Za pesjanarje > Zdravje

Popuščanje srca

<< < (22/22)

agility loving girl:
meni je bilo na začetku zelo težko (tudi naša je imela komaj 2 leti, ko smo izvedeli za popuščanje zaklopk), sedaj pa poskušamo živeti na star način in se čim manj obremenjevati..še vedno smo ostali kar aktivni, čeprav se malo izogibamo ekstremom (dolgi pohodi poleti, daljši jogging..)..vsakdo, ki zve, da imamo srčne težave, ne more verjeti svojim očem, saj psička prekipeva od energije (se pa vseeno na čase zazdi, da se hitreje utrudi)..
želim ji omogočiti lepo, polno, zanimivo življenje in je ne prikrajšati za karkoli, v čimer uživa..poleg vsega pa dosegava kar lepe rezultate tudi v agilityju..
pomoje je najslabše, da jo takoj izoliraš in prenehaš z vsem, kar bi jo lahko vsaj malo ogrožalo..s tem bi srčna mišica hitreje oslabela in prej bi se pojavile resnejše težave..(no vsaj do tega smo prišli v pogovoru z družino)..

seveda pa so redni pregledi srčka (na cca 1,5 leta) vsekakor potrebni, da se lahko ukrepa še ob pravem času.

Lori:
Najlepša hvala za odgovor. Saj tudi naša psička ima ful energije in tudi kondicije, kar se meni zdi prav plus. Ravno zaradi tega, kar si napisala, da če imaš psa izoliranega, se srce navadi na neaktivnost, potem pa ob malo večjem naporu, popusti.

Tako, da mi naše nič ne šparamo, kolikor sama hoče, toliko ji pa dovolimo. Izogibamo se samo vročini, pa temu, da bi mi iz čiste nule, ful zdivjala. Da najprej vsaj malo hodi, da se ogreje. Tudi pri nas je edini znak to, da se hitreje utrudi in prej začne sopst, pa mogoče dalj časa prihaja k sebi kot drugi kužki.
Koliko pa je sedaj stara vaša psička?

Upam, da bosta obe, in naša in vaša, dočakali še kar nekaj lepih let, pa čestitke za dobre rezultate pri agilityu. Meni je to ful dober šport, samo pasme nimam ravno primerne za to  :D

LP

spelamihelin:
pozdravljeni

včeraj smo našega desetletnega korenjaka Taja peljali na pregled k veterinarku zaradi kašlja, hitrega dihanja itd. veterinarka je postavila diagnozo - voda na srčku oz popuščanje srca

naš Taj je mešandc med maltežanom in višavskim terierom, imeli pa smo že težave z epilepsijo ki smo jo s pomočjo gospe Smilje Nabergoj v moravskih toplicah uspešno spravili pod kontrolo.

Taj je dobil zdravilo ENAP 10mg/12,5mg po 1/4 tabletke 2x na dan, nato pa še nek antibiotik (oranžna tableta, 2 na dan v razmaku 12 ur). mi lahko pove kaj bi lahko to bilo?

ko sem brskala po forumu ki mi js dal polno upanja da bo naš nagajivec ponovno o.k., nikjer pa nisem zasledila kako so se vaši kosmatinci obnašali med potekom zdravljenja (utrujenost, nihanje, itd).

ker želim pubecu omogočit kolikor let le lahko me tudi zanima kaj lahko naredim razen seveda manj gibanja, neslana prehrana + tablete? kakšni predlogi?

v četrtek imava kontrolo, gospa veterinarka pa je rekla da moremo biti pripravljeni na vse. ker je Taj moj najboljši prijatelj in je bil vseh 10 let stalno ob meni tudi ob najhujših dnevih mu želim ne glede na kaj to povrniti in mu v najslabšem primeru olajšati muke, si pa želim bolj kot vse da bi bil z nami vsaj še nekaj let.

Lp

ara:
Pozdravljeni!
Našemu 10,5 letnemu rodezijskemu grebenarju je bilo na UZ srca ugotovljena degenerativna bolezen zaklopk in atrijska fibrilacija...
Dobil je zdravila: Vetmedin, Fortekor, Aldactone.

Ali se je že kdo srečal s tem, kakšne imate izkušnje z zdravljenjem, kako je pes živel s to boleznijo, je poleg zdravil dobival še kakšne dodatke, vitamine.. itd..

Hvala za odgovor!


trigi:
Tema združena s temo o Popuščanju srca, upam da boste v njej našli tudi kaj uporabnih informacij.

Lp, Črt

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo