Mačkoni > Prehrana mačk

Doma pripravljena hrana za mačke

(1/7) > >>

zoe:
Odpiram novo temo, da se lahko debata o doma pripravljeni hrani za muce, iz teme Whiskas, nadaljuje tukaj  :)

Tole sem zapisala

--- Citiraj ---Nastya, tudi človeška hrana (verjetno s tem misliš ostanke) in mleko niso primerni za muce. Odrasle muce v večini ne prebavljajo mleka in so zadovoljne z vodo, človeška hrana oz. način priprave le te pa ni primeren za muce zaradi začimb, maščobe in tudi razmerja v hranilnih vrednostih.
--- Konec Navedka ---

Potem je Nastya odgovorila:

--- Citat: Nastya na 17 September 2005, 21:51:59 ---uh ... sj mi ne jemo tok mastne hrane ... mi hujšamo ... loool ... testenine pa lahk jejo, pa juhco ... ;D :D

--- Konec Navedka ---

Vseeno je verjetno vaša hrana precej preveč začinjena, da bi bila primerna za muce  ;). Kaj več bo povedal kdo, ki kuha za muce, jaz ti znam povedati samo to, kar sem prebrala  ;)

Zdaj pa ostali napišite kaj, kako in v kakšnih količinah kuhate za mačkončke  :)

lp

ninci:
Mački so v bistvu karnivori, torej naj bi v glavnem jedli meso. Bimbo in Frajer oba dobivata surovo meso, srčka, piščančje ali mleto meso in kozje mleko, zraven pa imata na voljo ves čas brikete.
Ostanki niso primerni, ker je hrana preveč slana (obolenje ledvic!), začinjena z kakšnimi mešanimi začimbami ala Začinka, ki pa tudi vsebuje preveč soli. Če mačka hraniš izključno z kuhano prehrano mora biti v glavnini meso, potem ogljikovi hidrati in zelenjava v nekako enakem ravnotežju.

O količinah je težko govorit, ker jima dajem malo na pamet je pa mesa recimo ena pest (za vsakega) 1x dnevno. Mleko ponavadi zvečer vsak 1dcl. Bimbo kitten Sannabele, Frajer pa light Sanabelle čez dan. 

Lp nina

katya:
Ninci a ni tako, da če daješ živali surovo meso je potem bolj napadalna oz. hiperaktivna... Nekaj sem slišala, da je pri psih tako pa me zanima, če je tudi pri mačkah?  ???

ninci:
Ja najin Frajer je že po naravi agresivc, tako da tukaj ni razlike ;D Ne hecam se.

To, kar si ti povedala se je res govorilo okoli ja. Ampak gre za surovo krvavo meso, ki naj bi v psu spodbudilo agresivno vedenje, ker voha kri in je zato kao pripravljen ubijati oz. igrizniti veliko prej, sploh če na človeku recimo zavoha kri itd. Pomoje je vse to malo za lase privlečeno. Itak nikoli ne daš mesa neopranega ampak ga vedno prej splahneš z vodo, torej meso nikoli ni tako krvavo tudi če gre za rdečo meso, da bi v psu spodbudilo ne vem kako agresijo. Pa sploh  koliko je v tem resnice in koliko vraže bi se tudi dalo pogovarjat.



Zakaj bi bil bolj hiperaktiven? khm edina razlaga bi lahko bila, pri smrti živali oz. klanju po domače, se sprostijo v meso enormne količine adrenalina, ki ga potem pes ali mačka zaužijeta. Koliko dejansko tega adrenalina ostane v mesu je drugo vprašanje.

Ne vem jaz dajem surovo meso brez predsodkov, ker si maček tudi v divjini ne spače najprej ptiča ali miši, ampak jo za preživetje pač požre surovo. In vsem trem, dam brez predsodka surovega piščanca, govejo kost, srček, pljučka, želodčke, mleto meso, ..

Zaenkrat ni videti, da bi bil katerikoli od njih kaj bolj divji kot če jedo same brikete.

Lp nina

Neyka:
Pri psu je problem krvavo meso, čisto niti rdeče) pa ni panike. Kar se pa agresivnosti tiče je pa bil višje na eni kmetiji problem, ko so bernardinko sam s takimi "krvavimi" zadevami futrali, meli na verigi pa nč se kej preveč ukvarjali z njo. Psico so pri malo več ko 2 letih če se prov spomnem usmrtili zaradi popadljivosti in napadanja lastnikov z mesom v roki :-X :-X

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo