Pa ravno zato jaz tako rada vidim psa od inštruktorja. Ne, da on men kaže na mojem psu. Pokaži kaj je tvoje delo ustvarilo. Pot kako sta do tja prišla. Predvsem ta pot me zanima.
Moj pes pa bo delal v mojih rokah.

Tako že pred zasranjem (no pred čistim sranjem) lahko ocenim a bom svojega psa ''podvrgla'' določenim načinom ali ne.
In zato so mladi psi še čisto na začetku v ogromni prednosti. So še nenarejeni, nezasrani...ti pa imaš čas kamot mesec ali več, da se zmeniš za prikaz dela po tem ali onem načinu dela. Tačas lahko mirno s svojim psom vsaj ''kontakt'' dobiš in malce naštudirat kateri pristop dela tvojemu psu in tebi sede.
Najbolj neumestno mi je pa čakanje na tečaj in opravljanje nekih predznanj...vse kar lahko sledi pa je tako misteriozno zavito v idejo ''najprej to nared pol pa sploh razmišljaj naprej''. Zakaj pa? Zakaj pa nebi človek že čisto v štartu dodobra spoznal možnosti, ki ga zanimajo? Tako se vsaj laže potem usmeriš in najdeš nekaj kar vama sede. Ter temu primerno gradiš predznanje.
Še skoraj bolj skrajni primeri kot samo sledenje (ki res lahko mirno izhaja iz predznanja klasičnega b-bh) so reševanje, agi...ker zna bit, da določen pristop k b-bh psa en mici napačno usmeri. Ne nujno, da je pes čisto zasran. Ampak ne moreš pa mimo dejstva, da če že v štartu veš kaj te bolj zanima se temu primerno nabira predznanje. Je lažje.

Zanima te pa lahko samo če lahko vidiš/tipaš - ne ustvarjaš misterija.