brikete katere znamke uporabljate?

gorac6 · 73407

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #150 : 05 Oktober 2013, 15:38:05
Če bi bile moje psice edine, potem bi rekla, da je za njihovo slabše prenašanje koncentriranih hran krivo to, da so pač že od začetka navajene na manj kvalitetno  hrano z visokim deležem žitaric. Pač kmečki psi, ki žrejo polento z nekaj malega mesa not. Mogoče bi se sčasoma navadile, če bi dovolj dolgo vztrajala. Pa še zdaleč niso edine. Kar ne spremeni dejstva, da veliko psov na takšnih "moćnih" hranah odlično uspeva.
Meso je seveda ok, vendar je tudi tu povsem enaka situacija: nekateri psi na izključno mesni hrani ne delajo dobro. Drugi pač.

Urška

• *
Odgovori #151 : 05 Oktober 2013, 23:14:53
Samo od kod izraz koncentrirane, če praktično nobena nima več beljakovin kot meso?

JaCi

• *
Odgovori #152 : 16 Oktober 2013, 23:15:17
Moj je najprej je dobival RC; malce mehko blato pa ful vetrov. Potem je dobival Acano; to je bilo obdobje še mehkejših kekcev in vetrov. Zdaj je na TOTW in sem zelo zadovoljna - čvrsti kakec, praktično nič vetra. Mislim da so bile za slednje žitarice krive..

Zakaj naj bi bila hofer hrana boljša od ostalih supermarket hran? Če piše na hrani "meso", pomeni da so to lahko tudi evtanizirane domače živali. Sredstvo za evtanazijo ostane nespremenjeno skozi cel postopek predelave hrane. No ja sej ga res ne zaužije toliko da bi zaradi tega umru, je pa škodljivo. Konec koncev, je prepovedana droga. Poleg tega ima ta hrana še žita na prvem mestu.

pasjeljubec

• *
Odgovori #153 : 04 November 2013, 23:24:40
Jaz pa mojim dajem briketirano hrano TOTO, ki se jo od letos dobi tudi v Sloveniji. www.toto-pasjahrana.si
Sicer pa jih sem pa tja pocrtam s kakšno skuto, jogurtom, surovim mesom, vampi, ribami, kostmi itd.

Važna mi je predvsem prebava in kvaliteta dlake. Splača se dat kakšen evro več za hrano, če je le kvalitetna.

Putka

• *
Odgovori #154 : 05 November 2013, 07:23:59
Dobiva hrano Naturea, ki je sicer super, ampak zelo draga in skoraj nikjer je ni moč dobiti, ponavadi so pa veliki žaklji še dražji kot majhni.
Zaradi tega bomo presedlali na Taste of Wild.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #155 : 05 November 2013, 11:07:53
Kot kaže bomo menjali hrano, malo da spremeni okus Happy Dog Toscana-bomo videlo kako se bo obnesla.
So mi pa blazno priporočali fish4dogs. Ampak 12.5kg za 68 oz. 70€  :-[   

Huh če tukaj kdo slučajno ve na pamet kako bolj ribjo hrano za pse, da ima okoli 10% maščob in da ni tako zasoljena cena-se pa priporočamo.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #156 : 05 November 2013, 11:38:46
A nima Forza10 nekih ribjih variant?

battito animale

nxyz

• *
Odgovori #158 : 05 November 2013, 23:24:42
Kot kaže bomo menjali hrano, malo da spremeni okus Happy Dog Toscana-bomo videlo kako se bo obnesla.
So mi pa blazno priporočali fish4dogs. Ampak 12.5kg za 68 oz. 70€  :-[   

Huh če tukaj kdo slučajno ve na pamet kako bolj ribjo hrano za pse, da ima okoli 10% maščob in da ni tako zasoljena cena-se pa priporočamo.

Mogoče TropiDog, z lososom je. http://www.aquashop.si/Category-Suha-hrana_1331.aspx

Naša Miša je brikete Royal Canin, dobila je že vzorce TropiDog hrane in jo zmaže v momentu proti Royal Caninu, ko zmanjka zaloge sigurno pride TD na vrsto.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #159 : 06 November 2013, 10:02:04
Hvala. Cibau in Forza10 se mi zdita OK. V Tropi dog pa tlačijo noter piščanca-kaj jim je tega treba res ne vem. Sem pa opazla da so ribje zadeve dražje, neglede na znamko.

Le vkup uboga gmajna!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #160 : 06 November 2013, 10:06:22

battito animale

nayaa17

• Gost
Odgovori #162 : 15 November 2013, 22:33:07
živijo
kakšno hrano bi priporočili za 3.5 mesecev staro cotonko? zelo je zbirčna in briket noče jest..trenutno imam totw

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #163 : 15 November 2013, 22:58:21
Kliker metodo...če boš vsak grižlajček uporabila kot nagrado, naredila mini seanse. Bo hrana pridobila na vrednosti. Je pa pametno menjat okuse etc TOW ima različne okuse, če imaš dimljenega lososa-ne bi bila edini pes, ki ne mara tega jest.

Le vkup uboga gmajna!

nayaa17

• Gost
Odgovori #164 : 16 November 2013, 05:13:24
ja res imamo lososa. danes grem kupit AG mogoč bo kaj bolše. ja dobi kar velik iz roke pa če samo sedi vadiva hehe. je pa tako da se z briketi dobesedno igra ga prime in ga meče po celi sobi.

Papillonček

• *
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Odgovori #165 : 16 November 2013, 12:51:41
AG je super. meni je sedaj zmanjkal Lamb and Rice pa grem verjetno po lososa oziroma sensitive varianto. KAj je bolje?

SESTAVINE LOSOS IN RIZ

Analitske sestavine:
Surove beljakovine 25 %, vsebnost maščob 15 %, surovi pepel 7 %, surova vlakna 2,5 %, kalcij 1,2 %, fosfor 0,75 %, omega-3 0,93 %, omega-6 1,8 %.

Sestava:
Sveži losos (26 %), riž (26 %), piščančja mesna moka, koruza, pesina pulpa, piščančja mast, piščančji hidrolizat, kvas, cela sušena jajca, ribja moka,
minerali, laneno seme, ribje olje, prebiotični fruktooligosaharidi, prebiotični manozni oligosaharidi, brusnice (500 mg/kg), izvleček juke, glukozamin,
MSM, hondroitin, nukleotidi.

Vitamini:
Vitamin A 18.000 i.e., vitamin D3 1.300 i.e., vitamin E 126 i.e.

Elementi v sledovih:
Cinkov kelat hidrata aminokislin 250 mg, cinkov sulfat monohidrat 208 mg, železov sulfat monohidrat 125 mg, manganov sulfat monohidrat 87 mg, bakrov sulfat
pentahidrat 30 mg, bakrov kelat hidrata aminokislin 25 mg, železov kelat hidrata aminokislin 25 mg, brezvodni kalcijev jodat 1,8 mg, natrijev selenit 0,5 mg.
Antioksidanti (izvlečki rožmarina in tokoferoli).

SESTAVINE SENSITIVE POTATO WHITE OCEAN FISH

Analitske sestavine:
Surove beljakovine 25 %, vsebnost maščob 14 %, surovi pepel 9 %, surova vlakna 3 %, kalcij 2,3 %, fosfor 1,5 %, omega-3 2,2 %, omega-6 1,72 %.

Sestava:
Krompir (42 %), ribja moka iz belih morskih rib (26 %), pesina pulpa, piščančja mast, laneno seme, piščančji hidrolizat, kvas, cela sušena jajca v prahu,
ribje olje, prebiotični fruktooligosaharidi, prebiotični manozni oligosaharidi, brusnice, izvleček juke, glukozamin, MSM, hondroitin, nukleotidi.

Vitamini:
Vitamin A 18.000 i.e., vitamin D3 1.300 i.e., vitamin E 126 i.e.

Elementi v sledovih:
Cinkov kelat hidrata aminokislin 250 mg, cinkov sulfat monohidrat 280 mg, železov sulfat monohidrat 125 mg, manganov sulfat monohidrat 87 mg,
bakrov sulfat pentahidrat 30 mg, bakrov kelat hidrata aminokislin 25 mg, železov kelat hidrata aminokislin 21 mg, brezvodni kalcijev jodat 1,8 mg,
natrijev selenit 0,5 mg.
Antioksidanti (izvlečki rožmarina in tokoferoli).

Kaj je bolje? psa nista alergična samo malo boljšo dlako bi rada :) smo pa z AG zadovoljni, sem mislila it na TOTW pa jima tole čist ustreza, sploh za tibetančka ker ne sme dobit preveč mesa=)

nayaa17

• Gost
Odgovori #166 : 16 November 2013, 12:55:12
ja mogoče sem jo malo razvadla z hrano pol je pa tko. bom kr ustrajala na AG pa z royal canin bom zmešala je pa tko da ni bla dns z ničemer zadovolna k sm testerčke dubla :/

Papillonček

• *
Odgovori #167 : 16 November 2013, 13:06:57
mogoce ti bo pomagalo, js sm s tibetanckom tako delala da sem mu brikete metala iz roke po kuhinji, potem pa je s casom dobil okus in jih je zacel iz posodice jest(ce odstejemo to da ko sem ga dobila se je bal posode s hrano itd)... uporaben trikec pa se pozornost vadis, ko te pogleda mu vrzes briketek :) AG je super, Royal Canin je pa tako masten, zato ga imajo psi tako radi. Se ga na dalec izogibam ceprav bi bil super za dlako. Je bil en test ko das RC v mikrovalovko in se okrog nabere luza masti, od pedigreeja ni nic ostalo. :)

nayaa17

• Gost
Odgovori #168 : 16 November 2013, 13:36:29
a res? nevem mam še vrečko RC sm dala ji tudi testercek AG PA ji ne diši kej preveč četudi ji z roke dajam. nevem počasi sem že obupala s temi briketi. :-(

Papillonček

• *
Odgovori #169 : 16 November 2013, 17:25:36
ce ji ustrezajo vztrajaj pri njih, smo sli vsi cez te pasje razvajene riti :) tamali tud ni jedu druzga kot kuhano, sedaj ma pa rad karkoli samo da skace po kuhinji :) Mal naj strada pa bo jedla ;)

si dobila vzorcek od AG lososa? bi me zanimalo koliko so veliki briketki :)

nayaa17

• Gost
Odgovori #170 : 16 November 2013, 18:05:50
mja nevem jedla je zjutraj RC in potem je bil drekec ful mehak...nevem, dobila sem pa AG rich in fresh chiken, adult fresh salmon and rice ter rich in fresh lamb and rice. čudno ker RC kar poje, tejle AG pa noče...:S

Papillonček

• *
Odgovori #171 : 16 November 2013, 18:08:07
logično da poje ker je bolj masten :P vztrajaj pri AG, moje mnenje :)

nayaa17

• Gost
Odgovori #172 : 16 November 2013, 18:26:27
ja AG je že tako se mi zdi boljši...bom jo probala na tole upam  da bo...rit razvajena, ona bi jedla samo meso pa take dobre zadeve :D

Papillonček

• *
Odgovori #173 : 16 November 2013, 18:29:28
meči ji, naj ji bo v zabavo jest brikete :P mojim sem dala čez 2 rumenjaka pa sta mi posodo iz dnevne pripeljala v kuhinjo :P je bilo tako slastno;) no samo čim manj takih dodatkov, mogoče tudi lososovo olje ni slaba izbira :)

nayaa17

• Gost
Odgovori #174 : 16 November 2013, 18:35:13
hehe ja pol jima je šlo pa res v slast..:D bom poiskusla še z ostalimi testerčki, sedaj sm ji dala samo junior bom vidla mogoč ji bosta ostala dva malo bolj dišala...

Papillonček

• *
Odgovori #175 : 16 November 2013, 18:45:20
ne jo preveč razvajat :) js sm se najprej pozanimala po sestavinah, potem je na vrsto prišla cena(do 40eur za 6-7kg), potem sem prosila za testerček te hrane in ker sm vidla da sta vsaj mal pojedla, kazala zanimanja sm kr vztrajala na tej hrani :) sedaj mamo že drugo vrečo AG in lahko rečem da je vse super, v kakcu nobene sluzi, lepe temno rjave barve no edino kar je pa tibetanc naredi ogromne kupčke... to je možno da zaradi kakih dodatkov, ki jih občasno dam zraven briketov, ga moram bolj opazovat :) Poskusi taste of the wild, malce dražja od AG in tudi super hrana ;)

nayaa17

• Gost
Odgovori #176 : 16 November 2013, 18:51:24
ne sej jst tudi ne gledam na ceno...samo smo tudi TOTW imele oz še imamo pa ji nobeni ne dišijo tako kot Royal canin tako da nevem...
mogoče bom res mogla jo pustit da je res ful lačna pa da poje kar ji bom pač dala...

Papillonček

• *
Odgovori #177 : 16 November 2013, 19:06:04
no pa tudi če ji RC ustreza, zakaj ne bi ble na njem? Moja stara mama ima svojo 16 letno YT na Royalu že celo življenje pa ji nič ne fali edino malo bolj okrogla je.

nayaa17

• Gost
Odgovori #178 : 16 November 2013, 19:33:56
ja...pašejo ji ful...še nobeni briketi ne tako pa smo imeli že evkanubo pa TOTW pa dr. Dr. Cloudersa pa nobene ji niso  dišale tako kot canin..  :-[

Papillonček

• *
Odgovori #179 : 16 November 2013, 19:35:32
če je kakec pa to uredu potem ni nekega razloga za menjavo :)) Moja papillonka je bila pri prejšnji lastnici stalno na RC, čohala se je ko  zmešana... sedaj na AG je pa super. Pa smo tudi imeli borbe s hrano, ni hotla jest itd... moraš vztrajat :)