lep pozdrav!
naj povem, da sem tudi jaz dobila mojo sibirsko huskyco kot darilo in je bil to moj prvi pes. vedno sem si želela to pasmo, prej sem prebrala veliko knjig od psov, prebrala še več na internetu in moram povedati, da mi ni žal in bom sedaj celo življenje ostala pri tej pasmi psov. leži mojemu karakterju. za huskyja moraš biti nujno športen tip človeka, saj husky rabi neomejeno količino gibanja, posebno teka. prav tako moraš biti zelo vztrajen in potrpežljiv pri vzgoji, saj so huskyji zelo samosvoji in svojeglavi psi. vzgoja je daleč od lahke, posebno težav dela močan huskyjev nagon in zato husky velikokrat rad raziskuje in tako ubere svojo pot, ali pa jo na sprehodu ucvre za srno ali zajcem. husky rabi veliko družbe in zavzame večino lastnikovega prostega časa. menim da mora imeti husky velik pesjak, veliko dvorišče in lastnik mora sprejeti dejstvo, da bo husky prekopal cel vrt, saj je to pes ki ljubi kopanje in iskanje mišk, krtov,...

pa tudi pes čuvaj to niti pod razno ni, saj sploh ne laja ampak tuli, do tujcev je zelo prijazen, malo manj pa do mačk, peutnine in ostalih živali, ki so manjše od njega.
mnogi huskyja vzamejo samo zaradi njegovega videza in modrih oči, ne zavedajo pa se da je to pes, ki ima samosvoj karakter in potrebuje zares veliko pozornosti (tako kot vsaka žival).tako da pred nakupom dobro premislite, saj je vse preveč huskyjev ki se izgubijo, ki se jih lastniki naveličajo, ali pa lastnikom preprosto zmanjka časa za psa.
LP*Maja