Karmen, ne bi se jaz cepila

, ampak cepim psico vsako leto s kombiniranim, pa vsako leto znova razmišljam da je ne bi več, ker nekaj zadev iz kombiniranega itak prizadane samo mladiče, kužni kašelj fašejo tudi cepljeni, za lepto je pa očitno tudi tako nezanesljivo cepivo, poleg tega da zna povzročit hude težave,..
Irena, tudi jaz (oz. moja psica) doslej nisem imela nobenih težav, še bulice po cepljenju ne, vseeno se mi pa zdi brezveze kar nekaj v tri dni zastrupljati (še celo pri antiparazitikih sem skeptična), če to ni res potrebno, sploh ko je veliko govora o nevarnosti in neučinkovitosti cepiv.
Mogoče se ti v praksi res še nisi srečala s takim primerom, tudi jaz se nisem, ampak tisti ki so se, se verjetno ne bi strinjali s tem kar pišeš, namreč da so strahovi pretirani in vsekakor si sama ne želim biti zato, ker se mi ni ljubilo podrobno pozanimati (zato tudi še vedno brskam) odgovorna za težave z zdravjem pri moji psici, enako seveda velja tako če bi bile te posledica cepljenja, kot če bi bile posledica opustitve cepljenja.
Kar se tiče pa same lepto - mi imamo itak redno cepljenje na sporedu spomladi, tako da imam vsaj ta del že v osnovi pokrit, ampak razmišljam, da bi še to ukinila.
Na splošno me pa zanima, ker še nisem dobila odgovora na vprašanje, ki sem ga že enkrat prej postavila, kako vse tole s cepivi sploh deluje, a cepiva vsebujejo mrtve ali oslabljene viruse, kaj se zgodi, če je samo oslabljen virus, kuža pa ne more razviti protiteles, ali ga torej dejansko lahko okužimo s cepljenjem in povzročimo bolezen, in zakaj protitelesa za lepto ostanejo v telesu samo pol leta,.. ipd.