No naš pesjak je ogromen in se Neon v njem komot prekopicuje, dela prevale, stoje, lavfa,...
Mere so približno 3x5m vendar pesjak ni čisto simetričen, tak da je ponekod še mal večji.
Uta je velka, tak da se loh stegne not (ni prehrajena, ker bi zavzela pol pesjaka), je pa izolirana tak da ga ne zebe. Če ja pa premrzlo (- 5 in manj) pa gre v hišo v klet. Nima sicer ene zagrajene stene ampak ima pesjak na takem prostoru, da bi umrl če bi mu zagradili katerokoli. Je namreč nepopisn ferbc in kadar ga pogledaš pa da je budn čepi ob eni od strani in gleda čez.
Kar se tiče pa psov v stanovanju bom pa rekla odvisno od pasme. Nemške doge npr. jaz za nič na svetu ne pustim v pesjaku. Nevfita met not v ogrevanem stanovanju. Težka. Bi crknu od vročine (vsaj pri nas, ker smo pri hiši trije zmrznjeni in se kar močno kuri). Pa podlanko zgubi, pa dlaka je krajša, pa če ga v bol mrzlem na sprehod pelaš se ti prehladi hitro.
Tole gledam jz iz obeh strani za nekaj reči in nekatere pse je dobro za druge pa ni najboljše. Verjemte, tud jaz bi raje en tepih več v moji sobi. Ampak mi itak tastari ne pustijo, pa dlake pušča tok da bi loh cel dan letala po stanovanju pa sam pucala za njim. Pa nevem. Bom rekla tak. Kokr vsakmu paše.