Strah pred novim okoljem? NUJNO!

She86 · 2878

She86

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
: 17 Maj 2008, 12:43:49
Pozdravljeni. Moj fant ima psičko pasme mops. Par dni nazaj se je preselil v novo stanovanje, ki pa se ga psička nikakor ne more navaditi. Kar naprej tiči v spalnici na postelji v druge prostore sploh noče, če pa že mora, hodi čisto previdno počasi z repom med nogami. Ves čas se trese in cele dneve in tudi ponoči hrope. Včeraj tudi jesti ni hotela pa ponavadi poje res vse in kadarkoli ji ponudiš.:) Sicer sem že prej opazila, da kadar gremo na sprehod kam drugam, da sploh noče naprej ampak se kar ustavi na sredi ceste in jo morava potem nostit okoli. Namesto, da bi se umaknila na stran rine na sredo ceste in jo moraš dobesedno odvleči na pločnik. Nisem še videla kužka, ki bi bil tako prestrašen kadarkoli je v novem okolju. Je možno da se je to pojavilo zaradi tega ker je moj fant preveč zaščitniški do nje in jo kar naprej dviguje k sebi na kavč, posteljo, vedno je bila zraven njega... Zelo bi bila vesela pomoči ker me že res skrbi, ker noče jesti, se trese in cele dneve hrope. Najlepša hvala



PERUNCON

  • *
    • Prispevkov: 113
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 17 Maj 2008, 14:59:49
pozdravljena.

mi smo imeli podobne težave. ne bi rada strašila, a naša psička je potrebovala skoraj 2 meseca, da se je privadila na novo stanovanje. pa nam je bilo čudno in nikakor nismo mogli verjeti, da bi bila vzrok teh težav selitev. namreč, kadarkoli kamorkoli gremo, gre psička s seboj. na dopust, na obiske, kamorkoli in nikoli ni imela z menjavo okolja nobenih težav. očitno pa je menjati dom nekaj drugega, ne vem. govorim iz lastnih izkušenj. naša je še pošteno zbolela, pa ne vemo ali slučajno v tem obdobju selitve ali ravno zato. tako da ni nič jedla, pila, nikakor ni hotela kakat. lulala je še, kakala pa nič. bila je že na infuziji in po 4 dneh brez kakanja, ko so jo veterinarji že hoteli odpirat  >:(  sem se spomnila in jo peljala na staro lokacijo (kjer smo prej živeli) in je kakala takoj, ko je iz avta prišla. težave so sčasoma pojenjale in sedaj, po 5 mesecih je že taprava. predvsem pa sem opazila, da nekaj ni vredu, ker so se pojavili naslednji znaki: veliko je spala, pravzaprav cel dan in noč, nič jedla, nič pila, hodila je čisto sključeno, naredila par korakov in spet ležala, bila je samo v enem prostoru in to na najini postelji (prej ni nikoli spala na postelji), ko je že bila malo boljša je bila rada zunaj, na sprehodu, kakor smo se bližali domu je "bremzala" in ni hotela domov, začela se je vlečt ko megla in doma spet takoj na posteljo in gotovo. saj pravim, ne vem ali je bila to selitev, bolezen, selitev+bolezen, ampak bilo je grozno! presrečni in veseli smo, da je minilo, ker sem bila po dveh mesecih že na robu obupa. upam, da težave psičke čimprej minejo.

lp,a



She86

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 17 Maj 2008, 15:56:41
Pozdravljena,

Najlepša hvala za hiter odgovor! Je pa tole kot bi govorila o njegovi psički. Tudi ona je kar naprej v eni sobi na postelji, razen če jo midva dava v drug prostor, hodi čisto pri tleh, se trese, ne je in pije res samo ko je zelo zelo žejna. In kar naprej hrope, kot v največji vročini. Ko gremo na sprehod je sicer vesela ampak v bližini hiše bremza in noče naprej. Upam da bo vse v redu in da se bo čimprej navadila na novi domek.
Me je pa kar malo skrbelo, ker je to kužica ki bi kar naprej jedla, zdaj pa niti salame ne povoha.:) In res ni dober občutek ko kar naprej tako diha, tudi preden zaspi.

Hvala še enkrat!



PERUNCON

  • *
    • Prispevkov: 113
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 17 Maj 2008, 16:18:57
ja, dobro vem kako je, če psička ni taprava. Predlagam, da sta z njo čimveč zunaj, če je zunaj rada. Jaz sem potem začela jemati hrano ven in sem jo zunaj hranila, na sprehodu. pomagalo je tudi, ko sva koga, ki ga psička pozna povabila k nama, da je videla, da tudi v novem domu sprejemamo obiske  :) in da ni tako grozno. Upam, da hitro prebrodete krizo. Pa lp, anja



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #4 : 04 Marec 2009, 18:14:47
Postopajte kot pri mladiču. Res je škod, da je niste postopno seznanjali z novim domovanjem.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!