Pravo, 2.letnik - pustimo to, da bi mogla bit že 4.

Preveč piflanja na pamet, vse zakone je treba znat, večino pozabiš po 1 tednu. Prav nič ni obvezno, kar je po svoje tudi minus. Meni recimo 1. letnik ni delal nobenih težav (vsi namreč strašijo z rimskim pravom in politično ekonomijo), pa tudi cel drugi ne, dokler nisem prišla do kazenskega dvojčka, zaradi katerega sem že 3. leto v 2. letniku
Samo se ne dam, bom to naredila.
Če bi še enkrat izbirala, bi šla na Fakulteto za socialno delo- verjetno bo to še ta drugi faks (če uspem končat ta prvega
)
No, ja... Kar se piflanja na PF tiče... Eni so se dejansko učili zakone na pamet, drugi se jih pač nismo... In zgleda, da to ni tako slabo...Glede na to, da nisem padla nobenega izpita (do sedmorčka na podiploncu- ko sem jih naredila 6 in enega ne

).
Ni mi jasno, zakaj imaš probleme s kazenskim dvojčkom... Jaz sem ga takoj naredila... Upam, da se nisi piflala ZKP na pamet...ker ti to ne bo nič pomagalo... Raje si dobro poglejvaje (za materjal in proces)...
Samo meni se ne zdi prav gledati na faks iz vidika službe... Se mi zdi bolje, da najdeš faks, ki te bo čimbolj veselil.
Treba je gledati z vidika službe... Drugače lahko študiraš nekaj, kar te veseli in potem preživiš več let v iskanju službe (kar je grozno)... Ena kolegica je tako šla na umetnostno zgodovino (ker jo je ful veselil in je takoj in ful dobr naredila izpite)...zdej pa je stara skor 30 let, redno ni delela niti en dan, ampak dela honorarno kot tajnica al neki podobnega... V glavnem...za to res rabi faks... In potem se vprašaš, zakaj hudiča si se vsa ta leta zaje**** na faksu, študiral za izpite (npr. poleti, ko so šli ostali na morje), zgubil vse živce, da lahko potem sediš doma, na razgovorih za službo se pa vsi obnašajo, kot da si navadna budala in se ti režijo v glavo...
Sej ljudje hodijo študirat tisto, kar jih veseli (tudi meni je bilo pravo ful zanimivo, ko sem enkrat videla za kaj gre)...Pol pa imaš ful brezposelnih s PF, EF, FDV, FF...Sej bi šel delat tudi kaj s srednjo šolo, pa te noben ne vzame (ker imaš pač previsoko izobrazbo)...

Faksi pa seveda kar naprej vpisujejo večje število ljudi, ker več ljudi = več denarja od ministrstva in briga jih, če bo kdo kdaj dobil službo...

Aja, pa tudi določeni naravoslovni študiji niso nič boljš... Veterinarji delajo po klavnicah, kemiki in matematiki ne dobijo šihta in pol učijo po osnovnih šolah in podobno...
Aja, pol pa na podelitvi diplom naš dekan prijavi, da pravniki zasedamo vodilna mesta v gospodarstvu in javni upravi... OK, na zavodu za zaposlovanje mogoče že (ker noben ni tako dolgo tam prijavljen, razen mogoče še kakšni ekonomisti in diplomanti FDV)...
Seveda je vse drugače, če imaš kje kakšnega atija, ki ti zrihta službo (pol je tudi umetnostna zgodovina prespektiven študij)...