Afriški boerboel (burbul)

Kofi · 52344

Kofi

  • *
    • Prispevkov: 8
    • Točke: 1
: 24 April 2007, 13:19:54
Nekaj o pasmi:
Standard
Standard določa organizacija SABT.

Ta organizacija na razstavah tudi določa, ali se z določenim psom sme vzrejati. Na razstavi ga oceni uraden SABT sodnik, ki ocenjuje glede na veljavni vzrejni standard pasme.
Ocenjevanje se vrši tako, da se od ideala standarda, katera vrednost je 100 %, odštevajo odstopanja od idealne slike psa.
Da se uradno sme vzrejati s psom, mora le-ta doseči minimalno 75 % točk.
Normalne vrednosti na ocenjevanjih so med 75 % - 80%.
So bili primeri, ko so bili psi ocenjeni z 90% oz. 85 %, vendar gre v teh primerih za izjeme.

Izgled
Boerboel je velik, močan in odporen pes z močnim, izrazitim mišičevjem.

Gibalni vzorec mora biti živahen in tekoč.
Plečna višina: pri psih od 66 – največ 72 cm
Plečna višina: pri psicah od 61 – ne več kot 66 cm
Teža psa: od 60 – 70 kg

Teža psice: od 45 – 60 kg

Pričakovana starost: 12 let

Pojava

Boerboel je velik, močan, uravnotežen pes z dobro razvitim mišičevjem.

Samci naj bi bili v zunanjem izgledu posebej mišičasti in psice bolj ženstvene.
Glava Boerboela šteje med njegove posebne značilnosti. Močna in masivna lobanja mora imeti večjo razdaljo med ušesi in očmi. Površina lobanje mora biti široka in ploska ter prevlečena z mišicami.

Obraz

Obraz je lahko z ali brez črne maske. Mora biti simetričen glede na preostanek glave.

Nos

Razdalja med nosom in očmi ne sme biti večja od 8-10 cm. Nosnici morata biti črne barve.

Ustnica
Zgornja ustnica mora biti ohlapna in naj ne sega čez spodnjo čeljust.

Čeljust

Čeljust mora biti globoka, široka in močna. Spredaj na čeljusti mora biti lažja zožitev.

Zobje:

Zobje morajo biti močno razviti in bele barve. Paziti je potrebno, da ležijo v pravilnih medsebojnih razdaljah.

Oči

Barva oči je lahko katerikoli ton rjave, vendar morajo biti temnejše barve kot barva dlake.

Modre oči veljajo kot vzrok diskvalifikacije iz nadaljnje reje.

Ušesa

Ušesa morajo biti srednje velikosti v obliki črke V. Stati morajo v pravilnem razmerju z glavo. Ko je pes pozoren se morajo dvigniti na višino lobanje.

Vrat

Vrat mora imeti jasen mišični obok z visoko nastavljenim hrbtnim stičiščem. Naj bo srednje dolg in proporcionalen z ostalim delom telesa. Koža na vratu visi pod vratom med sprednjima tacama.
Telo:
Hrbet mora biti raven, širok in z dobro proporcijo k celemu telesu. Mora biti zelo mišičast.

Trup mora kazati široko in močno rast z izrazitim mišičevjem.
Prsi morajo biti mišičasta in močno grajena. Ležijo naj globoko med sprednjimi tacami.

Rep mora biti nastavljen visoko na telesu in mora biti raven.
Lopatice morajo stati v ustreznem kotu in imeti morajo dobro mišično osnovo.
Mišičevje na sprednjih tacah mora biti izrazito.
Sprednje tace naj bodo velike, z dobrimi blazinicami in temnimi kremplji, ki naj bodo obrnjeni naprej.
Stegna morajo biti močno mišičasta.
Kolena morajo biti močna in morajo stati v ustreznem kotu.
Zadnje tace morajo biti relativno kratke, vzporedno raščene in morajo biti močne.
Srednji sklep zadnje noge mora biti močno grajen.
Zadnje tace morajo biti malenkost krajše kot sprednje tace, sicer pa z enakimi značilnostmi.

Proporcije

Vsi deli telesa morajo biti harmonični s telesom.

Gibanje

Boerboel se mora gibati lahkotno in izrazito

Karakter

Boerboel je karakterno močan, zanesljiv, inteligenten pes, ki ima močno razvit varovalni instinkt. Je samozavesten in neboječ.




Boerboel ima kot ena najbolj odlikovanih afriških pasem dolgo zgodovino. Zadnjih 350 let se je pasma razvijala v Afriki, vendar so se tipične karakteristike teh podobnih psov odražale že na asirskih slikah v letih 700 pred našim štetjem.
1652. leta je g. Van Ribeeck kupil tako imenovanega »Bullenbijterja«, velikega in močnega psa, tipa mastifa in ga pripeljal na Rt dobre nade. Ta pes in njegovi potomci so bili križani z lokalnimi in uvoženimi psi in danes predstavljajo večino karakteristik današnjega Boerboela.

Karakterne lastnosti in njegovo vsestranskost so Boerboeli dobili s križanjem z velikimi psi, ki so bili uvoženi iz Anglije leta 1820 v angleško – burski vojni.
1938. leta je Anglež De Beer pripeljal Bulmastife iz otoka v Južno Afriko za varovanje diamantov. Mastifska kri se je tako križala s tamkajšnjimi velikimi pasmami in vtisnila današnji karakter Boerboela.

Razvoj Boerboela lahko ocenimo kot zgodbo o uspehu Južne Afrike. in tudi današnji Boerboel ima še danes v krvi tiste cenjene lastnosti kot nekoč. Je idealen čuvaj, kot so bili že njegovi predniki. Kar se je popravilo v času razvoja pasme je zdravje in gibčnost.
Pasma Boerboela ni priznana s strani velikih združenj kot so FCI, tako danes psi niso podvrženi pritiskom včasih tudi »čudnim« lepotnim zahtevam. Zaradi tega je Boerboel še zmeraj to, kar mora biti. Zdrav, inteligenten, gibčen pes, ki se izraža s čudovitim karakterjem.

In to je vzrok, zakaj se odločiti za nakup Boerboela – ima čudovito naravo in zunanji izgled.

Standardi pasme so se prvič določili z ustanovitvijo združenja South African Breeders Association (SABT) v letu 1983. 1990 je bila organizirana prva razstava tamkajšnjih predstavnikov te pasme. SABT in EBBASA organizacija polagata težo na zdravje psa kot predpogoj za nadaljnjo vzrejo. Ker je zaradi telesne konstitucije povržen težavam s komolci in kolki, se lahko vzrejajo samo psi, ki tovrstnih težav nimajo. Tako ima tudi nov lastnik Boerboela varnost, v kolikor kupi psa pri SABT registriranemu vzreditelju, da kupi zdravega in aktivnega psa.

Vredno je vedeti:

Boerboel velja za edino pasmo na svetu, ki je bila razvita z namenom varovanja in straženja, pri čemer pes ni agresiven. Boerboel je zanesljiv, poslušen, lahko učljiv, inteligenten, hraber in miren pes. Ima pa tudi zelo močen varovalni nagon. Tako od lastnika pričakuje, da je tudi sam umirjen in samozavesten in lahko svojega psa brez sile in z veliko ljubezni vodi. Boerboeli so prikupne domače živali in se zmeraj radi igrajo. S pravilno vzgojo in razumevanjem bo postal Boerboel prijatelj za življenje, ki bo varoval svojega gospodarja, njegovo družino, hišo, vrt, pri čemer do drugih ljudi ne bo agresiven.
Boerboel v hiši za vsakega lastnika pomeni dobiti prijatelja, celo partnerja. Vi in Vaš pes morate postati uigrano moštvo. Vaš Boerboel se bo zelo hitro naučil kakšnega počutja ste, ko boste slabe volje in kaj mislite. Skozi ta odnos, ki ga morate vzpostaviti s psom, bo tako tudi natančno vedel, kdaj mora tujca v hiši sprejeti in kdaj ne.

Boerboeli so zaščitniški in bi naredili vse, da bi zaščitil družino, prijatelje in dom. Boerboel bi dal za vas njegovo življenje. Če boste kdaj pustili psa samega doma, ne bo pustil nobenega v hišo. V primeru, da dobite obisk, bo obiskovalce akceptiral, če mu jih boste predstavili. Kljub temu bo ostal pozoren. Boerboel mora imeti sposobnost čutiti strah družine pred določenimi situacijami in ljudmi. V tem primeru se bo postavil pred Vas in Vas skušal zaščititi. To lastnost Vam bo lahko potrdil vsak lastnik Boerboela.

Njegov močan zaščitniški čut se pokažejo med 7. in 12. mesecem. Kolikor močnejša je vez med Vami in psom, toliko močneje vas bo želel zaščititi.
Pri čemer lahko dodamo: boerboel je verjetno najboljši prijatelj Vašega otroka in čudovit partner za igro. Ne akceptira samo ene osebe in jo varuje, temveč varuje celo družino in gleda na to kot obvezo. To nalogo opravlja z vso ljubeznijo.
Obstaja veliko zgodb o Boerboelih, ki so ure in ure varovali spečega otroka v vozičku in niso nobenega spustili zraven. Boerboel misli, da mu pripada cela družina in jo vidi kot nalogo za varovanje.

Boerbol se lahko njegovi raznolikosti zahvali visokim zahtevam, ki jih je moral izpolnjevati. Po eni strani je moral čez dan varovati otroke in ovce, vmes loviti zajce kot zagotovilo za kosilo, po drugi strani pa zvečer ležati z družino ob ognju in jo varovati, pri čemer je moral biti še ljubezniv in scrkljan. To so zahteve, ki jih je Boerboel moral izpolnjevati skozi iz generacije v generacijo in so postale karakteristika pasme.

Kot smo že omenili ima Boerboel zaradi svoje velikosti tudi nagnjenje k displaziji in vaginalni prolapsi. Torej pri nakupi mladička zahtevajte vrednosti meritev ustreznosti kolkov in kolen staršev ter ustrezne SABT papirje.
Vsak odgovoren vzreditelj Vam bo te papirje oz. kopije z veseljem pokazal !!!


Vredno je vedeti – vzgoja:

Zaradi močnega varovalnega nagona je zelo pomembno, da ima že kot mladiček vedno nove kontakte z drugimi ljudmi, živalmi, da se s socializacijo izključi njegovo agresivno vedenje. Že kot mladička ga pustite v kontakt z drugimi živalmi. Pokažite mu živali kot so mačka, konj, krava, ovca ipd. Ne pozabite, da je boerboel zelo inteligenten pes, zato mu dajte možnost.
Poštena vzgoja je pri Boerboelu potrebna abeceda, da psa ustrezno vzgojite. Ravno pri vzgoji je pomembno, da nikoli ne reagirate nespametno ali brezumno. V kolikor naredi napako, ne smete agresivno nastopati – bodite kot Vaš pes – sproščeni in mirni, pogumni in ljubeči.


V kolikor vas zanimajo dodatne informacije, mladički, vzreditelji, me pa kontaktirajte !

+1



Alex

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
  • LarsLuciano
Odgovori #1 : 20 Maj 2007, 13:44:15
Živjo,

mene pa ful zanima kako ta pasma izgleda, če bi bla mogoče kakšna slikca.

Lp, Alex

Unmistakable type. Undeniable power. Unbelievable beauty. Uncommon attitude. These are the elements that produce a dog that is Impossible to Forget.


Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #2 : 20 Maj 2007, 15:22:16
Tudi mene je zanimal izgled tele pasme, pa sem šla malo poiskat po internetu slikice pasme in lahko rečem samo waw! :o. :)
Meni je zelo lepa pasma... pa na kakšnih močnih nogah so! :o









Alex

  • *
    • Prispevkov: 122
    • Točke: 0
  • LarsLuciano
Odgovori #3 : 22 Maj 2007, 11:43:06
Ja, res waw. Ful je lepi.  :P

Unmistakable type. Undeniable power. Unbelievable beauty. Uncommon attitude. These are the elements that produce a dog that is Impossible to Forget.


babsy_ka

  • *
    • Prispevkov: 316
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 29 Maj 2007, 14:29:23
Kakšna konstrukcija  :o
ampak je ful luškan, še posebi na tisti slikci ki ma glavo mal vstran... tak strahospoštovanja vreden pes, pa taka nežnost hkrati.... super!  :P



Taj

  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 4.721
    • Točke: 67
  • - Berni Taj -
Odgovori #5 : 29 Maj 2007, 15:12:16
Meni se tudi zdi tak zelo močan pes... samo tace če pogledaš... :o
Res so lepi. :)



lorry

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 913
    • Točke: 1
  • imejte radi svoje žival'ce
Odgovori #6 : 26 September 2007, 14:13:01
Sicer nimam namena kupiti psa, ker ga že imam, me pa vseeno zanima, če obstajajo vzreditelji v Sloveniji? In koliko predstavnikov te pasme je pri nas (za enega vem, da je)? Je pa zelo lep!  :o


tjas

  • *
    • Prispevkov: 1.042
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 26 September 2007, 19:45:15
O to pa je pes! :o
Zelo lep in predvsem ogromen. :o



Urša

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 27 September 2007, 09:02:04
Živjo

Hudo lep in dober pes. Karakter mi je všeč, prav "mevžasti" psi niso zame. Nekako drugo leto imamnamen kupiti psa, nagibam se k Ameriškemu bulgogu, ampak tudi tale je odličen.

Kje pa so kakšni rejci v Sloveniji? Da se malo posvetujem.

Hvala in lp
Urša



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #9 : 27 September 2007, 09:05:03
Živjo

Hudo lep in dober pes. Karakter mi je všeč, prav "mevžasti" psi niso zame. Nekako drugo leto imamnamen kupiti psa, nagibam se k Ameriškemu bulgogu, ampak tudi tale je odličen.

Kje pa so kakšni rejci v Sloveniji?
Da se malo posvetujem.

Hvala in lp
Urša

Kakor je meni znano jih ni ;)

Lp nina



Chiba

  • *
    • Prispevkov: 854
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 27 September 2007, 12:09:20
Nisem zasledila kakšne barve dlake so dovoljene?
Drugače je pa zelo zanimiva pasma psov. Me kar zanimajo pa še lepo izgledajo.  :)

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/


Urša

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 27 September 2007, 15:00:12
o joj. Mam pa sestro v Belgiji in jo bom mal prosila naj povpraša, če kdo kaj ve. Samo ona ni tak "pesjanar" kot jaz. Upam pa vseeno, da bo kaj zvedela.

hvala za info

lp
Urša



miško

  • *
    • Prispevkov: 570
    • Točke: 0
Odgovori #12 : 30 September 2007, 13:25:35
Zdravo,
Glede barve Boerboela sem prebrala na drugem forumu da je lahko rumena, barve opeke, rdeče-rjavo sive, lahko je tudi tigrast. Na prsih in šapah je dovoljena bela. Prebrala sem tudi da je nekaj rejcev na Nizozemskem in tam čimbolj ohranjajo pasmo enako kot v Afriki.
Drugače se pa strinjam z vami, fascinanten pes, tako kot po izgledu, tako kot po karakterju. 




Urša in Balu

  • *
    • Prispevkov: 2.879
    • Točke: 5
  • The Skateboarding Dog
Odgovori #13 : 09 December 2008, 18:44:24
Zelo lep pes :-*

Živali so tako prijetni prijatelji
- ne sprašujejo in ne grajajo.

BuldogBalu


nezkaaa

  • *
    • Prispevkov: 614
    • Točke: 0
  • ZgAgA
Odgovori #14 : 09 December 2008, 23:01:45
Meni se tudi pes dopade tako karakterno in po videzu. Ampak bi rada prej ga videla še v živo, ene parkrat pa govorila z vzreditelji...samo kje? na razstavah ne, edino če bodo prišli kot gledalci

so mi pa ful  :o
mojemu očetu pa niso všeč...ta je pa res en lolek :P če ga bom pa imela mu bo pa ful všeč...standard...

ZgaGa


miško

  • *
    • Prispevkov: 570
    • Točke: 0
Odgovori #15 : 09 December 2008, 23:11:27
U Nezkaa vidim a je tebi ta lepotec tudi všeč. Vzreditelja boš težko našla, vem da ga ima Kofi, ki je tudi pustila svoje podatke. Drugače pa sem kontaktirala enka lastnika ki ima samca in si prizadeva iz Afrike uvozit še samico pa pravi da so ful problemi. Zanimala pa sem se tak čisto nasplošno o karakterju če je večina res kar tu piše.

Lp



nezkaaa

  • *
    • Prispevkov: 614
    • Točke: 0
  • ZgAgA
Odgovori #16 : 09 December 2008, 23:50:40
Ojla miško/-a :D

ja ful se mi dopadejo...ampak bom še nekaj časa počakala, predno ga kupim, da še jaz malo odrastem :P oz. imam prej vsaj še enega psa. V primeru, da bi imela to pasmo, pa bi šla z njim v malo šolo, ker nekako ne vem če bi si upala sama ga vzgojit (brez pomoči) + tega bi lahko še nadaljevala šolanje. :D
Verjamem, da so problemi, na meji pa to...čeprav se na to ne spoznam kaj dosti. A potem je od Kofija psiček :) edini predstavnik te pasme v Sloveniji?
Jaz bi ga res rada videla v živo...bom imela sedaj še razlog več, da obiščem JAR :D
Njim sicer piše v "standardu", da so peščene barve z črno masko, ampak jaz sem videla na sliki tudi črnega in tigrastega boerboela...a kaj veš kako je s tem?
No tu je slikica

vir: www.clubintegra.com

Sem pa malo prebrala o tej pasmi, kjer je v angleščini ful veliko napisanega, med drugim tudi to, da če se z njim ne ukvarjamo postane uničevalen, nepremišljen in agresiven. Ubistvu tako nekako, kot vsak pes.
Bi ga pa človek zlahka zamenjal za malo bolj nabildanega (bull)mastifa. Ampak, če od "poznavalcev" še za mojo sslišim, da je mešanka med bernardincem in ne vemčim...  ::)
Verjamem pa, da ko bi pasmo videla v živo, bi se popolnoma zaljubila vanj...potem pa vprašanje, če se me sploh še znebijo :P

lp

ZgaGa


miško

  • *
    • Prispevkov: 570
    • Točke: 0
Odgovori #17 : 10 December 2008, 22:50:43
Zdravo,
Tudi jaz bi ga rada videla v živo. Tak da upam da kdaj. Glede barve vem da so dooljene ciglena barva z ali brez črne maske, rjava, siva ali tigrasta. Za črne še pa nisem slišala. Prav tako sem našla enga Boerboela rjavo bele barve, ki mislim da po standardu tudi ni dovoljena.Tukaj pa ti dam link od rejcev v Afriki da boma malo sline cedile. Meni je najbolj všeč Mighty Bonzo

http://www.mightyboerboele.co.za/about.php

Lp



nezkaaa

  • *
    • Prispevkov: 614
    • Točke: 0
  • ZgAgA
Odgovori #18 : 11 December 2008, 00:00:10
Ojla,
ja Mighty Bonzo je res lep...meni se tudi dopadeta Nostras Tyson in Mighty Lika. Prav rada bi ga imela....slina mi teče pa v potokih :D
mogoče bom celo kontaktirala tega vzreditelja in se kaj pogovoriti glede pasme. Jah, očitno mi ne bo drugega preostalo, kot da grem v JAR :)
Čeprav so mi tigrasti nekoliko bolj všeč :) ampak dobro...barva mi niti ni toliko pomembna kot karakter...ampak kakšni mladički so to...joj joj...boga ajaz, bom še sladkorno dobila ;)
Kofi...če imaš to pasmo, a nam privoščiš kakšne slikice :D

lp

ZgaGa


miško

  • *
    • Prispevkov: 570
    • Točke: 0
Odgovori #19 : 11 December 2008, 13:27:51

Od Kofo boš težko dobila kakšne slike ker je bila nazadnje prijavljen lani maja. Sem se pa jaz enkrat tu na forumu zanimala kako je z temi psi in rodovniki pa mi je Čara dala link kjer je Kofi sodelovala. Tam je tudi več odgovorov in napisala je tudi da pomaga pri nakupu te pasme. Evo linka:

http://mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=10900
Če boš kaj kontaktirala ji/mu reči naj res nam privošči kako sliko.

lp



Niky*Nika*Pika

  • *
    • Prispevkov: 3.979
    • Točke: 0
  • *
Odgovori #20 : 11 December 2008, 13:53:31
O tole je pa res pes in pol!  :o
Kakšni so....  :o
...lepotci  :-*

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...


delfinčika

  • Gost
Odgovori #21 : 27 Avgust 2009, 21:49:30
Tigrasti so lušni :-*
ampak so lušni peseki ;) :-* :) ;D :D :o



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #22 : 13 April 2010, 17:54:26
Malo pomoči prosi. Ali je tole resnično možno? A ni tako, da je FCI rodovnik pač fci rodovnik in če je pasma v čakalnici je povsod, ne pa samo v določenih državah ???

Citiram iz enega forumo "Na voljo mladicki burbulov. Vse informacije pri vzrediteljici na [email protected] v anglescini in nemscini. Imajo rodovnike izdane pod okriljem FCI Ceske republike in lahko obiskujete razstave v Nemčiji, Poljski, Slovaski in na Češkem. V Sloveniji je tudi podala prošnjo, da bi se pasma vpisala v cakalnico in upamo, da bodoče bo mozno tudi v Sloveniji"

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #23 : 13 April 2010, 18:00:39
Če so v čakalnici, imajo lahko tudi FCI rodovnike. Tole s prošnjami po različnih državah pa ne vem.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #24 : 16 April 2010, 08:28:19
Tole sem napisala jaz in lahko ja v nekaterih drzavah jih priznajo, kot so npr. priznani ameriski buldogi skoraj povsod v Sloveniji pa niso..in ko je vzrediteljica prosila v slo so ji rekli da so oni samo pod okriljem Fci in da nimajo namena zaenkrat da bi jim podeljevali Cac-e ker CACIB kot v cakalnici itak ni mozno dobit ter se imajo pravico sami odlocat katere pasme dat v cakalnico..zal..sploh ker nihce od slovenskih lastnikov ni zaprosil za kaj takega in da jih pri nas ni..vse ostale drzave ki so nastet pa jih imajo v cakalnici in rodovnike prav tako izdaja Ceska Kinoloska zveza, ki jih je vzela pod okrilje...seveda morajo pred tem bit vpisani v SABT ali Ebassa in imet telesno oceno ter slikane kolke in komolce..telesno oceno poda dodnik iz Jar , ki pride prav v ta namen maja na Cesko in to bo ena vecjih razstav burbulov v tem koncu...http://www.cz-pes.cz/ballotada/boerboel/boerboel.html

tu vse pise, drugace pa vzrediteljica govori anglesko in nemsko



amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #25 : 16 April 2010, 09:22:04
kot vidim je ful zapletov glede tega na splosno kaj je v cakalnici in katera pasma ne..no tako je da ima vsaka drzava moznost sama odlocat katere pasme bo dala v cakalnico in Slovenija jih prakticno skoraj nima nasproti ostalim po svetu..kadar da pasmo v cakalnico pomeni da je sedaj pod njenim okriljem in rodovniki so izdani preko njih prav tako kot za vse ostale pasme in prav tako imajo slikanje kolkov ali karkoli je pac potrebno in vzrejne kot je to pri vseh ostalih pasmah, ki so FCI..prav tako lahko sodelujejo na vseh razstavah vendar ne morejo dobit CACIB..lahko samo CAC..dokler se jih uradno ne prizna..lahko samo dodam da nacin komuniciranja slovenske kinoloske zveze in molos kluba je zelo pod nivojem celo zaljiv in zalostno, da taksni ljudje sploh tam delajo..



amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #26 : 16 April 2010, 09:36:35
tako izgleda pa rodovnik



amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #27 : 28 April 2010, 20:48:20
http://erinie.rajce.idnes.cz/

tu pa je slikic ena gora..so pa zelllooo lusni v zivo..najvecji lepotec pa je Tula-Tulinek..tako lepega psa pa se nisem nikoli videla..in noro prijazen :o



amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #28 : 09 Junij 2010, 10:29:40
Ta vikend oziroma v nedeljo se v blizini Brna dogaja najvecja klubska razstava burbulov v tem koncu Evrope in hkrati uradno ocenjevanje pod okriljem EBBASA, z sodniki iz Jar...trenutno je prijavljeno 40 burbulov..ce koga zanima je vabljen..vse informacije v anglescini ali nemscini pa na [email protected]



amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #29 : 17 Junij 2010, 13:46:34