Višavec napadel in pogrizel pitbulla

AikVonFlink · 17809

AikVonFlink

  • *
    • Prispevkov: 201
    • Točke: 0
: 15 September 2005, 17:46:08
prav ste prebrali, ni napaka, predvčerajšnjim je Aika napadel in pogrizel enoletni višavski terijerček. bilo pa je takole (bom probala bit čim krajša ;D ): na najini vsakodnevni jutranji turi sva se z Aikom ustavila pri eni ograji, da se Aik pozdravi s svojim prijateljčkom :), mešančkom Goldijem (ime, ne pasma), in ko sta se vohcala in mahala z repki, se s kakšnih 20-30m razdalje zažene proti psoma totalka podivjan višavec z bevskajočimi štimami in penicami okoli ust >:( >:( >:(. za seboj je vlekel flexija in ker sem videla, da lastnica laufa za njim, se nisem umaknila, saj sem bila prepričana, da si mali tako ne bo upal blizu in da ga bo ujela. napaka!

še preden sva z Goldijevim lastnikom, ki je bil, hvala Bogu, priča celega dogodka, doumela za kaj gre, se je malo bitje pasje zagnalo v Aika in se mu zagrizlo v zadnje stegno >:(. Aik je seveda ponorel, toda malega ni uspel pograbit, čeprav sem tisto drobno telesce že videla v njegovem gobcu, ker sem ga dvigovala na oprsnici na zadnje tačke, z drugo roko pa malega probala dol strest. po nekaj neuspelih poskusih in dvema padcema je lastnici uspelo primit totalka podivjano ščene, toda že v naslednji sekundi se je izmuznil in ponovno obesil Aiku za rep. in spet cela borba znova: ščene na Aiku, jaz Aika na zadnje tace, da ne pride do cucka, vrtenje okoli osi, komirana lastnica, ki je vpila:"mamica, pomagaj! joj, mamica...mamica moja!", jaz pa sem se samo drla: "primite to ščene! ti satan pasji! primite ščene". ma, si pa res nisem mislila, da bo ščene tako hitro in da obvlada strateške napade; jaz sem se lahko samo vrtela in držala Aika za oprtnico, mali pa je okoli plesal in se obešal. je pa točno vedel, da ne sme prit pred Aikov gobec in je zato hinavsko napadal s hrbta.

na oknih je bilo v sekundi vse polno folka, saj je oni Višavec take štime spuščal, Aik pa tudi ni zaostajal, potem pa je še Goldi prilaufal na pomoč Aiku in začel skakt po lastnici višavskega devila. so takoj začele padat pikre in hinavske na Aikov in moj račun. kaj vse so se drli, si lahko mislite, klasika, kako si ljudje predstavljajo lastnike pitbullov >:(. ščeneta nisem mogla brcnit, niti dosegla ga nisem, ker sem s vso močjo Aika na zadnjih nogah držala. v bistvu sem samo molila Boga, da mi ne pokliče kdo policijo, ker sem že 2 x fasala po 50 jurjev kazni zaradi pretepa, ker Aik ni imel nagobčnika, ne glede na to, da je bil na povodcu in da je pretep začel spuščen pes (je pa plačal tudi lastnik spuščenega psa enako) in  da višavec ne pride v Aikov gobec.
 
preden je podivjano ščene ženska končno uspela dvignit, sem bila že cela krvava in totalka mokra od potu, saj ni lahko držat v zraku 33-kilskega psa, ki peni, renči in šavsa. takoj sem od lastnice zahtevala, da pred celim blokom na glas pove, kdo je koga in zakaj napadel. nato sem vsem na oknih pokazala, kako jo je Aik skupil (ugriz pod repom) in žensko vprašala, če se zaveda, kaj bi bilo, če bi jaz Aika spustila in če ga ne bi na oprtnici v luft dvigovala. baba se je nekaj začela cmerit, da je njen pes res nemogoč, toda da sem kao tudi jaz kriva, da imam tako velikega in nevarnega psa. kaj :o? sploh nisem mogla verjeti, kaj babnica govori, namesto da e opraviči... in folk na oknih? ko so videli in slišali, kdo se je pognal in kako, so se začeli režat, kao, glej ti malega pogumneža, kar v pitbulla se je zagnal, en je celo rekel, da je dobro, da sem jaz tako močna ženska, da sem lahko brzdala mojega psa >:( >:( :o :o...

potem sva šla k vetu oskrbet ranico in je dobil inekcijo. uboževc je bil čisto v šoku, pa se tako trudim pri vzgoji, da ni napadalen in da se nikoli ne zaganja v pse, da se ne zmeni za njih, če ga ne zanimajo in da ne kaže zob, če ni potrebe. zato sva tudi stopila k ograji, ker ga vedno spodbujam, da pasjega kolega pozdravi in s tem mešančkom se vsako jutro lepo pošnofkata. danes je že kazal prve znake slabe izkušnje in je šavsnil proti mladi pitbullki ter bil do nje sila neprijazen, vse dokler sta bila oba na povodcu, hvala Bogu pa se je unesel potem, ko sva ju spustila, da se sama igrata.

sprašujem se samo, kaj bi bilo, če bi moj pes napadel drugega? jaz bi skasirala kazen, mediji bi popenili od sreče, pitbull bi bil spet na tapeti, ... tako pa, ker je mali višavec napadel pitbulla, je to bilo smešno.




ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1 : 15 September 2005, 17:59:26
AikVonFlink madona tole je bilo pa resno. Najprej naj povem, da so tudi pri nama z Smartom višavci na zadnjem mestu po priljubljenosti. Imamo enega v bloku, ki se tud zaganja in renči že od daleč samo da Smarta vidi, pa mu ni Smart nikoli nič storil. Še dobro da je tale naš stalno na špagi si sploh ne predstavljam kaj bi bilo, če bi bil spuščen.

Prosim lepo kakšen človek pa si, da na špagi ne moreš zadržati pobesnelega višavca, ki ima (najbrž) največ 15 kg ??? :o :o :o. Madona pa saj to je za prijavit :-X Ah seveda so APBT-ji na slabem glasu kaj pa si mislila, ampak to zaradi takih lastnikov kot je lastnica tegale višavca. Hvala bogu, da si Aika lahko zadržala, mi je pa žal ker je dobil še eno slabo izkušnjo in  bo najbrž od zdaj naprej še bolj nezaupljiv do drugih psov. Na tvojem mestu bi jaz kar to lastnico ugriznila, da bi videla hudiča :P
Počohaj Aika, upam da bo vse ok in da se rana dobro zaceli, vsaj fizična z psihičnimi itak vsi vemo kako je :-\

Lp nina
Tole sem prestavila kar v Aktulano, ker konec koncev je ::)



**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #2 : 15 September 2005, 18:16:40
groza ... naš ron tudi čisto popeni ko kakšen  nezaželjen pes pride na njegov teritorij , ni problema če ju počasi spoznavamo ampak če pa kdo ogroža nas , kano , mačke ali kogarkoli iz našega ožjega kroga je kljub svoji starosti neustaljiv , seveda pazimo da bi bilo takih srečanj čim manj ampak je pa zanimivo ko na sprehodu po cesti prileti za nami cuci -največ 3kg , in pogumno laja v rona , ron je že tako ali tako pes z železnimi živci in se ne odzove , ampak potem prileti histerična ženska in vpije : saj ne bo nič naredil , saj ne bo nič naredil ... bravo in če bi bil ron popadljiv - bi kratko malo samo pogledal ščene pa bi dobilo srčni infarkt  :-\



AikVonFlink

  • *
    • Prispevkov: 201
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 15 September 2005, 18:37:44
Ninci, tisti višavski devil, ki ga ženska ni mogla zadržat, ima 2 kg, še to ne ::) ::) ::).

sem šla k babnci na pogovor, pa je mislila, da sem prišla samo po keš >:(. no, res sem ji najprej račun pokazala, toda bolj kot denar me je zanimal pogovor, da mi razloži, kaj misli naredit, glede na to, da višavec ni prvič bevskal v Aika in da sem izvedela, da je že nekaj psov napadel >:( >:( >:(. sem ji kar v obraz povedala, ko je začela težko dihat in živčkat, da potrebujeta nujno oba eno strokovno pomoč, ker je pes pač ogledalo gospodarja. je full panična, da jo bom prijavila. intenzivno razmišljam, da bi jo...

ja, saj to s folkom mi je jasno in tudi pitbull problem je logična posledica dogajanj, toda mediji so vse skupaj še bolj napihnili. pitbull je pač pes, ki reagira adrenalinsko, je izjemno prilagojen gospodarju in njegovem načinu življenja in je pač po svojem poreklu borbeni pes, ki se rad rangira in pretepa. samo niso to njegove edine kvalitete. tistih ta pravih, mentalnih in njihove senzibilnosti, pa večina lastnikov bull pasme niti ne spozna, ker napačno vzgajajo pse, ali pa niti ne vedo kaj in koga imajo. vedno pravim, da bi morali okoli teh "nevarnih pasem" uvest malo bolj ostre zakone in lastnika najprej na eno psihološko evalvacijo poslat... je pa še en problem: pitbulli so pogosto zelo poceni psi, ki si jih lahko kupi že vsak mulc. to ni OK.

enako je pa s temi višavci in drugimi malimi bevskači. ne znajo jih vzgajat, ker so kao easy psi... Italijani so jih pa le uvrstili na seznam nevarnih pasem.

lp, dada



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #4 : 15 September 2005, 19:06:55
AVF tole me je pa šokiralo in po pravici nasmejalo.Kja se je ženska drla,da si ti kriva (upam,da te lahko tikam drugače povej ;) )ker imeš tako velikega psa :o!Ja bog ji pomagej.HUdiča no...če jaz Rona obdržim na sprehodu,ko zagleda gonečo pisco pa sosedovega psa (s katerim ni v najbolših odnosih)...dej dej.

Sem pa ful vesela,ko sme vidla kaj si ženski rekla.Da naj bi pred celim blokom povedala...to se dela ;).

Upam,da take izkušnje ne bo več in da se Aik ne bo preveč napadalno vedel.

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


AikVonFlink

  • *
    • Prispevkov: 201
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 15 September 2005, 19:39:47
T.M.T, prosim, ne se ozirat na moja leta in me lepo tikaj. ah, pa sem lepo prosila Črta, da napiše, da sem stara 2 x 20 let, pa je rekel , da ne gre  ;) ;D ;D ;D!

ma, saj je bilo smešno ;) :D :D :D! si tudi sama raje na šalo obrnem stvari in mi je potem lažje. sem že neštetokrat slišala, kaj sem vse, ker imam pitbulla, tako da mene osebno to ne gane preveč, bolj me skrbi negativna podoba teh psov, ker je krivična. 

Aika bomo že nazaj socializirali, čeprav je danes bil na povodcu napadalen in hinavski, kar mi njegov stil nasproti psičkam, toda ko sem ga spustila, se je psički takoj podredil in sta veselo skakala in laufala, tako da res upam nekih hujših posledic ne bo.

lp, dada



ursa

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.015
    • Točke: 18
Odgovori #6 : 15 September 2005, 19:46:33
joj tole je pa res groza! >:(  kaj se vse dogaja na tem svetu....bogi tvoj kuža! počohaj ga še v mojem imenu in mu reci da mu zelo zelo želim da bi se čimprej pozdravil!

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]


T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #7 : 15 September 2005, 20:04:20
prav AVF.Sem pač stara šola in vikam vse starejše,ki jih ne poznam.Tako,da boš ti kar lepo na TI ;D.

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #8 : 15 September 2005, 21:04:36
Joj tale zgodba je pa šokantna... Samo ljudje tega ne razumejo. Če bi taka zgodba prišla v medije, bi tako kot si rekla AikVon Flink, ljudje padli v smeh... Žalostno  :-\

Enga velkega  :-* za Aika  ;)

lp

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


*nastja*

  • Indi & Nastya
  • *
    • Prispevkov: 2.950
    • Točke: 14
Odgovori #9 : 15 September 2005, 21:19:09
kdo bi si mislil, višavski terier (sej je a ne) ...  :o sam je biu pa res inavc da ga je za rep primu pa za nogo ... gospa (če lahko tako rečem) pa je tudi čisto nora, niti takega kužata (2kilskega) ne more zadržat ... jaaoooo ...  :-\



**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #10 : 16 September 2005, 06:38:35
kdo bi si mislil, višavski terier (sej je a ne) ...  :o sam je biu pa res inavc da ga je za rep primu pa za nogo ... gospa (če lahko tako rečem) pa je tudi čisto nora, niti takega kužata (2kilskega) ne more zadržat ... jaaoooo ...  :-\
ja , ja kdo bi si mislil da bo ravno višavec ali ne ? ravno te psički se tako lepo delajo pridne , potem pa naenkrat BUM . <Ja samo ti povem da tudi Kana zna biti preklemansko hinavska (pa ima samo 6 kg ) ... ampak stavim da jaz zadržim svojo psičko na povodcu pa če tudi trop "sovražnikov" leti mimo . baba (oprostite) je bila nora da si je nabavila westija , naj si raje  nabavi čivavo - mogoče bo rottije nappadala , ampak res je da si oba s psom vred zaslužita enega dobrega psihiatra  ::)



Marko

  • *
    • Prispevkov: 948
    • Točke: 6
  • Pasji Kot Hudič
Odgovori #11 : 16 September 2005, 07:11:48
Grozna zgodba. Si kr predstvljam kako je to izgledalo!! Grozno.  >:( >:(

Da boste videli kako izgleda ta cucek višavski. http://www.mojpes.com/clanki/pasma2.html#julij2000

Lepo pozdravi Aika!  ;)


AikVonFlink

  • *
    • Prispevkov: 201
    • Točke: 0
Odgovori #12 : 16 September 2005, 11:00:02
Aik se vsem zahvaljuje za lubije, pozdrave in lepe želje in vsem nazaj pošilja big :-*.

nama je bolj toplo pri srcu, ko imava takšne "fejst ludeke", kot ste forumaši s Pesjanarja. hvala vsem, da ste prebrali najino zgodbo in me razumeli, od srca hvala. in da razumete pitbulle ;). aha, tako zdaj pa se bova morala z Aikom malo oddolžit  ;D  :) ;) in se pod nuno spravit na tisto "bull pasemsko solato" in razložit, zakaj so ti psi posebni 8). zakaj so pa na slebem glasu, pa tako vemo vsi...

Marko, tole pa je the best opis. še tu ga imenujejo hudička. no, ne me narobe razumet, ne sovražim nobenega psa, za vse pasje napake v obnašanju so krivi izključno lastniki in to bi morali folku čim prej dopovedat.

še eno vprašanje za Ninci: a bi Smarty Boy tudi napadel malega devila? ker se je meni zdel tak dobrosrčen fant 8) 8) 8), da si ga zelo težko predstavljam besnega. hja, na žalost pa vem, da so Goldyji res močni psi in da njihov ugriz ni kar tako (me je to spoznanje stalo 100 jurčkov)...

lp, dada




Jasmina

  • *
    • Prispevkov: 321
    • Točke: 2
Odgovori #13 : 16 September 2005, 12:27:47
ufff.. sem zdaj vidla to zgodbo.. :o
jaz sem drugace tudi mnenja, da so manjsi psi vecji hudici kot pa veliki.. pa dosti k temu ze pripomore to, da pac mislijo ja pes ej mali saj ne rabi sole ::) .. potem pa taki problemi, če bi lepo vsi šli v šolo bi bilo tega full manj.. no, vsaj če imaš prvega psa,.. če se z psi ukvarjaš že več let, pa tako ali tako že veš nekako kakšna je pravilna vzgoja.. :)
dada je pa hudic to ja, potem pa gledajo da je tvoj pes napadalen, malemu pa se smejejo >:( pa ko ga drugace verjetno tvoj aik sploh ne bi smirglal ::) .. cisto prav, da si ji povedla svoje! ;)
aiku zelim cimprejsnje okrevanje  :-*


zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #14 : 16 September 2005, 15:00:18
Višavci so čeprav izgledajo kot medvedki še vedno terierji, ki so včasih pobijali podgane in so ohranili terierski značaj. Tega pa žal večina lastnikov ne upošteva...

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #15 : 16 September 2005, 15:09:00
še eno vprašanje za Ninci: a bi Smarty Boy tudi napadel malega devila? ker se je meni zdel tak dobrosrčen fant 8) 8) 8), da si ga zelo težko predstavljam besnega. hja, na žalost pa vem, da so Goldyji res močni psi in da njihov ugriz ni kar tako (me je to spoznanje stalo 100 jurčkov)...

Imam to srečo, da se Smart v taki situaciji odmakne ali pa vrže na tla na hrbet in počaka, da napad mine. Čeprav spoznavam, da nekateri psi ne znajo brati pasje govorice in ob tej predaji šele napadejo. Tako, da mu ponavadi ne dovolim, da se uleže ampak samo da se usede, ker ga je ugriznil labradorec, med tem ko je ležal na hrbtu :-\.

No čakamo prispevek o bullih, da bomo imeli o čem za debatirat ;)

Lp nina



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #16 : 16 September 2005, 15:23:24
Če je "tvoj" napadalec zgledal takole: http://www.mojpes.com/revije/julij2000/slika2.jpg bi jaz (če bi bila priča napadu) umrla od smeha.Na žalost pa ni smešno >:(.Samo mi pa res ne gre v glavo kako hudiča ga ženska božja ni mogla zadržati no!Naj si raje omisli hrčka pa ga vozi na sprehode...samo se bojim,da ji bo ušel in napadel kakšnega mačka ::) ;D

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #17 : 16 September 2005, 17:37:39
po moje ne bi bilo nič smešno če bi bil pretep u fear play in bi AikVonFlink svojega mačota spustila , bi mali norček šel nekam ...



*nastja*

  • Indi & Nastya
  • *
    • Prispevkov: 2.950
    • Točke: 14
Odgovori #18 : 16 September 2005, 18:38:19
men se tut zdi smešno, da je tak malii napadu pitbulla ...  ;D no sam je resnično ... bogi Aikeeec ...  :-\ :'(



**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #19 : 16 September 2005, 19:31:44
ja no psi ne vejo katera pasma je takoimenovano "nevarna"



irenchy

  • irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.265
    • Točke: 20
Odgovori #20 : 17 September 2005, 13:44:02
o bogi Aikec....upam, da se čim prej pozdravi! Meni se pa to prav nič ne zdi smešno.......imamo izkušnje z takimi mejhnimi srakami! ;D ;) ;) 2 leti nazaj na morju.  Z Rondotom greva na sprehod....se lepo sprehajava...jaz rondota spustim...ko zagledam tistega maltežala, ga pokličem in privežem in nadaljujeva sprehod naprej. Kar na enkrat pridrvja tisti maltežan do mene...jaz pustim, da se povohata in greva naprej. Čez nekaj minutk se tistemu akiju ail kako mu je ime totalno zmeša...nimam pojma zakaj....v tistem je že bila lastnica zraven. No mali skoči na rondota in ga začne naskakovat...jaz rečem, da naj ga da takoj dol ker se bo Rondo samo obrnil in ne bo več glave. Pa tista lastnica ah kaj bo pa tale golden naredil lej kok je prijazn...ji rečem...kdo je njegov lastnik jaz ali ti...no potem da malega dol in ga vzame v naročje....rondo ga k sreli ni šmirgljal...ampak čez 3 sekunde je bil cucek že na rondotovem hrbtu...kako mu je uspelo nevem,...jaz primem tistega cucka ga dam dol in njej v roke in tisti mali punci ki ga je peljala skoraj na nos napisala, da nej cucka drži, ker ko bo rondotu prekipelo ga bo zagrabil in konec...bo sam še jok. Seveda kaj me bo mala poslušala in dala psa na tla...midva greva naprej z rondotom ona pa za nama...in seveda iz tistega flexija se ji je kamot zmuznil in že je bil na rondotovi riti in ga grizel.......rondo se je ubrnil in zarenčal ampak ni ga mogel prijet...una punca se je tam drla in kričala, da bi pa po svojega cucka prišla ne to pa ne.........no potem SEM malega cucka odstranila :D ga pripela in zavezala okoli ograje ...rondo je k sreči odnesel brez poškodb......in kako je odreagiral njen oče....pse je treba vedno pustit, da sami opravijo in me zraven še nadrel kako ne vzgojenega psa imam itd. >:( .....potem sem še jaz povedala svoje in se je opravičil....
K sreči, do teh malih psov ni agresiven in upam, da tudi ne bo. Samo pa vedno gledam kje bo kak priletel.......sploh so SKORAJ vsi te mali piskajoči psi napadalni........daj AIKECU enega velikega  :-* od mene in Rondota :)!

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras


AikVonFlink

  • *
    • Prispevkov: 201
    • Točke: 0
Odgovori #21 : 17 September 2005, 14:41:40
zanimivo, Irenchy, torej so vsi mali pesjanarji strategi: samo za rit in rep se obešajo, pred gobec pa ne pridejo! sicer pa se je tudi v tvojem primeru pokazalo, kdo so ta glavni krivci: lastniki! mast, nekaj bomo morali naredit...

hvala za vse lubija, vam sporoča Aikec in vrača poljubčke pesijem in njihovim lastnikom :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*!

lp, dada



irenchy

  • irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.265
    • Točke: 20
Odgovori #22 : 17 September 2005, 14:45:56
Citiraj
zanimivo, Irenchy, torej so vsi mali pesjanarji strategi: samo za rit in rep se obešajo, pred gobec pa ne pridejo! sicer pa se je tudi v tvojem primeru pokazalo, kdo so ta glavni krivci: lastniki! mast, nekaj bomo morali naredit...
ma ja so pametni........
Ja sigurno so največji krivci lastniki....sploh pa, da ga dajo peljat eni mejhni punčki na sprehod ki ga komaj drži.

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras


**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #23 : 17 September 2005, 21:00:11
tudi ko kakšen fantek pride na obisk in hoče pelljati Kano , jaz rečem ne ... potem pa vsi pa daj no ... ne pa ne pa ne ... če Kana vidi kakšno mačko , ki ji teče pred nosom včasih tako potegne da jo še jaz komaj zadržim , pa jo bo mali fantič .. naj ima on tiste svoje igračke rexe in fifije , jaz moje Kane neizkušenim otroškim rokam ne dam !



irenchy

  • irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.265
    • Točke: 20
Odgovori #24 : 17 September 2005, 22:35:10
Citiraj
tudi ko kakšen fantek pride na obisk in hoče pelljati Kano , jaz rečem ne ... potem pa vsi pa daj no ... ne pa ne pa ne ... če Kana vidi kakšno mačko , ki ji teče pred nosom včasih tako potegne da jo še jaz komaj zadržim , pa jo bo mali fantič .. naj ima on tiste svoje igračke rexe in fifije , jaz moje Kane neizkušenim otroškim rokam ne dam !
Pametno. Jaz tudi Rondota ne dajem kar tako enim v roke...ker je ravno golden ali mešan z njim in ker naj bi bil pač prijazen....saj je...ampak če zagleda psa.....bo samo vlekel tja....tisti pa za njim šprintal...tko da jok  brate odpade. Tiste, ki jih poznam pa dam za merkat ali peljat, ker poznajo psa in on njih!
na primer....danes, ko sva zjutraj šla na pošto...to pri nas v vodic ni veliko :) in sem ga pač tako kot vedno privezala za en steber, ki je pred pošto pa še to sem ga skos opazovala.....no ravno takrat so se pred pošto vsidrali eni ljudje, ki so prodajali tiste kabeljske in nevem kaj še vse....in seveda če lahko pobožajo itd. potem pa...a vam ga merkam toliko časa, da opravite...pač sem mogla rečt ne...mi je prav žal....da bi rondo zagleda lpoštarja bi jo tako odvlekel, ker si pomoje tudi predstavljat ne zna kako zna povlečtali pa kakega psa....ufff ja veselica....sem ga tam lepo privezala ...lahko ga boža samo držat ga pa ni treba!

lp
lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #25 : 20 September 2005, 20:42:21
Živjo

groza me je blo ko sm tole prebrala. PM če js zadržim Neona (65kg) z eno roko (se sicer s telesom tudi upiram) bo pa še ena babnica 3kg višavčka. Mater takim ni psa za dajat sploh. Kok so pa tamali psi barabe pa vidim na primeru županovega maltežana Bobija. Je ena mala p******. Pride blizu se dela hinavca pa neon mal poskoči ker bi se igral tamal pa grrrr pa na hrbet. Mater bi p!"%ila če ne bi bil županov.

Js Neona sploh nobenmu ne dam. Itak noče it z nikomer če sm jaz v bližii. Blokira na mestu. Pa uboga izključno sam mene tak da,... Ne ne in še enkrat ne. Malo ga je vodla moja sestrična letos na morju, sam takt sem se jaz zraven sprehajala, ker bi njo gladko odnesu.

Dada kako se malemu lubeku celijo rane? Neon mu pošila en slinast  :-* js pa enga normalnga.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #26 : 21 September 2005, 13:05:54
še nekaj : pred kratkim sva s Kano malo tacali po neznanih poteh in prišli do ene njive , na kateri je ena ženska okopavala krompir . zraven pa je imela kužka , proti kateremu je kana njufi  :D in se mala zverina kar naenkrat zapodi proti Kani čisto renčeč in ji skoč na hrbet  ... jaz sem čisto ponorela in sem se drla , dejte dol to zgago  una pa sej ne bo nič naredil . in pol sem ga prjela JAZ za  vratno gubo in sem ga dobesedno vrgla stran , neki se je še zaganjal , pa sem mu jasno dala vedeti da naj se mi ne približuje ! in ga je ženska priklenila na kol z verigo za živino  ??? Ja med "napadom " je Kana samo hotela strest dol zgago in si je kar pulila dlako z bokov ker ga ni dosegla  >:(



eva

  • *
    • Prispevkov: 1.325
    • Točke: 3
  • Živa in Dru
Odgovori #27 : 21 September 2005, 13:44:19
evo mojo zgodbico:

pri nas v trzinu je pa čisti primerek čivave take kakor si jo vsi predstavlajo-zoprna mala stvarca.v blokih ima punca stara 16 let šivavo Godzilo(tako ji je ime) in je zoprna ko muha.v mojo psico se je že večkrat zapodila ampak hvala bogu ko je bila živa na pocvodcu ker če ne bi bila nebi od čivave ostalo kaj dosti.sicer so pa men grdo gledali iz oken lastnica me je pa nadrla kako se lahko sprehajam s tako velio mrcino po mestu brez [/u]nagobčnika in palice.no učerja pa sta imeli živa in godzila bližnje srečanje(obedve spuiščeni).je šla živa mirno mimo godzile ona pa z vse, šusom v živo.živa ja samo hamsnila po njej in komaj si lahko videl je čivava dobesedno poletela h lastnici v naročje.sicer ji živa ni nič naredila samo mislim pa da bo tale zoprna stvarca pustila živo pri miru od zdaj naprej.

lp

(kopirano iz teme čivava)



AikVonFlink

  • *
    • Prispevkov: 201
    • Točke: 0
Odgovori #28 : 21 September 2005, 15:18:58
Neyka, Aiki se ti zahvaljuje za skrb in lubije; jih vrača nazaj :-* :-* :-* :-*.

ranica se je skoraj zacelila, saj so pitbulli zelo trpežni psi ;), ranice se jim izredno hitro celijo ;). in če ne bi mali hudiček zagrizel glih pri korenu repa, bi si prej polomil zobe, kot pa uspel v mišico ugriznit. ga je res na zelo nerodnem mestu, hinavec mali, zato so pa ga dali pod sedacijo, kar mi ni bilo všeč, ampak kaže, da ni nobenih posledic.

groza, koliko problemov povzročajo ti mali bevskači :o.
no, ne smem pa bit grda, ker so med njimi tudi cukerčki ;) :).
lastniki so tisti, ki bi jih bilo treba prevzgajat, klasika, ne glede na pasem, kot vidimo ::).

lp, dada



**Jackie**

  • Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.573
    • Točke: 16
  • Grom & Kana
Odgovori #29 : 21 September 2005, 15:20:53
res je , tudi cukrčki znajo biti opasni