Hvala.
Dve moji stalnici sta-prehitro hočem napredek oz. se mi zdi , da že lahko dvignem kriterij in da mi kliki uidejo, sej takoj vem da ni bil cajt za kliknit, ampak to nič ne pomaga. Pri vsaki vaji, trikcu se mi vsaj parkrat to zgodi
Gremo s podstavkom naprej, in še dodelat na podstavku, metat priboljške, met roke ob telesu in čakat na pogled vame in ne rok.
Jaz drugače kot s podstavkom nisem vedela kako se poleg lotiit, ker luring je bil obup, shaping mi vzame več časa, sploh ker sem ji na začetku morala kliknit premik tace v proti mojemu boku in je trajalo precej časa, da je prišla do mojega boka, v lepo pozicijo in po kliku obstala tam in ne odkorakala vstran....Zdaj ko pomislim na to koliko seans sem rabla, da sem prišla do te točke-pozicija ob meni in da jo zadrži, vidim da me čaka še precej seans da to utrdim...Res je, da mi na podstavko dela lepo, včasih svojo rit malo tumpasto postavi.
No, saj imam čas do naslednje jeseni, ker to leto bova raje šle v agi in azilaše in ne RO.
Dokler "hil" ne bo deloval ob pristonosti neznanih nenevarnih psih, nima pomena it na ta izpit, ker me bo odvlekla do psa al pa se počla na tla.
Brez dvoma rada delam, ampak rada delam čimbolj pravilno, v pravi smeri, v končni fazi bi rada lep izdelek, da bo lepo za oko in funkcionalno nekega dne na izpit in da bom vedla naslenjega psa to naučiti brez spraševanja drugih in delanja osnovnih napak, kot sedaj.