Bazlika, hvala!

Tvoje besede človeku vedno polepšajo dan!
Conan se je super vklopil. Zaenkrat ogromno, res ogromno delava na socializaciji, hoji ob nogi in odpoklicu. Zaenkrat nama gre fantastično! Čakam na teto puberteto, ki pri polarcih nikoli ne mine

Sem pa dobro pripravljena na izziv, to pasmo poznam že celo življenje in pritegnil me je ravno njihov severnjaški, svobodnjaški karakter, neodvisnost, inteligenca, sposobnost razmišljanja brez človeka, vedno moraš biti tri korake pred njim. (Mimogrede, sledni povodec je že doma hehe, zaenkrat ga še ne potrebujem, ker pride na 1.klic)
Zdaj ko je star manj ko 3 mesece dodobra izkoristim njegovo požrešnost, motiviranost na hrano ter ne samostojnost, na odpoklicu sta gradila že vzreditelja, jaz vsak dan nadaljujem. Sky je tukaj v veliko pomoč saj je njen 100%.
Zdaj skušam tudi domače poučiti kako delati z njim, ker je za crknit smešno kako jih obrača okrog prsta, izsiljuje, skače, cvili. ko pridem v prostor jaz, se energija v njem čisto spremeni, postane čisto drug pes. Tako, da v sebi že kaže ta pravi husky karakter, vse druge vrti, mene pač ne, ker sva si postavila red. Primer. Ko odidem od doma, skače po sedežni, terorizira mačka in ga je povsod polno. Ko pridem domov in samo odločno opozorilno rečem "Conan"se povsem umiri, gre v kot in spat

Primer od zadnjič. Skočim po kruh, mati ostane z njim sama v avtu. Mali je baje ves čas kričal. Kakor sem vstopila v avto in rekla " Spat" se je kar sesedel v kotu in zaspal

Čaka me OGROMNOOO dela, ker je to husky. Delam vse s pozitivno motivacijo, z izjemo kadar me je poskušal izsiljevati s kričanjem, ipičarjenjem ko sem mu recimo skušala dati ovratnico dol in ni bilo v tisti sekundi, ko si je on zamislil, takrat sem ga primila na obeh straneh glave in se mu zastrmela v oči, ga držala tako dolgo, da se je umiril, ko se je, sem mu dala nagrado. Samokontrolo že ima boljšo, tudi skapiral je, da se splača biti priden ker sledi nagrada.
Spoštovanje sem si pridobila predvsem z ukvarjanjem čes ves dan, spi ob moji postelji, je del krdela, se trudim biti zanimiva, vsak dan iti na drugo lokacijo, se znjim igrati, ko naredi kaj prav mu to iz srca pokažem, nikoli mu ne popuščam ko mu 1x nekaj dovolim to lahko počne za vekomaj, ko prepovem, sem vztrajna bolj od njega. Vidim, da je total food motivated zato ogromno delava skoz hrano in tudi igro. Trudim se biti pošten, sproščen, samozavesten skrbnik in predvsem zanimiv ter vreden zaupanja.
Zaenkrat mu na kavč ne pustim, ta privilegij ima trenutno Sky, če se mu želi umakniti. In je drugi dan 30x poskušal skočit gor in 30x sem ga mirno dala dol, od takrat me ne izsiljuje več. Doslednost je lepa reč
Fokus name, je zaenkrat odličen, mimo psov, ljudi, učiva se "čakaj"
Primer najinega večernega treninga socializacije in pozornosti: https://www.youtube.com/watch?v=jGGtHko70Cg&t=1s
Imam to srečo, da se večino časa ukvarjam s fotografijo in imam veliko časa. Husky potrebuje predvsem bližino človeka, zunaj smo skoraj cele dneve.
Vsaj en sprehod na dan je v naravi, delamo odpoklic, vsaj eden ločen, delam s vsakim psom posebaj in vsaj eden socializacija.
Še zadnjih par besed...
Conan je čudovit mladič, samozavesten, stabilen, zelo rad ugaja, se je zelo navezal name, je moja mala senca. Do Flynna(mačka) je fantastičen, se skupaj igrata. Sky ga je popolnoma posvojila, obožuje ga! On je zdaj njen mladič, tudi zelo ji je vsekalo na otročje vedenje, čist druga psica
Velika zahvala gre vzrediteljema, ki sta vložila dušo v te mladičke, jih ogromno naučila, socializirala.
Fantastično mi je, ker me je zdaj še bolj pognal ven in sem res zaživela še bolj v naravi.
Veselim se, da zraste, da začnemo s pohodi, tekom, vleko, obožujem ga.
To pasmo sem vedno iz distance občudovala, a nisem imela "jajc"ker vem za skoraj vsako p!"%arjo, ki so jo sposobni narediti in odpoklic ko pride na sled pač nikoli ni 100%. Ampak to je treba vzeti v zakup pri tem čudovitem psu.
Tudi učenje "čakaj" in poziranja napreduje