Jaz sem že od 4. razreda osnovne šole sanjala o arhitekturi

. V srednji šoli sem mami prepirčala, da me je vpisala na tečaj arhitekturnega risanja, ki je 1x tedensko, v večernih urah potekal na Fakulteti za strojništvo. Čeprav sem bila najmlajša v "razredu" sem v risanju in učenju raznih tehnik zelo uživala. Vse do preizkusnega sprejemnega izpita, ki smo ga imeli s sklopu tega tečaja, sem bila 10000% da grem na arhitekturo. Potem pa sem si na ustnem delu tega izpita malo premislila. Dobila sem napreč vprašanje "Plečnik" in "Pomlad narodov"

. Sej ne vem...al so se hecal al so resno mislili s Pomlad narodov, ker politika pa nekako ne paše k arhitekturi. Ali pač

. Kakorkoli...na koncu sem vseeno dobila priznanje za opravljen tečaj, za študij pa nisem bila čisto prepričana. Imela sem 2 leti za razmislek in na koncu končala na Fakulteti za matematiko in fiziko

, kjer sem kasneje uspešno diplomirala.
Z risanjem objektov, urejanjem notranjosti in okolice se še sedaj ukvarjam bolj za hobi. Svojo sanjsko hišo imam že nekaj let zrisano. Pa ne samo eno, ampak kar 3 (zaenkrat). Še vedno pa imam željo, da bi nekoč delala kot arhitektka. Bi se mogla mal spravt poizvedovat, kako bi sedaj prišla do tega poklica

.