Uh, meni je pa Nagoya ful usec.

Jaz se glede mojih dveh bolihc kar lepo zavedam, da pac nista nemski dogi in, da nikoli ne bosta bila. V bistvu jih sploh nikoli ne izdajam za 'cistokrvni nemski dogi brez rodovnika', temvec ju omenjam kot mesancka z nemskimi dogami. Na prvi pogled bistvenih razlik mogoce ne opazis, ampak sta oba nekaj cm manjsa od
tipicne nemske doge. Njun prvi lastnik ju je predstavil tako kot sem ze omenila - cistokrvni nemski dogi brez rodovnika. Pa ja.

Itak sem vedela, da ni dosti moznosti, da bom dobila nerodovnisko tipicno n. dogo, zato sem v bistvu iskala mesancke z nemsko dogo. Ze takoj je bilo ocitno da Mo in Chapú nista nikakrsni nemski dogi, ampak le mesancka. Kar sem v bistvu tudi iskala. (o rodovniski nemski dogi me vprasajte cez kaksni dve leti).Nisem iskala popolnih predstavnikov teh dog, temvec mesancke oz. podobne pse.
Sta pa oba obdrzala kar nekaj lastnosti nemskih dogic. Se posebej eleganco. Ljubim jo.

Smo pa v nasi familiji cisto usekani na pse. Sestra ima civavo, jaz mesancka z nemsko dogo, brat pa mesanca s tisocimi pasmami (ki izgleda grozno /kul/

). Sva pa brat in jaz ze od nekdaj dobra prijatelja (cisto nasprotje sestre, ona je bolj 'fancy' tip

) in sva vedno bila za vecje pse. Me je tudi najbolj podpiral ob pridobitvi mojih dveh skratkov.

Moji sestri gre pa po glavi le zascita Tiffy (ja, njena civava

) pred Mojem in Chapújem. Problem je v tem da imata Mo in Chapú Tiff neverjetno rada.

Toliko za danes

Silvija