Jaz sem to omenila tudi zato, ker sem delal kot pasja frizerka in vem da ljudje rečejo da ima en ali dva vozelčka, pripeljejo pa popolnoma zavozlanega psa in potem pričakujejo čudeže.
Se pa seveda tudi zgodi, da so rekli da je pes ful zavozlan, imel pa je en mini vozelček

Seveda je bilo to zelo redko, zgornji primer pa na žalost zelo pogost.
In omenila sem tudi zato, ker običajno stranke niso najavile da je pes zavozlan. In ti nisi priprvljen na 2 urno razčesavanje, ker želijo imeti medvedkasto frizuro. No go. In ja, mi smo se takrat prilagajali zelo veliko in probali narediti čudeže, samo če ima pes vozle potem mu razčesavanje sigurno ni v užitek. In običajno so taki psi redno prihajali zavozlani nazaj in ti po enem času res presede ga razčesavati in dobesedno mučiti 2 uri, kar lastnik ne naredi v 2 mesecih. Halooo. Tako da v takih primerih je najbolje že prvič psa pobriti, in naj potem novo dlako redno negujejo, če želijo naslednjič lepo frizuro. Ker sicer je to samo potuha in si bo lastnik tudi mislil, da se lahko vedno izvleče z tem da mu bodo naredili lepo razčesano frozuro iz zavozlanega psa.
No toliko še moje izkušnje. Saj ne rečem, če je dlaka slaba je najbolje imeti čisto kratko frizuro in je mir. Kdor pa hoče dolgodlakega psa, pa pač mora poskrbeti za redno česanje. Pika. Ker sem tudi jaz doživela da so pripeljali dolgodlakega psa popolnoma zavozlanega, tako da ga pobriješ v enem kosu

se pravi dobiš na koncu ven dobesedno kožuh psa v celoti

in te nap!"%ijo, zakaj je sedaj pes tako grd??? in seveda se taki ljudje ne vračajo običajno, ampak lahko samo upam da začnejo lepše skrbeti za psa. In takih popolnoma zavozlanih psov je bilo ogromno, si nikoli nebi predstavljala, če nebi dejansko delala v tej stroki.