Jaz sem se definitivno najmanj učila filozofijo, kjer je bilo učenje=0.
![Smiley :)](https://www.pesjanar.si/forum/Smileys/akyhne/smiley.gif)
Je pač tak predmet, da če slediš pri pouku, razumeš, kaj ponoviš doma, še malo razmišljaš o določeni tematiki, učenja enostavno ne rabiš. Je pa problem če ne razumeš....v tem primeru ti nobeno piflanje ne bo pomagalo, ker pri eseju zamrzneš. Po eni strani je matura zelo lahka, pišeš dva eseja, pri prvem si med več naslovi izbereš enega in pišeš mislim da 120 minut.
pri drugem pa moraš interpretirati podan odlomek iz knjige, ki se jo obdeluje pri urah za maturo in pišeš tudi 120 min.
Povem vam, da niti slučajno ni lahko pisat dva tako obsežna eseja v enem dopoldnevu, je precej težko, sploh ker pač tudi snov ni ravno lahka..Moraš biti 100% skoncentriran, drugače se z lahkoto izgubiš. Poleg tega nimaš nobene garancije...recimo pri geo veš da si se to in to naučil in boš vsaj nekaj znal(isto bio, mat, slo, ke,...), pri filo tega ni...lahko dobiš tako zafknjene naslove, da rabiš precej minut, da sploh razvozlaš kaj pomenijo in o čem moraš pisat, lahko se ti pri pisanju zablokira, itd. Kakorkoli....20 točk je vredna še seminarska naloga. Meni je bila filo sigurno najljubi predmet, ker me pač zelo zanima...Če pa je zanimanje posameznika bolj švoh je brez veze da se kdo odloči zanjo, ker bo samo trpel ob branju tekstov, dialogov, knjig,...