Dobra veterinarska klinika v Ljubljani

lidija8 · 165582

Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #150 : 29 September 2012, 14:52:08
Hja konkretne klinike in muc ne poznam. Bi pa uprašala zakaj pa imajo te muce slabe zobe? Mačke žal velikokrat preko zob in dlesni kažejo še na kako drugo težavo, ki je v prvi vrsti za njih bolj problematična. Recimo natečene dlesni in težave z zobmi so lahko tudi posledica kakih avtoimunih bolezni (niti ne redkih). Žal pri dosti mucah z raznimi levkozami ali čem podobnim tudi najprej zobje pokažejo. Lahko gre tudi samo za padec imunske odpornosti (muce so zelo stresne pa jih marsikaj spravi iz tira). Nočem strašit bi pa blo dobro stanje muc v splošnem preverit. Sploh, ker sta obe hkrati pokazali težavo (če prav berem). Sicer v teh primerih res dostikrat pomaga prav Stomodine, če pa je prisoten samo kamen pa druga kot odstranitev le-tega ali morebiti tudi prizadetih zob ne bo pomagalo nič druga kot ''zobar''. Če so zobje v slabem stanju res nimajo kaj dolgo iskat v gobčku.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


all_

  • *
    • Prispevkov: 414
    • Točke: 0
Odgovori #151 : 29 September 2012, 17:10:29
Jaz pa priporočam kliniko Mačje hiše v LJ. Ne samo da so prijazni, glavna veterinarka vse fajn razloži, pove. Pa cene so ekstra ugodne.

Moja mačka je imela ful vneto dlesen že dolgo, pa ni noben Stomadine gel pomagal, niti Stomadhex tablete. Pa sem jo peljala na pregled, se zmenila za rihtanje zob. Enega so ji izpulili, ostale še pregledali. Poleg tega so celo kri pregledali, da malo vidim kako se mačka drži, pa še analke so ji spraznili (na mojo zahtevo seveda). Za domov sem dobila še antibiotike. Koliko me je vse skupaj prišlo - cca. 55 eur.




Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #152 : 29 September 2012, 20:31:31
Jaz sem s Prve-K odšla tudi že brez računa, tako da ne bi ravno trdila, da jim gre samo za denar. Pa parkrat z obračunanim kontrolnim pregledom, ki je pol cenejši od navadnega pa bi mi mirno lahko zaračunali polni pregled...



tamcek

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #153 : 30 September 2012, 00:43:58
Mački sta še mladi (3 leta in 2,5 leti), izključno notranji in testirani (negativni), tako da to ni vzrok vnetja dlesni. Saj zobe bo potrebno dati ven slej ko prej. Ampak trenutna situacija je taka, da trenutno še ni nobene potrebe po tem. In dokler imata kvalitetno življenje z zobmi, je vsako prehitevanje časa skrajno nepotrebno. Brikete še vedno normalno grizeta, tako da očitno bolečin ni. Verjetno bi hrano v nasprotnem primeru odklanjali oz. ne bi grizli.
Glede cene pa: tudi jaz sem se pozanimala naokrog in je bila ambulanta od Mačje hiše daleč najcenejša (cca 100 EUR za vsako, če bi jima populili čisto vse zobe), in tudi VF in Plevnik v Logatcu sta povedala nižjo ceno od Prve-K. Je pa res, da imamo različne izkušnje (sem dala čez veeeeliko veterinarjev s prejšnjimi mačkami) in nekdo, ki se je meni zdel čisto fajn, je nekomu drugemo čisto mimo. In obratno, seveda.



inezz

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
Odgovori #154 : 24 Februar 2013, 14:59:40
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z veterinarsko ambulanto za male živali Max na Lavrici oz Škofljici?



tanc84

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #155 : 04 Julij 2013, 15:41:26
Ima kdo izkušnje z veterinarskim centrom Mateja Plevnik in konkretno z to veterinarko?

Naše izkušnje s Vet.centrom Plevnik so bile vedno dobre in korektne. Najraje vidim, da v centru naletim na dr. Plevnikovo, ker se moj kuža ob njej zelo dobro počuti (ki pa sicer ni najbolj prijeten pacient ::) Vedno naredi temeljit pregled, vzame si čas tako za psa kot tudi za lastnika.
Smo pa, zaradi njihove opreme, imeli izkušnje tudi s ambulanto Trstenjak-Zajc - zelo prijazen odnos in korektno zdravljenje.



Anjica

  • *
    • Prispevkov: 32
    • Točke: 0
Odgovori #156 : 09 Julij 2013, 22:27:02
no, pa da še jaz delim svoje izkušnje z vami..

Veterinarska fakulteta - nikoli več. Naš beagle je imel alergijo, na prvem pregledu niso vedeli niti ali so garje, alergija ali kaj drugega. Tam smo pustili ogromno vsoto denarja za nič. Ponudili so nam neke alergijske teste, so kar študentje psu na živo praskali kožo za vzorce in bili zelo grobi, psička je bila v šoku in od takrat ima nenormalen strah pred veterinarji. Ko sem jih naslednjič prosila naj študentje ne delajo na mojemu psu, so me nadrli da sem nevoščljiva in da jim ne dam priložnosti za učenje.
Danes sem po 3 letih prišla zopet tja, saj sem bila naročena pri točno določenem veterinarju, vendar je imel cel dan izpite in ni bil dosegljiv. Da ne govorimo o neprijaznosti tiste sestre/gospe na okenčku  ::) uglavnem, ne pridem več blizu.
Aja, je pa soseda kakšen mesec nazaj peljala svojega kužka tja, je pojedel travo in se mu zataknila v grlu. Je točno povedala kaj se je zgodilo, vendar je niso vzeli resno, naredili miljon raziskav (psička je težko dihala) in na koncu ugotovili da je res bila trava.. račun? čez 200 evrov.. Je bila tudi lastnica kriva, ker je pustila, vendar ima tega psa tako rada da je bila čisto v šoku.

Veterinarska postaja mestni log - tudi ne. S cepljenjem tam nismo imeli problemov, smo pa peljali psa (zopet Beagla) na pregled, ker je imela zelo napihnjen trebuh in šepala na eno tačko. Tam smo bili 13:40 in nas je sprejela veterinarka, potipala psa in rekla da ima zelo napet boleč trebuh in da naj raje počakamo na menjavo izmene ob 2 saj pride veterinar ki je specialist za srce, saj naj bi bilo to povezano (nisem v tej stroki, vendar boleč trebuh in napaka na srcu  ??? ). No smo se usedli (vsi prestrašeni), počakali pol ure in prišel je novi veterinar(Dr. Drobnič). Pregledal abo in ni našel nič  ??? niti da bi bil trebuh kaj napihnjen niti da bi bilo s tačko kaj narobe.. Nam je pa ves čas očital da je pes zelo predebel, saj je tako napihnjen res izgledal. Na vsak način nam je hotel prodati neke tablete, še sam ni vedel zakaj, ko smo ga vprašali čemu so namenjene je kar zamenjal temo. Na koncu nam je zaračunal 50 evrov.
Torej 1. veterinarki se očitno ni več dalo delati (smo jo slišali govoriti asistentki da je bil naporen dan in komaj čaka da gre domov) in se nas je znebila na krut način, potem pa smo še plačali 50 evrov za nič. Pa verjemite da nam ni problem dati denar za psa, samo meja je pa meja.

no pa da ne bodo samo slabe izkušnje..

Klinika Lesce - Najboljša izkušnja pri veterinarju. Je drugega psa (border collie) očitno nekaj pičilo oz verjetno se je usedel na kakšno čebelo in pol ure neprestano tulil. Seveda smo se ustrašli in se odpeljali do dežurne klinike v Lesce. Sprejel nas je dr. Burja, bil izjemno prijazen, objektiven pri mnenju, psu ni bilo popolnoma nič neprijetno, še važno je pokazal vse trikce ki jih je znal v zameno za piškot ki mu ga je dal veterinar. Tudi cene okej. (Mu je za vsak slučaj pregledal/spraznil zadnjične žleze,računal za vse skupaj 16 evrov.)

Klinika Trstenjak-Zajc - bi pohvalila dr. Roman Savic, izredno prijazen, se v celoti posveti kužku. Sicer ni bilo nič resnejšega, rutinski pregled in ceplenje, vendar je bilo vse tako kot mora biti.

No to je to. Sedaj hodimo samo še v Lesce in Trstenjak-Zajc in upam da smo končali z slabimi izkušnjami  :)



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #157 : 10 Julij 2013, 08:26:18
Ima kdo izkušnje z veterinarskim centrom Mateja Plevnik in konkretno z to veterinarko?

Bili samo enkrat, ne pri dr. Plevnikovi,ker je bila takrat na dopustu. Ne grem nikoli več. Veterinarka me je želela prepričati, da glede na to, da imata najina bokserja predugriz (kar je normalno za to pasmo), ne samo da sta težko rodovniška, ampak da sta tudi težko čistokrvna ??? Prišli smo pa zaradi vnetja mehurja štirimesečne samičke, in me je še nap!"%ila zakaj je nisem prisilila ??? , da gre lulat, ker ona slabše vidi na UZ...

Once you go boxer, you never go back :)


tanc84

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #158 : 24 Julij 2013, 17:52:41
Bili samo enkrat, ne pri dr. Plevnikovi,ker je bila takrat na dopustu. Ne grem nikoli več. Veterinarka me je želela prepričati, da glede na to, da imata najina bokserja predugriz (kar je normalno za to pasmo), ne samo da sta težko rodovniška, ampak da sta tudi težko čistokrvna ??? Prišli smo pa zaradi vnetja mehurja štirimesečne samičke, in me je še nap!"%ila zakaj je nisem prisilila ??? , da gre lulat, ker ona slabše vidi na UZ...

Ne vem s katero imate izkušnje, ker se je nekaj veterinarjev v zadnjih letih že zamenjalo. Vendar poznam tak način komunikacije, zato se naročim le pri dr. Plevnikovi ali pa raje v kako drugo ambulanto.



cici.bobnar

  • *
    • Prispevkov: 303
    • Točke: 0
Odgovori #159 : 25 Julij 2013, 10:36:56
no, pa da še jaz delim svoje izkušnje z vami..


Klinika Trstenjak-Zajc - bi pohvalila dr. Roman Savic, izredno prijazen, se v celoti posveti kužku. Sicer ni bilo nič resnejšega, rutinski pregled in ceplenje, vendar je bilo vse tako kot mora biti.



Jaz mam pa ravno o njem največ slabega povedati. psa zelo grobo obravnaval, tudi ni nič povedal kaj dela in zakaj dela, je bil kar nesramen in karkoli sem vprašala ni odgovoril na moje vprašanje ampak je razlaal nekaj tretjega. Groza. Pa grob je bil za znoret, scufal mu je veliko dlake medtem ko ga je skušal "pregledovati".

If a problem can be solved, don't worry about it.
If a problem can't be solved, what is the use or worrying?


BlueLucky

  • *
    • Prispevkov: 83
    • Točke: 0
Odgovori #160 : 18 Oktober 2013, 19:45:20
zdravo! nisem šla brat cele teme, pa me zanima, a je kdo že bil pri Evi Lesjak?
jaz imam slabe izkušnje, pa me zanima kaj pa drugi?



petrca

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.170
    • Točke: 21
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
Odgovori #161 : 21 Oktober 2013, 10:27:27
Jaz mam pa ravno o njem največ slabega povedati. psa zelo grobo obravnaval, tudi ni nič povedal kaj dela in zakaj dela, je bil kar nesramen in karkoli sem vprašala ni odgovoril na moje vprašanje ampak je razlaal nekaj tretjega. Groza. Pa grob je bil za znoret, scufal mu je veliko dlake medtem ko ga je skušal "pregledovati".

Je bil sigurno Savič? Jaz sem imela eno od mojih psic avgusta pri njemu zaradi glavkoma in lahko napišem same pohvale. Na koncu jo je tudi on operiral.
Tud drugač slišim same dobre izkušnje z njim.


joe cool

  • *
    • Prispevkov: 187
    • Točke: 0
  • Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil.
Odgovori #162 : 21 Oktober 2013, 13:26:37
Citiraj
Veterinarska postaja mestni log - tudi ne

tudi mi imamo beagla, vendar imam z njimi dobro izkušnjo - naš kuža je požrl piskača iz igračke, tako da so mu ga operativno odstranili. Vse, od sprejema do operacije in kontrolnih pregledov in odstranitve šivov je bilo brez pripomb (isti dr. Drobnič, oz. operiral ga je dr. Brljafa).
Pa še  cena je bila normalna, ne glede na to, da je človek takrat pripravljen plačati marsikaj, samo, da bo s psom vse v redu.

Anjica, kaj pa je potem dejansko bilo z vašim beaglom?



Anjica

  • *
    • Prispevkov: 32
    • Točke: 0
Odgovori #163 : 24 Oktober 2013, 13:16:19
Opa, šele sedaj videla :)
am, po resnici ti povem da ne vemo. Peljali smo jo domov, tačko vsake toliko časa malo premasirali z naklofenom (krema/gel za ljudi za mišice in sklepe), je nekaj dni bolj mirovala, zraven briketov smo ji ukinili use slastne dodatke(za nekaj časa) in ji dali "bolj lahko" zelenjavo (plus probiotike za prebavo). Tri dni nas je še skrbelo, potem se je pa samo urihtalo.
Mogoče je kaj pojedla na ulici in čudno stopila na tačko, nevemo. Hvala bogu je bilo vse okej, drugače bi jo peljala v klikniko v Lescah.



joe cool

  • *
    • Prispevkov: 187
    • Točke: 0
  • Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil.
Odgovori #164 : 25 Oktober 2013, 13:27:59
glavno, da se je uredilo, brez nepotrebnih zdravil ali posegov :)



strawberry55

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
Odgovori #165 : 12 April 2014, 23:39:03
No mi smo pa zelo zelo zadovoljni s kliniko PetVet za bežigradom. Res prijazno osebje in tudi glede zdravljenja ni bilo nikoli nobenega problema. Še vse živali smo tja vozili in vedno so nam znali pomagat :)



majkeljanuar

  • *
    • Prispevkov: 11
    • Točke: 0
Odgovori #166 : 11 Junij 2014, 13:59:18
Vsekakor prisegam na kliniko v Lescah. Ker je umaknjena iz Ljubljane, so tudi cene povsem zmerne, na vrsti si vedno takoj in predvsem imajo izredno dober odnos



margiela

  • *
    • Prispevkov: 76
    • Točke: 0
Odgovori #167 : 11 Junij 2014, 16:50:12
Sama lahko pohvalim kliniko Halovet Ljubljana - Rudnik. Vsi zaposleni so zelo prijazni, vse razložijo, psa se tam tako dobro počutita, da me vedno vlečeta proti vhodu če gremo na sprehodu mimo klinike  :D Všeč mi je, da tudi po telefonu vedno odgovorijo na vprašanja in ni odgovor: "...pripeljite psa na pregled, pa vam bomo več povedali." Kakšen mesec nazaj je Iggy dobil alergijsko reakcijo na ovratnico proti klopom in bolham. Na sprehodu sva šla mimo klinike in sem se odločila, da ga peljem pokazat. Veterinarka ga je pregledala in mi tega sploh ni računala. Tako da imajo res lep odnos do strank!



majkeljanuar

  • *
    • Prispevkov: 11
    • Točke: 0
Odgovori #168 : 13 Junij 2014, 10:43:44
Kje točno pa je ta klinika na Rudniku? Lahko prosim bolj točno poveš, morda pa sprobamo na tem koncu, ker smo iz LJ



margiela

  • *
    • Prispevkov: 76
    • Točke: 0
Odgovori #169 : 13 Junij 2014, 15:09:24
http://halovet.si/
 Klinika je 30m naprej od Petrola (če pelješ v smeri iz Lavrice proti centru) na Dolenjski cesti. Če greste iz smeri centra, pa dobrih 700m naprej od Hoferja. Ko vidite poslovno stavbo, na kateri piše STOJA trade, trgovina s slaščičarsko opremo, trgovina z moto opremo, glejte na levo. Stavba je ob cesti in ima velika okna, ki so polepljena z napisom HALOVET, tako da so hitro opazna. Imajo prostor za parkirat.



Pinceta

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #170 : 11 September 2014, 01:12:07
Pozdravljeni,

ker sem študentka veterine, lahko povem, da je na veterinarski kliniki v Ljubljani manj specialistov, kot večina strank, ki tja pripelje živali, misli. Prof. Pavlica in dr. Nemec sta priznana specialista-diplomata evropskih in ameriških kolidžev za stomatologijo, preostali veterinarji imajo nekateri doktorate, nekateri pa so pač diplomirani veterinarji s posebnim zanimanjem za določeno področje. Vse lepo in prav, tudi če te področje zanima in se samoiniciativno poglobiš, lahko postaneš zelo dober, me pa moti to rahlo zavajanje strank s tem, da je ta specialist ali specializiran za to ali ono, če to sploh ni. Specializacija je intenziven program, ki traja vsaj tri leta, opravlja se mednarodno in na koncu sledi zahteven izpit. Pri nas je zaenkrat še zelo malo ustrezno izobraženih in priznanih veterinarskih specialistov (Pavlica, Nemec, Pipan, Zemljak, Matko ... Verjetno jih je še nekaj, ampak ne prav dosti več  ;D).
Opazila sem tudi, da se marsikdo na forumu (ne nujno zgolj v tej temi) pritožuje nad študenti na kliniki. Ko pripeljete žival na kliniko za male živali na veterinarsko fakulteto, na vratih piše Veterinarska fakulteta in pričakuje se, da bodo z živalmi na kliniki fakultete delali študentje. Ne morete zahtevati, da se vaše živali študentje ne dotikamo, če žival po lastni izbiri pripeljete na fakulteto, to enostavno ne gre. Kako bi bilo, če bi vsak pacient na Univerzitenem kliničnem centru v ljubljani prepovedal študentom, da delajo in sodelujejo pri njegovem primeru? Kako točno bi se kdorkoli česarkoli naučil? Samoumevno je, da če je klinika vključena pod Univerzo, je njena primarna funkcija izobraževanje in to bi moralo biti jasno vsakomur, ki na tej kliniki dela kot tudi vsakomur, ki tja pripelje pacienta. Pa iskreno povedano, tudi jaz ne vem, če bi zaupala svojo žival kliniki VF, ampak mi je pa jasno, da bi na njej delali študentje in da, vkolikor se odločim, da žival odpeljem tja, nimam pravice posegat v izobraževalni proces. Klinika VF ni s.p., ampak predvsem izobraževalna ustanova.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #171 : 11 September 2014, 11:57:37
Dokler moramo stranke za posege plačevati polno ceno, lahko tudi izbiramo, kdo se bo naše živali dotikal in kdo ne.  Tudi kot pacientka lahko odklonim, da mi recimo kri jemlje nekdo, ki tega ne obvlada. Sicer pa mene študentje tam še niso zmotili, so me pa zmotili slabi/zanikrni veterinarji (ali bolje veterinarke), ki jih v ustanovi, ki nosi naziv "Univerzitetna" ne bi pričalovala.
To ali ima nekdo uradno opravljeno specializacijo ali pa si je znanje pridobil z leti izkušenj na določenem področju pa  me kot stranko ne briga, če sem z njegovin delom zadovoljna.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #172 : 11 September 2014, 12:08:50
Pinceta v delu z ljudmi boš morala tudi pridobiti debelejšo kožo in spremeniti odnos. Tak zapis namreč ne sodi na forum. Dejansko daje slabo luč na VF ;)  Te reči predebatirajte študenti in veterinarji osebno. Kar se tiče strank. Glede ostalega pa....boš na to precej drugače gledala ko boš imela 20 let delovne dobe za sabo in če se boš usmirala v eno stvar, bila v tem posebej dobra. Pa čeravno ne boš delala specializacije-te bo morda kdo oklical za to. A si ziher da se boš takrat bunla nad komplimentom? ;)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Pinceta

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #173 : 11 September 2014, 12:41:03
Želela sem poudariti le to, da ni specialist vsakdo, ki se za to izdaja, četudi dela na VF in to nima nobene veze s tem, v kakšno luč postavi VF, ker so to dejstva. Poudarila sem tudi, da oseba brez uradnega naziva lahko ožje področje res dobro obvlada, ampak vseeno ni specialist (izraz je zlorabljen in nič drugega). In ker skoraj zagotovo ne bom opravljala specializacije, bom vsakomur, ki bi me morda kot spec. kdaj oklical, razložila, kakšna je razlika in zakaj to nisem, ker pač zelo spoštujem to stroko in se mi to zdi odgovorno. Sicer se pa strinjam, da bi univerzitetna klinika morala imeti bistveno nižje cene kot ostale. Tako bi bilo več pacientov, s tem več učnega materiala za študente in zaradi nizkih cen manj pritoževanja nad prisotnostjo študentov. Ne pa zdaj, ko se skoraj vsakdo čudi, kaj za vraga študenje počnejo na kliniki VF. :-)

Tisto o spremembi odnosa se mi pa zdi precej neutemeljeno, glede na to, da ne poznate niti mojega odnosa do tega poklica niti do ljudi nasploh. Si pa kot študent seveda želim čimveč znanja in izkušenj, da bom nekoč dobra veterinarka in ne takšna, kot jih kritizirate (tudi jaz sem takih srečala že precej). In velikokrat bi pomagalo, če bi tudi lastniki bili malo strpnejši. In ker je to javni forum na katerem je bilo pokritizirano tudi delo študentov, se mi je zdelo prav, da se oglasim. Navsezadnje nisem bila do do prav nikogar žaljiva ... ;-)



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #174 : 15 September 2014, 13:30:09
Pinceta,katerega veterinarja pa ti priporočaš za Ljubljano?

Once you go boxer, you never go back :)


Pinceta

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #175 : 16 September 2014, 02:06:49
V Ljubljani sem sicer kot stranka do sedaj samo dala kastrirat/sterilizirat nekaj muckov, in jih peljala na nekaj testiranj, tako da ne vem, koliko je moje mnenje merodajno. Lahko povem, da sem pri Mačji hiši bila zelo zadovoljna, z uslugo in odnosom, kljub zelo nizki ceni. Je pa res, da je šlo za zelo enostavne posege.

To sicer ni osebna izkušnja, ampak od kolegov slišim kar nekaj dobrega o Zaninoviču, tako da, če bi trenutno imela v Ljubljani kužka, bi najbrž poskusila tam. Nimam pa z njim osebne izkušnje. Če bi rabila oftalmologa, bi pa izbrala dr. Zemljiča, ker ga poznam in je zares strokovnjak (vem da dela na različnih klinikah, nekaj tudi v Lj).  :)  VF pa najbrž ne, že samo zato, ker so zelo predragi.



aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #176 : 16 September 2014, 02:22:30
Sama imam z VF dobre izkušnje. Res niso ravno poceni, a vseeno mi je važno, da za kar sem jih rabila so dobre izkušnje. Res pa bo ta mala moja pesjanka sterilizirana drugje pri Čopovi. postopek je enak, pač zjutraj pripelješ in proti večeru greš po psa, ker enako kot na VF-ju potem še pasjo mrcino opazujejo in ti jo vrnejo res, ko ocenijo, da je vse ok. Cenovno me bo pa tukaj manj prišlo.


BlackSwan

  • Gost
Odgovori #177 : 19 September 2014, 00:45:23
Tudi jaz imam z VF super izkušnje in me niti malo ne moti, da se na mojih živalih učijo študentje - nekje se morajo in saj so nadzorovani.

Že vrsto let nazaj smo tja peljali 2 mačkona, ko sta fasala mačjo kugo kot mladiča, ki sta jo komaj preživela in so zanju res lepo poskrbeli, šla sta oba na kastracijo in so ju zadržali, dokler nista bila spet živahna, eden si je zlomil zadnjo taco in so ga operirali (vstavili neko kovinsko ploščico, ki pa je čez par let pokukala ven iz kosti in ga zelo bolela na otip, smo ga peljali nazaj in so vse poštimali), hkrati so pregledali še tadrugega in ugotovili, da ima pod kožo šibro v zadnji taci (sama sem bila takrat stara okoli 10 in sem doma govorila, da ima eno čudno bunkico pod tačko, ampak starši temu niso dali veliko pomena, skratka takrat sta pa rekla naj se še to na hitro pregleda, no in smo ugotovili, da ga je zgleda neka baraba ustrelila ...). Nato sta oba razvila neko hudo alergijo na mačjo hrano, smo ju spet peljali tja in so nam dali še malo dietne hrane za s sabo domov, dokler je nismo kupili sami. Ko sta oba umrla smo pobrali novo mačkico s sosednje kmetije, cepili kako hitro možno, sterilizirali, par mesecev nazaj se je ponoči slinila ko hudič in ni mogla zapreti gobčka, sem se prestrašila, ker ni mogla niti piti niti jesti (čeprav je očitno hotla, sem pogruntala, da je bilo nekaj z zobmi), smo jo peljali na dežurstvo, kjer so bili kljub noči super prijazni, prevrnil se ji je zob v ustni votlini, so ji ga odstranili, zraven počistili vse zobe in jo še brez problema zadržali celo noč.
Potem je tu Nils, ker je moji prvi pes sem seveda imela veliko vprašanj za veterinarja, so mi vse res lepo razložili, nikoli ni izgledalo kot da nimajo časa, pokazali so mi, kako preveriti, ali ima bolhe, kje je čip (so ga še poskušali prebrati kar tako, da vidim), vsakič ko ga pripeljem samo, da bi kupila kakšne tablete me vprašajo, če ga na hitro osnovno pregledajo (je vedno tudi brezplačno), vedno so zraven študentje, tako da je zanj to super socializacija (tako ali tako gre pa z veseljem k veterinarju xD). Enkrat sem dala pregledati urin, ker je puščal po hiši nenormalno velike luže in je kar lulal medtem ko je hodil, kar mi je bilo čudno, glede na to da ko ni več mogel držati je pač počepnil pa se polulal, in niso nič komplicirali da je pač to mladičkasta faza itd., spet drugič smo sumili, da je požrl litijsko baterijo v svojem el. obesku proti klopom, spet leteli na dežurstvo, so ga zbruhali, naslednje jutro takoj poslali na ultrazvok in rentgen (hvalabogu je ni požrl).

Ob vseh teh srečanjih nisem imela še niti enkrat slabe izkušnje z niti enim delavcem na VF (recepcija, veterinar, študentje,...), tudi se nisem niti enkrat počutila kot da jim ni jasno, kaj počnejo. Hodim tja ker mi je blizu in ker imajo vso veterinarsko opremo in zdravila, ki bi jo mogoče (upam, da ne) kdaj potrebovala.

Edina stvar, na katero bi bilo dobro opozoriti je, da se tam ne da cepiti proti steklini (sama sem morala iti na tisto kliniko, ki je 5 minut stran od VF-ja), ker za to kot klinika veterinarske fakultete še zmeraj niso dobili koncesije.

Ta druga klinika v Mestnem logu mi pa ni dala najboljšega zaupanja - zgledalo je, kot da hoče veterinar čimprej domov in vse čim hitreje narediti, smo cepili proti steklini, potem sem pa prosila za tablete proti srčnim glistam in da sem prebrala, da imajo nekatere snov, na katere Border Collie-ji slabo reagirajo, se mu sploh sanjalo ni o čem govorim, zato sem probala črkovati snovi (takrat nisem mogla za nič na svetu reči Ivermectin, sem samo govorila da je nekaj Iver in da imajo lahko baje gen, ki na to reagira, haha) potem je pa končno pogruntal, za katero snov gre in mi poskušal razložiti, da s tem ni nič narobe oz. se mi je zdelo, da bluzi, na koncu sem dobila Milbemax, po katerem je Nils zbruhal celo kosilo (razen tablete lol ...). Sem pa potem zahtevala še, da mi v potni list napiše, da potrjujem, da pes ni bil v stiku z divjimi ali bolnimi živalmi, ker smo šli naslednji teden na Hrvaško in cepivo še ne bi prijelo, nad čemer tudi ni bil preveč navdušen (hja, pač dajem delo veterinarjem...), ampak je potem vseeno napisal. Skratka pri tem zadnjem je verjetno moja napaka, ker smo šli na vrat na nos in se nisem dovolj pozanimala o zdravilu, ampak mi je celoten odnos deloval zelo neprijetno (psa npr. sploh ni pregledal), tako da tja peljem samo še na cepljenje proti steklini, za vse drugo pa VF.



Florinca

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.154
    • Točke: 15
Odgovori #178 : 16 Oktober 2014, 12:33:52
Jaz že leta hodim na Kliniko za krg in male živali na VF. Najprej z mačkom, zdaj s psom. Lokacijsko imam bližje kliniko Tristokosmatih, ampak še vedno bolj zaupam Kliniki za krg in male živali. Slabih izkušenj nimam, prav tako me niti najmanj ne motijo študentje. Ravno nasprotno, vesela sem, kadar so zraven še študentje, ker to pomeni, da bo veterinar povedal še kaj več, ker gre za učni proces.

Ko smo ravno pri tej temi, a ima kdo direktno št. recepcije, ker na 01/4779 277 se nihče ne oglaša? Hvala!

Razumem, kaj pinceta misli s specialistom. Specialist je nekdo, ki je po rednem študiju nadaljeval specializacijo z nekega področja, enako kot je to pri zdravnikih. Danes se študent, ki konča študij medicine, imenuje dr.med., ampak mora vpisati še specializacijo iz nekega področja. Samo zato, ker se nekdo "spozna" na nekaj, še ni specialist.  ;)

Kristinca & Florinca


nan_

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #179 : 31 December 2014, 16:17:21
Moj Vet : Na tej kliniki smo bili izven delovnega časa. Veterinarka je bila zelo prijazna, strokovna, in potrpežljiva z našo bernko Najo. V končni fazi se je izkazalo in po vseh narejenih testih naslednji dan, da je podala tudi pravo diagnozo. 

Trstenjak - Zajc :Tudi tu smo mi zadovoljne stranke, vključno z našima berncema, Ninom in Najo. Profesionalen odnos in strokovnost štejeta. Plus tega so se nam zelo posvetili in poglobili v naš primer, ko je pri Naji prišlo do nenavadnega preobrata v poteku bolezni. Mi jih lahko le pohvalimo.