Zakaj so naredili 20kg pakiranje "navadne" in ne GF variante?
Ni nekako splošno sprejeto, da je GF varianta (katerekoli) hrane boljša kot tista not-GF?
@Živa: Kako to, da so priporočene dnevne doze za Canidea tako nizke? Za mojega cca 15 kg francoza naj bi dal nekih 130-140g Canidae na dan, medtem ko naj bi dal Orijena nekje 230g na dan!
Tudi mi smo na GF varianti že skoraj eno leto, pa me res moti, ker ni večjega pakiranja od 13,6 kg ... a je res problem dobava, ker je iz ZDA? Včasih moram čakat tudi po tri tedne, da pride ta velika vreča.
Glede odmerka sem prebrala na njihovi strani, da je splošna smernica 10-15 g na kg tel. teže - moj poje kar na zgornji meji. S 23 kg teže poje od 300 g naprej vsak dan, pa se ni nič zredil. Kdaj samo toliko, kdaj pa tudi za pol več, odvisno koliko je aktiven, ponavadi pa je srednje.
Ta hrana našemu psu zares ustreza vsestransko. Poskusili smo jih prva 4 leta kar nekaj ... vedno je kakal prevečkrat, premehko ... ta pa mu gre v slast vedno, iztrebek je prvič do sedaj čvrst kot je treba in 2-3x na dan (pri nekaterih hranah je šel tudi 5x). Še vedno sicer dobi po nekaj dni na mesec tudi kuhano (govedino ali piščanca) z dodatkom zelenjave in makaronov, ampak potem kakec ni več pravi, je premehek.
Odkar je to hrano, ima dosedaj najlepšo, bolj močno in gosto dlako, gulil pa se je samo malo v zadnjem mesecu. To se mi zdi super, zato bomo gotovo ostali na njej.