Pit bull terier

puppa · 253880

JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #570 : 05 Februar 2014, 06:40:57
Ne morem si kaj, da ne bi pokomentirala.... Lunette, ja, meni se pa tvoji prispevki zdijona trenutke milo rečeno žaljivi.
Si ti pojedla vso pamet sveta?
Ne moreš si misliti, verjemi, kako hitro se lahko vse obrne. Ne želi si tega.  :-\
In v Vohlecevih  postih ne zaznam nič provokativnega in žaljivega.

Pa še to: eni smo že od sobote brez elektrike! In ne - ne živim v kakih hiši, kjer bi imela alternativo za ogrevanje/kuhanje... Živim v bloku, skoraj v Ljubljani (Tacnu). VSE sicer deluje le na elektriko.
In verjemi, da je se je prekleto težko ogreti in sploh funkcionirati, če si že 3+ dni brez ogrevanja - četudi greš ven, kidat.  ??? Še en praktičen primer oz. težava: ko greva s psom na sprehod in prideva mokri domov. Običajno sem jo sfrotirala in malce sfenala. Sedaj to odpade. Jo pač pokrivam z dekami,.  :( Skratka izpad elektrike potegne za sabo marsikaj. In ne - ni mi všeč se iti tabornike in mi to ni izziv.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #571 : 05 Februar 2014, 11:35:42
JennyK-se ne rabiš sekirat. Njuni dialogi segajo precej nazaj, nekaj pobrisanih, še v kaki drugi temi. Sem mnenja, da vsak dobi, kar si prisluži.
Tukaj sta dva ekstrema, ki marsikomu hodita v nos. Eden je ta, da volhec obožuje, poveličuje in objavlja pse, ki se morijo med sabo in jih ljudje izrabljajo za denar in za bolne frustracije (a se ne bi raje šli box ali k2...karkoli med sabo???). In potem ima sam psico staršev-ki so borbeni, njegova pa vsaj zaenkrat pegla kavč in nima fit postave, kar je pravzaprav v škodo zdravja dolgoročno.

Da se rešit marsikaj v bajti, če je interes. Tudi nemogoče starše poštimat. Pri meni je trajalo precej časa-ampak z vztrajnostjo, z nabavo primerne hrane, nastavljanje primernih priboljškov-razlage, p o p i z d i t i s i, natisnjena pravila prehrane-zakaj tako etc in še veterinerjeva beseda + to, da je zdaj dejansko moja. Ker jaz zanjo skrbim (prehrana, sprehodi...). In ko sem delala-se je prilagodilo- sprehodi, obroki...da sem kljub temu imela jaz psico čez.

Ni treba teoretizirat aerobno-anaerobno. Zdrava kmečka pamet, pa se zmigat in hrano omejit. Seveda, če je sploh interes.
Važno je, da se dela v korist psa. Namesto fitnesa za 4 stenami-vkomponirat raje dejavnosti s psom.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #572 : 05 Februar 2014, 17:23:09
JennyK jaz pa si ne morem kaj, da ti ne pojasnim kaj se ti najbrž zdi nesramno, pa v resnici ni  :)
Ker sem direktna in ker ne jokcam, kdo vse je kriv za zdravje bitij za katere sem JAZ odgovorna. Ker vem kaj sem mogla popravit na svojih second hand psih brez izgovorov ''drugi so krivi, nič ne morem''. Pa ker je vohlec tako užaljeno navedel en kup razlogov kako si morda sam nisi kriv kje živiš. Odgovor se je morda bral arogantno...ampak je življenski.  :)
Živim na približno 50 kvadratih z invalidnim članon družine, za katerega skrbim. Da sem do tega prišla, sem prej živela na 3 različnih lokacijah in se dnevno vozila sem in tja, da je oskrba potekala nemoteno. Odrasla s hendikepirano osebo (kateri še danes pomagam...pač se vozim zdaj z druge lokacije tja ::)). V vzgojo in oskbo psov bi se mi lahko na večih lokacijah mešala mama, tašča in ostali sorodniki. Torej mi izgovori -kako si kdo sam ne more pomagat, ker skrbi za koga blablabla...delujejo otročje smešno. Ker ravno večino teh naštetih izgovorov živim sama  ;) Pa ne, nisem popolna. Ampak ravno za naštete izgovore VEM, da se dajo sfurat  :)
Če se ti pa zdi nesramno, da sem direktna, ko odrasli osebi povem, da drugi niso krivi, da njegov pes borbenih korenin (torej bi po defoltu genetike imel predispozicijo lepih mišic ter lepe okotenosti) nima zdrave telesne mase pa naj bo tako.  :)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Runo

  • *
    • Prispevkov: 139
    • Točke: 0
Odgovori #573 : 05 Februar 2014, 19:54:50
mislm  vsak pes je lahko nevaren to je res... vsak pes pa ima dušo!  :(
In vsak pes si zasluž topel dom  :( Skor sem se zjokala k sm vidla ta filmčk  :'(



vohlec

  • *
    • Prispevkov: 399
    • Točke: 0
Odgovori #574 : 05 Februar 2014, 21:34:23
Kdo jokca na forumu? Ali mi lahko najdeš, kje v mojih prispevkih sem tarnal nad mojo situacijo ali kogarkoli krivil, da je moja psica debela? Nikjer tudi nisem navajal kakšnih razlogov zakaj je takšna, sem pa podal delno rešitev.
Vsi prvi trije tvoji prispevki, so bili nadvse hinavski in se lepo vidi, da me preziraš in ne trpiš. Ti si tista, ki je napadla in bila žaljiva ter nesramna, sedaj se pa delaš, da si ti žrtev. Prva dva sporočila sta bila nekakšno ogrevanje, tretji tvoj "famozni" prispevek pa je bil ena sama provokacija in posmehovanje, da pač ali ne znam porihtati svoje ženske ali pa živim pri starših.
Kar si napisala si napisala in ne moreš sedaj obrniti zadeve sebi v prid in predstaviti vso zadevo tako, kot da sem v bistu jaz tisti, kateri je vsega kriv. Pri tebi se je začelo.
Pač očitno imaš probleme (si jih navedla), tako kot večina ljudi, ampak to ni opravičilo, da lahko svoj gnev raztresaš po drugih ljudeh. Ne dvomim, da si krasna mama, partnerka, hčerka, bi bilo pa fino, da imaš tudi do drugih ljudi nek bonton. V svojih sporočilih si včasih preveč direktna in zato tudi, morda nevede, žaljiva.
Če kaj vem, boš verjetno sedaj spet napisala kakšna dva, tri dolge prispevke, kjer bom jaz grdi, grdi, ti pa nič kaj krivo bitjece.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #575 : 06 Februar 2014, 16:36:46
Vohlec, a ti se vedno ukvarjaš s tem kdo je proti tebi?
Lepo psico maš (a to pa nisi prebral?) sam onih 30% ji manjka. Workout. Tko, da vsi ostali aspekti in razlage kako ni mogoče tako enostavno psa v red spravit so kr neki.
No ostalega pa nebi, ker potem boš spet spisal post o tem kako te kdo napada.
O provokacijah pa sploh nebi.  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


vohlec

  • *
    • Prispevkov: 399
    • Točke: 0
Odgovori #576 : 06 Februar 2014, 17:21:12
Vohlec, a ti se vedno ukvarjaš s tem kdo je proti tebi?

Verjetno ne boš verjela, ampak zlo, zlo, zlo malo kdo je proti meni.
Kaj več pa na to temo tudi jaz ne bi, ker je neumno in ne vodi nikamor.
Pač izgleda da imava oba podobno lasnost, da ne rada izgubljama. Tudi za to se je šlo v tem primeru.

Jumbo ROM, najboljši plemenjak v zgodovini Balkana, je bil prav tako debel (moja je pol manj). Bil je pa kot precej mlad pes prodan v Rusijo in je dočakal zelo visoko starost. Ne morem si pomagati, ampak moram se postaviti sebi v bran. ::) :P



Pitbulom se mišice ne vidijo tako izrazito, kot pa se staffordom. Sploh nekatere psice, tudi ko so v top formi, so vitke in ne nabildane.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #577 : 06 Februar 2014, 17:38:52
Vohlec, vem, da ne boš verjel, ampak proti tebi kot osebi nimam jaz čisto nič  :)
Bil je pa kot precej mlad pes prodan v Rusijo in je dočakal zelo visoko starost.

Pitbulom se mišice ne vidijo tako izrazito, kot pa se staffordom. Sploh nekatere psice, tudi ko so v top formi, so vitke in ne nabildane.
Em ok mišična masa pa vitkost...vidi se mišični tonus. No, če tega ni imaš pač samo suhega psa. Sploh se ne gre za nabitost ali suhcenost. Dejstvo je tudi to da pri vseh pasmah ima samec drugačen (laikom bolj izrazit) mišični tonus, kot samice. A še vedno je...ali ga pa ni oz. bolje rečeno je bolj porazen.

Drugače me pa zanima podatek kaj to je visoka starost za borbenega psa. No, lahko kako rečeš tudi o povprečni dočakani starosti. Pa morda, ko že lih o življenju in njihovi dobi, kako poveš tudi o tem na kak način se jim le-ta zaključi.
Zdj boš najbrž spet o provokacijah, ampak daj roko na srce, ti se ukvarjaš z lansiranjem in poveličevanjem borbenih psov. Daj potem celo zgodbo povej.

Hja pasmo si izbiramo predvsem po kompatibilnosti našemu karakterju. Najbrž bo res kaj na tem.  :) Ali pa je izbor povezan tudi s fasado. Zase vem, da vztrajnost in vzdržljivost lahko presega običajno.  :P

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #578 : 06 Februar 2014, 17:54:13
Zavajanje bralcev  :) Kuža je bil debel v zadnjih letih svojega življenja, v formi je sicer zgledal takole







Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #579 : 06 Februar 2014, 18:41:47
 :D :D :D :D jooooj mal sm gledala tole sceno...pa sm skor s stola padla ob izjavi na odgovor ''zakaj so njihovi psi tok suhi'' -> ''ker je pasma pitbull in ne pitpig''  :D Pardon za OT, ampak je tok hecno.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Boo

  • *
    • Prispevkov: 400
    • Točke: 0
Odgovori #580 : 06 Februar 2014, 19:43:57
Ampak ketno ima pa tako kot za tank obesit  :o



vohlec

  • *
    • Prispevkov: 399
    • Točke: 0
Odgovori #581 : 07 Februar 2014, 11:22:12
Drugače me pa zanima podatek kaj to je visoka starost za borbenega psa. No, lahko kako rečeš tudi o povprečni dočakani starosti. Pa morda, ko že lih o življenju in njihovi dobi, kako poveš tudi o tem na kak način se jim le-ta zaključi.
Zdj boš najbrž spet o provokacijah, ampak daj roko na srce, ti se ukvarjaš z lansiranjem in poveličevanjem borbenih psov. Daj potem celo zgodbo povej.

Nekateri pitbuli dočakajo starost tudi čez 14 let (in to zunaj na verigi v vseh vremenskih razmerah). Naredi pa vsako leto, vsaka zima, kar veliko čistko med psi (betežni in stari psi izgubijo bitko z mrazom :'().
Je pa povprečna življenjska doba precej krajša od zgornje številke, pa ne zaradi tega, ker je psi ne bi bili sposobni dočakati, ampak zaradi nenaravnih poginov. (saj verjetno si tole imela v mislih ;)).

Jumbo je na tistih slikah v formi, ker je imel takrat eno in edino borbo z Iron Kidom. Drugače ni hodil takšen okrog. Sta pa oba psa postala legendi. Jumbo mogoče še bolj kot Kid, čeprav ga je kid 'metal' kot mačko in je takrat izgubil.

Hja pasmo si izbiramo predvsem po kompatibilnosti našemu karakterju. Najbrž bo res kaj na tem.  :) Ali pa je izbor povezan tudi s fasado. Zase vem, da vztrajnost in vzdržljivost lahko presega običajno.  :P

Sem enkrat že napisal, zakaj so mi všeč pitbuli in je nekdo pripomnil, da imam precej romantičen pogled na vse skupaj. :) Sem mislil kar tisti svoj post citirati ampak ga ne najdem, zato bom moral zopet napisati.

Pri pitbulih me najbolj fascinira, kaj je človek sposoben narediti s selekcijo. Uspelo mu je postaviti osnovno pravilo narave na glavo. Po mojem je pri vseh živalih najmočnejši ravno nagon po preživetju (no, mogoče je še močnejši imeti potomce (ne vem)). Seveda obstajajo živali, ki se borijo do smrti, celo psi drugih pasem, ampak to počno le zato, ker nimajo druge izbire. Nobena žival se prostovoljno ne bo vrnila tja, kjer če se bo vrnila, ji bo ponovno ogroženo njeno življenje. To naredijo le nekateri pitbuli. Za kaj takšnega moraš imeti zelo veliko poguma in v bistvu tudi norosti. To me prevzame pri pitbulih.
To pa nikakor ne pomeni, da bi jaz želel preizkušati, če moja psica sodi v to opevano manjšino. Le fajn občutek je, če veš da so predniki tvojega psa bili ravno takšni. In po mojem občutku, čeprav se ga tukaj skoraj ne more imeti, ne bi bila 'takšna'.
Fasada mi je pri psih irelevantna stvar.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #582 : 07 Februar 2014, 15:59:51
Je pa povprečna življenjska doba precej krajša od zgornje številke, pa ne zaradi tega, ker je psi ne bi bili sposobni dočakati, ampak zaradi nenaravnih poginov. (saj verjetno si tole imela v mislih ;)).

Pri pitbulih me najbolj fascinira, kaj je človek sposoben narediti s selekcijo. Uspelo mu je postaviti osnovno pravilo narave na glavo.

No sej sej. Daj to bolj tko natančno napiši. Ker, če je že ta zgodovina bistvo pasme ni treba v vatko zavijat (kaj je kdo imel v mislih). Kr direkt.
Sem malo pregledala tele njihove strani (tiste čist osnovne, se nisem bolj poglabljala) pa ni kaj pametno zaselditi letnic...ampak po občutku, ko bereš ''zgodovino'' psa se mi zdi, da kar malo št. (morda kaki plemenjaki) dočaka kaj več od 4-5let. Tko, da, ja. Daj postrezi nam z bolj točnimi podatki. Beremo bolj ali manj odrasli pa mislim, da ni nič od škode, če natančno opišeš kako preminijo takšni psi (in koliko stari).
Zgodovina pasme je vendarle pomembna, zakaj bi jo zavijali v misterij.

Ok pri pitih te fascinira kaj? Opisal si kaj te fascinira, kaj je človek naredil s selekcijo. To ni lih to kaj pit je. Mislim, a veš, ko s pasmo živiš z njeno značilnostjo, karakterjem, ne z zgodovino nastanka. Pač morda utopično, ampak sem mnenja, da ne glede na zgodovino pasme v tem danem trenutku živiš s karakterjem točno danega psa. In to je tista karakterna značilnost katero hendlaš in ti je ali pa ti ni kompatibilna.
Škoda mi je vseh psov, ki živijo tja v en dan, ker si jih ljudje izbirajo zaradi vseh možnih drugih značilnosti ali ''značilnosti'', kot pa zaradi kompatibilnosti karakterja.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #583 : 07 Februar 2014, 16:11:14
Seveda obstajajo živali, ki se borijo do smrti, celo psi drugih pasem, ampak to počno le zato, ker nimajo druge izbire. Nobena žival se prostovoljno ne bo vrnila tja, kjer če se bo vrnila, ji bo ponovno ogroženo njeno življenje. To naredijo le nekateri pitbuli. Za kaj takšnega moraš imeti zelo veliko poguma in v bistvu tudi norosti. To me prevzame pri pitbulih.
No tole mi še razloži. Torej trdiš, da pit ima možnosti izbire ??? It iz tiste težke ketne v ring, ali ne.  ??? Mislim...prostovoljno odkorakat tja. ???
In, ne, ko je bilo katera žival v ringu (katerega je človek postavil in človek notri spustil tekmeca-tle ne vidim čisto nobene možnosti izbire) je tu samo boj za preživetje.
To, da so pa borbeni...hja marsikateri oz. velika večina nesocializiranih psov je borbenih. Eni celo zelo uspešni v tem. Sej poražen je pa res edinole takrat, ko naleti na koga, ki je dejansko močnejši...in še bolj nor.

Selekcija človeka je pa pri tej pasmi res korenito posegla v psa. Pa ne lih toliko v užitek v borbi kot izrazito pokvarjeno telesno govorico psov. In čisto vsi psi tega sveta (no pravzaprav vse živali, ki so prisilno ali selektivno telesno omejene in odstopajo od normalno razvitih) se odzivajo na telesne signale. Če pa so le ti omejeni, okrnjeni, odvzeti itd. pa prihaja do ''napake v komunikaciji'' in posledično do ''kratkih stikov''. Ko je le teh več...pa pridemo do tega, da se osebek nauči vedno tako reagirat. Če pa tukaj zraven dodaš še psu naravni plenski nagon in izkušnje uspeha...pa dobiš poker face psa z navitim nagonom.

Selekcija, da je pa živalska vrsta se sposobna obrnat proti svoji živalski vrtsi pa je stara že okoli 15.000 let. Torej daleč nazaj preden je nekdo za svoj sadistični užitek začel selekcionirat bulle. Tisti čisto prvi volkovi, ki so se prislinili k človeškemu ognju so se prvi obrnili proti svoji naravni vrsti (lajež in čuvanje človeškega ognja namesto, da bi potegnili s ''svojimi'').

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


vohlec

  • *
    • Prispevkov: 399
    • Točke: 0
Odgovori #584 : 08 Februar 2014, 09:19:38
Škoda, da sem prodal dve debeli knjigi, ki sem jih imel o pitbulih na Balkanu. Notri je bilo tudi polno teorije in razlage glede gamenesa in ostalih zadev. Pred kratkim je izšla še tretja knjiga (tip je napisal trilogijo  8)) in mogoče si bom še enkrat vse nabavil. Ti jih bom posodil, ampak potem ne mene kriviti, če se boš navdušila nad tem. :o >:D
Ti bi želela od mene toliko podatkov, da se že malo sprašujem, da mi ti slučajno ne delaš za NSA? ::) Še imena in priimke objavim pa je potem to to, ane.

Mi je žal, da ne najdem posnetkov mladičev, takšnih, ki še kobacati ne znajo vredo in se že prijemljejo za vrat in stresajo svojo glavo. In nemalo je primerov, ko se 4,5,6 tednov stari mladički pobijejo med sabo ali pa kažejo takšno agresivnost eden do drugega, da jih je treba ločiti. Pa sem prepričan, da teh mladičkov nihče ne uči napadalnosti in borbenosti. Iz tega je moč sklepati, da imajo željo bo borbi oz. kontaktu v sebi. Nekaj zagotovo je na tem, čeprav to neradi verjamete/mo. ;)

No tole mi še razloži. Torej trdiš, da pit ima možnosti izbire ??? It iz tiste težke ketne v ring, ali ne.  ??? Mislim...prostovoljno odkorakat tja. ???

Se vidi, da nisi seznanjena kako poteka vse skupaj in imaš neko svojo predstavo o tem. Po branju knjige bo drugače. ;D
Obstaja več pravil kako poteka borba v ringu in na Balkanu je pravilo, da če 3 sekunde ni kontakta med psoma, se razdvojita in vsak odnese svojega psa na en vogal, kjer se po 30 sekundah spusti psa, ki je na vrsti za "skreč". Psa se mora samo spustiti (če se ga kdarkoli vmes lastnik dotakne je to prekršek in izgubi se dvoboj) in pes ima 10 sekund časa, da pride na nasprotno stran ringa in naredi kontakt z drugim psom. In ravno ti "skreči", so priložnost za psa, da odneha. Tu se da psu možnost ali želi nadaljevati ali ne. Ničkolikokrat se je že zgodilo, da je pes, ki je bil na vrsti za skreč prišel 10 cm do nasprotnika in se ustavil ter obrnil. Največkrat pa samo stoji v svojem vogalu in po 10 sekundah je konec dvoboja.



Friese

  • *
    • Prispevkov: 385
    • Točke: 0
Odgovori #585 : 08 Februar 2014, 10:48:04

Mi je žal, da ne najdem posnetkov mladičev, takšnih, ki še kobacati ne znajo vredo in se že prijemljejo za vrat in stresajo svojo glavo.

V ostalo se ne bom mešala, sam tole ko si tu napisal delata tut moja mladiča papillončka pa to ne pomen, da ko bosta pa odrasla bosta pa dobra borbena psa  ;D


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #586 : 08 Februar 2014, 11:16:00
Lahko da kje na brdovitom balkanu še gojijo to "romantično" obliko pasjih bojev.  V kateri, če dovolj dobro pogledaš tudi ni ostalo prav dosti romantike in življenje psov, ki jih trenirajo za ta "šport" ni prav prijetno. Če se ozreš po "civiliziranem" svetu, boš videl nekaj povsem drugega. V sodobnih pasjih bojih ni več prav nič viteškega, nič, kar bi še bilo mogoče občudovati in nič, kar ne bi bilo kriminal naslabše sorte.
To, da mladičko "davijo" drug drugega, je povsem normalno, je pa res, da so pri terierjih (ne samo pitih) in še nekaterih pasmah ti boji med mladiči veliko bolj intenzivni in lahko vodijo do resnih poškodb. BTW:papillončki v medsebojnih odnosih ne sodijo ravno med najnežnejših.

Pa še nekaj Lunnettee: ni res, da borbenost pogosto vidiš pri nevzgojenih psih. Pri tistih vidiš popadljivost zaradi negotovosti. Borbenost je prirojena lastnost, ki je značilna za nekatere pasme in nasplošno med psi ni ravno zelo pogosta lastnost.  Zlorabiti to borbenost na način, kot so jo zlorabili pri
vzreji pitbulov je zločin.


vohlec

  • *
    • Prispevkov: 399
    • Točke: 0
Odgovori #587 : 09 Februar 2014, 14:48:14
:D :D :D :D jooooj mal sm gledala tole sceno...pa sm skor s stola padla ob izjavi na odgovor ''zakaj so njihovi psi tok suhi'' -> ''ker je pasma pitbull in ne pitpig''  :D Pardon za OT, ampak je tok hecno.

Mene je danes en vprašal če imam redbula. ;D mogoče je mislil na red nose pitbula, ker v živo res izgleda bolj rdeče barve, čeprav ima črn nos. pa je mal pomešal vse skupaj. :D



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #588 : 13 Februar 2014, 10:31:48
Pa še nekaj Lunnettee: ni res, da borbenost pogosto vidiš pri nevzgojenih psih. Pri tistih vidiš popadljivost zaradi negotovosti. Borbenost je prirojena lastnost, ki je značilna za nekatere pasme in nasplošno med psi ni ravno zelo pogosta lastnost.  Zlorabiti to borbenost na način, kot so jo zlorabili pri
vzreji pitbulov je zločin.
Mhm. Lih zato, ker ni to zelo pogosta lastnost jo tako radi vsi vidijo kot borbenost. Približno isti šmorn kot dominanca na vsakem vogalu. Res pa je, da bi bilo treba večkrat te izraze v navednicah uporabljat, ker so prevečkat čisto narobe razumljeni.

Em. To da se mladiči stresajo za vrat...hja prirojeno... vsi mladiči se igrajo igre za življenje. Trenirajo oz. potencirajo (kakor koli se izraz obrne) veščine za življenje. No vsaj volkovi tako trenirajo, kako bodo, ko bodo veliki, plen podrli, onesposobili in ubili. Torej bi volkovi, ki se kot mladiči zelo pogosto igrajo strateške igre ubijanja bili rojeni borbeni volkovi za v ring, a ne?

Psi pa so pač s selekcijo človeške roke določene nagone potencirali ali omejili. Tako se praktično večina mladičev igra bojevanje. A se bo načeloma mladič prinašalskih korenin rajši igral prenašanje, terierskih pa stresanje plena.

In, ne - dajanje psa v ring (četud se grejo neka pravila parih sekund itd) ni izbira psa. Je izbira njegovega (ne bom grdo napisala kakšnega) lastnika. To, da se v treh sekundah ne gre zgrabit z nasprotnikom, ni možnost izbire drugega ''poklica''. Ker ga naslednjič spet dajo v ring. Večina neuspešnih tudi po ''svoji izbiri, da niso za stvar'' ne pristanejo, kot psi z drugim delom/namenom, ampak prej samo vaba za trening onih bolj uspešnih.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #589 : 27 November 2014, 10:04:08
A je stran slo-apbt.com dol padla? po Dooolgem času, sem imela namen pokukat, pa mi ne najde strežnika. Torej ni več kake take strani?

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Asja

  • *
    • Prispevkov: 161
    • Točke: 1
Odgovori #590 : 27 November 2014, 12:17:32
Malo off-topic, a se ne morem zadržati. A se nekateri tu 24 ur na dan ukvarjate s tem, kakšno postavo ima vaš pes, kako je razmerje mišic in maščob, a je proporcionalen, a je drugim všeč (in joj, grozno, kaj če jim ni)? Ga gledate z vseh zornih kotov, merite, tehtate 5x na teden in se poglabljate v vse možne deklaracije in raziskave?

Fak. Pa sem mislila, da se ima psa za veselje in zaradi ljubezni, ki jo daje - in ki mu jo daješ. In zaradi užitka dolgih sprehodov, crkljanja na kavču, malce razvajanja in ja, tudi veliko vzgoje, da je sobivanje lepo. To je pa tudi vse.

Over and out.  >:D



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #591 : 29 Januar 2016, 10:15:35
Mar ni lep? Med iskanjem barva za lase, naletim na tole lepo čokoladno barvo.



vir: www.apbt.online-pedigrees.com

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!