Aktualno > Pasje debate

Kruti folk

<< < (16/36) > >>

_Dakota_:

--- Citat: Nika na 20 Februar 2009, 11:19:52 ---Prav tako se morajo vegetarijanci sprijazniti, da imamo nekateri meso celo radi in da brez njega nočemo živeti. Js ratam tečna, če imamo dva dni doma le "vegi" hrano  ;D

Jemo domače putke, ki za časa svojega življenja uživajo na prostosti (nimajo se glih fajn, ko prileti kak kragulj in jo začne mrcvariti), jemo kravce, ki se vsak dan pasejo na svojem travniku in prašičke, ki imajo pogosto celo svoje ime. Ne godi se jim hudega, sam ja, na koncu se jih pa zakolje. Kaj pa bi bilo s temi živalicami, če bi vsi ratali vegetarijanci? Bi izumrle al bi jih imeli za ljubljenčke? Jaz bi rada imela eno kravco, ampak 20 let futrat 500kg žvad pa tut ni kar tko ane? Pa si predstavljaš it na sprehod s svojim psom, ko kar naenkrat za tabo prilaufa čreda lačnih prašičev, ki bi radi mal meseka pojedli?

Kako rešitev pa imate vegetarijanci/borci za pravice za klavne živali? Boljši transport, prijaznejšo klanje.. Včasih sem hodila na kmetije, ko so nalagali živali za v klavnico. Gazda familije je ponavadi vsako kravico mal potrepljal, rekel Ajde gremo Cvetka, pa sta šla v tovornjak. Kruto  >:(

--- Konec Navedka ---

saj res,sem pozabila napisat. na vseh teh kmetijah, ki sem jih obiskala, je imela vsaka krava svoje ime. 200 krav, in gospodar ali gospodarica sta poznala vsako po imenu. če je recimo ena dobila antibiotike, in smo šli v hišo vpisat v njen karton, je gospodar kravo najdel glede na ime, in ne številko v uhlju.sem bla prav impresionirana  :o

Lojze:
Človek je edino bitje na tem planetu,ki se sam odloča,kako se bo prehranjeval.Živali te možnosti nimajo.Na žalost je velika večina prišla na svet z namenom,da bo nekoč končala kot prehrana drugemu.Če ne človeku,pa drugi živali.Sama usmrtitev še nikoli ni bila prijetna,pa če se je lotiš na lep ali grd način.In glede na to,koliko je dandanes ljudi na svetu je popolnoma naravno,da za prehrano potrebujejo tudi veliko ubitih živali.Tudi ljudje,ki delajo v klavnicah niso sami sadisti,ki bi se izživljali nad živalmi.Je pa res,da se sčasoma vsega privadiš.Še posebno,če ti to delo prinaša vsakdanji kruh.Sem delala v klavnici,na farmi prašičev,delam na veterinarski postaji,pa občasno vidim hujše primere trpinčenja kot sem jih kdajkoli v klavnici.
LP Tjaša

Lanabela:
Kar se B12 tiče sploh ne razumem problema. kakšna ideologija, ja kaj pa sploh flancate. Če drugega ne, greš v lekarno in si kupiš tiste tarjave tabletke, pa lahko pozabiš na vse probleme ki se začenjajo na B. In tisto o zmletih žužkih ni bilo mišljeno kot šala.

Kar se tiče rejnih živali: nekaterim se godi zelo dobro, drugim manj dobro, tretjim pa slabo.  Razmere se izboljšujejo. Če bi kupci malo bolj pazili kakšno meso kupijo, bi se še hitreje.

Kar se transportov tiče, smo si edini, da bi morali biti čimkrajši. Kljub temu, da so se pogoji, pod katerimi se živali prevažajo zelo zaostrili in kontrola povečala (hvala in čast tudi satelitom). Nekaj se mi sanja, da živali, ki pridejo iz daljših transportov ne gredo direktno v zakol, ampak v staje, kjer se spočijejo. Da je potem meso boljše, kajpak.

Ne trdim, da se živali v klavnici silno dobro imajo. Trdim pa, da so taka ali drugačna izživljanja nad njimi ekscesi (ki se kaznujejo) in ne ustaljena praksa. Kakšno zanimivo malenkost o tem, kako se da zmanjšati strah živali v klavnicah (ameriških in ne naših žal) se da prebrati v nekaterih knjigah od Temple Gradin (ki se jih da tudi spiratiti iz neta).

Živali za pojest (vse ki sem jih naštela razen prašičev) pa smo dejansko imeli . Trenutno jih nimam, ker je z njimi silno veliko dela, ampak če bi bilo treba, bi jih imela spet. Če samo pomislim na sočno zapečene kozličke iz krušne peči......

In seveda, brez mesa se da živeti in ti nič ne manjka.  Tu res ne vidim problema. Sicer nekateri vegiji potem zapadajo v take ali drugačne skrajnosti, ko izključijo iz svoje prehrane ne samo vse hrane živalskega izvora, ampak še tričetrt sadja in zelenjave ali pa žitarice in se posušijo kot vejice, ki jih dobi zmrzal. Ampak to so skrajnosti, enako kot tisti, ki imajo za zajtrk špeh, za malco hrenovke, za kosilo pečenko, za večerjo golaž. In v tem stilu vse dni v tednu.

awinita:
Ha ena globoka. :P :P :P :P :P
Vegiji, če ste resnično ljubitelji živali jim vsaj hrane ne kradite! :o
Se hecam, vsak naj počne kar hoče, mi pa pritisk dvigne, ko se vegiji zgražajo nad mesojedci. Jaz se ne nad nikomur ne zgražam če je solato!!

Smrček:
emmm kdo natanko se je tu začel zgražati? Jaz sem samo izrazila svoje mnenje o klavnicah! In VI ste tisti ki ste začeli biti ''pametni'' ne pričakujte da bomo resnični ljubitelji živali (torej ne tisti ki imajo žival samo zato ker nimajo lajfa)tiho! ker vsak brani svoje interese in svojo resnico! Zdaj bom pa tiho...

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo