Pomoč pri iskanju mačke za snemanje dokumentarnega filma

Nota · 1326

Nota

  • *
    • Prispevkov: 219
    • Točke: 10
Posredujem ...
Če je kdo pripravljen sodelovati in/oz. potrebuje več informacij, naj prosim kontaktira gospo Barbaro.

=====================================

From: Barbara K.
To: [email protected]
Subject: pomoč pri iskanju mačke


Pozdravljeni,
kot sva se pogovarjali po telefonu, pripravljam scenarij za kratek dokumentarni film za izobraževalni program TVS o "vzgoji po živalsko".
V filmu bi želeli na pokazati, kako živali negujejo, učijo, skrbijo za svoje mladiče. Radi bi pokazali, kako poteka to tudi pri mucah, zato iščemo človeka, ki ima mačko, za katero predvideva, da bo v prvih mesecih leta 2008 imela mladiče.

Snemanje bi potekalo predvidoma trikrat po nekaj ur, pri čemer bi se poskušali maksimalno prilagoditi muci in lastniku. Vseeno pa organizacija snemanja zahteva kar nekaj usklajevanja in sodelovanja med snemalno ekipo in lastnikom muce, zato bi radi našli lastnika, ki bi mu bilo sodelovanje pri pripravi take oddaje v veselje.

Z vsebinskega in organizacijskega vidika bi nam najbolj ustrezalo, če bi muca skotila mladiče v mesecu marcu (oziroma med februarjem in aprilom). Zaželeno bi bilo, da lastnik toliko pozna muco in mu ta toliko zaupa, da mladičev ne bi skrila, ampak bi jih skotila na vnaprej predvidenem mestu (da jih lahko posnamemo bodisi že med kotitvijo z nastavljeno kamero ali pa v prvih dneh po skotitvi).

Muca bi morala biti tudi toliko navajena nepoznanih ljudi, da je ne bi preveč motila občasna prisotnost snemalca v prvih dneh in tednih. Pri pasmi muc ni omejitev, zaradi razlogov, ki jih bom opisala v nadaljevanju, bi bila morda najustreznejša kaka navadna, domača mačka, vendar tudi pasemske mačke (razen morda kake preveč eksotične, ker bi se potem vsebinsko težišče preveč preneslo na njeno nenavadnost, nas pa vendarle zanimajo splošni vzorci).

Ker je ena od zanimivih tem, ki jih bomo obravnavali v dokumentarcu tudi, kako starši prenašajo svoje znanje in spretnosti na mladiče, bi bilo dobrodošlo, če bi muca znala loviti, da bi lahko opazovali, kako bo lova učila mladiče. Zavedamo pa se, da se pogosto zgodi, da muce, ki živijo v stanovanju, ne znajo loviti; muce, ki lovijo, pa marsikdaj živijo bolj na prostem in se lahko zgodi, da bodo skrile tudi mladiče, kar pa nam spet ne ustreza.
Zaradi tega se pri iskanju ustrezne muce in lastnika sprva ne bi pretirano omejevala, proces nege in vzgoje je zanimiv pri mucah takih ali drugačnih, opisala sem le potek, ki bi bil za nas "idealen".

Prosim vas, da nam pri iskanju muce in lastnika pomagate. Če vas ali morebitne sodelujoče še kaj zanima, me lahko kadarkoli pokličete ali mi pišete. Za vso pomoč pa se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav,
Barbara (041 923 074)
[email protected]