Jaz pa poznam še več nemcev povsem plašnih in neprimernih za delo, kaj pa zdaj?
VSAK pes je lahko neprimeren za delo in ne posploševat.
Poznam bolj ali manj vse lastnike čehcev,ko so online aktivni, in tudi lastnike iz tujine in na vseh razstavah, pa razen ekstremno bojevitih ne poznam več kot enega čehca, kipa je bil kupljen za 600 eur in že to pove, da predniki niso bili bobve kaj, postal je pa plah ko ga je zbil avto. Tako so mi rekli.
Dejstvo je, da je ključnega pomena GENETIKA in predniki, in res kot sem rekla ta leta se je toliko nardilo iz čehcev, da vsaj če je lčehec iz priznane psarne 8 jih je karnekaj) poznam tudi matično psarno. prednike naštudirane, se plahost res fuul redko pojavlja.
Ja, je pa večina čehcev, ki se jim drugi psi podredijo, čehcev, ki so negativno nastrojeni do psov istega spola in si psa takoj podredijo.
Poznam samca, ki so se mi vsi psi podrejali, ta samec se je samo 1x v življenju podredil, in to je bil ta pravi volk iz ZOO-ja.
NAPAKA je pri čehcih, če se pojavlja plahost ( standard) in zato so vzreditelji marsikaj storili za to.
Na eni od razstav je bilo 8 čehcev na kupu, pa so bili celo ful družabni, psica mi je zlezla v naročje,.
Lahko rečem, da so bili na celotni razstavi ravno čehci najbolj potrpežljivi in mirni, ker so lastniki ure in ure sedeli v največji gužvi, jedli, pili in se pogovarjali.
NE posploševat.
Če je čehec plah je kriva GENETIKA in pomanjkanje socializacije, ker je zahtevajo več kot obične pasme. Vendar če ima pes genetsko pokvarjene prednike, ne bo pomagala nobena socializacija. Dejstvo.
In če je slovenska vojska pač pripelala slabe pse, sosi sami krivi.
Sem nawolfdog.org pa mislim, da skoraj da ni teme o plahosti
To so psi. ki imajo močnejši ugriz od povprečnega nemškega ovčarja, za 50% bolj vzdržljivi ( so delali raziskave na to temo) in psi, ki se pač ne podrejajo.
Vsakršna plahost je izključitveno odstopanje.
Na drugi razstavi sem pa prej kot plahe čehce videla dominantne čehce, je dminanca bolj v njihovi naravi kot plahost.
Zato tudi največje psarne napišejo " V naših linijah njih ni kančka plahosti" Ker se pač trudijo v tej smeri.
Povprečen čehec je pač nepremagljiv in nezlomljiv, nepodredljiv, svoboden duh, ki obožuje naravo in potrebuje vsaj 3 ure dnevno v naravi
In to da nima srca? Resno, kaj pa ima kamen? Še kako pogumni znajo biti in zaščititi družino pred divjimi živalmi, pred nepridipravi. Če najdeš z njimi kontakt, bo dal zate življenje.
Tudi ogromno filmčmkov ko so bili ful uspešni v obrambi, edina težava je v tem, da ne znajo lajat in se moraš potruditi, da JIH V IPOju pripraviš do tega.
Ne vem zakaj pes ne bi imel srca, ker ni za obrambo, mislim kakšna neumnost, kot, da je pes dolžan napadatčloveka, zakaj sploh trenirati pse v obrambo, če niso ne za policijo, ne za v vojsko, zaradi lastnega ega in tekmovanj?
Verjamite sem videla kako trenirajo pse za IPO in se sramujem, da sem bila zraven.
Vsi psi so bili popolnoma uničene agresivne razvaline, čisto nič za urbano okolje, agresivne do ljudi, nekateri do psov....Vem, da ne uporabljajo tega povsod, a električne ovratnice bi pa lahko sneli. Mladič, ki je bil total nezainteresiran NO pa so ga prav lepo prisilili v to. Pes NI naraven ubijalec, bedarija se mi zdi to. Brez zamere vsakemu svoje.
Ta glavni tekmovalec z belgijcami, poznam njegove psice sem jih videl že dost krat.
Obe v pesjaku, ker sta pač za delo.
Ko vstopiš na dvorišče bi te ta mlajša razrtrgala najraje. Ker ne pozna drugačnega življenja. Ta starejša pa ima rada ljudi a bi poklala vse pse.
V drušvu doberman pa so ga itak vlekli proč od ljudi in psov.
Pa mi še naj kdo reče KDO nima srca.
Tak pes niti ne ve kakšno je normalno življenje.