Jaz sem "strokovnjak" za oprsnice samo v toliko, da vem, katere mi niso bile všeč in katere so mi - do zdaj v bistvu samo Hurtta in Gappayeva za obrambo, ki psa po mojem opazovanju in njegovem obnašanju lepo objamejo. Ostale so se izkazale kot kup enih trakcev, ki se ovijajo okoli psa in zapletajo (Rogz ipd.). Feltmannovo oprsnico sem imela samo na Amelie, ker Bajka ni bilo z mano, opazovala pa sem jo na večjih pasmah, ki sem jih vodila (NO, dalmatinec, veliki beli švicarski pes, portugalski vodni pes, aussie), ker nameravam oprsnico naročiti za Bajka.
Kolikor sem lahko razumela na strani, iz razlag in praktične rabe, ta oprsnica psa predvsem ne tišči na prsnico (prsno kost), zaradi česar je precej regulativnih mehanizmov, ki pa so lepo vdelani in v končni fazi se toliko rink sploh ne opazi. In da psu nastaviš tako, da mu je kot ulita, rabiš kar precej časa (pred prvo uporabo). V Oberammergauu je za to usposobljenih par ljudi, ki pomagajo. Kot se vidi tudi na slikah, oprsnica v marsičem spominja na novo Hurttino Y oprsnico, ima pa spodaj dva trakova, ki se odlično obneseta, da psa res lepo objameta. Tudi točka pripenjanja je bolj proti sredini hrbta kot pri Hurtti (se vidi na sličici), kar recimo pri T oprsnici meni pri velikih psih sploh ni všeč, ker je pripenjanje takoj nad sprednjimi tačkami. Oprsnica je s temi trakovi zasnovana tako, da ima podobne učinke kot prevezovanje po Lindi Tellington Jones - psa torej objame tam, da vse to poveča body awareness. V tečaju gospe Feltmannove, ki sem ga jaz od daleč opazovala, je bil en bokser, ki ga je imel starejši par, ki je bil res težko vodljiv in v tem smislu problematičen. Prvi dan ga je bilo povsod ekscesivno dosti, zadnji dan je bil pes res vidno drugačen. Ta oprsnica je torej pripomoček za vodenje psa in zaradi "ovijanja" po točno določenih linijah pripomore k drugačnem psičkovem zavedanju. Glede na dosti drugih oprsnic so trakovi precej široki (kar je meni zelo všeč pri Hurtti). Feltmannova oprsnica je tudi patentirana in registrirana s patentom.
Glede oprsnic na splošno pa lahko rečem samo toliko, da podarjam par skoraj nerabljenih Red dingo ovratnic, ker jih ne uporabljam več
. Za oprsnico me je dokončno prepričala Turid Rugaas in ovratnico dam na psa samo na hikingih, ko je pes po 8 in več ur v naravi in skoraj malo cvikam, da se z oprsnico ne bi zataknil za kako skalo ali grmovje. Sicer pa na nobenega psa ne dam več ovratnice, ker je razlika v vodenju in obnašanju in komunikaciji psa res neverjetna.