pozdravljeni vsi na forumu. sem nova članica na tej strani in me zanima ena stvar. Sem ponosna lastnica 10 tednov stare labradorke. imam jo sedaj ze dvanajst dni in sem zelo vesela da jo imam. Je prava lubika. Imam pa eno težavo in vas naprošam če mi lahko da kdo kakšen nasvet. Zelo veliko sem prebrala o vzgoji, prehrani ter nasploh obnašanju labradorcev. Veliko sem prebrala tudi na internetu in prebrala sem tudi knjigo sicer v angleščini ker jo v slovenščini ni in sicer vodič za lastnike od dr. Petra Neville. Imam veliko časa saj sem brezposelna in se zelo veliko ukvarjam z njo tako da greva na sprehod z povodcem me posluša na ukaz poleg in lepo se že sprehajava. Seveda vedno dobi tudi priboljške za takšno lepo obnašanje. Tudi druge ukaze lepo izpolnjuje sedi, prostor. Tudi zaigra se sama večkrat imam veliko žvečljivih igrač tako da tudi tu ni problema. Problem se pojavi samo pri njenem občasnem obnašanju. Npr. zjutraj ko se zbudima začne grizti kavč in če jo opozarjam da NE NE NE in jo hocem zamotiti s kakšno igračo se prevrne na hrbet v pozo igranja in jaz se začnem z njo igrati vendar potem sčasoma postaja vedno bolj divja in ne razume da me ne sme tako močno grizti in včasih še zarenči in strah me je ker sem danes brala o tej agresivni motnji upam da nima OKM. Ker ko "zdivja" se mi zdi da z njo ni nekaj v redu. Upam da je z njo vse v redu in da nima kakšnih težav s stresom in upam da je to le obnašanje mladička. PROSIM ČE MI LAHKO KDO KAJ VEČ SVETUJE KAKO NAJ ODREAGIRAM NA TAKŠNO OBNAŠANJE. HVALA VAM ZE V NAPREJ IN LEPO POZDRAVLJENI VSI LJUBITELJI ŽIVALI.