mučenje do konca

Seerland · 41680

Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #90 : 09 Maj 2008, 12:47:37
Res bi bilo koristno, ampak očitno je sedaj tako igračkanje v nemilosti. Namreč - kdo bo pa kupoval zanič postano in prešpricno zelenjavo, če jo bo imel svojo lastno? Tenis plac pa ravno nasprotno pridno vabi evrote iz žepov uporabnikov.


Alba

  • *
    • Prispevkov: 4.255
    • Točke: 3
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #91 : 09 Maj 2008, 12:54:56
No, pa imam tudi jaz eno vprašanje. Kaj menite o tem, da šolski jedilnik vsak dan vključuje tudi meso, 3x v enem tednu celo svinjsko meso? Rib ni niti enkrat! Kakšno je torej mnenje ostalih o tem? Aja, gre le za kosilo, potem so tu še malice, ki pa so spet poglavje zase. Gre pa konkretno za eno od ljubljanskih šol, ki je celo vključena v projekt Zdrave šole...

Ne vem zdaj za šole, je pa moja sestra kuharica v vrtcu v Bohinju in mora upoštevati vse alergije otrok - ki vem, da jih je danes ogromno. Ker sama sestavlja jedilnike, se potrudi vključiti vse vrste mesa in veliko zelenjave.

Aja glede tistega da ne obtajata samo meso in solata - DRŽI in jaz sem tipičen primer takega prehranjevanja.

Ribe so meso in tudi riba pogine na krut način. Samo se nam ne smilijo toliko, ker pač ne dajo zvoka od sebe ali kake solzice.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/


nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #92 : 09 Maj 2008, 14:07:38
Vem,da je šla tema že malčk naprej,ampak mene je branje spodbudilo,da sem si sestavila pogled na storške glede porabe za hrano v našem gospodinjstvu. In moram povedat,da sem čisto malo pred migreno,ko sem seštela vse skupaj  :D Kako nam uspe,ne vem,ampak lezemo.
Če seštejemo moje dohodke in dohodke staršev,pride vse skupaj tam okoli 800 eur.
Trenutno smo v gospodinjstvu 4(pa še štirje psi pa mačke,pa...) in meni je malo lažje zdaj,ko sem doma,ker mi ni treba sami kupovat hrane in plačevati računov.
Samo za hrano(za nas) damo na mesec okoli 350-400 eur. To je strošek samo za obroke in mleko in kruh,računala nisem občasne paštete,salame,čokoladice,...
Potem sem računala še za hrano,ki jo kupujemo za živali.
Psici od staršev(Aika(35 kg) in Tara(leze proti 40 kg  :D )) pojesta skupaj okoli 25-30 kg briketov na mesec,Paxx jih poje okoli 9 kg,Gaja pa cca.4 kg,vse skupaj nam znese tam nekje 3 velike(15 kg) vreče briketov na mesec in še malo. Hranjeni niso s supermarket hrano,tako da si verjetno predstavljate še te cene.  :-\
Rajši nisem šla računat posebej cen za pse,ker mislim,da bi mi glavo kar odneslo.
Pa še za muce gre kak žakeljček hrane za mačke...
Za moja dva psa kupujem hrano sama,ampak ker sem delala družinski proračun,sem vštela vse v stroške gospodinjstva.
Za upoštevat je,da imamo doma vsak svoj avto,ker živimo daleč od mesta in nimamo možnosti javnega prevoza,za bencin gre tudi ohoho eurov.
No,da se ne bom preveč razpisala...
Želela sem povedat samo to,da glede na to,da se cene dvigajo v višave,ne vem kako nas bo večina družin preživela.
Jasno je,da je hrana največji strošek v družini,za njo so položnice,potem pa pride bencin in luksuzi(cigarete,domače živali in podobno).No,v našem primeru: hrana,živali,...
Sprašujem se,kdaj bo ta država opazila,da je večina ljudi na pragu revščine?
Mučenje do konca-res pravi naslov teme.



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #93 : 09 Maj 2008, 14:12:26
No, to sem izpostavila izključno zato, ker vedno radi rečemo "na mladih svet stoji". Hrana v oš je po mojem mnenju neprimerna in nezdrava. Zdaj smo naredili par primerjav, jedilnike, tisti, ki jih je zanimalo, so si ogledali. Kako lahko od takih otrok pričakujemo, da se bodo znali zdravo prehranjevati? In kako lahko glede na dohodke povprečne slovenske družine pričakujemo, da bodo otroke prehranjevali zdravo + še etično. Samo to me zanima.

Sem se spomnila še nekaj ( ko sem ravno tole v linku gledala) :)....Mislim , da je bilo na  pop tv ?. Neka primerjava kdo se prehranjuje najceneje in najkvalitetnejše.

Primerjava je bila pa neka OŠ, poslanci in mislim da študentski dom v Rožni dolini... ( nisem 100% , če se kdo spomni točno naj me popravi)

najcenejšo prehrano so imeli poslanci

http://image.24ur.com/media/document//60134526.pdf
( bogi revčki a ne? res socialo obirajo )

 kdo je sledil točno potem ne vem....
Spomnim se samo toliko ,da so dali v neko analizo.... no tista analiza je pa pokazala da najkvalitenejšo ima študentski dom.

Ko te je že ravno zanimalo kdo bi ti dal odgovor na tvoje vprašanje ;) Imaš pa ob enem še odgovor zakaj taka vprašanja vedno naletijo na gluha ušesa. S tako "socialno" plačo dvomim, da preračunava v štacuni kaj bo kupil.....

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #94 : 09 Maj 2008, 15:31:21
Pa dajmo še malo: ali se pridelovanje hrane doma splača ali ne, je odvisno predvsem od tega, koliko si družina lahko privošči. Za tiste, ki si lahko privoščijo kupovanje lososa za pse, se ne splača pridelovati doma prav nič. Za tiste, ki morajo mesec preživeti z 200€ na člana družine ali pa še manj, pa se ne samo splača, ampak je celo življensko pomembno. Samo potem večine sadik, semena, škropiv in gnojil ne kupujejo, ampak jih pridelujejo sami.
Za tiste, ki jim je vse k riti prinešeno in postreženo pa se splača že zaradi tega, da se malo prizemljijo (dobesedno). Zelo fino je videti militantnega vegetarijanca (to so tisti, ki goreče spreobračajo "nevernike" in verjamejo, da vsa živa bitja lahko žive skupaj v sožitju in ljubezni) ko mu pride v vrtiček voluhar.

Če se splača ali ne je odvisno tudi od tega, če imaš lasten vrt ali ne.
Jaz znam pridelat zelenjavo sicer, samo, če bom pa plačevala mesečno najemnino, se to pač ne splača.
Pa to sem že enkrat vprašala, pa ni bilo odgovora.
Lanabela, še vedno te sprašujem kot v postu prej. Kje za vraga naj dobim v najem vrt, da se mi bo splačala pridelava zelenjave. Če mi tega ne znaš odgovorit, potem je vso pisarjenje brezvezno. Kajti jaz tak vrt v najem z veseljem vzamem. Kakšna bi pa bila cena?


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #95 : 10 Maj 2008, 13:45:56
Jaz se že skoraj eno leto ukvarjam s tem, da gledam cene zemlje, tuhtam kako najceneje, tako kot vsi, ki se zanimajo za nakup. Sicer sem svojo zemljo kupila, gradbeno, ampak sem prav tako kar na tekočem s cenami negradbenih zemlj. Sklepam, da vi živite vsi nižje kot jaz, sem na štajerskem, zato so cene tukaj malo nižje kot v ljubljani. Mi imamo tukaj velik problem, in to so ravno vrtičkarji. Prišli so kot cigani, si prisvojili zemljo in posadili cvetačo...Saj to je blo po vseh oddajah že, vrtičkarji so povsod, ampak KUPITI, torej opraviti legalen prepis zemlje nekje blizu, vsaj v bližnji okolici maribora ni mogoč!!!! Lahko kupiš gradbeno zemljo po 100€ na kvadrat, s tem da manj kot 500kvadratov ne moreš najt, ker pač ni. Najet zemljo, to bi se dalo le po kakem ustnem dogovoru, na sistem kdo koga pozna, ker nihče ne daje zemlje v najem za vrt, ker se tudi njemu ne splača. Našla sem zemljo, ki bi se ajde te nekako dala vzeti v najem, 3000kvadratov, primerna za vinograd, 27km iz maribora. al pa še kak kilometer zraven, pa dobiš nekaj manjšega, s tem da dobiš v podpis razne pogoje, kaj lahko, kaj ne smeš in za kaj vse moreš skrbet, ker eni pač zahtevajo, da se trava ki ni v uporabi za sajenje kosi, pa grmički pa to obrezuje, ampak dobro...če maš čas za zelenjavo skrbet, maš čaš tudi to naredit. Ampak, po moji pameti, zakaj bi hudiča najel 600kvadratov zemlje, za pet vrst solate, dve vrsti korenčka, malo fižola, paradajza...se potem bolj splača kupiti neko zemljo, ki je travnik, varjanta zemlja za vikend, pa tam to met...Tako da Yo, vsaj jaz mislim, da vrta za v najem, da se ti splača pridelovati zelenjavo ne boš dobila, oziroma ne moreš dobiti. Izvzemši poznanstva ali veze, kar je edino, kar te do takšnih stvari pripelje poceni...Za 50€ na mesec, pa ne dobiš zemlje v najem. To bi si pa upala trdit, naj mi oprostijo vsi tisti, ki zemljo za takšen denar dejansko ponujajo.


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #96 : 10 Maj 2008, 13:57:02
Ja no, o tem govorim. Tako da tole o pridelovanju zelenjave doma ipd. je čisto brezveze govorit, razen tistim, ki imajo svojo zemljo. Plačilo najemnine + nakup semen in sadik + npr. prevoz do takega "vrta" pomoje nanese veliko več, kot sicer zapraviš za nakupovanje zelenjave v trgovini.


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #97 : 10 Maj 2008, 14:07:41
Jaz sem včeraj kupila za 1€, oziroma moj je kupil en lonček peteršilja, v teglcu, v tem trenutku se ne spomnim slovnične besede za teglc ::) in en lonček bazilike, ker pač tega veliiiko pojema. Ni zelenjava, od katere se naješ, je pa super dodatek,začimba. In mam na balkonu, dokler se pač mala ne bo odločila pojest...Paradajza v lončku ni bilo, logično.
Dokler bo, pa bo.
Splača se vrtiček, če porabiš na mesec 1000€ za zelenjavo. Pod pogojem, da dobiš zemljo kot sem prej omenila.
Mislim pa, da ni nobene Brady bunch familije med sogovorniki.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #98 : 10 Maj 2008, 14:38:12
Ni lahko , ampak občasno se celo da kaj najti. Moja znanka recimo je kar precej časa iskala osebo ali družino, ki bi bila pripravljena obdelovati vrt v Ljubljani, na lepi lokaciji kjer ni kakšnih hudo prometnih cest. Ves pridelek bi bil njihov, edini pogoj je bil, da bi lepo skrbel še za okrasni vrt, par sadnih dreves, kosil travo  in plel dvorišče. Brez najemnine, samo da se lastnica, ki sama ni mogla več delati ne bi zgrozila vselej ko bi prišla za kakšen dan domov. Dolgo je imela oglase, preden je končno dobila eno družino iz Bosne, ki jim je šlo dovolj za nohte, da se jim je ljubilo delati. Mi je rekla znanka, naj grem gledat tisti vrt, da se splača. Res, takih paprik in melancan pri nas še nisem videla.

Pa tukaj okrog nas je precej starih kmetov, ki so dali v najem zelnike (=manjše njive z zelo dobro zemljo) z najemnino, ki je komaj kaj dosti večja od davka, ki ga plačajo za zemljo. Je pa res, da ni vode zraven in da ne pustijo postavljati raznih hišic.
Pa seveda raje kakšnemu, ki ga vsaj približno poznajo (čeprav je vmes tudi nekaj ljubljančanov)

Tako da povsem nemogoče vendarle ni, samo prekmalu ne smeš obupati in nekaj sreče moraš imeti.


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #99 : 10 Maj 2008, 14:48:54
Ja, pol vsega je tako in tako odvisno od sreče. Da najdeš nekaj takega, obdeluješ, si domov nosiš pridelek, je že fajn. Na take priložnosti je treba bit pozornost, komur pač kaj takšnega ugaja...


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #100 : 10 Maj 2008, 14:55:55
Ni lahko , ampak občasno se celo da kaj najti. Moja znanka recimo je kar precej časa iskala osebo ali družino, ki bi bila pripravljena obdelovati vrt v Ljubljani, na lepi lokaciji kjer ni kakšnih hudo prometnih cest. Ves pridelek bi bil njihov, edini pogoj je bil, da bi lepo skrbel še za okrasni vrt, par sadnih dreves, kosil travo  in plel dvorišče. Brez najemnine, samo da se lastnica, ki sama ni mogla več delati ne bi zgrozila vselej ko bi prišla za kakšen dan domov. Dolgo je imela oglase, preden je končno dobila eno družino iz Bosne, ki jim je šlo dovolj za nohte, da se jim je ljubilo delati. Mi je rekla znanka, naj grem gledat tisti vrt, da se splača. Res, takih paprik in melancan pri nas še nisem videla.

Pa tukaj okrog nas je precej starih kmetov, ki so dali v najem zelnike (=manjše njive z zelo dobro zemljo) z najemnino, ki je komaj kaj dosti večja od davka, ki ga plačajo za zemljo. Je pa res, da ni vode zraven in da ne pustijo postavljati raznih hišic.
Pa seveda raje kakšnemu, ki ga vsaj približno poznajo (čeprav je vmes tudi nekaj ljubljančanov)

Tako da povsem nemogoče vendarle ni, samo prekmalu ne smeš obupati in nekaj sreče moraš imeti.
Vsak, ki ZNA obdelovati, zalivati, kopati in vse ostalo kar sodi k pridelavi odlične zelenjave ali sadja bo pridelal dobre prideljke. Ljudje, ki živijo na "kmetih" znajo boljše, tisti, ki so iz Bosne, pač nekateri tudi znajo, ker je tam pač to veliko bolj popularno kot pa kupiti. Poleg tega, nimaš niti neke huuude izbire, kam po paradajz. S tem, kar si napisala, jim je šlo dovolj za nohte, pa to o kako se komu ljubi delat, ta tvoja izjava je popolnoma skregana s korektnim obnašanjem. Večina lenuhov, ki jih poznam, so slovenci. Eni so hrvati,drugi srbi,tretji bosanci,četrti albanci. Narodnost ne določi tvoje volje do dela, Bosna je nerazvita kakor pač je zaradi milijon stvari, ki ne štimajo, sigurno sigurno pa ne iz lenobe. Nisem od tam, ne zagovarjam svojega naroda, da ne bo kdo mislim da neke patriotske tu streljam, ampak preko te izjave ne morem, ker se mi pač zdi skrajno nesramna, poleg tega niti ni bila mišljena v vicu, pri katerih razumem vse te šale na račun že kakšnega naroda.


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #101 : 10 Maj 2008, 15:00:58
No, jaz sebe tudi nimam ravno za lenuha. Če bi bila, bi s tamalo prekleto tanko piskali glede na to, da se po spletu okoliščin čez življenje prebijava sami. Je pa res, da nekam daleč nimam časa it obdelovat neke zemlje. Bi me že samo to preveč stalo. Ampak pripomba o lenuhih pa žali tudi mene. In to zelo.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #102 : 10 Maj 2008, 15:04:55
Oprosti Seerland, si popolnoma mem brcnila. Mišljeno je ravno nasprotno. Slovencem se ni dalo, onim iz bosne pa. Zato, ker so Bosanci, pa je bil zanimiv izbor zelenjave, ki so si jo posadili in je za naše vrtičke malce nenavaden.
PS: izjemno prijetna družina.

Yo, ti pa očitno za to možnost nisi vedela, nisi bila tam, nisi se spakovala (tako kot se kar nekaj interesentov je) zaradi tega, ker bi morala pleti dvorišče, zato ne vem, zakaj bi bila lahko užaljena.


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #103 : 10 Maj 2008, 15:10:14
Lanabela ,ne rabiš se mi opravičevati, ampak mislila sem točno tisto kar si napisala:
citiram: preden je končno dobila eno družino iz Bosne, ki jim je šlo dovolj za nohte, da se jim je ljubilo delati.
Napisano je bilo v tem smislu, da delajo le takrat, ko voda v grlo teče. Vsak, čisto vsak ki bo to prebral nepristransko bo to tako razumel. Ker je pač bilo tako napisano. Jaz tudi ne pravim, da so slovenci lenuhi, oziroma ne maram tega narodnostnega sr***a. Len si lahko, če si črn, bel, rozast,južni,severni al pa iz jame nekje v treh pm, al ne?


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #104 : 10 Maj 2008, 15:14:58
Se čisto nič ne opravičujem, ker ni moj problem, če kdo narobe razume. Mogoče bi bilo bolj politično pravilno napisano takole. Končno ji je uspelo dobiti eno družino, ki ji je šlo dovolj za nohte da se jim je ljubilo delati. SLUČAJNO je bila ta družina iz Bosne (lahko bi bila od koder koli). Ker pa ni bila od koderkoli ampak iz Bosne, so znali pridelati imenitne melancane in paprike takih sort, ki jih pri nas še nisem videla. A je sedaj dovolj razumljivo?


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #105 : 10 Maj 2008, 15:23:42
Ok, jaz nisem narobe razumela. Razumela sem tako, kot je bilo napisano. Mogoče bi napisala tako kot zdaj, pa do tega ne bi prišlo.


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #106 : 10 Maj 2008, 15:28:30
Klinc, kaj je zdej en čuden čas, da sploh ne smeš omeniti narodnosti ene osebe, če nočeš da začne frčat perje.


T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #107 : 10 Maj 2008, 15:45:23
Seerland a veš da smo ravno včeraj ugotavljali,da se bolj splača kupit sadiko peteršilja v vrtnariji za 0.30€ kot te v lončkih po trgovskih centrih.Baje te v lončkih hitro krepnejo...
Jaz sem peteršilj ravno v sredo sejala na balkon v korito peteršilj,ker sem te vrste lenuh,da se mi ne da vsakih 5min ko kuham laufat ven na vrt po peteršilj.

Klinc, kaj je zdej en čuden čas, da sploh ne smeš omeniti narodnosti ene osebe, če nočeš da začne frčat perje.

Ja Lanabela se strinjam.Najbolj pa nasankamo domoljubna mladina,ko rečeš,da če smo že v Sloveniji bi lahko na Emo pošiljali Slovence,v Slovenske resničnostne šove bi lahko pošiljali Slovence ipd.
In predno me pohodite nimam nič proti drugim narodom dokler so delavni,se v tistih 5 letih odkar so tu naučijo Slovensko in dokler me ne pre**kajo za prvim vogalovm v ljubljani "južnjaki" zato,ker sem šla ravno ponesreči mimo njim pa paše piiiii delat.
Da o tem,da Slovesnka voska s Slovenskega ozemlja odganja Slovenske protestnike,ki protestirajo za Slovensko zemljo----SRAMOTA!

Nazaj na temo,nisem se mogla zadržati

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #108 : 10 Maj 2008, 16:15:49
T.M.T., naj povem, jaz mam zelo dosti proti ljudem, ki niso delavni, oziroma naj se popravim..če me pustijo na miru in mi ne jamrajo, potem naj bodo. Ko pa jamrajo, potem pa imam proti. Sem pa mnenja, da to ni NIKAKOR pogojeno z narodnostjo. Samo to sem hotel povedati. Cigani bi naj bili vsi reveži, bogaboječi in prosjaški(prosjačijo), jaz lahko v minuti naštejem vsaj 10 ciganov, ki imajo mnoooogo več kot jaz ;D
Kar se tiče omembe narodov, pa halo, briga me, naravnost dol mi visi, kdo kakšen narod omenja. Če ga le omeni. Če ga omeni v žaljivem kontekstu, potem grem pa lahko na nož, ker se mi gnusijo takšni, ki razlikujejo ljudi glede na to, ali sta v priimku zadnji dve črki ić, al nista. To se mi pač ne zdi način. Preko tega ne grem, nihče me ne prepriča drugače in sem mnenja, da bi se vsi vi morali slej kot prej odločiti isto, ker je tako prav. Drek od človeka je lahko kdorkoli, ne samo "neslovenec".
Naj dodam, da nobenega ne obsojam narodnostne nestrpnosti, povem kar vem in kar si mislim, s tem ne govorim, da ste vi slabi, saj ne vem, kako mislite in kako živite. Sem pa Lanabelin prispevek vzela žaljivo, ker je bil na takšen način napisan in sem tako tudi razumela, saj nisem razvijala neke težke miselnosti da razumem dva stavka, ampak zgolj prebrala in ocenila vsebino.
Kar se tiče peteršilja...verjamem, da ne bo dolgo živel...ampak naj bo, dokler je.


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #109 : 10 Maj 2008, 16:21:59
Kar se pa tiče slovenskih stvari, šovov, prireditev........ni mi ravno važno kdo kam gre, oziroma od kod so njegovi starši. Z domoljubno mladino je vse ok, vsi narodi jo imajo, mejmo jo še mi!! Ampak dajte se to vprašat, kdo pošilja neslovence v realityshowe, pa na emo, pa kaj jaz vem kam vse. Slovenci! Še niste opazili, da je v zadnjih letih postalo popularno biti južnjak?
Jaz se zgražam nad vsako drugo punco, ki mi prileti za mizo...dober dan,jaz bi pa blablabla, na roki pa 3 različne barve brojanice, na prsih gromozanski rožičasti križ, ko pa mi poda svoje podatke, vidim da ji je ime npr.Mojca Kovač
!!!!!!!!!!! kaj??  Tako mojca, kot priimek kovač sta ok, če je komu tako ime ali se tako piše se vnaprej opravičujem, dala sem le primer nadvse slovenskih "nazivkov". Torej zakaj pritoževanje čez to? Očitno večina tako hoče.


Seerland

  • *
    • Prispevkov: 506
    • Točke: 0
  • Noora je najbolj nora :-)
Odgovori #110 : 10 Maj 2008, 16:25:56
Pa ko sem že v švungu, nisem patriot, nisem domoljub. Zakaj? Zato, ker nimam razloga. Ali je morda med nami slovenci nekdo, ki ima besedo med močnejšimi in govori nadvse pametno in slovensko ter slovenskemu narodu v prid?NE.
če bi bil, nebi države gnali tako daleč kot jo. Torej, v 7 razredu osnovne šole sem naredila seminarsko nalogo, z naslovom Lepote naše Slovenije. Raznolikost pokrajin, tega se spominjam še danes. Res je. Nikoli nisem napisala nič o nikomer. Tisti, ki so se res borili za Slovenijo in za Slovence, so ali umrli, ali šli z oblasti. Ostala jih je le peščica, katerih velika večina je bleferjev.
Upam, da s svojim razmišljanjem nisem koga užalila. Če pa sem, pa naj me užali nazaj. :P


T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #111 : 10 Maj 2008, 20:15:01
Seerland se v večini strinjam s tabo ;)

Citiraj
Cigani bi naj bili vsi reveži, bogaboječi in prosjaški(prosjačijo), jaz lahko v minuti naštejem vsaj 10 ciganov, ki imajo mnoooogo več kot jaz Grin
Moja zelo zelo dobra prijateljica,po narodnosti južnakinja,ena boljših oseb kar sem jih spoznala do sedaj.Njen ati prišel v slovenijo,DELAL kot poštar,počasi odpiral firme...danes ima 4 firme po svetu.Človek dela in je car.Najbolj smešno pa mi je kot prijateljica začne,da bi čefurje poslala nazaj v bosno,ker težijo.
Narodnost ni pomembna,zame je pomembno obanašanje.

Po svetu je precej ljudi,ki mesečno lezejo čez mesec s 300€ in preživljajo družino.Potem pa poslušaš po radiju "Romska družina protestira pred občinsko hišo,dokler ne dobijo stanovanja..."HALO!!!! :o
Pa če bi bila to slovenska družina,avstrijska ali pa ameriška.Dela je dovolj,če hočeš greš komot delat...veliko ljudi gara in niti podrazno ne upa omenit za socialno pomoč,tukaj pa ljudje izsiljujejo.

Citiraj
Tisti, ki so se res borili za Slovenijo in za Slovence, so ali umrli, ali šli z oblasti. Ostala jih je le peščica
Ja res je.In treba jih je spoštovat...saj jaz osebno jih močno cenim

Skratka...to je moje mnenje,nočem ga nikomur vsiljevat,hočem pa da se ga spoštuje tako kot jaz spoštujem vašega ;)

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #112 : 10 Maj 2008, 20:39:28
Zanimivo. Ona dva moja stavka, ki sta lahko kakorkoli žaljiva za kogarkoli samo ob pomoči zelo bujne fantazije, vam gresta v nos. Hkrati pa sami dejansko žalite Rome. Sovražim dvoličneže. Ne glede na narodnost.


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #113 : 10 Maj 2008, 21:51:07
In predno me pohodite nimam nič proti drugim narodom dokler so delavni
No lepo prosim. Kdo pa po gradbiscih ter cestah po 12 ur in vec dnevno dela? Slovenci v tej isti Sloveniji? Domoljubna mladina? Saj gre vendar za naaaaaase ceste ::) Dreka. Treba je delavce od drugod "uvazat", ker tule pac nihce noce. Kdo vecinoma dela po skladiscih in nasploh opravlja vsa nefina dela v Sloveniji?
Dajte si nestrpnezi dopovedat, da je to da si bedak odvisno od tvoje narave oz. osebnosti, ne od tega kako se pises in kaksne barve si.

Se tudi nebi strinjala z izjavo da "tam" vecinoma kupujejo, nasprotno kar nekaj folka po konkretno BIH prideluje hrano, npr. paprike itd.


Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #114 : 10 Maj 2008, 22:02:37
Kar se pa tice reality showov je to vse skupaj ena traparija vendar repliciram na "posiljanje neslovencev"-vecina "neslovenske" mladine je vkljucno z vaso generacijo prav tako kot vi rojena v Sloveniji. Tudi nekateri njihovi starsi.

Pa ce pogledamo naprej-ce se tvoji starsi odselijo v Nemcijo sluzit kruh in tam se jim rodis ti, odrastes, slucajno pa si glasbeno nadarjena, se uveljavis, v Nemciji te na glasbenem tekmovanju izberejo da jih bos na Euroviziji zastopala. Bi se pocutila domace in fino, ce se bojo Nemci zgrazali, kako pa to da jih zastopa nekdo ki ni Nemec po narodnosti? Ves, za nekatere evropske drzave je Slovenija ravno toliko "juznjaska", kot se Slovencem zdijo BiH ter ostale drzave bivse juge. Nekaj manjvrednega.


Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #115 : 10 Maj 2008, 22:27:55
Dajte si nestrpnezi dopovedat, da je to da si bedak odvisno od tvoje narave oz. osebnosti, ne od tega kako se pises in kaksne barve si.
Bravo,Deso  8)



Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #116 : 10 Maj 2008, 22:50:07
Dajte se raje zamislit, koliko Slovencev je že pred desetletji letelo delat v tujino ali pa tja prebegnilo zaradi političnih razlogov. Ja, to so zdaj zdomci, katerim privoščimo nevemkake že pravice ipd. Kaj pa so potem vsi ostali, ki delajo in so delali pri nas - in to tako, kot je rekla Deso, tudi najtežja dela? A ti so pa manjvredni? Vsak, ki tako bedastočo izjavi, naj si gre najprej pogledat, koliko Slovencev je izseljenih po svetu, potem pa naj podaja tako ponižujoča mnenja. Pa da ne bo kdo skakal v luft za brezveze - sem Slovenka, ampak ko take berem, sem pa vedno manj ponosna na to!


Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #117 : 10 Maj 2008, 23:39:00
No lepo prosim. Kdo pa po gradbiscih ter cestah po 12 ur in vec dnevno dela? Slovenci v tej isti Sloveniji? Domoljubna mladina? Saj gre vendar za naaaaaase ceste ::) Dreka. Treba je delavce od drugod "uvazat", ker tule pac nihce noce. Kdo vecinoma dela po skladiscih in nasploh opravlja vsa nefina dela v Sloveniji?
Dajte si nestrpnezi dopovedat, da je to da si bedak odvisno od tvoje narave oz. osebnosti, ne od tega kako se pises in kaksne barve si.





Ja, ampak ti ta uvoženi delavci so pač poceni delovna sila...in vedno več jih bo!

...sledi svojim sanjam


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #118 : 11 Maj 2008, 09:02:57
Poglej na stran Zavoda za zaposlovanje: Kaj je treba vedeti, ce zelite iskati delo v tujini in poglej koliko drzav, ki so kobajagi "razvitejse" od Slovenije isce delavce od tukaj za uvoz ;) Za Irce smo naprimer mi poceni delovna sila. Tja hodijo tudi Slovenci, prav tako kot sem Slovaki, Bolgari itd...ni samo tukaj tako, ljudje pac krozijo.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #119 : 11 Maj 2008, 09:19:28
.Dela je dovolj,če hočeš greš komot delat...
Žal,dela ni dovolj...
Trenutno je na Zavodu za zaposlovanje na voljo 1794 prostih delovnih mest,samo marca letos pa je bilo registriranih 64.295 brezposelnih oseb.
In kam greš lahko komot delat?