MEŠANČKI SO ZAKON!
Samo moj prvi je bilo rodovniški kokeršpanjel, za njim je prišel mešanček in najdenček v gozdu Bronko, zdaj pa mi družbo delajo trije bojevniki: Xena, Herkul in Konan!
:
http://ostrzek.moj-album.com/album/153912/?os=158404, vsi azilaši.
XENO sem posvojila decembra 2002 v Zonzaniju, Dramlje pri Celju, HERKULA v grosupeljski Bubi marca 2004 in KONANA preko Trboveljskega društva za zaščito živali februarja 2005.
Vse tri sem posvojila odrasle - Xena, ki je šefica njihovega krdela, ima danes cca 5 let, Herkul (njen mož
) 4 in Konan (ljubimec, kaj čmo, je pač moderna ženska, he he...) 3.
Xena je tudi najbolj izobražena, saj ima od junija opravljen BBH izpit, ki pa v vsakodnevnem življenju ne pride prav dosti do izraza, saj ima tale babnica (ki je zihr potomka kakega tasmanskega hudička) tak neverjeten lovski nagon, da jo lahko sprehajam le na povodcu - vedno in povsod. Spustim jo samo na vadišču, ki ga ima pa že tako pogojenega z igro, da samo to gleda, kje je njena klobasa za igranje:
. Sterilizirati sem jo dala takoj po posvojitvi.
Herkul je umetnik, mislec in boem.... ki je imel kar pomembno vlogo v slovenski nadaljevanki "Se zgodi", ki se je letos v začetku leta predvajala na SLO televiziji. KLjub temu, da je umetnik, se rad repenči pred drugimi psi in je tudi on zato stalno na povodcu. Kastrirati sem ga dala takoj po posvojitvi.
Konan pa se je od svojega prihoda do danes zelo spremenil. Dobila sem ga namreč sredi zime, ko je skupaj z ostalimi vaškimi ljubimci osvajal razne trboveljske godne dame in damice. Ker ima kljub svoji miniaturnosti (ima namreč celih 5 kg) pravo levje srce, je bil seveda ves pogrižen, pa tudi kak udatec ali brco je verjetno v tej svoji "casanova" karieri fasal. Tudi po posvojitvi je neumorno osvajal vse, kar je prišlo mimo in sem zato dobesedno štela dneve do njegove kastracije, ki je hvala bogu prijela in danes, če se mu približa psička, se z grozo obrne stran in se mi skriva za hrbtom, če si ga slučajno želi še malo pobliže pogledati:
.
Evo, to je moja pisana druščina unikatov, nezamenljivih in najlepših, hi hi! In čeprav jim je nekoč usoda obrnila hrbet, se mi zdi, da so na vse bridkosti že pozabili in zajemajo življenje z veliko žlico - brez strahu in zadržkov!
Katarina