Pa tist, ki je cel gozd zažgal na Primorskem? Svašta...
Slovensko je biti gasilec...če nisi to, nisi nič...
Oj!
Tema je malo zastarela pa moj post bo off-topic, pa vseeno. Na primorskem so požar zanetili, da so ustavili prvega, ki ga niso mogli

Je tudi od moje mamice sodelavec gasilec, prostovoljni, pa naš dober, zelo dober prijatelj z mIrca. Je tudi mene zanimalo zakaj so to naredili

Sem vprašala oba dva, odgovor je bil isti.

Mogoče i se raje najprej pozanimala kakšne so bile okoliščine(svetovano dobronamerno) Ker prvotnega požara niso mogli pogasiti. So pa priznali, da so šli na riziko-če bi veter zapihal v drugo smer ne bi bilo dobro...
Torej jaz sem nihče? Kako, da obstajam

To mi pa res ni jasno.... Aha, že vem!
To absolutno! Tudi ni bil moj namen prepričevati koga naj nameni svoj denar gasilskemu društvu, ker je to individualna, intimna odločitev. Samo imam pa že dovolj posmehovanja prostovoljnim gasilskim društvom, zato tudi moja replika.
Moj fant večkrat na leto postavlja svoje življenje na kocko, zato, da rešuje hiše in življenja drugih. Za kaj? Za nič! Zaradi lastnega veselja in občutka za pomoč drugim. On je tisti idiot, ki leti v hišo - ne zgolj, da gasi od zunaj - ne on gre noter! Na več sto stopinj. Zato, da se mu potem drugi posmehujejo, ker je tako neumen? Ker je prostovoljni gasilec? Ker poskuša še dodatno v svojem prostem času svoje znanje prenesti na mladino? Ker rad pomaga? Ker tvega življenje? Lepo plačilo... In res imam dovolj tega. 
Ampak ta tvoj fant je pa res neumen

Iskreno mu ''čestitaj'' od mene, jaz sama sebe ne bi upala tvegati

Tetameta; mogoče pa bosta ravno
ti in
tvoja psica ''karambolirani'' pa vaju bo rešila gasilec. Boš potem rekla isto?
Res, da imam rada pse, ampak mogoče bi (ko bom imela dohodnino) raje tistega jurčka nakazala gasilcem, kaj pa vem mogoče bo pa gorel blok v katerem živim, blok v katerem živijo moji sorodniki

KD sigurno ne bo šel tja pa pogasil požara, kajne(mogoče se motim).
Upam, da moj post ne zveni preveč provokacijsko

Če pa se mi je t ponesrečilo, se opravičujem

Lp,Tjaša