Najboljše znamke pasje hrane?

zavseoci · 144792

Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #60 : 31 Januar 2011, 14:25:31
Katere hrane pa imajo hidrolizant?
Ma ja, meni se tudi Bosch zdi čisto ok, sploh razmerje cena-kvaliteta. In celo nisem "padla" na embalažo, ker res ni nič posebnega :o
Sem pa našla nekje v VB Orijen in Arden grange po zelooooo dobri ceni, a kaj, ko ne pošiljajo v SLO ali pa je poštnina grozljiva.
Marsikateri proizvajalci bi lahko na račun reklam in embalaže imeli kvalitetnejšo sestavo hrane...


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #61 : 31 Januar 2011, 14:53:12
točno katere ne vem... resnično se nisem nikoli toliko poglabljala  vanje.

Večinoma... ampak res večinoma teh  živiljskih obratov za predelavo hrane je ena svinjarija( pa če tud ven pride v zlati embalaži  ;D)
Nikoli ne bom pozabila exskurzije v Unilever ( knorr)... meni je šlo kar na kozlanje... ampak ajde z leti pozabiš, pa potem tud kupiš kakšne njihove juhe ali pa kocke.. ali bilo kaj...

Fora tega "hidrolizanta".. je pa  " kao" ker za pasjo hrano - industrijsko( noben živ krst ne more trdit, da je res toliko sestavine kolikor se promovira)
 da naj bi hidrolizant  po končani  aktivnosti  telesu omogočal pospešeno regeneracijo in mišično obnovo. ( uni športniki- maratonci- pa biciklerji ga dobro poznajo  ;) )
peptide in amino kisline  ;)  v smislu da  pospeši dovod beljakovin v mišično tkivo in pospeši regneracijo.  :)

 sirotka... sama  to vsebuje v normalnem stanju bistveno manj - "hidrolizant" je pa kot nek " koncentrat"
torej v briketih... suhi hrani -  (nabasani z vsem mogočim)  ...v kombinaciji z hidrolizatom sirotke in ogljikovimi hidrati še dodatno pospeši beljakovinsko sintezo.
Naj bi dajal energijo  :)
in naš kuža ima trd kakec in svetlečo dlako ( sej gledate uno reklamo za pedigre s tisto simpatično punčko  :D :D :D)

...zdej alergijska reakcija je pa ... če  je ta naš kužek ena lenčina  :D...in ima malo drugačen metabolizem...pol pa nima trdega kakca ampak faše drisko- in nima svetleče dlake ampak ima vso scufano  ;)...pri dolgodlakih toliko bolj opazno.Pa nima več energije ampak se začne redit ko pitano prase.

 zato pa   se promovira... če dajemo brikete... dajemo brikete... če kuhamo- kuhamo posebej...

Če pa delaš tako kot npr jaz... je pa fajn malo prebrat kaj piše na žaklu... in določene stvari tud iz kuharije izločit- ker če predoziraš.. smo zelo hitro lahko tam"kjer  ni muh"
po vsej logiki naj bi ga hrane za aktivne pse imele več..  Sigurna sem da je ta hidrolizant v pasjih briketih od sirotke( ker je najcenejši- pa ponavadi ga mlekarji proč mečejo sploh sirarji -  in Hidrolizat sirotke  vsebuje največji delež BCAA amino kislin  ;)

tako da ... ne verjet kar vam govorijo prodajalci- ker ne poznajo vašega psa...prav tako ne veterinarji( če ga bolj malokrat vidijo)
 samo morate precenit kaj vaš pes dela... se malo poglobit, kaj je vse v briketih- potem pa kupit  :)
to je vsa fora- kateri briketi so najboljši   ;D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


xCore

  • *
    • Prispevkov: 20
    • Točke: 0
Odgovori #62 : 31 Januar 2011, 14:58:56
Katere hrane pa imajo hidrolizant?
Ma ja, meni se tudi Bosch zdi čisto ok, sploh razmerje cena-kvaliteta. In celo nisem "padla" na embalažo, ker res ni nič posebnega :o
Sem pa našla nekje v VB Orijen in Arden grange po zelooooo dobri ceni, a kaj, ko ne pošiljajo v SLO ali pa je poštnina grozljiva.
Marsikateri proizvajalci bi lahko na račun reklam in embalaže imeli kvalitetnejšo sestavo hrane...

za pošiljanje iz VB smo včasih za iPhone uporabljali http://www.borderlinx.com mogoče pride komu prav če misli naročat iz vb.



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #63 : 31 Januar 2011, 15:17:17
Sej jaz sem tako prakticirala, hitro vidiš pri psu, če mu ustreza. Veterinarji in trgovci pa itak prodajajo in hvalijo tisto kar imajo, logično.
Kar se pa Pedigree reklame tiče, tistega pirenejca Meda bi takoj ugrabila ::) :-*


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #64 : 31 Januar 2011, 15:25:07
Sej jaz sem tako prakticirala, hitro vidiš pri psu, če mu ustreza. Veterinarji in trgovci pa itak prodajajo in hvalijo tisto kar imajo, logično.

ja pa kjer imajo večje rabate  :D

Citiraj
Kar se pa Pedigree reklame tiče, tistega pirenejca Meda bi takoj ugrabila ::) :-*
S tamalo vret  ;D... res sta luštna. :-*
 

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #65 : 31 Januar 2011, 16:19:18
Mi bomo tudi šli nazaj na Bosch-sicer za začetek sensitive, pol bo pa mogoče tudi vredu lamb and rice.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #66 : 31 Januar 2011, 18:20:27
Kaj imate pa sedaj? Zakaj nazaj?  :)


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #67 : 31 Januar 2011, 18:56:04
Trainer fitness...nazaj pa zato, ker se po ta futer vozim v drugi kraj 30min stran z avtom...Bosch pa lahko dobim v našem kraju. :) Vmes ji je nehalo ustrezat, so spremenili formulo in zdaj sem ugotovila, da je Sensitive varianta OK.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


diva1

  • *
    • Prispevkov: 532
    • Točke: 0
Odgovori #68 : 31 Januar 2011, 19:30:17
Jaz pa se bom malce razpislala o zgodovini naših pasjih jedilnikov.
-(25 - 30 let nazaj. Prejšnje tisočletje. Pri hiši najmanj 3 psi (beri družinski člani). Nemški lovski terierji.  In enkrat na leto še naraščaj. Doječa mamica in mladički- Danes to imenujemo "psi s posebnimi potrebami".Mast, se nobel sliši.
Briketov na tržišču še ni bilo. Še sanjalo se nam ni o njih.
4 letni časi (zima, pomlad, poletje,jesen). Treba jih je nahraniti. Vsaj 2x na dan. In to s kvalitetno hrano. Ne samo z makaroni in žganci......Vedno je razlagal svojim prijateljem, da njegovi psi jejo kvaliteto. In še res je bilo.
 
Še danes občudujem svojega očeta. In njegovo ljubezen do svojih psov. Ki je (tako pravijo njegovi prijatelji) že mejila na obsedenost.
In je skrbel za  njih najman 20 let. Na spodaj opisan način.

Enkrat na 10-14 dni se je odpeljal k mesarju (klavnice). Seveda si moral imeti "štelo". Se dogovoriti." Črni trg."
 Poznal jih je kar veliko. Mesarji so ga imeli radi in ga poklicali, ko so imeli kaj "pametnega" za njega oz. za njegove pasje otroke   Kar je nekaj stalo - Nekaj dinarčkov in kakšen kos divjačine. Pripeljal "lodn" mesa  (lodn - tako smo to imenovali - to je velika plastična bana).  Nato je iz gospodarskega poslopja privlekel "ALFO" (peč na drva, spodaj se je zakurilo, zgoraj pa je imela boben, kot neke vrste veliki 50 litrski lonec).  Nasekal drva, zakuril (kakšno uro je trajalo, da je lepo zagorelo), med tem je narezal in očistil meso.
Zdaj pa kuhanje. Dodal korenje, peteršilj, malce soli... In kuhal (dežural pri alfi) dobro urco in pol. Da ne pozabim. Seveda so kuhali z njim tudi naši psi.
Medtem pa so se "pogovarjali", aportirali, lajali, vadili "šolo poslušnosti".  In seveda tudi jaz nisem manjkala. Nato smo pisana druščina skupaj ohlajali to meso.

Nato ga je Millan na veliki leseni mizi rezal na majhne koščke, mi pa smo ga okušali. Prav vsi..  Ga pakirali v cca 1,5 kg vrečke. Nato je  čistil "mastnijo" in alfo še kakšno urco. Imeli skrinjo, ki je leto in zimo "letela" samo za pse. In to v spalnici, kjer drugje ni bilo prostora.  Vsakih nekaj let kupili novo. Vsaj treh se spomnim. Zadnja pasja skrinja je bila  že takšna na predale. Luxus. In ko smo imeli mladičke je "letela" flajšmašina.
in vsak večer je naš Milan vzel vrečko mesa iz skrinje in v času poročil doma v mamini lepi kuhinji kuhal pasji fojtr. Pozimi dodal včasih malo žgancev, testenin, riža.... Zasmradil celo kuhinjo." Že spet smrd"i. Tako je mama rekla. Nato po vsak večer pol  ure luftala kuhinjo...  Pa ni mislila slabo. Pse je imela rada.  Pa kjub vsemu  nam je bil ta vonj domač. Ljub. Dobro poznan.

Nato 2x na dan "serviral" ta bolšo hrano svojim ljubljencem. Pral mastne pasje rajngle.Nabasal jih vse v avto (v avto so poskakali  kot kugle) in šli v lovišče. Se preluftat. Tako je rekel. Mama si je na sedež avta  vedno položila brisačo, ker so bili pasji sledovi povsod.   In vse to je počel z veliko ljubeznijo. In psi so mu to njegovo ljubezen vračali. Šola poslušnosti? Kaj je to?. Pa vendar so se sporazumeli z očmi, z žvižgom...Različne melodija žvižga- različni ukazi. Vsi so mu sledili...Nikoli ga niso razočarali, izneverili. Bil jim je vodja tropa. Vse jih je obvladal v nulo.
Vedno je bil ponosen na svoje pse. Rad se je pohvalil z njimi. In tudi lovski prijatelji so jih hvalili. Nismo poznali neješčih psov, nismo poznali alergij, nismo poznali posebnih pasjih šamponov in "šajnov", pa vendar so se svetli kot "dolarji". Tako je Milan rekel., In bili so  zdravi, zadovoljni...
Nismo poznali drisk, praskanja, slabega zobovja... Veterinarja so videli 1x letno (pa še to je veterinar prišel k nam). Cepljenje stekline...
Oj, to so bili časi. Vedno, ko se spomnin svojega otroštva in psov, se mi nariše nasmeh na obraz.
Hvala ti Milan (tako kličemo svojega očeta) za vse čudovita leta, ki si mi jih pričaral in na nek način "še mene obsedel" s psi. So del mene. In tako bo tudi ostalo.

In še danes, ko nismo več v "železni dobi",  se na našem pasjem jedilniku še vedno  najde "Babičina kuhinja".  Več kot polovica pasjih obrokov je domača, kuhana.In s starostjo je "dupleške lovske terierje" zamenjal s "plemenitimi angleškimi kokerji".  In tudi naši kokerji so svetijo kot "dolarji".  Milan še vedno občasno  kuha "ALFO", še vedno smradi kuhinjo in pere mastne pasje rajngle. Briketi (BOSH) pa so bolj ali manj na programu poleti.  Pa skuta, jogurt, kislo mleko...

In še vedno ne poznamo alergij, srbečic, pršic, drisk, prebavnih motenj...  Morda pa bom le koga prepričala, da bo namesto kitajske kuhinje kuhal tudi pasji fojtr.


Tako, zdaj pa moram končati. Počasi me to ta pesjanar forum tako obsedel, da bom pozabila iti v službo.

Lep pozdrav vsem.

P.s
 Princesa Damayanti, tebe bi pa res rada spoznala. Malce me spomninjaš  name in na moja "mlajša" (nora, uporniška)  leta. Upam, da se srečava.



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #69 : 31 Januar 2011, 20:34:49
 kakšno kavo bova pa res morali spit ja  ;D...
 

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #70 : 01 Februar 2011, 08:00:49
diva1 , zelo romantično  :-*.
Škoda, da je tereirje zamenjal za kokre  :(

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


diva1

  • *
    • Prispevkov: 532
    • Točke: 0
Odgovori #71 : 01 Februar 2011, 13:05:14
Deteljica, sem vesela tvoje pohvale. Hvala.

Tudi jaz imam za terierji še vedno nostalgijo. To so bili psi mojega otroštva in moje mladosti. 20 let sigurno.

In še vedno,  ko kakšnega kje vidim (sicer bolj poredko), ti moram priznati, da me prevzame sreča.

In še vedno, ko obiščem kakšno razstavo, se vedno  ustavim tudi v ringu s terierji.
Čudovito je videti lovca v svečani lovski obleki in ponosnega terierja ob njegovi nogi.



mtisow

  • *
    • Prispevkov: 75
    • Točke: 0
Odgovori #72 : 13 Februar 2011, 11:49:13
Jaz svoji psici dajem pri njenih 18 mesecih Biomill Adult Medium. Ga rada jé, blato je pa tut O.K.  :)


Agava

  • *
    • Prispevkov: 190
    • Točke: 0
Odgovori #73 : 13 Februar 2011, 19:24:06
Diva1 - vau!!!!! Tole je pa za članek, ki bi ga objavili še kje drugje!!!!!



mihaelaper

  • *
    • Prispevkov: 18
    • Točke: 0
Odgovori #74 : 01 Marec 2011, 15:44:37
  Pozdravljeni!

Morda kdo pozna Fito Pro Gres maxi protection izdeluje Bayer? Dobila sem v Italiji testerje in je kuža nor nanje.Kje bi jih lahko kupila ali naročila? Hvala za pomoč.  M & F



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #75 : 01 Marec 2011, 16:32:18
Sestavine in sestava?


mihaelaper

  • *
    • Prispevkov: 18
    • Točke: 0
Odgovori #76 : 01 Marec 2011, 19:01:48
 Bom prepisala,piše italijansko:

IGREDIENTI:   cereali,carni e derivati,sottoprodotti d origine vegetale,olii e grassi,pesci e sottoprodotti dei pesci,
lieviti,sostanze minerali,ortaggi,molluschi e crostacei, estratto di Boswellia serrata (min. 0,025%).
Senza conservanti e coloranti aggiunti.

TENORI ANALITICI:

umidita                10,00%
proteina greggia     23,00%
grassi gregi           13,00%
fibra grezza            2,50%
ceneri gregge          6,00%
calcio                    1,00%
fosforo                  0;80%

Potem so pa še vitamini A, D3,E... :-[  Urška vam je morda poznana. Drugače ga hranim z TOW prekajeni losos.
      Lp M & F


   








Mr_Globus

  • *
    • Prispevkov: 449
    • Točke: 0
Odgovori #77 : 02 Marec 2011, 12:38:42
meh... ne piše ne kakšno meso, ne kakšne ribe  :-X



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #78 : 02 Marec 2011, 13:03:20
Na prvem mestu so žitarice, na drugem meso in stranski mesni proizvodi itd, rastlinski proizvodi, tam nekje še ribe in stranski ribji proizvodi

Tole se bere zelo švoh, tudi odstotki so zelo uborni.

TOTW je veliko boljša opcija. Tvoj pes pa te brikete verjetno tako z užitkom je, ker so slani in polni arom, da mu dišijo. ;)



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #79 : 02 Marec 2011, 13:27:15
Hmmm, tole je po sestavinah tako, kot bi kakšno hudo poceni hrano v supermarketu ali na bencinski črpalki vzela. Ne priporočam, nikakor. Sami stranski proizvodi. TOTW je zagotovo boljša izbira, o zamenjavi bi bilo smiselno razmisliti le, če psu ne ustrezajo, pa v tem primeru raje poišči kakšno veliko bolj kakovostno alternativo.

Kalsang, ne morem verjeti, da 15kg te hrane Fito Progres v Italiji dejansko stane 38 €  :o


kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #80 : 02 Marec 2011, 13:40:39
Kalsang, ne morem verjeti, da 15kg te hrane Fito Progres v Italiji dejansko stane 38 €  :o

Za progresivno hrano progresivna cena!  >:D ::)



mihaelaper

  • *
    • Prispevkov: 18
    • Točke: 0
Odgovori #81 : 02 Marec 2011, 18:18:59
Najlepša hvala za odgovore. Pri teh briketih me je res presenetilo, kako jih je z užitkom pojedel in kar čakal ,če
bo še kaj.Hrane mu absolutne na mislim zamenjati,ker pri TOW je vse kot mora biti,iztrebki so bp,ni otresanja z glavo,dlaka je lepa in mehka.
Progres sem mislila kot nagrada pri učenju,ker pa ste mnenja, da ni kvaliteten  bom ostala na starih pribolških.
Več glav več več, lep zasnežen pozdrav.. :)

                        M & F



Zoya83

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #82 : 07 Marec 2011, 18:29:56
Ker razmišljam o zamenjavi hrane sem malo raziskovala oziroma primerjala procente pa sestavo obeh (zdajšnje in bodoče)
in na googlu naletela na tole

http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_savorn_mitja.pdf

je starejše, zato na seznamu ni vseh hran, ki so trenutno na slo. tržišču.
Sem malo preletela in mogoče bo še komu v pomoč (razlaga sestavin, priporočljiva vsebnost..)



amyZ

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #83 : 27 April 2011, 09:43:31
A je že kdo poskusil z Exclusion-om? V Slončku jo majo, pa ne vem kolko je kej dobra in zdrava. Sicer sem dobila testerček, samo ga še nisem dala, ker imamo še hrano od Royal Canina, ki ga je dala lastnica psa. Imam pa maltežanko, staro 11 tednov.



sp30

  • *
    • Prispevkov: 292
    • Točke: 0
Odgovori #84 : 27 April 2011, 09:56:05
No naš psiček je zgleda ustvarjen za  ne prveč top hrano ::) je bil na orijen in acani - pa je bila zanj premočna oz. neustrezna.

super je bil na hillsu, rc in pa fitness trainer na katerem smo zdaj - dlaka je super,iztrebek super,solzenja iz oči ni več



[Sharky]

  • *
    • Prispevkov: 98
    • Točke: 0
  • Švicarski beli ovčar
Odgovori #85 : 02 September 2011, 14:41:44
Moj je biu najprej na eukanubi pa je mel super drekec - suh, čvrst, ampak ga je blo zelo veliko in biu je precej svetel, kar nekak že pove, da je hrana slabo prebavljiva ane. Pa tud tko ko berem razne teste pravijo, da je Eukanuba katastrofa. Pol sem šel na Orijen, ki je po vseh mnenjih uporabnikov in po testih sodeč ena najboljših hran. No zdajle je tri tedne na Orijenu, zmazal je 7 kilsko vrečo, ampak nisem zadovoljen z drekcom. Ko gre na potrebo je na začetku lep temen drekec, proti koncu pa vedno bolj redek. Včasih tudi samo redko serje. Ni driska, je pa pa polenta  :D zdej pa ne vem, a je to v redu ali ne? V treh tednih bi se mu pa najbrž že morala uredit prebava ob prehodu na drugo hrano a ne?

Sem pa prašal za mnenje o hranah veterinarja in enega specialista, ki dela v živalskem vrtu pa sta oba rekla, da je Eukanuba v višjem razredu kot pa Bosch. Oba sta mi priporočila Royal Canin (kar ma tud samo 2 zvezdice na dogfoodanalasys.com) Za Orijen in Acano je pa slednji rekel, da ma slabe izkušnje, prebavne motnje in obarvanje dlake  ???

komu zdaj verjet no, nism si mislu da je tok komplikacij okol te hrane  ::)

zdej razmišlam da bi šel na Taste of the wild, samo me skrbi da je tud tko močna hrana kot Orijen...kakšne mate izkušnje?

če pa to ne bo laufal pa tud klinac no...bom šu pa na Hills ali Bosch, ker še nisem slišal pripomb od uporabnikov, čeprov tud te dve hrani po dogfoodanalasys.com spadajo v najslabšo skupino z 1 od 6 zvezdic  ::)



Maja3000

  • *
    • Prispevkov: 643
    • Točke: 0
Odgovori #86 : 02 September 2011, 15:06:24
Moja je bila najprej na RC, pa ji ni ustrezal (redki iztrebki in v precej velikih količinah). Potem je imela Eagle Pack in ji je ustrezal bistveno bolje od RC. Verjetno bi bila še vedno na tej hrani, če se ne bi odločila poskusiti še s hrano CaniFit. Briketi ji zelo ustrezajo. Mogoče je kakcev malenkost več kot prej, ampak so pa precej 'lepši'. Končno se je tudi uspela malce porediti. Očitno ji ustrezajo (zmaže pa itak vsako vrsto briketov). :)



[Sharky]

  • *
    • Prispevkov: 98
    • Točke: 0
  • Švicarski beli ovčar
Odgovori #87 : 02 September 2011, 15:19:16
Zakaj se vse te top hrane Orijen, TotW in podobno dobi samo v nekih zakotnih štacunah ali pa na spletu  >:( 

danes bom šu v BTC po Petcurean Now! Grain Free Puppy

naj bi bla tud top hrana:
http://www.dogfoodscoop.com/best-dog-foods-ranked.html

Dog Whisperer - Cesar Milan Dog Food obstaja  :D :D :D



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #88 : 02 September 2011, 16:23:04
Verjetno je tam povpraševanje.  ???

Drugače pa jaz bom menjavala med Bosch (okus ribe, Bio Adult,  in pozimi Light) ter obema okusoma Healthy paws. Rada menjam okuse, da je pestra hrana, pa lena sem, da bi ji pripravljala dejansko sama uravnotežene obroke, kako skuto, jogurt, zelenjavo, ribe, to še dobi vmes med brikete, občasno konzerva Porta21, Schesir, Applaws)
Bocsh me je prepričal s ceno, dostopnostjo v lokalni trgovini in tem, da je ogromno vzrediteljev, ljudi z različnimi pasmami (samojedi, ZPji, švicarji, NOji, terierji, basseti, beagli...xy pasme) ki vzrejajo in imajo pse po 20+ let hranijo to hrano in psi nimajo nobenih težav s prebavo, dlako...živijo zdravo in dolgo življenje.  :P
Healthy paws pa malo manj s ceno, ampak sestavo in sestavinami ter "kostkami" na pasji.net. :P

Na razno razne zvezdice in teste že lep čas ne dajem več veliko. Največ mi pove tvoj pes in pa merilo, koliko desetletij obstaja hrana in kako se obnese na psih, ki so hranjenji z njo 15+ let.

Zdaj samo pogledam koliko beljakovin, maščob vsebuje neka hrana-ker imam psico, ki se rada in zelo hitro zredi. Zato tudi zgornji izbor. Zdaj še imam nekaj RC Maxi Light, ki ji sicer čudovito ustreza (blato, dlaka, koža,zobje, kilaža), manj pa ustreza velikost briketov-par klikov in že je pol obroka pospravljenega. To je glavni razlog menjave briketov.


http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Ro_Gi

  • *
    • Prispevkov: 114
    • Točke: 0
  • Moja mala sončka... Roli&Gizmo <3
Odgovori #89 : 02 September 2011, 21:42:51
Sharky, tvojemu zagotovo dela preglavice delež beljakovin v Orijenu- kot sem že napisala v temi o TOTW, je bilo pri nas isto- zdaj pa odkar smo na Tastu, se je drek 100% popravil. Drugače pa mislim, da bi mu moral tudi Now odgovarjat, ker ima za 14% nižji delež beljakovin kot Orijen.

Te pa pri TOTW ne bi smelo skrbet glede proteinov. Za primerjavo:

Orijen (40%),
Totw- losos (25%) bizon, pečena perutnina (32%),
Now (26%)

My little dogs - a heartbeat at my feet.