Če psa ne vzgajaš sam

Jana* · 23743

Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #60 : 21 Oktober 2008, 15:50:21
Jaz priboljške, če jih je veliko, odštejem (tako približno od oka) od naslednjega obroka, pa je. Se mi zdi, da je za pasje zdravje prav v redu, če požrejo tudi nekaj takih neprimernih zadev kot so piškoti, pohanci, šmorni...hrenovke in klobase, poli salamo ipd pa dobijo kar od mene za nagrado. Še s kuhanjem se ne mučim. Po mojih izkušnjah imajo psi, ki poleg svoje redne hrane (beri briketov) dobijo tudi  določeno količino "nezdrave" hrane iz najrazličnejših izvorov bistveno manj prebavnih težav, alergij in kar je še takih čudnih nadlog. Tudi morebitne hujše pregrehe, ki take pse, ki niti na majhne grehke niso navajeni, povsem iztirijo, jim ne pridejo do živega.


Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #61 : 21 Oktober 2008, 15:56:37
Ja ampak on zato da dobi priboljšek ne naredi NIČ ::) ;)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


kaskae

  • *
    • Prispevkov: 969
    • Točke: 5
  • Alaskan team
Odgovori #62 : 21 Oktober 2008, 17:42:48
Ja ampak on zato da dobi priboljšek ne naredi NIČ ::) ;)

NIČ ni narobe, če daš psu priboljšek, zgolj samo zato ker ga imaš rad, za prav vsak briketek se pa res ne rabi na trepalnice postavljat  :D

Life is like a dog sled team. If you aint the lead dog, the scenery never changes. - Lewis Grizzard

~mladički Aljaški Malamut~


Heilie

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #63 : 21 Oktober 2008, 18:02:43
Joj so mi te stvari znane. Res ne vem, zakaj je nekaterim tako težko dopovedati, da pes ne sme jesti vsega povrsti. In tisti...ja kok si bogi, ne smem ti nič dati, mi ne pustijo...Prosim lepo. Res je boga ja. Ji dam brikete potem pa še vedno prosi kot da je najbolj lačen pes na svetu. In moja je že dobila alergijo in se zdaj trudim z njo, samo zato, ker so ji dajali vse po vrsti. Zdaj sem jim vsaj dopovedala, da res pes lahko zboli na tak način. In sedaj ji pač dajejo njene briketke namesto kruha, sira, salame in vsega drugega, ko prosi pri mizi. In ko so ugotovili, da psička sploh ne loči kaj dobi, samo velike oči ima, so se sprijaznili s tem.

Je pa meni grozno težko dopovedati drugim kako naj ravnajo s psom. Ker vsak bi delal po svoje, če pa kaj rečeš si pa ti ta zloben, ki jim ves čas nekaj "pametuje".Jaz se trudim oni pa po svoje. :-[



Alya

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.343
    • Točke: 26
Odgovori #64 : 21 Oktober 2008, 19:11:44
Jaz imam glede domačih iste probleme :( (mami in brat kapirata VSE ;D :-* ;) ampak babi pa dedi pa nič...) dedi ga hrani z vsem mogočim (kosti, meso, cvrtje...) in potem govori ''vidš kok je Ana grda/zoprna ti revčku nič ne da ti si pa že tako ali tako presuh ona se baše ti pa stradaš...'' ::) >:( babi mu VEDNO skuha hrenovko ali pa da poli salamo, pa vedno reče ''sej sem mu  dala samo en kos'' potem je pa moj bratec enkrat ppustil na mizi narezano poli salamo in pa maslo in je Timi skočil na mizo in pojedel VSE! sem bila pa valda jaz kriva  ::) kok je slabo vzgojen... da negovorim da je moral zaradi težav z drisko večkrat k vetu po antibiotike :( :(  zdaj ga ko prideta babi in dedi na obisk kar zaprem v drug prostor in to mu ni všeč pa me speti obtožta kok sem jaz 'grda' ::) potem se mi pa čisto strga in začnem vpiti da mu onedva delata škodo... in sem spet jaz kriva ::) potem pa jemo in dedi pravi ; glej ko te nemara sploh ne pride k teb  >:( >:( jaz dam samo mp3 v ušesa psa pa v naročje  :D pa vedno pravta da nemore živeti samo od briketov  ::) >:( :-X
Lahko si srečna, da ne živiš skupaj s starimi starši kot naprimer jaz  :-\ Babico sem zadnjič izprašala, pa mi je na koncu rekla da mu vsak dan da poli klobaso, lepo na krožniku, brez da bi moral karkoli za to narediti. pol pa se čudim zakaj mi na treningu noče delati nanjo  ::)  (ko ima drisko ona seveda ni kriva..)
Najraje sploh v šolo ne bi šla, ker je med tem časom pes pri njej, kjer dobi hrane (nepasje seveda) kolikor hoče.. In ko mora za en briketek tačko dat pa klasika: 'Bogi kuža, za hrano mora delat. Daj mu no ta priboljšek pa ga ne muči več. Kako si nesramna!' (agility je seveda največje mučenje psa :D) Na koncu ko nimam več živcev in jim rečem da naj me pustijo pri miru sem pa itak vsega jaz kriva. ('Malo lepše se obnašaj do drugih!') Jao, saj to kako psa vzgajam njih čito nič ne briga  >:( ::) S starši še gre ampak babica je pa taka da noče slišat da dela nekaj narobe in da tega pes ne sme. (jaz tako ali tako pojma nimam kako se psa vzgaja :P ::))
Dokler ne bom na svojem bom mela pač 'pokvarjenega' psa.  :-\



Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #65 : 21 Oktober 2008, 20:20:51
Isti problemi pri vseh...vedno je nekdo, ki se v psa vtikuje na tak način, da nam ne paše. Jaz nisem takšna, da bi brezveze komplicirala, ampak  sem psa jaz plačala, jaz kupim hrano, jaz dam za veterinarja in jaz sem brisala ko smo se učili sobne čistoče  :)
Jaz jo učim lepega vedenja in trikcev, ji pa ravno tako dam priboljše kar tako, ker me pač lepo pogleda. Jedla je že marsikaj, od riža do zelenjave,sadja,različnih juh,meso tak in tak, nisem pa ji še dajala sladkarij, zaradi zobov, ker ni potrebno..Dobi en ta svoj snack, pa je ravno tak zadovoljna. Midva s fantom živiva sama, +pes. Pa ravno tako mamice pridejo na obiska, pa vedno prinesejo še nekaj za našo "kravico" (tako so jo poimenovali). Meni je to všeč, je pa res da sta prvih par obiskov slabo zbrali, moja je prinesla nekaj gnusnega gnusnega, nora se je zgrozila ko je vidla ;D Tašča pa neke "klinčeve" smrdljive trakce, Noora je požrla, ne pojedla...Driska pa taka, da je cela smrdela, ne samo pri riti :-X
Zdaj ko kdo pride, npr.včeraj je Noora dobila bio dietne prigrizke, ki so hkrati dobre za ustno higieno ;D
Ampak dobro, vi (nekateri) ste grobo rečeno še v podrejenem položaju doma, takrat pa res nimaš izbire, edino če si narediš izhod iz sobe na dvorišče, pa kopalnico in kuhno not namontiraš. :o To je zelo neprijetno, verjamem da te lahko znervira do konca. Neke stvari pač moreš pustit, saj pes ne bo umrl, če bo kdaj kaj preveč pojedel. Ampak da ti ga pa navadijo, da je pri mizi ko se je, to mi je pa fuj. Oziroma, če je samo pri mizi je čisto ok, tudi pri naju je tako, ne maram pa cvilečih požeruhov, s tacami na mizi in jezikom na krožniku. To je pa res fuj, poleg tega je pa psa to težko odvadit, razen če ga pač zapreš ven iz jedilnice dokler ješ. Psa pa tako ne more vzgajat 10 ljudi naenkrat, ker bo na koncu neubogljivo razvajeno ščene, ki bo točno vedelo  komu kdaj stečt po potuho.


Heilie

  • *
    • Prispevkov: 85
    • Točke: 0
Odgovori #66 : 21 Oktober 2008, 21:01:52
Ampak da ti ga pa navadijo, da je pri mizi ko se je, to mi je pa fuj. Oziroma, če je samo pri mizi je čisto ok, tudi pri naju je tako, ne maram pa cvilečih požeruhov, s tacami na mizi in jezikom na krožniku. To je pa res fuj, poleg tega je pa psa to težko odvadit, razen če ga pač zapreš ven iz jedilnice dokler ješ.

Točno to je pri nas zdaj. In sem si vedno govorila, samo ne psa ki fehtari pri mizi. Samo se nobenemu ne da dopovedati. Samo sem vztrajala in kadar imava kosilo jaz in fant počne druge stvari, ker ve, da ni varjante da dobi. Ko pa npr.dobi mojega očeta za mizo, pa zganja takšne da ne moreš verjeti. Prav zahteva svoje.



Fitzgerald

  • *
    • Prispevkov: 331
    • Točke: 1
Odgovori #67 : 21 Oktober 2008, 21:12:06
Mislim, da bsote mogle punce svojim domačim enkrat jasno in glasno, pa vendar na miren način, a vseeno odločno povedat, da je hrana za psa povsem VAŠA skrb in da kak priboljšek tu in tam res ne škodi, je pa zelo nefer, če dobi pes pol prebavne težave oz. ne jé svoje hrane. Oz.da psu lahko dajo priboljšek šele z vašim dovoljenjem.

Pač razložite, da ste si velik info nabrale, veliko prebrale itd. in da je dosledna in REDNA prehrana največji pogoj, da je pes zdrav. In da s tem, ko psu dajejo potuho, v bistvu samo škodijo. In da imate ve kot njegove alstnice s popravljanjem posledic same težave (driska, umivanje zob recimo ipd.).

Tako na miren, a odločen način. Da jih zberete vse skupaj in prosite za pozornost, ker jim imate nekaj pomembnega za povedat in da želite, da vas poslušajo. Oz., če takrat nimajo časa, da povejo, kdaj ga majo in si ga potem tudi vzamejo.



Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #68 : 21 Oktober 2008, 21:17:15
Seveda zahteva, ker je zahtevam ponavadi ugojeno. Hehe, sem se spomnila, teta stric in sestrična imajo maltežana. In prvo kar so rekli ko so ga dobili, pes pač ne bo "fehtal", ne ne...In naenkrat pes skače po mizi, oziroma se vsaj trudi. Pač skoči na prost stol, pa hop pa cvili pa neke smešne zvoke spušča, da bi ga lahko čez balkon vrgel, tak je nadležen...Zakaj? Jah, v spodnjem nadstropju njihove hiše domujeta dedek in babica :) Babica..pri njej ni trte mrte, ni šans, niti zraven ne bo cucek ko se je...Dedek ga pa tak fotra, da pes samo pade pol na tla od sitosti. Zdaj je star 3,5 -4 leta, jaz imam rada pse, ampak njega...videt ga ne morem ko se gre na kosilo, ali pa ko se pije kavo.
Pa majo, brezveze se trudijo, pes se je navadil. Zdaj pa 10 krat toliko truda, da se bo pes odvadil...Ko prideva midva na kosilo ali na kavo, po navadi pride zraven še najina..Dedi ji je hotel dati konzervo mačje hrane(imajo še mačko), in pride Laki(maltežan), skoči v dedija, njemu normalno pade konzerva, njam njam...<Jaz sem nooro dala v strogi prostor, začuda je ubogala, laki je pojedel in se -pardon besedi- posral babici na tulipane ;D


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #69 : 21 Oktober 2008, 23:14:36
Pri nas je bil problem prepovedat karkoli. Od začetka se mu je namreč kuhalo raznorazne polente pa makarone in mešalo s konzervami. In seveda zakaj bo panika če dobi? Ja zato ker pleza po mizi. No imeli smo razne probleme s kožo itd. in menjali na brikete. Pes je bil star cca eno leto in imel že tistih svoji 75cm in je z lahkoto polagal svojo slinasto gofljo na mizo in zavijal z očmi do neba. In seveda to mojim ni bilo več všeč. Na koncu je padel dogovor, da pes sicer lahko dobi nekaj malega ampak strogo na koncu obroka in strogo če zdrži na prostoru cel obrok. In strogo nezačinjene stvari ali pa kak opran zrezek (smo ljubitelji precej začinjenih omakc). In ni zdaj nobenih problemov s fehtarjenjem več. Dobiva pa vse od čevapov do zrezkov, testenin, zelenjave, kosti iz juhe itd pa mu ni nič hudega. Edino zdele zadnjih par mesecev ko kar naenkrat ni jedel nobenih briketov smo to ukinili. Ko smo spet našli nekaj kar je pa je spet začel dobivati. In čeprav ima blazno občutljivo kožo se mu po taki hrani ne pojavlja nič. Problemi so samo s konzervami. Ne glede na kvazi kvaliteto.

Verjamem pa, da se 60kg psu ne pozna tistih par grižljajev medtem ko lahko malega psa hitro preveč nafilaš.

Kar pa se tiče vzgoje in ubogljivosti  >:D Neonova hiierarhija - Jaz, Neon & mami, pa dooolgo nobenega pa moja dva soseda in nekje na koncu še očim. Uboga najbolj mene, mami če ima lih dober dan, za ostale je ap precej neposlušen. Edino kar me pri njem dejansko preseneča je to, da ko ga soseda peljeta na sprehod (sorodnika ki ga naravnost obožujeta) nimata z njim nobenih problemov kar se tiče priklica in poleg. Niti če so v igri psi, ki bi jih normalno najraje požrl. Že od nekdaj je sicer blazno pazljiv s starejšimi ljudmi ampak nikoli pa si nisem mislila da bo kdaj tako ubogljiv v njihovih rokah.

Pravzaprav lahko rečem, da našim že kar nekaj časa lahko dopovem kako se dela s psom. Hrano za psa zbiram jaz (od začetka je blo - kaj pa smrklja ve, zdaj je ponavadi z mamicine strani "pa poslušaj jo mi itak ne vemo kaj s tem psom počet"), jaz odločam o tem, kdaj jo bo dobival in koliko in jaz sem tista ki izdaja dovoljenja za dajanje hrane iz mize. Z njegovo vzgojo se ukvarjam jaz, ostalim se ne da to smo pač vsi sprejeli. Mene uboga, ostale kakor mu paše. Vedo zakaj je tako. Če si kdaj premislijo, vedo kje sem, da jim pokažem kako in s čim se psa uči in naj delajo.

Uglavnem kar se psa tiče obvelja moja. So poskušali s hranjenjem čez teden v času prepovedi ampak ker je to pokazal med vikendom (polaganje glave na mizo) in sem hitro nardila konec.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #70 : 22 Oktober 2008, 13:34:48
Mislim, da bsote mogle punce svojim domačim enkrat jasno in glasno, pa vendar na miren način, a vseeno odločno povedat, da je hrana za psa povsem VAŠA skrb in da kak priboljšek tu in tam res ne škodi, je pa zelo nefer, če dobi pes pol prebavne težave oz. ne jé svoje hrane. Oz.da psu lahko dajo priboljšek šele z vašim dovoljenjem.

Pač razložite, da ste si velik info nabrale, veliko prebrale itd. in da je dosledna in REDNA prehrana največji pogoj, da je pes zdrav. In da s tem, ko psu dajejo potuho, v bistvu samo škodijo. In da imate ve kot njegove alstnice s popravljanjem posledic same težave (driska, umivanje zob recimo ipd.).

Tako na miren, a odločen način. Da jih zberete vse skupaj in prosite za pozornost, ker jim imate nekaj pomembnega za povedat in da želite, da vas poslušajo. Oz., če takrat nimajo časa, da povejo, kdaj ga majo in si ga potem tudi vzamejo.


JA a misliš da nisem poskušala (vrjamem da ste tudi ostali) dediju in babici sem iz knjige PSI prebrala kaj pes lahko in česa nesme jesti pa tudi posledice neprimerne hrane! Pa mislite da sta to vzela resno?!?! ??? NE, NE,NE in NEEEEEEEE prepričana sta da človek nima pojma ::) ::) :-\ >:( >:(



(ko ima drisko ona seveda ni kriva..)
In ko mora za en briketek tačko dat pa klasika: 'Bogi kuža, za hrano mora delat. Daj mu no ta priboljšek pa ga ne muči več. Kako si nesramna!' (agility je seveda največje mučenje psa :D) Na koncu ko nimam več živcev in jim rečem da naj me pustijo pri miru sem pa itak vsega jaz kriva. ('Malo lepše se obnašaj do drugih!') Jao, saj to kako psa vzgajam njih čito nič ne briga  >:( ::) S starši še gre ampak babica je pa taka da noče slišat da dela nekaj narobe in da tega pes ne sme. (jaz tako ali tako pojma nimam kako se psa vzgaja :P ::))
Dokler ne bom na svojem bom mela pač 'pokvarjenega' psa.  :-\


Ja tvoj vsaj hoče jest!moj zradi te nagravžne hrane včasih 3 dni ne je briketov ::) Agi je jasno mučenje (''ja revež kaj bo pa on to rabu?sej ni konj'' >:()
potem pa MENI rečejo (onedva sta že stara sej veš da nevesta potrpi malo...) mislm to me res razjezi ::) >:( >:( >:D :-X

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


Nelly

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.066
    • Točke: 18
Odgovori #71 : 22 Oktober 2008, 22:18:00
Smrček, včasih je starejšim ljudem težko dopovedati kakšno stvar. Tudi ti boš na stara leta psu naskrivaj stresala brikete v gobec, čeprav te bojo vnuki prepričevali da so kapsule pa najboljše  ;) Malo heca.

Tudi če pes kdaj dobi kaj kar ni najbolj priporočljivo se svet ne bo podrl. In včasih je boljše požreti košček poli salamce kot pa netiti prepir. Tudi briketi niso najboljše kar lahko psu ponudiš. Je najboljše iz vidika, da pes dobi kar potrebuje po liniji najmanjšega odpora - še vedno pa trdim, da je bolj zdravo, če psu individualno pripravljaš kuhane obroke. Je pa tudi moj na briketih, ker pač današnji tempo ne dopušča kuhati 2 kosil in 2 večerji. Danes itak nihče več ne živi zdravo, že s tem ker diha ne... morajo biti neka pravila in neke smernice, ampak 100% se držati pravil napisanih v priročnikih pa praktično ni izvedljivo, če drugega ne, se ti zmeša zaradi nasprotnih si mnenj ;) Delaj po občutku, prilagaj situaciji in uživaj :P


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #72 : 23 Oktober 2008, 08:39:45
Nelly, to je pa zelo dobro povedano - napisano  :)
lp


Fitzgerald

  • *
    • Prispevkov: 331
    • Točke: 1
Odgovori #73 : 23 Oktober 2008, 11:28:06

JA a misliš da nisem poskušala (vrjamem da ste tudi ostali) dediju in babici sem iz knjige PSI prebrala kaj pes lahko in česa nesme jesti pa tudi posledice neprimerne hrane! Pa mislite da sta to vzela resno?!?! ??? NE, NE,NE in NEEEEEEEE prepričana sta da človek nima pojma ::) ::) :-\ >:( >:(

Kako pa reagirata, ko ima pes prebavne motnje (bruha, driska)? Mislim, da ne gre tu toliko o tem, kdo ima prav glede psa, ampak o tem, da morajo otroci avtomatično poslušat star(ej)še oz. povedano drugače, da imajo star(ej)ši vedno prav.  ::)

Me žalosti, ko preberem kaj takega - zakaj torej imeti psa, če se nisi pripravljen nič informirati o njem?



Fitzgerald

  • *
    • Prispevkov: 331
    • Točke: 1
Odgovori #74 : 23 Oktober 2008, 11:29:29
Mislim, da tule ni problem v občasnih priboljških, ampak v tem, da ima pes potem prebavne težave, pa tudi vedenjske (ne uboga).



Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #75 : 23 Oktober 2008, 13:00:40
Tudi če pes kdaj dobi kaj kar ni najbolj priporočljivo se svet ne bo podrl.

njemu SE podre cel sistem meni pa tudi ker je že itak tok neješč da ima 1 hrenavko dost da en teden ne žre NIČ  briketov  :-X :-X  in potem je trmast kot jaz (to pa ni dobro :P :-[) in se ga neda nič učiti na pasje priboljške po hrenavakh dobi pa drisko  :-\

PS: neveš in ne poznaš moje družine niti mojega psa tako da nemoreš pisat kako se njemu nebo svet podru- pa brez zamere ;) ;)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #76 : 23 Oktober 2008, 13:57:35
Smrček, po tistem "ko prideta babi in dedi na obisk ga zaprem v drug prostor" sklepam, da ne živite skupaj.

Sploh se ne trudi več pojasnjevati, ne trudi se niti debatirati o tem. Boš grda, boš čudna boš vse. Kaj te briga, psu bo pa dobro. Zapri ga v drug prostor, vse ostalo pa gladko in sladko presliši. Pa še to - če mami in brat razumeta kako in kaj s psom, prosi mami naj samo enkrat potegne s tabo in ju utiša s kakšnim " ne vtikujta se v psa je tako kot mora bit". Mogoče tudi nje ne bosta poslušala, ampak potem ju pač vsi po vrsti ignorirate.

Pri nas je včasih pomagalo tudi "povedati svoje in z visoko dvignjeno glavo in zadnjo besedo zapustiti prizorišče". Pustiš da se zlajajo o tem kako si grda in oh in sploh, v hitrem povzetku z mirnim glasom poveš da bo pes jedel kar je dobro za njega in ne kar si bodo oni namislili da pes rabi. Včasih jih uspeš še dodatno razpalit s tem, da se časi spreminjajo in da so pač malo za časom  ;) stara šola potem pa pobašeš psa in črta. Znaš si nakopat kako jezo, mogoče tudi z mamicine strani (zakaj si se tako pogovarjala z njima) ampak pač lepo pojasniš kaj bi rada s tem dopovedala ali pa ji poveš že prej, če te podpira pri tem, da pes naj ne dobiva vsega kar je možno.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #77 : 23 Oktober 2008, 14:11:34
bom poskusila ;)  pa še en problem ::) nasleden teden grem na vikend in jasno da bosta tam tudi babi in dedi (ker sta onedva kupla vikend) kako naj ga imam cel čas pod nadzorom  ??? ??? tam imam tudi agi ovire in prijateljice ampak ko grem k prijateljicam ganemorem vzet sabo  :-\ agija pa tudi nemorem skoz trenirat ::) (pa že itak me cela vas čudn gleda :D :D kaj me briga-se ne zmenim za ljudi ki ševedno mislijo da je pes za na ketno :()

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


Fitzgerald

  • *
    • Prispevkov: 331
    • Točke: 1
Odgovori #78 : 25 Oktober 2008, 12:02:11
Kaj pa, če psa ne vzameš s sabo na vikend? Oz. če hodiš na vikend takrat, ko starih staršev ni gor.



Smrček

  • *
    • Prispevkov: 2.016
    • Točke: 0
  • Little star :*
Odgovori #79 : 25 Oktober 2008, 23:20:09
Ne razumeš ::) :-\ jaz grem tja samo ko sta onedva tam ;) ker mi itak nepaše (ker je to pač vas :-X :-X) mami je pač prezaposlena (andragoginja) in si nemor vzet dopusta :-\  tako da se grem jaz tja ''pazit'' :-X :-X ::)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D


nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #80 : 26 Oktober 2008, 11:00:34
Pali, če poveš, da boš psa za vsako drisko in za vse možne težave, ki so posledica nepravilne prehrane, takoj odpeljal k veterinarju. Pomaga tudi, če si izmisliš, da ima razne alergije in narediš seznam vsega, kar ne sme. Potem pa zaženeš paniko za k veterinarju peljat, zraven še navržeš, da en obisk stane vsaj 50 eur...pa bodo hitro začeli pazit.

Ko greš na vas, se zmeni, da greste s prijateljicami na sprehod, tja pa lahko vzameš Timija. Seveda, če ti je hudo, da bi moral malo počakat ali pa če ga nisi tega navadila.
Ko imamo psa, se moramo odreči marsičemu, včasih tudi druženju s prijatelji, ko niso okoliščine prave.