Nemška doga [Deutsche Dogge, Great Dane]

veranderlijk · 2677081

MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #3330 : 31 Oktober 2006, 14:46:43
Miša: Upam, da bo vse ok s tvojimi srčki in da bodo virusi hitro "pocrkali".
Vedno bolj sem razočarana nad ljudmi. Ne vem več, ali naj se jezim ali naj bom žalostna...

Tečka,

hvala  :-* Moje male čokoladne princeske so o.k.

Potem ti svetujem, da se izogibaš razstav  :(. Jaz sem tam doživela že marsikaj. Na balkanu je razstavljalec tako zbrcal eno mastinčico, da je vsem, ki smo to gledali, postalo slabo.
V Bosni je neki čiča pripeljal v ring tako shirano dogico, da mu je sodnik že ob vstopu rekel, da zapusti prizorišče in pelje psa domov nahraniti. V Luxemburgu, kjer je bila dvodnevna razstava, so drugi dan po zvočniku objavili, da naprošajo vse razstavljalce, da po končani razstavi ne puščajo pse v boxih, če so razočarani nad njihovo uvrstitvijo, ker jim je že od prejšnjega dneva ostalo veliko psov iz 9 fci skupine  :'( ( drugi dan se je razstavljala 2 grupa  >:( ) Na neki poti domov iz razstave smo ob AC videli rasne kužke, ki so se prosto sprehajali brez lastnikov v bližini, kar se mi tudi ni zdelo naključje.

Ljudje pripeljejo popadljive pse brez nagobčnikov, ki nemalokrat poškodujejo druge pse, zaradi malomarnega lastnika. Videla sem že dva mastina, bordojca, bullmastifa in celo dogici v premajhnih boxih, kjer se ne morejo niti obrniti pošteno. Enkrat sta se dva celo stepla in nihče od nas ni mogel pomagati. Najhuje je, ko se stepeta za prostor dva, ki sta v premajhni kletki.

In ne boš verjela, da je še najmanj ali jih skoraj ni, pretepov mede dogicami, mastini, mastifi in drugimi molosoidnimi pasmami, čeprav se tudi kdaj pa kdaj zgodijo, vendar bolj po redko, po mojem opažanju. To pomeni, da tisti, ki imamo velike pse se verjetno tega bolj zavedamo kot ostali.

Kot si sama rekla, nekateri bi res storili popolnoma vse za pokalčke in naslove in če pes tega ne doseže je vreden manj kot drekec na čevlju.

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


troy

  • *
    • Prispevkov: 331
    • Točke: 0
  • TROY from Valvasors land
Odgovori #3331 : 31 Oktober 2006, 15:30:22
Hoj!Alanos tudi nam je žal za nezasluženo smrt tvoje psičke :'(.
Obenem pa bi izrazil svoje nezadovoljstvo oziroma jezo nad lastniki(kom) ki je svojega okuženega psa
pripeljal meni nič tebi nič med tako število psov in vse spravil v nevarnost >:(!!
Totalno neodgovorno!!!Tisti ki so odgovorni za to, naj se malo zamislijo koliko škode so naredili.
Si težko predstavljam kako bi mi bilo če bi se kaj takega zgodilo meni :(.
Kar pa se tiče namernega poškodovanja pa nimam besed!Zelo bedno in podlo!!!


Slikici iz današnjega sprehoda:





lp aleš




erika

  • *
    • Prispevkov: 448
    • Točke: 5
Odgovori #3332 : 31 Oktober 2006, 16:01:12

Alanos,

tudi meni je žal tvoje psičke, saj je komaj začela živeti.......


Obenem pa bi izrazil svoje nezadovoljstvo oziroma jezo nad lastniki(kom) ki je svojega okuženega psa
pripeljal meni nič tebi nič med tako število psov in vse spravil v nevarnost >:(!!
Totalno neodgovorno!!!


Ja, totalno neodgovorno, se popolnoma strinjam in žalostno zelo žalostno, da se to dogaja.

lp erika


MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #3333 : 31 Oktober 2006, 17:04:19
Tole kar bom sedaj napisala, sem najprej želela napisati na drugi forum, pa sem si premislila. Bo tukaj bolj odmevno  >:D

Ker so se nekateri prepoznali v mojem pisanju, čeprav moram povdariti, da jih sploh nisem imela v svojih mislih  ;D - čudno, kako nekateri mislijo name  ::) moram sama sebe citirati:

Moj in Alanosov primer nista izjeme. V Sloveniji se je pojavilo več takšnih primerov,ne samo med dogicami ampak tudi med drugimi pasmami, ki so bile na določeni razstavi in posledično so to prenesle na druge domače pse. Veterinarji so bili čisto zmedeni in presenečeni nad to novo vrsto bolezni.

S kom, kje in kdaj so se družili moji psi, je popolnoma moja stvar, ker jaz nisem nikomur ničesar prenašala in moji psi niso nikogar okužili !!! Za tiste nepoučene pa naj povem, da se  je v teh dveh mesecih dogajalo več razstav, katere, pa si lahko pogledate skoraj na vsakem forumu.

Samo za lažje razumevanje, sama sem bila 07.10 v Atenah na dvojnem CACIBu in sem imela bolezen že doma, čeprav se tega nisem zavedala. >:( >:( >:(, ker so bili znaki še prekriti  >:( >:( >:(

Veterinarji so že v septembru zasledili določene bolezenske znake nekaterih psov, ki so zboleli, pa niso bile nemške doge. V začetku oktobra se pojavi vedno več psov različnih pasem, med drugim zboli tudi dvomesečni mladiček ( ki ni nemška doga, da nebo  pomote), ki je bil na robu smrti  :'( Ta ni bil na nobeni razstavi, je pa bil v stiku z psom, ki je bil na eni od razstav.

Sedaj pa dobro preberite tisti del, ki sem ga boldala v svojem citatu, da boste znali ponoviti, ko boste raportirali dalje. Kajti poraja se mi vprašanje, zakaj se nekdo čuti ogroženega, če ga sploh nisem imela v mislih, niti nisem nikogar poimensko imenovala.

Je pa tale tema zelo dobro izhodišče za razmislek vsem, ne samo razstavljalcem ampak tudi organizatorjem razstav in ne na koncu tudi vsem nam, ki se tako ali drugače družimo na forumaških srečanjih.

Miša





Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


valvasor

  • *
    • Prispevkov: 1.221
    • Točke: 8
Odgovori #3334 : 31 Oktober 2006, 18:45:01
    Ojla!

   Alanos, strasno mi je zal, da se je to koncalo na tak nacin. 
   Tudi jaz vem za vec primerov, ko so psi oboleli za kuznim kasljem-  ( take so bile diagnoze). Kdaj in kje se je pa to zgodilo, je pa nemogoce vedeti, ker smo vsi  prisotni na tolikih razstavah in raznih pasjih srecanjih.  Mi smo zgleda imeli sreco in so vsi valvasorji ostali zdravi.
    Kot pravi Miša, so razne razstave in srecanja lahko dvorezen mec. Lahko je zelo fino, ko  pa  ugotovis, da si tam nekaj staknil je pa to katastrofa.
 
     Alanosova psicka je koncala na najslabsi mozen nacin ......tiste, ki so se bolani, je treba zdravit.....ljudem, ki pa imajo doma bolane pse in to vedo, pa polagam na srce: imejte jih nekaj casa v karanteni, da ne okuzite se drugih!

   Cao-Slavi



Tecka

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.352
    • Točke: 17
  • večinoma blond
Odgovori #3335 : 31 Oktober 2006, 18:52:08
Alanosova psicka je koncala na najslabsi mozen nacin ......tiste, ki so se bolani, je treba zdravit.....ljudem, ki pa imajo doma bolane pse in to vedo, pa polagam na srce: imejte jih nekaj casa v karanteni, da ne okuzite se drugih!
Se mi zdi, da bi to moralo biti samoumevno, pa zgleda na žalost ni  :-\  :(. Jaz bi se živa požrla, če bi zaradi moje malomarnosti zbolel še kdo (pa naj bo žival ali človek).
Eh ljudje... več vem, bolj mi gre na koz****e  :-X.
lp
T.

8)


alanos

  • *
    • Prispevkov: 127
    • Točke: 0
Odgovori #3336 : 31 Oktober 2006, 19:43:28
Hvala Vam svima na utjesnim rijecima....

Ovako...dijagnoza: atipicna virusna upala pluca....nit jedan antibiotik ciljanog djelovanja nije napravio nikakv pomak na bolje,a u zadnjem stadiju uz infuziju lijecena je i humanim penicilinom...jednostavno nista nije moglo pomoci....


Ne krivim nikoga,jer je tesko utvrditi ciji je pas, nosioc virusa, bio na izlozbi,ako je to uopce pokupila na izlozbi....ali nakon izlozbe je dosta pasa imalo iste simptome...neznam.....ili ako neko mozda neko zna,volio bi da mi kaze...

U svakom slucaju,apeliram na sve vlasnike pasa da budu odgovorni kad se radi o nasim najdrazima jer prijevremeni gubitak zbog neodgovornosti nema smisla....

Doge....moj stil zivota.....


IGA

  • *
    • Prispevkov: 57
    • Točke: 0
Odgovori #3337 : 31 Oktober 2006, 20:22:32
Alanos  sožalje tudi iz moje strani.

Sprašujem se, kako pa potem poskrbeti za svojega psa v zimskem casu, ko se razstave odvijajo v halah, kjer je za velike pasme najveckrat premalo prostora.Tudi pri vstopu je velikokrat veterinarska kontrola, ce sploh je namenjena bolj sama sebi.

Igor



bibi

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
Odgovori #3338 : 31 Oktober 2006, 22:01:10
lep pozdrav vsem!
 Alano, najprej moje sožalje :'(

Danes mi je prijateljica napisala sms, kako je kaj naš fant če je že zdrav ??? Hvala bogu smo že ok! No pa sem šla po dolgem času na forum in ker sem videla kaj je tema, moram napisati tudi svojo zgodbo!

Povedala pa vam bom mojo plat medalje oz. kaj se je nam zgodilo:
Prav iz napisanih vzrokov(od Miše) tudi mi več ne hodimo po razstavah,  do pred nedavnega, ko smo pred slabim mesecem šli na eno rečmo neuradno tako malo zaradi druženja....
predno napišem vso zgodbico, naj povdarim da je naša doga živi no stop za nami v hiši in edino s kom se druži v zadnjem času je njegova sestrica(ki k srečni ni zbolela) in potem skupaj tekata po naravi in uživata-Torej ni bil v zadnjih 4 meseceh v stiku z nobeni drug psom, razen na tej "razstavi" pred enim mesecem.....
No en teden po tej "razstavi", je pes postal apatičen, ni imel apetita, začel je kašljat sluz,....Jaz sem ga popakala in sva šla k na veterino, ker mi reče veterinarka, joj vi ste pa že danes 5 doga z istimi simptomi, pa še nekja drugih psov....No imeli smo temperaturo, kri je bila ok, pa pač kašljanje.... In sreča je bila, da mu na pljučla še ni udarilo, ampak je imel le še vneto grlo -baje smo še prav čas prišli!!!
Dobili smo antibiotike in vitamine za imunski sistem+vsaj par dni brez divjanja. veterinarka je rekla da mu mora v dveh dneh že iti na bolje, če ne naj prideva nazaj! No hvala bogu se je stanje izboljšalo, temperatura je padla pa kašelj se je počasi pomiril, apetit se je vrnil. Po 8 dneh antibiotikov sva šla na kontrolo, kjer so nama podaljšali dozo še za 6 dni(do včeraj) Torej smo jemali 14 dni antibiotike, vitamini pa še trajajo. Včeraj ga je veterinarka še enkrat pregledela in ga poslušala ter je rekla da je OK! diagnoza je bila KUŽNI KAŠELJ, ki se prenaša pač kapljično-torej ko je na kupu več psov

Povem vam tudi to, da sem vse ki sem ji poznala da so bili tam tud obvestila(posredno ali neposredno), da pač naj pse peljejo preventivno na pregled ali naj jih opazujejo, saj sem bila v popolnem šoku, kako lahko ljudje vozijo na okoli bolne pse-nevem ali pač psa sploh ne opazujejo ali jim je vseeno?????NE RAZUMEM!!!
No kasneje smo ugotovili, da so vsaj 3 doge od tistih obolelih bile  "tam"....

 Človek živi v dobri veri da imam redno cepljenega psa za kužne bolezni in steklino ter da je s tem zaščiten....!
Čuvajte, svoje ljubljenčke-jaz vem zase da čuvam našege fanta bolj kot otroka, no pa se mi je tudi zgodilo.....

lahko noč vsem dogašem, pa še ena jesenska slikica.....

 LP PETRA






BenSon

  • *
    • Prispevkov: 263
    • Točke: 1
Odgovori #3339 : 31 Oktober 2006, 23:44:35
Alanos sožalje tudi iz moje strani.Kaj hočeš takšno je življenje in z tem se moramo sprijaznit.Še bolj pa razumem tvojo žalost,saj smo se tudi mi danes poslovili od črnega samca Broncota kateri je bil danes star komaj 25 dni.Vzrok smti je nepazljivost matere saj mu je stisnila prsni koš in poškodovala notranje organe.Najbolj so bila poškodovana pljuča(tako je razvidno iz slike).

Zelo pa me je razjezil nizkotni privitimizem ljudi, kateri pišejo neumnosti in obsodijo razstavo, ter napišejo pes se je sigurno okužil na tej razstavi.Pa ljudje božji kaj še od vas nihče ni bil prehlajen,imel gripe ali celo pljučnice.Pa ne mi rečt da ste vsi tako humani in ko ste prehlajeni ne greste iz hiše da nebi okužili drugih ljudi.Ali sploh veste kako se prenaša gripa ter ostali povzročitelji prehladov.Od časa do časa se pojavi pandemija(epidemija) gripe, kar pomeni, da se gripa razširi po celem svetu(a ni zanimivo po celem svetu).Vsako leto je veliko smrtnih primerov, ki so posledica obolenja za gripo. Virus se prenaša s kužnimi kapljicami, ki jih razširjajo bolniki v okolico s kašljanjem, kihanjem in glasnim govorjenjem.Zdrav človek ali žival se okuži z virusom z vdihom okuženega zraka.Okužba z virusom gripe zmanjša odpornost organizma in kot posledica se lahko pojavijo dodatne okužbe z bakterijami in nato PLJUČNICA).

Kaj pa pikniki in ostala srečanja,kjer je tudi prisotno veliko psov? A so tudi tam prisotni veterinarji da pregledajo vaše pse če so zdravi itd...
Zato je lahko taka trditev podtikanje ali pa celo lažno zavajanje javnosti.

L.p.Benjamin






bibi

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
Odgovori #3340 : 01 November 2006, 00:02:17
jaz pa mislim da je beseda"nizkotni primitvizem" zelo neokusna, za ljudi katerih psi so oboleli....
Absolutno se lahko žival kot človek okužita marsikje, tako razmislam tudi jaz, saj se takne viroze širijo po zraku. Vendar ko prideš na veterino in te zasujejo s podatki, te izprašajo kje pa ste hodili s psom saj tega vendar ni mogel stakniti doma,pa da si že 5 primer, itd...., potem pa začneš razmiljat in izključevat zadeve, kar je čisto normalna stvar!
Mislim pa da je dobro da se o tem govori, saj se tako več ljudi informira o takšnih in podobnih virusih, ki so se pač zdaj tudi pojavili, saj mogoče nekomu se rahel kašelj psa ne zdi nič hudega in temu ne posveča pozornosti, če  pa stem okuži še nekaj drugih psov, pa verjetno ni ok!!!!Bistvo vsega je da pač lastnik, katerega pes ni popolnomma zdrav, je toliko realen da psa takrat ne vozi v družbo drugih psov, ali pa ga prej vsaj pelje na pregled, da dobi mnenje veterinarja. Tako nam je vsem pomembno zdravje naših psov!

lpp



dog4ever

  • *
    • Prispevkov: 961
    • Točke: 13
Odgovori #3341 : 01 November 2006, 00:05:54
Letos pozimi (ali pa mogoče lani) so pri avstralcih nekaj jamrali glede kužnega kašlja. In je nekaj psov celo zbolelo. Ampak ni bilo nič hujšega. Imeli so pa srečanje, tako da jih je malo več zbolelo.

Če si bo kdo prebral temo o berncih, bo tudi lahko malo prebral o kužnem kašlju in karanteni. Pa nobenega od berncev ni bilo na razstavi dog. Kar pomeni, da kužni kašelj trenutno razsaja in da ne zbolijo samo psi, ki so bili na dotični razstavi.

Alanos, moje sožalje.  



BenSon

  • *
    • Prispevkov: 263
    • Točke: 1
Odgovori #3342 : 01 November 2006, 00:14:06
dog4ever  zelo se strinjam z tvojim razmišljanjem.
Pri besedi nizkotni primitivizem bom pa kar ostal pa če je komu všeč ali ne.Ta beseda je namenjena ljudem pri katerih je pisanje hitrejše od uma.

L.p.Benjamin



BenSon

  • *
    • Prispevkov: 263
    • Točke: 1
Odgovori #3343 : 01 November 2006, 00:21:36
    Kdaj in kje se je pa to zgodilo, je pa nemogoce vedeti, ker smo vsi  prisotni na tolikih razstavah in raznih pasjih srecanjih. 
 
   Cao-Slavi

Takšno razmišljanje, naj bo vodilo tudi ostalim lastnikom psov ,kateri imate bolane pse ali kateri jih bomo morda še imeli.

L.p.Benjamin



bibi

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
Odgovori #3344 : 01 November 2006, 00:34:40
Ja to velja za tiste ki hodite po razstavh in človek res ne more vedeti kje se je to zgodili....
Kaj pa če ne hodiš po razstavah, pa slučajno veš kje si bil....nevem je možno da dobiš kr sredi travnika po zraku...

jaz sem hotela le povedati z svojo zgodbo, da tisti ki imate znake pri pseh pojdite prej do veterinarja predno je lahko prepozno!
lpp



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #3345 : 01 November 2006, 00:40:00
Prvo sožalje alanosu za psičko  :( :'(

Drugače se pa strinjam tako s Slavi in Bensonom kot z Bibi. Tisti, ki se veliko družite tudi z drugimi psi verjetno res težje ugotovite kje ste kaj staknili kot drugi. Nekateri pa živimo na samem in pasjo družbo srečamo zelo poredko. Za kužni kašelj pa morata psa prit precej blizu oz to ne leti po zraku kot kakšen cvetni prah  ;) In ljudje, ki so se udeležili enega ali dveh srečanj v času, ko se bolezen še lahko pojavi lahko presneto jasno vedo kje so kaj fasali. Težje je verjetno ugotoviti kateri pes je bil tisti, ki je prenašal ker tega včasih še lastniki sami ne vedo  ::) (bodimo še optimisti) seveda pa tudi takšni, ki bolnega psa pripeljejo na srečanje, razstavo....Najbolj pomembno v končni fazipa je to, da pravočasno odreagiramo in za naše kužone čimprej ustrezno poskrbimo in jih pozdravimo!

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #3346 : 01 November 2006, 07:54:17

Ker sem tudi sama utrpela veliko čustveno, zdravstveno in gmotno škodo, ko sem iz neznanega vzroka skoraj izgubila svojo mastinčico, sem včeraj šla malo pobrskat po netu, pa na druge forume gledat kaj tam pišejo in ugotovila, da ljudje kar precej pišejo o teh zadevah a te zahrbtne bolezni ne jemljejo resno.

Po mojem včerajšnjem pisanju vas je bilo kar nekaj, ki ste se mi javili in sporočili o svojih bolanih psih ali psih prijateljev, ki so zboleli. Javila se mi je celo oseba, ki ve, kateri pes je prinesel okužbo na eno od treh "spornih" razstav.

Z vašo pomočjo sem razvozljala potek dogodkov in z gotovostjo lahko napišem, da smo mi okužbo fasali na mariborski razstavi, ker smo bili v neposrednem stiku. Zato si lahko oseba, ki je bila toliko fer, ki mi je v Grčijo sporočila, da je okužila moje pse, oddahne, kajti moji psi so bili okuženi že od prej.

Tukaj se ni kaj za igrat in delat nevednega. Tisti, ki pa to počne, pa dela tudi v svojo škodo.

Žal mi je vseh psov, ki so po nemarnosti ene osebe zboleli ali celo umrli.Žal mi je psov, ki so prijavljeni po razstavah in se jih ne morejo udeležiti. Žal mi je psov, ki se ne zdravijo pravilno in žal mi je kužkov, ki bodo zaradi tega imeli celo življenje posledice na pljučih.

 Prepričana sem, da Alanosova psička ni edina, ki je podlegla temu zahrbtnemu virusu, ki sem ga jaz sama pri sebi poimenovala "balkanski morilec". In še jih bo, če ne bomo komunicirali med seboj.

Meni je žal, da nisem tega takoj dala na net, opozorila ljudi kaj se dogaja in kaj nas je doletelo. Ker sedaj vem, da nisem sama, da vas je veliko. Mogoče Alanosovi psički nebi mogli pomagati, ali pa...??? Tega ne bomo nikoli vedeli.

Situacija je zelo žalostna, šokantna in primitivna, predvsem po zaslugi osebe, ki je požrešna. Kljub temu, da je vedela za bolezen je bila njena želja po nazivih in stopničkah večja, kot skrb za zdravje in varnost drugih udeležencev.

Vidiš, Tečka, še ena nova poučna zgodbica, kaj vse naredijo razstavljalci za dosego svojih ciljev in potešitev bolanega ega? Tudi za ceno življenja, pa čeprav samo pasjega.

Želim vsem kužkom, da se čimprej pozdravijo. Lastnikom pa, da v naprej pa malo bolje pazijo s kom se družijo.

Miša




Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


Kast

  • *
    • Prispevkov: 1.317
    • Točke: 9
Odgovori #3347 : 01 November 2006, 08:24:58
alanos sožalje za psičko  :'(
Pa niso to samo razstave in srečanje problem okužbe z virusi....kaj pa igra z drugimi psmi na sprehodih?


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #3348 : 01 November 2006, 10:07:30
kaj pa igra z drugimi psmi na sprehodih?

Če je drugi pes okužen je prav tako nevarno - zato, da pes zboli ne rabi množice bolnih psov ampak je dovolj eden.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


search.and.rescue

  • Gost
Odgovori #3349 : 01 November 2006, 10:25:09
Alanos sožalje tudi iz moje strani.Kaj hočeš takšno je življenje in z tem se moramo sprijaznit.Še bolj pa razumem tvojo žalost,saj smo se tudi mi danes poslovili od črnega samca Broncota kateri je bil danes star komaj 25 dni.Vzrok smti je nepazljivost matere saj mu je stisnila prsni koš in poškodovala notranje organe.Najbolj so bila poškodovana pljuča(tako je razvidno iz slike).

Zelo pa me je razjezil nizkotni privitimizem ljudi, kateri pišejo neumnosti in obsodijo razstavo, ter napišejo pes se je sigurno okužil na tej razstavi.Pa ljudje božji kaj še od vas nihče ni bil prehlajen,imel gripe ali celo pljučnice.Pa ne mi rečt da ste vsi tako humani in ko ste prehlajeni ne greste iz hiše da nebi okužili drugih ljudi.Ali sploh veste kako se prenaša gripa ter ostali povzročitelji prehladov.Od časa do časa se pojavi pandemija(epidemija) gripe, kar pomeni, da se gripa razširi po celem svetu(a ni zanimivo po celem svetu).Vsako leto je veliko smrtnih primerov, ki so posledica obolenja za gripo. Virus se prenaša s kužnimi kapljicami, ki jih razširjajo bolniki v okolico s kašljanjem, kihanjem in glasnim govorjenjem.Zdrav človek ali žival se okuži z virusom z vdihom okuženega zraka.Okužba z virusom gripe zmanjša odpornost organizma in kot posledica se lahko pojavijo dodatne okužbe z bakterijami in nato PLJUČNICA).

Kaj pa pikniki in ostala srečanja,kjer je tudi prisotno veliko psov? A so tudi tam prisotni veterinarji da pregledajo vaše pse če so zdravi itd...
Zato je lahko taka trditev podtikanje ali pa celo lažno zavajanje javnosti.

L.p.Benjamin





Benson sožalje  :'(

Končno nekdo ki je napisal nekaj realnega in pametnega v zvezi s to temo.

Bi pa tudi naša kritika letela na vse, ki začetne znake bolezne spregledajo in pravijo saj ni nič.

Mogoče bo za nekatere že prepozno (kar se tiče okužbe) vendar saj veste - ob prvem davljajočem kašlju - takoj k vetu !!!!

Upam, da se bo osebi, za katero nekateri vejo katera je bila to tudi povedalo !!!!



valvasor

  • *
    • Prispevkov: 1.221
    • Točke: 8
Odgovori #3350 : 01 November 2006, 10:33:36
   Ojla!

   Vsak stik s takim psom je lahko problem, pa ni vazno kje se srecajo.
  Problem je ta, da ljudje ki imajo bolane pse, tega ne povedo in potem se taka stvar hitro siri.  V tem casu so bile pa v enem vikendu 3 razstave in tezko je zdaj govorit, katera je bila usodna. Prav tako je tezko ugotovit kateri pes jo je prinesel naprej. Pa tudi o krivdi kogarkoli je tezko govorit, ce nismo prepricani, da je lastnik res VEDEL, da je njegov pes okuzen, pa je kljub temu prisel na razstavo.
 
   Zdaj je nastala velika skoda- izguba psicke,  drugi psi so se ubogi in en kup stroskov. Nekateri so pa celo prijavljeni na svetovno in jim bo odhod tja zdaj onemogocen. Pa vse zaradi neobvescanja- pa ceprav se vedno pise, kako je forum stvar, kjer se obvescamo in si pomagamo. PA SI NISMO IN VSI SMO POGRNILI ZE PRI PRVEM POIZKUSU!!!!!!   Jaz priznam, da sem vedela in obvescala samo na privat- pa mi je zdaj zal, da nisem kaj napisala tukaj, ali pa celo skopirala iz sosednjega foruma. Ceprav mislim, da bi to morali narest tisti, ki so zboleli in to vedeli iz prve roke. Mi smo ostali zdravi- na sreco, zato bi bilo moje opozarjanje spet napadeno.
   
   Ce enkrat vam pa povem- tisti, ki ste imeli ali se imate bolane pse- imejte jih se nekaj casa v karanteni. Saj bodo se srecanja in igre z drugimi psi. Boste  pa drugim prihranili probleme.

   Cao-Slavi
 

 



MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #3351 : 01 November 2006, 10:33:56
Ti, SAR,

 ker si se glih javila v tole, zate tako občutljivo temo, me nekaj zanima. Bila si na vseh inkriminiranih razstavah, verjetno si kaj prinesla domov. Kako pa kaj tvoji kužki ? Predvsem me zanima leglo in mamica. Pa še to : hodiš pasjo šolo z Rado. Ali si se ognila učnim uram, ali  jih kar obiskuješ.

Baje je na vašem koncu in tja gor proti štajerskem največ obolelih. Pa opazila sem na drugem forumu, da so nekateri tvoji kužki kužni, ker si glih pisala o tem.

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


bibi

  • *
    • Prispevkov: 110
    • Točke: 0
Odgovori #3352 : 01 November 2006, 10:36:59
Meni je bilo povedano, da je nekje inkubacijska doba od stika z okuženim psom do izbruha bolezni 7-14dni. Čisto odvisno od psa.
Pes se lahko okuži vsepovsod, kjer v stiku z drugi psmi, ali psom če so le-ti bili okuženi, sicer pa vsak najbolj zase ve kje je hodil in s kom se je družil njegov pes in če mu pes zboli mislim da je korektno da lastnik opozori svoje pasje prijatelje naj bodo pozorni pri svojih kužkih, ker bi se le-ti lahko tudi okužili, če že niso bili!
Naši znaki so bili: apatičnot, slab apetit in kašelj ki se je začel kr na enkrat čez noč,-če to opazite pojdite po mojem mnenju k veterinarju im prej!

lpp
 



MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #3353 : 01 November 2006, 10:55:54
Kužni kašelj je zelo zahrbten, saj se zunanji znaki pojavijo zelo pozno, ko je pes že dolgo okužen. Najbolj zanesliv znak zanj je otečenost vratnih bezgavk, siljenje h kašlju, izbljuvanje sline ali celo želodčne vsebine, rumenkast ali zelenkast smrkelj iz noska.Vročina je normalna za psa, 39 C.

Pri nas je izostala vročina, zatečenost bezgavk in kašljanje. Tudi krvna slika, predvsem sedimentacija je bila normalna. PO zunanjih in kliničnih izvidih je bila psička praktično zdrava, čeprav mi je na rokah umirala. Imela je ledene in črne šapice s katerih je tekla voda, dihanje je bilo hitro, plitvo in na momente je izostalo. RTG je pokazal senčko v desnem pljučnem krilu, zato smo jo polegali na levo stran ali v trebušni položaj, da je lažje dihala. Čeprav je bila diagnosticirana lažja pljučnica, smo jo zdravili za težjo obliko. Sesula se mi je malo pred 13h in do 17h in 20 min je bila popolnoma out. Potem se je stanje popolnoma spremenilo, šapice so postale tople in rožnate ter suhe, dihanje je bilo globoko in umirjeno, odprla je učke in se pretegnila, kot, da je spala  kot Sneguljčica.

Po mojih razmišljanijih in tistem kar vem, predvsem pa kar mi pišejo na privat imam občutek, da vrhunec virusa ni niti blizu in da bo še veliko kužkov pretrpelo, preden bo konec te morije.

Sicer pa vsi tisti, ki so se trenutno potuhnili ali zagovarjajo, da oni tega nimajo, si mečejo pesek v oči.

Dajte malo pobrskat po drugih slovenskih forumih, boste vsaj vedeli kdo vse je okužen, s katerih koncev Slovenije so in se jim probajte izogibati vsaj kakšen mesec dni.

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


quantum

  • *
    • Prispevkov: 88
    • Točke: 0
Odgovori #3354 : 01 November 2006, 10:56:51
Alanos in BenSon iskreno sožalje :'(

Drugače naj pa še jaz dodam, da je prijateljeva psička mešanka tudi zbolela za kužnjim kašljem. Je iz Mariborskega konca. Na srečo je sedaj ozdravljena. Bila je redno cepljena z vsemi možnimi cepivi, ki jih priporoča veterinarska stroka!!!
Se mi pa ves čas porajajo vprašanja glede cepiv s katerimi preventivno cepimo naše pse. Predvsem kakšne kvalitete so ta cepiva ???


Troy ali tu ne manjka še en kosmatinec ???



MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #3355 : 01 November 2006, 11:08:15
Se mi pa ves čas porajajo vprašanja glede cepiv s katerimi preventivno cepimo naše pse. Predvsem kakšne kvalitete so ta cepiva ???

Po navadi ni tako vprašljiva kvaliteta cepiva,ki jo imajo naši uradni veterinarji, kot to, da veliko vzrediteljev, zato, da prihrani denar, kupuje slaba cepiva, predvsem na Madžarkem in pa sami doma cepijo mladičke. Vem tudi za vzreditelja, ki gre po cepivo čez mejo in ga nese k svojemu veterinarju, kjer dobi uraden žig in nalepko noter. Tako, da nikoli ne veš kaj je pes v resnici dobil. Edino previdnost pri izbiri vzreditelja je priporočljiva, pa še ta ni sigurna zaščita.

Glede nato, koliko legel ND je trenutno v Slo in tudi v preteklosti, bi bilo zanimivo povprašati nove lastnike ali so v knjižicah dobili tiste nalepke in če je žig veterinarja notri.

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #3356 : 01 November 2006, 11:27:34
http://troy.moj-album.com/slike/3946623/2IjpsmvxyZQhtIDA.v.jpg
Troy ali tu ne manjka še en kosmatinec ???

Nisem Troy pa vseeno - seveda zelo mlad je umrl zaradi neozdravljive dedne bolezni pri Valvasorjih  :D ::) Vse ostale pse na sliki po predvidevanjih v kratkem čaka isto.  ;D ;D Quantum ali ti vsem na tem forumu tako šteješ pse  ??? Kaj te briga kje je kdo.

Drugače pa tale cepiva...ali kdo ve ali je v Hrvaških cepivih za mladiče (prva dva cepljenja) tudi "virus" kužnega kašlja? Ker umiram od skrbi za "naše" mladiče  ???

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


MIŠA

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.859
    • Točke: 3
  • Mastino Napoletano
Odgovori #3357 : 01 November 2006, 11:37:26
Neyka,

poglej v cepilno knjižico, kjer ti na nalepki mora vse pisati. Tudi to kakšno je cepivo. Pa tudi koliko valentno je ( 4, 5 ali 6 ). Če je vsaj 5 valentno je cepivo tudi proti kužnemu kašlju.

Odvisno je tudi kdaj se mladički cepijo. Če jih cepiš prezgodaj, se jih cepi samo z tri valentnim cepivom, ki ne vsebuje vsega. Če jih cepiš z preveč valentnim cepivom, kar se je tudi zgodilo Alanosu, lahko ostaneš brez mladička.

Pri cepljenju je odločilnih veliko faktorjev, zato je nujno imeti veterinrja, ki ti zna strokovno svetovati v zvezi s tem.

Čakam na neke odgovore, ki jih verjetno ne bom dobila. Bili pa bi zanimivi za vse nas. Ko pa bo čas, pa bodo zopet lepili cukre in vanilije. Ko je resna debata , ki bi nam bila vsem v pomoč z čim več raznolikimi odgovori, pa smo mi tisti primitivci....

Neyka, še nekaj me zanima. Sem izvedela, da hodiš tudi ti z Neonom v šolo. V katero pa in koliko tvojih sošolcev toži za enakimi simptomi. Seveda, če nam lahko zaupaš ?

Miša

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.


valvasor

  • *
    • Prispevkov: 1.221
    • Točke: 8
Odgovori #3358 : 01 November 2006, 11:57:15

  Ojla1

   Tudi jaz mislim, da ima tukaj precejsnjo vlogo cepivo. Kasno cepivo, kje se nabavlja in pa kdo potem to cepi.
 Jaz se vedno zagovarjam to, da mora mladice cepit  veterinar s pravim cepivom in ne vzreditelj sam  s tistim, kar se dobi cez mejo in je veliko cenejse. Je bila pa moja prva misel , ko smo zvedeli za okuzbe, ravno to- da smo se ga izognili prav zaradi cepiva.
 
  Vsak od vas lahko pogleda za katere kuzne bolezni je bil njegov kuza cepljen in tisti, ki boste videli, da nimate vsega lahko  poskrbite , da bo naslednjic pravo cepivo.  Vsak od vas ima tudi izbiro- ali cepi psa pri veterinarju, ali pa ga odpelje nazaj k vzreditelju, ki ga bo cepil sam  in s tem malo prisparal. Ceprav v primerih kakrsen je tale nic ne pridobite- ste samo na izgubi.

  Cao-Slavi



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #3359 : 01 November 2006, 12:09:43
Neyka, še nekaj me zanima. Sem izvedela, da hodiš tudi ti z Neonom v šolo. V katero pa in koliko tvojih sošolcev toži za enakimi simptomi. Seveda, če nam lahko zaupaš ?

Miša Neon še nikoli v življenju ni bil v pasji šoli  ;D in edini stik ki ga je imel v zadnjem času s psi je bilo PeSjanar srečanje. Drugače pa živimo povsem na samem in z drugimi psi nima stikov (občasno s sosedovo psičko in ona z njim - zaenkrat sta oba zdrava). Človeka, ki pa širi laži pa prosim, da se prej pozanima in čveka vsaj resnične stvari  ::) Dam veliko na zdravje svojega psa in bom tudi poskrbela da on bolezni ne bo širil - čeprav ni bolan je pa možno da je bil v stiku z bolanimi psi sem odpovedala obisk ki sem se ga zelo zelo veselila.

Drugače pa hvala za informacije - bom posredovala lastnikom mladičk :)  :-*

Ali mogoče kdo ve kakšno je latinsko ime za kužni kašelj alii pa vsaj angleško ali nemško.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com