oblika glavic in tisti njihovi prefrigani pogledi ;). Upam, da jih kmalu spet obiščem, čeprav po pravici povedano.. si niti ne upam :D.



sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #318 : 07 Marec 2007, 12:23:34
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i...sailila se je pravkar stopila za racunalnikom :D :P
ursa sem malo cikirala tvoj album.com pa ti imas celo krdelo teh sladkih,malih bitji ;)

 :oa res,a jih lahko pridem pogledat,ne bom v napoto(ze v naprej povem da me bos tezko potem spravila domov :P),a si cisto za res mislila,hhhhh :o
no.sedaj pa za res...rade volje bi spoznala tebe in tvoje male princeske...samo ta teden sem ze ciszo prevec zasedena :( naslednji teden pa bi mogoce res slo,no se pisema na zs ;)

in drugi,kako se kaj imate vi in vasi ljubljencki?




house_baby

  • *
    • Prispevkov: 16
    • Točke: 0
Odgovori #319 : 07 Marec 2007, 20:42:47
Cauuuuu ;D
 
Joiiii Sassy kaki srčkoti so......lepotci po mamici.... :o....pa še fotogenični se mi zdijo :P :P :P
Mislim da si kar zelo zelo zelo ponosna na njih....:DDD...Res..ful so luštni, simpatični in ti želim veliko  veselja z njimi....kar ga verjetno tudi je.. :)

Tudi sama pa vam končno z veseljem  sporočam, da imava tudi mi2 z mojim Nikotom malega "čivavkota" :o  :o...
bodo v kratkem slikice vse povedale, zaenkrat samo toliko..


lep pozdrav in obilo užitkov z malimi igračkami :)

Niko in Maja



Sassy

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
  • Sassy love forever!!
Odgovori #320 : 18 Marec 2007, 20:56:11


No da vam se prilepim nekaj novih slikic, vceraj je bil na obisku Winnie  njihov bratec in njegova lastnica je naredila nekaj lusnih slikic..

 imena so tudi nekako dobili..  Moja mala necakinja je zacela malega klicat Jack, Blue sem jaz zacela tako klicat, vceraj je Damjana dolocila da bo Pinky, ker je bila tako dolgo roza barve ko je bila majhna.. ta malo sassy pa zdaj klicemo leela.. bomo videli ce se bo obdrzalo  :)


Microschihuas Stop Bad Music  (Jack)


Microschihuas Singing Blues   (Blue)


Microschihuas Soul Sister  (Leela)


Microschihuas Sounds Jazzy  (Pinky)


Winnie spoznava svojo sestrico :)


 lepoticka Brina


Lila pozira


Pinky pozira


Jack pozira


Blue pa spi.. :)


in Sassy sprobava Winnijevo trenirko -


takole pa potem skupaj zaspijo..


ostale pa najdete TUKAJ


lp,
Ursa






chi

  • *
    • Prispevkov: 140
    • Točke: 0
Odgovori #321 : 20 Marec 2007, 18:53:26
Oj URŠA !

Malčki so prelepi !  :D :D :D :D Težko bi se odločil kdo je najlepši, čeprav je mala Pinky ena velika zapeljivka :P :P :P :P. Itak pa se malih kar ne morem nagledat !  ;D

Damjan


chi

  • *
    • Prispevkov: 140
    • Točke: 0
Odgovori #322 : 20 Marec 2007, 19:09:15
Še nekaj foto utrinkov s čivava sprehoda....



Black and white



Jolly pozira.



Sassy

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
  • Sassy love forever!!
Odgovori #323 : 22 Marec 2007, 07:57:05
oj.. ja ves kaj ko jih vidis v zivo ne ves vec kdo ti je lepsi..  ;D

drugace pa, kam pa pohajate na sprehode in kdo se se "tiste" okoli tvojih dveh?  lahko bi sli kdaj kam skupaj na sprehod..

lp,

Ursa


Leny

  • Gost
Odgovori #324 : 22 Marec 2007, 15:52:13
Žio sm bl nov.Rad bi si kupil čivavo pa sprašujem okoli cene.


                                                 Leny



sailila

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #325 : 23 Marec 2007, 13:59:21
leny LEPO prosim probaj pisati malo bolj pravilno slovnicno da bomo lahko lazje prebrali tvoj post ;) drugace pa si vzemi cas in preberi vso temo o civavah(saj sploh ni veliko :D)in verjamem da bos nasel skoraj vse odgovore na tvoja vprasanja,pa dobrodosel med nami 8)



UrsH+ek

  • *
    • Prispevkov: 14
    • Točke: 0
  • I'm CoOl I'm HoT i'M eVeRyThInG uR nOt!
Odgovori #326 : 23 Marec 2007, 21:07:30
hehe tele male čivavice so tako cortkane  :o
hehe huda imena..

( )___( )

(=°.°=)

(")__(")


chi

  • *
    • Prispevkov: 140
    • Točke: 0
Odgovori #327 : 25 Marec 2007, 12:14:59
Pozdravljeni !


Upam, da se bo tole vreme čim prej uredilo in bomo z našimi kužki spet odšli na kakšne daljše sprehode. Urša zelo vesel bi bil, da bi se nam kdaj pridružila. Kužki bi sigurno uživali do onemoglosti !  ;D ;D ;D ;D
Več pa na ZS !

Damjan


bubalu

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Odgovori #328 : 26 Marec 2007, 21:37:25
Cer! rada bi kupila civavo, ki nima rodovnika, lahko je tudi mesancek, podoben civavi.. zanima me cena in tudi kje najdes dobre vzreditelje? sigurno kdo od vas ima civavo brez rodovnika in mi lahko pove par naslovov, kam se obrniti. ali jo naj kupim preko bolhe? ne bi rada.. ampak ne mislim pa dati ne vem koliko denarja za psa z rodovnikom, ker mi ni vazno ali ima vse te papirje pa slavne starse, jaz bi rada samo majhno civavo, ki je zdrava in ki jo bom lahko imela rada  

lp in hvala!



Sammy

  • Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 2.571
    • Točke: 29
  • Beauty and brain
Odgovori #329 : 26 Marec 2007, 21:48:51
kje najdes dobre vzreditelje?
Tisti, ki parijo pse brez rodovnika niso dobri, niti pošteni ljudje in jih ne gre imenovati za vzreditelje. Če si želiš zdravega psa, ga brez rodovnika ne boš dobila, oz. v enakem primeru kot je možnost, da zadeneš na loteriji.

Citiraj
lahko je tudi mesancek, podoben civavi..
Poglej malo po zavetiščih.  ;)

Preberi si tole temo.

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard