Glede grozno postriženih psov nasploh, na žalost je tako, da večinoma lastniki želijo imeti uporabne in praktične frizure, ki seveda niso nikakor po standardu ali čemur koli. In frizer mora pač psa postričti po željah lastnika. In večina lastnikov kokrov vsaj ki sem jih jaz srečala, želi imeti čisto na kratko pobrite pse, brez kakršne koli frizure, vse pobrito, ker pač psa ne češejo, in recimo če pes laufa po gozdu in baltu...je nepraktično da ima resice na bokih/tebuhu ter resice puščene po tacah, ker se samo svinjarija nabira...to je mnjenje lastnikov, ne moje mnenje.
In tako je tudi z velikim številom višavcev, in valda ker jih doma niti ne češejo kaj šele trimajo, in potem pripeljejo na 3-4 mesece k frizerju, ne moreš pričakovati čudeža, posebno če želijo čim krajšo frizuro.
Jaz sem tudi dolgo časa mislila, da frizer ne ve ali pa grdo postiže psa, ampak pol ugotoviš, da v veliki meri pač lastnik želi tako frizuro, nimaš kaj. Ali pa je pes tako zavozlan, da mu ne moreš narediti lepe frizure.