dobra izbira hrane

nikson · 1566

nikson

  • *
    • Prispevkov: 60
    • Točke: 0
: 22 Januar 2008, 09:13:10
Pozdravljeni!

Imam en velik problem, za katerega sem tudi sama malo kriva. Moja psička je stara eno leto in do sedaj je jedla vse (Nutro, Royal največ, na začetku tudi hill's, vendar smo z njim opravili, saj se ji je neizmerno kolcalo in prdelo.) Od vseh teh hran, se mi zdi, je bila najboljša Nutro za mladiče lamb and rice, vendar pa se je je očitno naveličala, ker je ni več želela jesti. Nato smo znova prešli na RC, vendar pa tudi tega noče preveč jesti, oz sm jo sama razvadla do te mere, da noče briketov, če ni poleg vsaj malo konzerve ali česa podobnega. Noče jest suhih briketov, zato vedno jst popustim in ji še kaj dodam, ker se mi smili, čeprav vem, da če bi bila resnično lačna, bi definitivno pojedla tudi suhe brikete! Ne zdržim, da bi jo pripravila do tega in vedno jst prva popustim, čeprav vem, da je to slabo. Sedaj sem ponovno v dilemi, katero hrano ji naj kupim in resnično bi rada eno dobro, pa se v tej množici različnih hran in vaših mnenj ne znajdem prav dobro. Rada bi, da bi bila hrana dobra, mogoče z dodatkom, ki zagotavlja dobro rast kosti in sklepov, ker imamo še vedno malo probleme s vnetjem pokostnice in občasnim šepanjem, da bi bila hrana polna in mi ne bi bilo treba dodajati karkoli. Prosim vsi tisti, ki imate več izkušenj z različnimi hranami, če mi prosim svetujete!? Kakšna je hrana Nutra Gold in kje je prodajajo?

Imam pa še eno vprašanje in sicer: nekje sem brala, da psu, ki začne jesti steno, nečesa primanjkuje, vendar ne vem česa, ali je to le dolgčas?

Se že vnaprej zahvaljujem za kak koristen nasvet, pa lp, nikson



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #1 : 22 Januar 2008, 09:42:27
Imam pa še eno vprašanje in sicer: nekje sem brala, da psu, ki začne jesti steno, nečesa primanjkuje, vendar ne vem česa, ali je to le dolgčas?

Kalcija.

Kar se tiče kakovosti hran smo o tem povedali že ogromno. Tako da predlagam da malo preberš ostale teme recimo... Kam spada vaša hrana? in Hrana s šestimi zvezdicami. Trenutno je pomoje v slo. najkvalitetnejša Natures Variety, Canidae... ljudje imajo dobre izkušnje z  Nutra Gold, moje žal niso, ampak vseeno je morda za probat.

Kar se tiče tega, da je psica razvajena in noče jesti samih briketov si kriva popolnoma sama, kar si tudi že priznala Naj se ti ne smili, če en dan ali dva ne bo jedla ne bo umrla od lakote, tudi če ne bi jedla več dni zapored ji ne bo pretirano hudega ;)





pika*

  • Gost
Odgovori #2 : 22 Januar 2008, 10:40:46
Kopanje v stene: ena izmed možnosti je primanjkovanje kalcija, druga možnost je dolgčas, tretja možnost je, da pes ve, da ste šli vi od doma in ker ste vi njegovo krdelo vas hoče dobiti nazaj in to izraža na način, da bi izkopal luknjo in prišel do vas.
Spike je počel isto, vendar mu ni primanjkovalo kalcija ampak mu je bilo dolgčas oz. je želel da bi bili mi zraven njega.
Jaz psu ne bi dajala kakšnih dodatkov kalcija v obliki kakšnih tablet, ampak bi samo izboljšala kvaliteto njegove osnovne hrane ter ga zaposlila v času ko je sam, oz. da je v boksu oz. kakšna podobna rešitev.
Srečno



sanya

  • *
    • Prispevkov: 8
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 12 Marec 2008, 19:10:01
Ojla!

Tudi ena izmed mojih psičk je "jedla steno", pa smo ji dajal nek "B - kompleks", ki ga dobiš v lekarni.
Od kar pa smo zamenjali hrano, to ni več problem.

Že skoraj 3 leta uporabljamo Eagle Pack, ki je končno prišel v Slovenijo.
Sama sem ena od klubskih poverjenic, tako da če je kakšno vprašanje o tej hrani, kar...

Več o tem sem pa sicer napisala prav na strani Eagle Pack.

Sanja