Živjo,
naša mladička je danes dopolnila 12 tednov in je bila prvič cepljena proti kužnim boleznim pred dobrim mesecem dni (30.1.). Tableto za razglistenje je dobila danes zvečer, zato jo bom cepila prvi dan, ko naj bi bila že razglistana (četrtek) - bo pa to 1 mesec in 4 dni po prvem cepljenju. Do zdaj sem bila prepričana, da je to ok, ker bo pač cepljena pri 12 tednih, danes pa sem prebrala, da če psa cepimo
kasneje kot v enem mesecu, cepivo izgubi učinek in je potrebno serijo cepljenj pričeti znova (Vanguard plus 7 cepivo naj bi bilo ponovljeno med 2 do 4 tedni). Zdaj se blazno sekiram, zato prosim za nasvet.
Mi v tem primeru priporočate še 3. cepljenje? Temu sem se sicer želela izognit, ker psičke nočem po nepotrebnem izpostavljat cepivu, ampak kot kaže, bo to zdaj potrebno
Ne le, da sicer tretje cepljenje ne bi bilo potrebno (psička je iz preverjenega legla z redno cepljeno mamico), ampak bo poleg vsega še sovpadalo s cepljenjem proti steklini (kar naj tudi ne bi bilo ok
). Cepljenja proti steklini pa ne morem prestavit, ker je zakonski rok zdaj pač do 16. tedna starosti.
Res ne vem, kaj naj naredim, in res sem jezna nase. Zadnja dva tedna vsak dan študiram vse sorte o cepljenju, pa katero sredstvo za razglistenje naj ji dam, da bo varno, pa vseeno učinkovito..., zdaj pa ugotovim, da sem spregledala info, da ni ključna starost psa pri cepljenju, ampak je dejansko potrebno upoštevati rok 30 dni
*just shoot me*. Sem šla zdajle gledat, če v potnem listu kaj piše, in ja, seveda je označena veljavnost cepiva: 30.2. (veterinarka je sicer spregledala, da ima februar 28 dni, ampak vseeno bom nekaj dni prepozna).
Jutri se bom seveda posvetovala tudi z veterinarjem, bom pa vesela, če mi kdo zna povedati, kako zelo sem polomila, in ali mi priporočate, da psičko cepim še tretjič.