Bioterapija Gali - čudovita izkušnja

ostrzek · 12205

ostrzek

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
: 03 December 2006, 09:48:22
Mali je eden od mojih najdenčkov. Ni sicer kuža, je pa majhen muc, ki bi moral pred kratkim oditi v nov dom. Čudovita družina je bila pripravljena počakati nanj tudi mesec ali več, saj se je pred kratkim začel počutiti slabo, nehal jesti in večino časa prespal. Takrat se je njegova zgodba šele dobro začela. Prvi antibiotiki niso učinkovali. Infuzije niso pomagale. Vitaminske injekcije mu niso naredile nič dobrega... s kepo v želocu sem se odločila za test krvi. Pokazal je okuženost z levkozo.

Takole žalostno je izgledal v redkih trenutkih, ki jih ni prespal:


Muc mi je kljub vsakodnevnim infuzijam in drugim antibiotikom počasi ugašal pred očmi. V enem tednu ni bilo več niti trohice življenja več v njem. V ponedeljek sem se v mislih poslavljala od njega.

Kljub vsemu sem še vedno po internetu brskala za zadnjimi bilkami za katere bi se lahko oprijela in naletela na zgodbo o muci z levkozo, ki ji je g. Simončič uspel pomagati z bioterapijo... in poklicala... najprej katjuško, ki je pisala o svoji muci na forumu in takoj za tem gospoda Simončiča...

Po prvi terapiji se je muc počutil že nekoliko bolje. Po drugi terapiji je ves večer spal, vendar je po dolgem času spet v spanju sproščeno stegnil sprednje tačke. Po tretji terapiji se je mucku spet posvetila dlaka, oči so spet dobile življenje vase in muc je hodil za mano ter prosil za hrano.

Danes je za nama tudi četra terapija in muc pravkar prazni posodo z briketi, hodi za mano po stanovanju in spet zvedavo opazuje svet okoli sebe. Še vedno je nekoliko utrujen od vsega kar je prestal v tem mesecu, vendar je v njem spet življenje. Prvo jutro po zadnji terapiji sem vedela da smo premagali bolezen. Muc se je prvič po enem mesecu spet igral...

Malček naslednji dan po zadnji terapiji. Spet se mu sveti dlaka in oči so polne življenja:



Čaka naju še dolga pot,  in prepričana sem, da se bova k gospodu Simončiču še vračala, vendar me ni več strah bolezni. Še posebej pa mi je ostalo v spominu naše zadnje srečanje, ko je mali muc, ki se grozno boji tujih ljudi, celotno terapijo predel in kazal zadovoljstvo in ugodje, ki ga je čuti ob njegovem delu... Končno mu je odleglo!

Najino zgodbo pišem zato, ker upam, da jo bo prebral še kdo od vas in da ga bo to pripeljalo do g. Simončiča dovolj zgodaj, da bo lahko živalci še pomagal, da se pozdravi po naravni poti in ne šele tedaj ko bodo vsi mogoči antibiotiki in druga zdravila že izgubila svoj smisel. Jaz sem se tem tednu naučila ogromno in zato se zahvaljujem gospe Dani, ki si je na pikniku vzela čas in mi pojasnila kako bioterapija deluje in gospodu Simončiču, ki je pomagal mojemu malčku takrat, ko so nad njim že vsi obupali. Obema hvala tudi za vso toplino, ki jo delita z vsemi nami.  :)

Zadovoljen muc Mali in neizmerno hvaležna ostržka  :)

p.s. Da ne pozabim: Pot do teh dveh čudovitih ljudi lahko najdete tukaj: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1009



ostrzek

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 08 December 2006, 19:51:26
Midva z malčkom se javljava samo toliko da sporočiva da lepo napredujeva. :) Napredek je viden prav vsak dan, saj se muc počasi spreminja v takšnega malega veselega paglavčka kot je bil pred boleznijo. Končno je tudi dlaka postala puhasta mali spet izgleda kot kakšen
 Veseljem lahko rečem da je temu malčku gospod Simončič rešil življenje. Edino kar zares obžalujem je, da nisem šla k njemu že takoj ko je muc zbolel, saj bi mu prihanila veliko trpljenja. Vsaj to sem popravila pi moji psički in včeraj sva zaključila z zadnjo terapijo. Psička spet teče brez bolečin.

Vesela sem tudi, da sem zbrala toliko poguma in zdrave pameti, da sem v pravem trenutku ukinila zdravila, ki tako ali tako niso pomagala, ampak se jih ljudje držimo kot klopi, brez da bi zdraven pomislili da z njimi lahko naredimo tudi škodo.
 
hvaležna ostržka z vso svojo bando



Ribica_Tina

  • *
    • Prispevkov: 194
    • Točke: 3
Odgovori #2 : 08 December 2006, 19:59:28
kako pa izgleda terapija?

me veseli, da je muc bolje ;)



nutella

  • *
    • Prispevkov: 860
    • Točke: 2
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #3 : 09 December 2006, 14:06:14
Uau, res super za mačkončka in kužico! :o ;D ;D Sploh nisem vedla, da se da še kaj narest, ko maca že tako zboli za levkozo... ??? To mu je odpravilo znake bolezni, samo levkozo verjetno še vedno ima in bo treba ob vsakem novem izbruhu bolezni spet na terapije al kako to deluje? A zdaj bo ostal pri tebi?


ostrzek

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 09 December 2006, 14:54:38
Evo naju! Midva sva šla na terapijo 4x zapovrstjo in glede na to, da je muc še mladi in da je bolezen precej težka se bova najbrž še vračala (z največjim veseljem!). Levkoza seveda ni izginila, muc je okužen vendar bolezen miruje in lahko z njo živi še kar nekaj let brez da bi se slabo počutil! Tako ali tako so sekundarne infekcije tiste, ki ponavadi končajo življenje levkotičnih muckov.
Kako deluje pa bom jaz sama bolj težko pojasnila  :-[ in zato raje prilagam povezavo na temo, kjer je ga. Dani lepo pojasnila kako terapija izgleda: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,327.0.html

Moja izkušnja je še toliko bolj pozitivna ker se je muc med terapijo tako zelo dobro počutil oziroma je ves čas predel, se ovijal okrog roke... Vse to je zanj izjemno nenevadno oziroma tega pri njemu nepoznanih ljudeh še nisem videla. Prav užival je oziroma se mu je videlo kako mu je vsakič sproti odleglo. Noro je videti kako živali začutijo energijo in so prvič popolnoma zbegane, potem pa jim je vsaka terapija bolj všeč!  :) Isto se je zgodilo pri psički...

Muc ima nov dom ja! Moj je in moj bo ostal dokler bo živ.   :)

lp vesela ostržka z vso bando



nutella

  • *
    • Prispevkov: 860
    • Točke: 2
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #5 : 09 December 2006, 15:03:17
Ja, saj iz levkoze smo že skoraj doktoriral v drugi temi. ;) ;D To sem še pozabila vprašat - kako pa to deluje, ko je levkotičen maček poleg tvojih preostalih zdravih maconov? A maš kakšne posebne ukrepe, da se ne okužijo oz. kako se obnašat v taki situaciji?


ostrzek

  • *
    • Prispevkov: 69
    • Točke: 0
Odgovori #6 : 09 December 2006, 15:29:05
Moja dva bumbarja sta kastrirana in cepljena proti levkozi. Vem da zaščita ni 100% vendar veliko izbire ni bilo, saj so muci živeli skupaj že 4 mesece preden smo odkrili okužbo. Edino kar jim ločujem je hrana, da ne jejo iz iste posode. 



nutella

  • *
    • Prispevkov: 860
    • Točke: 2
  • Fedra, Lili in Misti
Odgovori #7 : 09 December 2006, 15:38:15
Aha, saj nimaš druge. Pa saj si je v bistvu treba rečt, da se pač ne bodo nalezli in tako bo. ;) Maco je pa res pravi lepotec, s to svetlečo dlakico in košatim repkom. 8) Če se je iz tega izlizal, potem so mu bogovi res naklonjeni in bo imel še dolgo, lepo življenje. :-*