Sibirski Husky [Siberian Husky]

shivas_ · 1930846

Thor77

  • *
    • Prispevkov: 165
    • Točke: 0
Odgovori #1170 : 14 November 2006, 22:56:43
malena, vohka pa po mojga Benčija prideš, pa ga peleš z ostlaimi na sprehod ;)

My Siberian Husky ate the dog trainer!
Benova galerija


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1171 : 14 November 2006, 23:01:15
O malena3 res bi bilo lepo, da bi se nam pridružila, pa čeprav tokrat še brez psa :) :)..Ti posodim še Asko, da jo malce ti sprehodiš, samo vprašaj je edino, če se bo hotela premakniti pri tebi ;) ;D No bom pa čisto blizu za Asko hodila, pa bo šla ;) ;D..Je tudi ena maza - dokazano, da pri drugih noče hoditi in samo gleda kje sem :o ;D..  Drugače pa Aska res zna tudi red narediti na njen priliznjen način :o :D ;D...Upam, da tvoj prehlad kmalu mine in se nam vseeno pridružiš ta vikend.lp


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1172 : 14 November 2006, 23:02:51
Thor to pa ni slaba ideja :o, no marlena, pojdi po bena in se nam pridruži :)...lp


malena3

  • Gost
Odgovori #1173 : 15 November 2006, 06:34:31
U Thor.....sej res, tebe ta vikend ni, tko da to je pa res super ideja. :P :P :P



malena3

  • Gost
Odgovori #1174 : 15 November 2006, 06:52:20
Evo, k ste ravno načeli debato o vaših mazah...
Nekje sem prebrala, in mislim da ne napačno, da se Husky dobro zapomni svojega gospodarja.
Tako me zanima, če greste npr kam na daljši izlet in za vašo mazo ta čas skrbi kdo drug, je potem kak problem glede samega obnašanja husky-a?

LP



Alba

  • *
    • Prispevkov: 4.255
    • Točke: 3
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #1175 : 15 November 2006, 07:39:28
Ja pri nas sicer zelo lepo skrbijo za Albo, ko greva na dopust, vendar pa vedo povedati da je Alba vseeno žalostna, občasno si lajša dušo s petjem arij  :D (beri tuljenje v prazno) :D. Razlika je tudi, ko prideva domov iz dopusta, ko se ji kar utrga. Že tako je vsak dan zeloooo vesela, ko pridem domov iz službe, po daljšem oddihu poleti je pa to pravo norenje od veselja. Da pa zaradi tega ne bi jedla ali ne želela z drugimi na sprehod pa nikakor.
Mislim, da je seveda odvisno od karakterja psa. Nekateri se bolj zanimajo tudi za druge ljudi, drugi manj. Alba se vsaj za obiske doma zelo zanima, ko sva na sprehodu pa čisto odvisno.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/


Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1176 : 15 November 2006, 08:01:22
Pri nas ta čas ko sem na dopustu skrbijo zanj moji starši, tak da nimamo problemov s hranjenjem ali čem drugim, sicer me pogreša in pogleda če se mu kje skrivam, ko pa pridem domov z dopusta je pa norišnica, ene dva dni se samo crklava, mi nonstop svojo rito v naročje rine :o :D Me tud mal nagruli kako sem lahko brez njega šla ampak takoj ko se začneva cortat je to že preteklost. Ne vem pa kako bi se obnašal v primeru da bi ga dala za ta čas v oskrbo komu drugemu :-\, mogoče samo pri Barby ne bi bilo težav ker je lastnica njegove ljubice Albe :D ;) Glede obiskov je pa takole k tistim ki so mu pri srcu se pride pocrklat, drugače pa je do obiskov sicer prijazen ampak na distanci, povoha se pusti pobožat kaj več pa ne, se raje umakne.
Drugače pa moj pesjan dobro ve kdaj gremo v službo ali pa samo h kakim sosedom na obisk, v prvem primeru samo malo zagodrnja v pozdrav in čes pridi čimpreje domov, v drugem primeru pa tuli ker ga nismo vzeli s sabo. še posebaj dobro ve kadar grem jaz kam z avtom in rabi potem moja mama cca uro da ga umiri, je pa potem ponavadi užaljen in me ignoriria ob prihodu domov.
Spet drug prime je ko mu rečem Larsa greva boš Albo vidu, se mu pa čist zrola, leti direkt proti avtu in če je odprt prtljažnik hop not :D :o


husky_girl

  • *
    • Prispevkov: 255
    • Točke: 3
Odgovori #1177 : 15 November 2006, 08:10:53
Jest pa zaenkrat nikamor še nisem šla za dalj časa brez Sany, ker si enostavno nisem predstavljala da bi bila dva tedna brez nje :-[ Tako da sem raje svoj poletni dopust prilagodila njej in smo šli v apartma s klimo in in bili v najhujši vročini notri, zjutraj in proti večeru smo se šli pa kopat in mi ni bilo nič žal. Za novo leto jo bom vzela sabo, za zimski dopust, ki bo v tujini pa še nisem čisto prepričana, zelo rada bi šla nekam kjer imajo dog nurseing, da bi jo lahko dala tja za kašne dve urici da se nabordam, potem bi se pa zopet njej prilagajala(oči pravi da sem čisto 'ubrisana' ;) in da delam iz psa mačka ???)

Drugače se mi pa zdi da je pa dobro če lastnik včasih gre kam brez psa. Moja mama je bila trgovski potnik in je veliko potovala. Ko so dobili psa je bila ravno nekaj časa doma in pes se je res zelo navezal nanjo. Nato pa je zopet začela potovati in pes ni hotel jest ko je ni bilo(včasih tudi po en teden ali več) zato je morala vsak večer klicat domov da so psu dali slušalko k ušesu, ona pa mu je govorila da naj papa in da je priden kuža ??? :P ???

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself. (Josh Billings)

http://saniya.moj-album.com/


Thor77

  • *
    • Prispevkov: 165
    • Točke: 0
Odgovori #1178 : 15 November 2006, 09:04:48
Z Benom in mojo odsotnostjo je tako: problemov ni, vozi ga lahko vsak... Ampak sem pa jaz alfa samec; pozna zvok mojega avta in ko npr. pridem iz službe on že kako minuto preden dejansko do hiše pridem, laja na polno moč, tak da mi ne preostane drugega kot da ga takoj peljem na sprehod, pa čeprav sem lačen kot volk. Če pridem iz daljše odsotnosti, pa se na prvem sprehodu obnaša zelo podivjano in v primeru da ga spustim, ne uboga ravno najbolje, kot da bi mi zameril, da me ni bilo toliko časa... Drugače pa ga sestra ali pa starša sprehajajo brez problema - včasih tudi teta, če pride na obisk - sprehod mu več pomeni kot pa kdo ga pelje :D

My Siberian Husky ate the dog trainer!
Benova galerija


Majchy

  • ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 5.608
    • Točke: 99
  • *love dogs*
Odgovori #1179 : 15 November 2006, 16:19:34
Sibirski husky je pes, ki uboga le lastnika. To je zanj vodja krdela in le temu je on podrejen in zvest.
Tako da naprimer sama vidim pri Živi, mene uboga vse ukaze prostor, sedi, ko pa ji isto ukaže fant, tega ne bo naredila, sploh ne bo šmirglala ali se bo delala ko da ni nič slišala. Tudi ko najde kakšno mrhovino, ji jaz rečem fuj in gre takoj stran, to seveda ne funkcionira ko ji to reče kdo drug. Tudi ko grem jaz proti pesjaku se obnaša precej drugače kot pa če gre kdo drug iz naše družine.
Na sprehod gre načeloma z vsakim, pri nas jo pelje ali mami, ali rejenka, ali sestra. Največkrat pa še vedno jaz.

Včasih me je kar strah ko pomislim, kako je prijazna in zaupljiva do vseh ljudi, da bi jo nekega dne samo nekdo odpeljal iz pesjaka.  ???

Tudi zvok mojega avtomobila spozna že na daleč. Mami vedno pravi, da točno ve kdaj bom jaz prišla domov, saj Živa že 2 minuti prej tuli in skače po pesjaku in dela kroge, ko ve da grem jaz domov.  :P Ko pa pridem domov je pa sploh oh in sploh vesela.  :o


LP, Maja


SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com


malena3

  • Gost
Odgovori #1180 : 15 November 2006, 22:51:34
Joj kok ste se lepo razpisali.
Vidim da je kar pri vsakih enako. Npr sestrična ima labradorko, pa je zelo otročja. Edino kar ne mara, so to starejši ljudje.
Čim je spuščena, prileti do vsakega. Še zmeraj nekako pokaže, da ima zelo rada gospodarja, čeprov ga ne vidi pogosto, mogoče zaradi tega.
Se je pa v zadnjem času naučila veliko poslušnosti...npr, če ji rečeš, da naj gre poiskati igračko, neverjetno razume, seveda moraš ponoviti ene 3x.
Je pa ravno tako, kot je rekel Thor....njej ni važno, kdo jo pelje na sprehod, samo da gre.

Se pa najbolj bojim tega, kar je rekla Maychi.....da ga nebi kdo odpeljal ali mu kdo kaj naredil.
Sicer smo imeli 17 let mešančka pri hiši, pa mu ni noben nič naredil, samo vseeno se bojim. Mogoče še bolj zaradi tega, ker bo imel prostor za hišo.
Potem pa pomislim, da ima soseda že toliko let planšarja za hišo, pa mu ni noben hotel hudega...res pa je, da je njen pes zelo hud.

Pri nas s sprehodom ne bo problem, mogoče bo največji problem, če bom šla kam na dopust. Tko kot je rekla Husky girl, jaz vedno iz dopusta ali kjerkoli sem in sem odsotna vsaj 1 dan domov preverim, če so vsi zdravi v družini in če so zdravi moji sončki. Taka pač sem...enostavno se na smrt bojim, da bi se lahko komorkoli kaj naredilo.
Sem se ne dolgo nazaj skregala z eno osebo, ko je bil Mikec (muci) na nedeljo zelo slab, bolelo ga je v trebuščku, pa sem preklicala vse dežurne ambulante, tako da sem potem dobila enega veterinarja, da ga je v nedeljo zvečer pregledal in dal zdravila...pa potem sem še 1 teden dežurala z ostalimi.
Sem ravno tako opazila, da se tako kot kužki tudi mucki točno zapomnijo osebe, s katero se je ona največ ukvarjala in ga cartala.

Upam, da pri meni ne bo ravno vse nasprotno temu :P



husky_girl

  • *
    • Prispevkov: 255
    • Točke: 3
Odgovori #1181 : 16 November 2006, 07:32:45
S tem se čisto strinjam, ker sem že videla primer, ko kuža svojega lastnika ni toliko ubogal, kot pa neko drugo osebo ki je živela z njimi, ker se je ta pač veliko bolj okvarjala z njim. Pri nas je tako, da ker Sany rabi veliko gibanja jo vozijo še drugi ven pa četudi midve ravno prideva iz sprehoda, pa mi je bilo na začetku malo smotano ker je Sany bolj ubogala mojega očija kot pa mene. Zato sem se še 2x bolj ukvarjala z njo, vedno bila tista ki ji da hrano in ki se igra z njo, pa tudi ko grem kam jo probam skoraj vedno vzeti sabo(v restavracijah se narediva zelo pridne in čiste in tihe ;) :P ;)), tako da sedaj točno ve da sem jaz njen gospodar in tudi mene najbolj uboga ;D

Malena3 ti komaj čakaš da boš dobila svojega sončka, jaz pa komaj čakam da ga bom lahko videla in malo počohala ;D

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself. (Josh Billings)

http://saniya.moj-album.com/


Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1182 : 16 November 2006, 08:22:47
Pri nas pa je Lars izbral, glavni sva midve z mami, potem za nama je oče in potem sta brat in njegova punca, pri mami vedno pazi kako in kaj, pazi da ne bi slučajno kej preveč cuknil ali potegnil, gelde na njeno zdravstveno stanje, pri meni sicer vsake toliko preizkuša meje, vendar zelo dobro ve kje so in do kod sme, pri očeti sam ve da mu dopusti več ko jaz in mama, brat in njegova punca, pa sta večinoma zanj samo prijazna sostanovalca ki rada čohata in se poigrata z njim, glede ubogljivosti pa ne ravno preveč, če sta sama z njim jih bo še nekak slišal, v primeru da je pa zraven mama, jaz ali pa oče, pa ju ne bo šmirglal.
Poleg tega pa še bratu nikakor nemorem dopovedat da s prisilo pri Larsu ne gre, on itak vse ve, le zakaj jaz potem že od malih nog požiram vse v pisani in nenapisani besedi ko se gre za pse ??? ::) In potem se čudi ko ga Lars ignorira, poleg tega ne vem če za vaše velja ampak moj Lars zna biti tudi izredno užaljen, ja res je ::) Sicer pri meni je to samo enkrat probal ko pa je videl da pri meni to ne bo šlo je zadevo opustil, brat je pa enkra malo glas povzdignil ker ga Lars ni hotel ubogati v moji navzočnosti in se mu je tako zamalo zdelo, da ga potem cel teden tudi pogledal ni kaj šele da bi se igral z njim :o Ne bom pozabila Larsov pogled, kdo pa si mi ti da se boš meni šefa špilal :-X ::), je pa res da se brat in njegova punca z njim ne ukvarjata veliko, kar je potem meni čisto razumljiva Larsova reakcija, na žalost pa mojemu bratu ni, jah kaj čmo kovačeva kobila je vedno bosa 8)


malena3

  • Gost
Odgovori #1183 : 16 November 2006, 08:48:22
SATIN......s tem se čisto strinjam...jaz sem doma povedala, da ga lahko vsakdo pelje na sprehod, posebej če jaz ne bom utegnila, ampak da bo kdo izvajal kako vzgojo po svoje in nekej silil, sem pa že povedala da tko ne bo šlo. In tega tud ne bom dopustila.

Satin, meni je čisto logično, da če se ukvarja z njim 1 urco na teden, da ne bo pes ubogal kot vse ostale.
Poznam tud jaz tak primer,ko smo vsi potem prežaljeni, ker npr k meni Miki (mucek) prileti takoj, kot pa k nekomu, ki mu 3x na teden reče kako lepo besedo in ga poboža.
Enako je bilo z našim mešančkom, ki je prišel k hiši ko sem bila še majhna in so mu ostali večinoma nosili samo hrano in ga malo pobožali, jaz pa sem se vsak dan ukvarjala z njim in ko je ušel, sem bila edina oseba, ki se ji je pustil ujeti......
Je pa resnično res to, da če za žival skrbiš kot se zagre, dočaka mnogo več let....moj Piki mešanček je bil star 17 človeških let, ni ne videl, ne slišal, ne jedel več, nakar smo ga morali uspavati, samo se jaz s tem nisem mogla sprijazniti dolgo.
Imamo pa še hišno muciko Mici, ki je stara 13 let, pa je še enaka kot 5 let nazaj, le malo bolj okrogla in crkljiva. :P

Upam, da bo podobna zgodba tud sedaj.



malena3

  • Gost
Odgovori #1184 : 16 November 2006, 08:52:33
Malena3 ti komaj čakaš da boš dobila svojega sončka, jaz pa komaj čakam da ga bom lahko videla in malo počohala ;D
[/quote]

Seveda ga boš lahko počokala, brez skrbi. In vsi ostali. :P



malena3

  • Gost
Odgovori #1185 : 16 November 2006, 09:01:20
No zdej imam pa še eno prošnjo. Vam ne dam mira. :P
Ne vem kako naj razdelim obroke. Sicer vem, da mi bo vzreditelj veliko povedal, samo jaz se rada prej že pripravim.
No službo začnem ob 6.00, neham pa od 15.00 do 16.00. Ampak ni noben problem, ker imam od doma, do službe 3 minute peš.
Tudi mami hodi en teden okoli 8.00 v službo, drugi teden pa okoli 10.00.
Kar vem, naj bi imeli od začetka 3 obroke, potem pa zmanjšuješ počasi.

Tako da res približno ne vem, kako naj mu razdelim obroke, ker na veliki sprehod bova šla tam po 16.00 uri, prej ga bom malo spustila.
Ma kdo kako idejo?

Druga stvar ki me zanima pa je, ste dajali malim pupikam že od začetka kake priboljške? Danes grem v šoping še po posodice, pa bi kupila kake priboljške. Tudi glede briket se mi ne sanja popolnoma nič, in glede na to, da ga grem na soboto iskat, se je ful težko ustaviti v enem centru, da mali čaka pol ure, da jaz uspem prilezti iz trgovine.

Hvala za nasvete.




aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1186 : 16 November 2006, 09:18:19
malena3  Jaz sem moji dajala od 2-3 mesecev po 4 obroke, od 3-6 mesecev po 3 obroke in od 6 meseca dalje ji dajem po 2 obroka (zjutraj in zvečer).

lp


Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1187 : 16 November 2006, 09:38:24
No mi smo Larsu tam nekje do 6 mesecev dajali 4 obroke na dan, tam do enega leta 3, nekje do poletja 2, ker pa mu zaradi poletne vročineni pasalo preveč jesti, smo potem prešaltali na 1 obrok.
Glede briketov se pozanimaj katere mu daje vzreditelj, če so kakovostni lahko ostaneš na njih, drugače pa jih počasi zamenjaj s kakovostnejšimi, imajo pa proizvajalci že prav pripravljene briketke za mladiče, ko je bil naš mlajši so mu bili izredno všeč RC briketi za malčke, ker so bili taki lušni majhni za njegove zobke lažje drobit, zdaj imava pa Arden Grange jih tudi obožuje, prosi Puppo da ti pošlje sample vrečke, maš pa še druge kvalitetne proizvajalce, jih najdeš tudi tu - poglej temo prehrana ;)
Glede priboljškov ja Lars jih je dobival, imel je bikovko za zobke brusit ;), potem kuhan korenček, skutka, jogurt, salamca, sadje, sirček...

malena3 si poleg ovratnice za svojega pesjančka nabavila tudi oprtnico, namreč moj Lars tam do 1 leta če je bil pripet na ovratnico se sploh ni premaknil z mesta in to je pokazal že prvi dan ko sma odšla na sprehod, smo mu potem takoj kupili oprtnico, na njej mi je pa od prvega dne ko smo mu jo nataknili hodil ko primadona. Sicer je potem po dopolnjenem 1 letu bil nekaj malega na ovratnici ampak ker smo videli da mu zadeva ni ravno po godu smo imeli občutek ko da ga veže in to kljub temu da je imel za 2 prsta prostora, smo mu potem znova nabavili oprtnico, je revše kar kroge delal od veselja ko je vidu v čem gre na sprehod.  ::) :D


malena3

  • Gost
Odgovori #1188 : 16 November 2006, 09:50:38
SATIN...hvala na izčrpnem odgovoru.
Najprej me zanima glede OPRTNICE. Jaz sem gledala po trgovinah za OPRSNICO....sem zdej kej zamešala?
Sem jo že hotela kupiti, samo ne vem kako velikost naj vzamem. Vem da je gospa Šaruga v Naklem za te zadeve dobra, samo njo je treba prej kontaktirati če ima odprto. Ker nikjer nisem zasledila za oprtnico.

Imam samo povodec in ovratnico.

Bom si prebrala ša temo prehrana...malo sem že gledala.



Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1189 : 16 November 2006, 10:23:24
Ne sej misliva isto in ti tudi pravilno pišes, jaz ji rečem oprtnica zato ker jaz načinu kako mu jo dam gor rečem da mu jo oprtam ;) Glede na to da je pesjan še v fazi rasti je najboje da si nabaviš tako ki se da prilagajat po velikosti.
Tukaj imaš pa še naslov od gospe Šeruga:
Irena Šeruga s.p.
Strahinj 98A
4202 Naklo

Tel. 04/257 - 13 - 44

Pa še stran na kateri si lahko ogledaš nekaj njenih proizvodov, drugače pa ima ga. Šeruga tudi stojnico na razstavah, tako da jo lahko tudi tam obiščeš in si ogledaš njihov asortiman. ;)
http://www.opinfos.com/slo/04/seruga/index.html

Drugače pa Majchy je za Živo vzela vlečno oprsnico in kolikor vem je znjo zelo zadovoljna, jaz imam en njihov povodec sem tudi zadovoljna z njim, nisva pa z Larsem še uspela priti do ga. Šerugo po vlečno oprsnico upam da nama bo v decembru uspelo če ne bo preveč snega ;), ker jo bova potrebovala za vleko sani in pa probala bova skijoring, pa še poleti za rolerje za zadnje samo upam da bo Andreja preživela :o :D ;)


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1190 : 16 November 2006, 10:33:20
Se bom malo vmešala :P

Oprsnica ni priporočljiva za mladiče večjih pasem ;) O tem smo že govorili Tukaj

Lp nina
 



Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1191 : 16 November 2006, 10:49:39
Nina verjamem, samo pri Larsu ni bilo druge izbire, mulc se je vkopal in se ni premaknil, sem mu morala prvi teden preden smo našli tako ki mu je ustrezala + našim zahtevam, vrvico oviti na tak način da je imel filing da je  na oprsnici, da se je sploh premaknil da sma šla lahko na sprehod. Ko smo mu dali gor oprtnico pa je mali hodil ko mravljica na njej, sej pravim Lars na oprsnici ni v dobi odraščanja nikoli vlekel, zdaj občasno povleče ko je treba do kake lepe punce ali pa če vidimo - vohamo srnico ::), pa seveda vleče ko je treba vleči, ko greva s kolesom ali pa pozimi sanke, drugače pa res ne. Mi je pa tudi meni oprsnica bolj praktična v primeru ko srečava kakega pesjana s katerim se ne razumeta, ko ga lahko še za oprsnico primem.
Lars če ima ovratni in da je nanjo priepet nonstop neki zmajuje z glavo, rahlo pogrkuje in pokašljuje, kot da bi ovratnica ali vezala ali tiščala, pa je vedno za dva prsta placa prostora vmes.
Pa tudi to je res da smo pri Larsu do enega leta imeli vrvico bolj provizorično sabo kot kaj drugega saj je do pubertet priletu nazaj k nam na prvi klic. Pa mislim da sibirce ki so delavni - namenjeni za vleko sani (ne razstavni) že od malega navajajo na oprtnico, sej jim nekje že pri treh mesecih začnejo pripenjat lahne vlečke (zgleda kot letvice dna kake gajbice) za trening navajanja da nekaj vlečejo ;)


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1192 : 16 November 2006, 10:50:56
Se strinjam z ninci, da oprsnica ni najboljša za mladičke. Ti vseeno priporočam samo ovratnico.

lp


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1193 : 16 November 2006, 10:51:48
Citiraj
Nina verjamem, samo pri Larsu ni bilo druge izbire, mulc se je vkopal in se ni premaknil,

Ni edini, potem je samo vprašanje motivacije in tega kdo je bolj trmast :P

Lp nina



aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #1194 : 16 November 2006, 10:59:19
Točno tako, z motivacijo se da marsikaj narediti. Ta problem sem imela tudi sama na začetku, da se kdaj pa kdaj ni hotela premakniti. To sva rešili ravno z motivacijo :). lp


Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1195 : 16 November 2006, 11:02:27
O Nina verjemi da je tale ta dvonožna pesjanka bolj trmasta od štirinožnega ti Lars lahko tudi to potrdi ;), sem takrat vprašala tudi kolega in pa tipa v naši bližini ki ima prav tako dve sibirki, s katerimi mislim da tekmuje vsaj par let nazaj je, da če mu bolj paše oprsnica naj ga imamo na oprsnici, da so tudi njegove to pokazale, je reku samo da naj pazimo samo na to da ne bi pesjan na njej vleku.
Kot pravim Lars je bil na oprsnici pripet samo toliko da smo prišli do polja kjer je bil spuščen in tudi drugače ni na oprsnici vleku. Je pa to moja osebna izkušnja ki je pri meni bolj delovala kot ovratnica, ni pa nujno da je to dobra odločitev za vsakega. Pri mojem naslednjem sibircu čez par let bom po vsej verjetnosti uporabila isto varianto, med tem ko za drugega psa CC-ja (upam da čimpreje, please naj me uslišijo nebo, zemlja in vesolje, pa še kdo... ;D) pa bomo prakticirali ovratnico, edino potem ko bo starejši še oprtnico, pa še to bolj zaradi lepote dlake ::)



malena3

  • Gost
Odgovori #1196 : 16 November 2006, 11:42:21
Lep pozdrav vsem.
Hvala za odgovore.
Kot je rekla Satin, veliko je odvisno od karakterja psa. Sosedova sploh ne more videti ovratnico iz železa....vse ostale so ji super in se počuti lepo.
Satin, če je bilo njemu všeč, potem to mislim, da je važno. Jaz imam zanekrat najlonsko ovratnico. Bomo kasneje menjali, ko bo rasel....

Z gospo Šaruga se bom probala čim hitreje zmeniti, mogoče že kar naslednjo soboto, nimam veliko od doma do tja, je pa res najboljše, da bi se šlo z njim skupaj tja. Tako ne morem nič zgrešiti.

Zdej pa še eno vprašanje....ful so mi všeč rutice na foro ovratnice. Je isto za pripeti, samo da je rutica spredaj.
Mogoče kdo to uporablja?



Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1197 : 16 November 2006, 12:49:56
Meni osebno ovratnica na mojmu ni všeč tudi iz drugih razlogov, namreč usnjena ovratnica mu je poležala dlako tako da na vratu imel lepe grive, mi je kolegica posodla kovinsko ker je bila njenemu njufu premajhna, mu je dlako cufala oz je belina na vratu namestu ovratnice potegnila rahlo na sivo :-\. Kot pravim vsak ima svoj okus ;) :P

malena3 k boš šla h ga. Šeruga je res najbolje da te spremlja pesko, nič nisi omenila kako bo cukru ime ali pa sem jaz mogoče spregledala :-\ ;)


malena3

  • Gost
Odgovori #1198 : 16 November 2006, 13:07:18
Ne, nisi zgrešila, se še odločam med imeni.
Sem gledala malo po netu, pa so v večini angleški. Najdla sem tudi ime Johan. 8)

Meni se dopade ime MAX.

Pa vam?



Satin

  • *
    • Prispevkov: 3.248
    • Točke: 9
  • When wilderness calls...
Odgovori #1199 : 16 November 2006, 13:22:32
Če ne prej ti bo pravo ime padlo na pamet ko ga boš imela v naročju in ga pogledala v očke, vsaj tako je bilo pri meni :D ;D, drugače pa Max ni slabo ime, če ti je všeč zakaj ne!

Jaz sem imela namen naslednjemu kužku dati ime po egipčanskem božanstvu sonca Amon Ra (pa še malo zaradi tega ker smo v družini trije na A, eden nam pa povprečje kvari :P ;D), pa sem potem ugotovila da Larsu to ime sploh ne paše, poleg tega pa mi je tudi sam malo pokazal da mu ime ne potegne, sem pol celo vožnjo dam študirala imena na A, ni blo nič zame uporabnega ::), poleg tega sem vse po vrsti tudi sprobala pa mi je spet sam pokazu da tud zanj niso :o :D, ko sem ga pa prijela v naročje in sem ga pogledala v njegove nedolžno navihane očke mi je ime Lars samo od sebe padlo na pamet in ko se je Larson potem še nanj odzval z našpičenimi uhki in tistim special pogledom, sva oba vedela da je to to :o :D :P

No za naslednje pa imam pripravljenih že kar nekaj imen, res pa je da so sama punčkasta :D ;D, ker bom mela punčko, kajti v prihodnjosti, čez par let ko bom na svojem imam namen registrat svojo psarno ;D OK sicer bo do takrat preteklo še nekaj vode pod mostovi po celem svetu ampak ni vrag da mi ne bo uspelo ;)