Konc, konc, konc! Končno! Danes imela zadnji ustni izpit-matematika...Najlepše so mi prihranili za na konc.
Je pa šlo uredu, dobila sem super listek. razložit sem morala kaj je komplement množice, razlika množic in še neki zračunat. Potem sem morala napisat formuli za pitagorov in kosinusni izrek, razložit kdaj se uporabljata + rešit eno nalogo. Na koncu sem imela še realno funkcijo, opisat in izračunat ničle, skicirat graf, etc. Občutek boljši kot sem pričakovala. Mi je bilo pa pisno težko....Vsaj bolj kot pole iz prejšnjih let.
ANG: Dobila sem listek s
slikami športov(rafting, padalstvo, plezanje in še eno, ampak sem že pozabla). Sem pač razlagala o športu, opisala športe na slikicah,...Smo imele s profesorico celo debato, lol. Potem sem imela
festivals and celebrations, kar je bilo tudi zelo lahko. Za odlomek sem dobila
The curious...tam ko se Cristopher odloča h komu bo zbežal(ko izve da je mama še živa in da je oče ubil Wellingtona) Občutek ful uredu.
SLO: Kašna srečaaaaa! Boljšega listka skoraj ne bi mogla dobit...Prvo sem dobila
Madame Bovary, sem pač razlagala nekaj o realizmu, povedala vsebino, potem me je prof spraševala o mojem mnenju(hm..zakaj že??), morala sem podat primer romana, kjer glavni junak tudi ne loči resničnosti od fantazije zaradi branja knjig(Don Kihot), me je vprašala še kakšne mislim da so razlike med Emo in Donom, potem sem morala povedat še eno junakinjo slo. literature ki je podobna Emi. Aja pol me je še vprašala kateri od slo pisateljev je idealiziral podobo matere...nevem kako mi je v tistem trenutko vklopilo da je to Ivan Cankar. Drugo vprašanje je bilo
moderno pripovedništvo....razlagala sem moderni roman, značilnosti, omenila Prousta in Joycea, morala sem povedat še en slo. moderni roman in tuki mi je morala malo pomagat, ker se nikakor nisem mogla spomnt na Zmote dijaka Tjaža...Pol na koncu me je še neki spraševala o tem kakšen tip romanov imam raje in blablabla...
Občutek dober.
Zdej pa počitnice! Nočem niti razmišljat o rezultatih, mislim da mi je šlo na splošno kar ok, matematika me skrbi, ker mi pisno ni šlo najbolje..Mah če bo bo, drugče pa pišem šeenkrat jeseni. Zdej pa relaaaaaax!
Vsem ki imajo še kakšen izpit...Srečno!