Nujno bi rabila nasvet.

Danes sem Živi drugič v življenju postrigla krempelčke, ker je imela res predolge. Že prvič ji tole striženje ni in ni bilo všeč in mi jo je pomagla držati in zraven čohati mami. Prvič sva ji vse lepo postrigle. Čeprav je ob vsakem porezanem krempeljčku rahlo trznila.
Sedajle sem pa kar nekaj časa odlašala. No strigla sem ji v sobi, kjer je zelo rada. Zraven je bil fant s priboljški, da jo je držal in čohljal. Živa pa si je spet mislila, joj spet me bosta mučila...

No prvi tački sem ji super postrigla, tudi s črnima dvema kremepljčkoma ni bilo težav. Pa še tako sem gledala, da sem ji postrigla precej manj, pod rdečo oz.temnejšo črto. Ampak pri zadnji levi nogi pa sem ji 3tji krempeljček vseeno nekako odstrigla malo preveč, čeprav sem pazila, da sem odstrigla še par milimetrov pod rdečo črto. In ji je začela teči kri.

Groza!!! Sem si rekla, kako mi je zaboga uspelo kaj takega!

Meni je kar slabo postalo. Potem sem ji do konca postrigla še zadnji krempelj na levi nogi in potem še desno nogo. Ampak Živa je bila zelo pridna, malce ji je bilo nelagodno, ker ne mara striženja, ampak ni ne zacvilila, ne trznila. Nič!

V sobi sem imela zelo toplo pa se ji kri sploh ni hotela ustaviti. In sva šle po končanem striženju v pesjak. Ni ne šepala, ne da bi jo kaj bolelo. Ko sva prišli v pesjak sem ji rekla, naj skoči na uto in ji še enkrat pogledala krempelj. Seveda je kri še malo tekla. In potem je Živa celo opazila da ji teče kri in je začela lizati.
Prej, čez par uric, sva šle na kratek sprehod. Preden sem jo spustila iz pesjaka sem pogledala če se je kri ustavila in se je. Ampak potem sva začele hodit, pa je spet malce začela teči. Živa se je je sicer obnašala kot da ni nič. Vse normalno, brez šepanja.
Torej, kaj naj naredim.

Živa si je prej sicer lizala krempeljček, ko je videla da ji teče kri, ampak je nič ne boli, ne šepa. Ji s čim namažem, ali samo pustim, da se bo zacelilo?
Kakšen nasvet bi bil zares dobrodošel, ker sem prvič v takšni situaciji.