Zajčki, Kunci

flatka · 830102

Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1350 : 28 December 2010, 21:46:05
Hey,
zgleda je minilo obdobje prehajanja v spolno dozorelost, me veseli, da je tako :) Tu pa tam bo še verjetno agresiven. Priporočam, da se mu še vseeno dobrikaš in mu pustiš, da sam pride do tebe, tako kot do zdaj ;)
In pa hvala za želje :)
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1351 : 29 December 2010, 21:04:30
No, mi se bomo tudi tu pridružili.
Par dni smo ponosni lastniki kunčka.
Prvi dan je bil zelo sramežljiv in smo ga pustili v kletki, danes že veselo skače naokrog.
Ne grize, ne praska in je zelo priden.
S psi in mačkami se super razume.
Ob priliki bom nalepila slike.

Imam pa vprašanje za lastnike kuncev. S čim jih hranite?



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1352 : 29 December 2010, 21:26:43
Hey,
pasja.zabava: veliko veselja z novim kunčkom ti želim :) Smem vprašat kje si ga pa dobila? Pa čimprej kakšno slikico, ker mi smo jih vedno zelo veseli :D
Moj pokojni Nedl, ki je bil iz trgovine se je takoj razveselil psa in je bil nanj celo bolj navezan kot name, pa mu pes ni vračal nobene ljubezni ali vsaj pozornosti, ker ga je ignoriral ves čas, da ga ne bi pojedel  >:D Fizzy je tudi vedno vesel ko vidi psa, ampak ne toliko se mu raj izogiba in gre po svoje, ga pa tudi napade, če je treba in na srečo se naš pes po dolgih treningih le zna obvladat :) Novejša pa se psa bojita, a po pol leta kar ju imam,pa sta že začela hodit za njim ;D
S čim hranim svoje kunce? Najbolj pomembno je seno, ki ga mora kunec dobit 80% vsega obroka in to je ogromno. Zraven dobijo nekaj semenske mešanice za kunce, ki jo kupim v trgovini. Nekateri bodo za to hrano rekli, da ni primerna, drugi bodo pa rekli ne glede na vse obvezno dat. Drugače pa se vedno najde kakšna zelenjava, ki jo dobijo, včasih tudi kakšen kos sadja, ampak pri sadju je treba bit previden, saj lahko v trebuščku ob preveliki količini zavreje, prav tako je treba pazit pri zelenjavi, da je kunec postopoma navajen nanjo, saj če se mu kartako naenkrat začne dajat zelenjavo lahko pride do driske, ker pač gre s suhe na mokro hrano. Včasih dobijo za posladek tudi kakšen manjši kos kruha, ampak dobro posušenega. Poleti so veliko tudi na travniku, ampak spet treba postopoma privajat na travo, sena se v tem času vseeno ne zmanjša, saj je zelo pomembna hrana za njih in še z njim si zobke brusijo. Drugače pa, ko jih spravljam v kletko dobijo kakšno rozino, saj so nori nanje. Aja pa še deda jim včasih da malo kuhanega krompirja zmepanega s pšenico in kunci to obožujejo.
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1353 : 29 December 2010, 21:46:11
Vem, da bom okregana  :-[ Kunček je bil kupljen v trgovini.
Star je 5 tednov, ima daljšo dlako črne barve, samo nosek je bel.
Doma imamo manjšega psa ('čivava') in večjo mešanko. S tamalim psom se super razumejo, tavelike se kunček raje izogne.
Sena ima polno, ker vidim da skozi gloda. Imamo tudi mi tole mešanico za kunce, ampak mu ni glih všeč. Ponoči je vso hrano ven zmetal in se ulegel v posodico. Na drugo hrano ga še nismo navajali. Na travo bo šel v bolj toplih letnih časih, ker je sedaj pri nas vse zmrznjeno.
Imamo pa problem z napajalnikom, tamalemu ne potegne kaj more z njim počet. Grize za 'pipco' in vode od nikjer  ???. Tako da mu ponudim v posodici, ampak morem umikati, da ne polije vsega.
No, morem ga pohvaliti. Na tepihu se ni še polulal, spustil je samo en mini bobek. Je počakal, da ga vrnem v kletko in šel lulat.



barchi

  • *
    • Prispevkov: 51
    • Točke: 0
Odgovori #1354 : 30 December 2010, 19:05:16
tudi meni je všeč, da je spet vse po starem.  ;D zvečer se rad lovi z mojo senco, ko se pa naveliča, pride k meni pod odejo. pred prbližno enim mesecem sva bila pri veterinarju, ker je imel nekakšen izcedek iz smrčka in je težko dihal. izkazalo se je, da je bil prehlajen. no, zato smo poskrbeli in je lepo na toplem. dobil je antibiotik v prahu in vitamine, ki sem mu jih morala dajati vsak dan. stanje se mu je izboljšalo, ampak ne za dolgo. zopet kaže enake znake kot prej, pa ne vem kaj naj. verjetno se bom spet oglasila k veterinarju.  :-\
pasja.zabava: nakup kunca ni najbolj priporočljiv v trgovini ampak pri rejcih. čeprav sem ga tudi sama kupila v trgovini - ampak gospa, ki mi ga je prodala je še isti dan šla k rejcem po njega. tako sva se namreč dogovorili. tako, da ga imam bolje rečeno od rejca.  :) kunček naj bi bil star okoli dveh mesecev, ko se lahko loči od svoje mame. prvi mesec je namreč odvisen od nje. nekateri mislijo, da jih lahko potem že oddajo, a morajo počakati še en mesec. res, da je že kunček malo bolj samostojen, a se še vedno uči in potrebuje mamine bobke, ki imajo več vitamin in vlaknin kot njegovi. morda je tudi to odgovor, da mu določena mešanica hrane ne ugaja. glede trave, pa je bolj primerna v toplih časih, saj je suha in sveža. če bi mu jo hotela devati sedaj, pa lahko kupiš posebno travo, ki se jo dobi v vsaki trgovini. jaz sicer tega ne delam, ampak kolikor sem slišala jim je zelo všeč. glede napajalnika pa predlagam, da ga takrat ko bo žejen, vodiš ndo "pipce" in mu pokažeš kako to deluje (s svojim prstom ;)). mogoče bo pa dojel zakaj se pravzaprav gre.  ;D veliko sreče pri tem. mojemu Čarliju pa ni bila všeč posodica z vodo, čeprav nekateri pravijo, da je boljša od napajalnika, saj lahko hitreje in več spijejo. ampak vode sploh ni hotel piti iz nje. včasih je celo stopil vanjo, zato sem jo raje umaknila, saj za kunce ni zdravo, da se zmočijo. komaj čakam na kakšno sliko, tako da ga čim prej vidimo  ;)



pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1355 : 30 December 2010, 19:45:58
Sem ugotovila, da je fant nalil preveč vode v napajalnik  ::) in ni lepo tekla. Ko sem vodo odlila je boljše, tamali pije lepo.
Danes sem mu kupila še hiško in wc (lepo priden not hodi).
S travo sem se odločila da počakam dokler ne bo zunaj toplo. Imamo ograjen vrt in bo lahko tam letal okoli.
Sedaj lepo papca, prvi dan izgleda ni, ker ga je bilo strah.
Bom prilepila slikice.



barchi

  • *
    • Prispevkov: 51
    • Točke: 0
Odgovori #1356 : 30 December 2010, 20:06:07
lepo  ;D jaz sem mojega komaj naučila kako uporabljati stranišče. je kar lep čas trajalo preden je dojel. skoraj 3 mesece :-\



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1357 : 31 December 2010, 15:23:14
Hey,
barchi: nič ni narobe, če si ga kupila v trgovini, če je le kunček zdrav in vidiš, da je mlad. Sama sem prvega pritlikavčka tudi kupila v trgovini in sem najprej vse kunce pregledala, da nimajo izcedkov ali kakorkoli drugače kažejo bolezen, sem pa že prej parkrat jih prišla pregledat in sem videla, da jih menjajo na mesec ali 2, da se jim ne sparijo in imajo vedno naprodaj mladičke, pa sem bila zelo zadovoljna, a žal mi je kunček poginil. Zdaj pa sem posvojila kunčke od gospe, ki bo zdaj verjetno naredila uradno zavetišče za kunce tako, da upam, da se bodo ljudje vedno manj odločali za nakup v trgovini in se raje odločli pri tej gospe za posvojitev :)
Ponavadi kunci potrebujejo kakšen teden, da začnejo vse jesti. Pri meni je še vsak prvi teden brskal po hrani in si izmišljeval kaj bo jedel in kaj ne, pa so vedno dobivali isto hrano kot pri prejšnjih lastnikih in tudi enako uro so imeli, ker jih nisem hotela še s tem obremenjevati.
Meni ni uspelo naučiti kunce pitit na napajalnik, so raje bili žejni, ko pa se naučili tako, da mu daj kar pososdico, sama uporabljam napajlnik za muce oz. pse in je super, ker se voda sama sproti dotoči, problem je le, da se voda hitro umaže, ker kunci spravijo notri žaganje in podobno. Recimo Fizzy, ki ga je mama naučila pit na napajlnik pa ne ve zakaj ima posodico z vodo in jo vedno raje razlije ali pa stoji v njej. Sem pa že slišala, da je že veliko kuncev dehidriralo, ker so pili iz napajalnika.
Moji gredo tudi pozimi v snegu ven in jedo normalno travo pa jim ni bilo še nič, je pa res, da so moji tega navajeni že od malega in živijo zunaj (edino pritlikavček, ki je bil iz trgovine je živel v hiši in tako pozimi ni bil zunaj).
Moji so pa vedno takoj ugotovili za kaj je wc, jim dajem samo v wc žaganje, ker ga drugače niti ne marajo in grejo lepo notri na wc, bobke mi pa itak vsi povsod puščajo in se niti ne bunim.
lp,
Anja


barchi

  • *
    • Prispevkov: 51
    • Točke: 0
Odgovori #1358 : 31 December 2010, 18:45:55
jaz dam tudi žaganje samo v wc, drugače bi bila vsa kletka v bobkih. glede spuščanja zajčkov na sneg pa res ne vem, če je dobro. velike že, ampak za pritlikave pa je nevarno ali ne? lahko se prehladijo, si zmočijo dlako in potem dobijo glivice ali karkoli že... lepo da je s tvojimi vse vredu, čeprav so na snegu. jaz bom mojega raje imela pozimi v hiši  ;)



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1359 : 31 December 2010, 19:50:29
Hey,
med pritlikavimi in velikimi kunci ni bistvene razlike kot v velikosti. In kakor mi je gospa, ki bo naredila zavetišče rekla, naj bi že divji kunci živeli tudi v snegu in tudi prenašajo nizke temperature tako, da to ni nič narobe, pomembno je le, da za kunca ni nenadnih večjih temperaturnih sprememb kar pa pri mojih ni, saj živijo ves čas zunaj. Ona ko je zvedela, da imam že 1 kunca zunaj mi je še rekla, da bi ji bilo veliko bolj všeč, če bi tudi ta2 ostala ves čas zunaj, ker bi tako razvila tudi boljši imunski sistem. Sta pa itak bila skotena pri -10°C.
Si zmočijo dlako? Seveda si jo, ampak se posuši v 5 minutah, ko je bilo potrebno kopanje kunca (se je zgodilo samo 1x) sem ga popolnoma zmočila razen po glavi in se je posušil v 20 minutah tako, da s tem nimajo problemov in jim to ne škodi. Misliš, da divji kunci v snegu gredo v hišo in počakajo, da zima mine? Nikakor ne, to je čisto normalno za njih, le da v takih časih navadno začnejo jesti lubje, veje in podobne stvari, ker pač ni toliko trave ;)
Da bi se prehladili? Se ne, saj so postopoma navajeni na mraz, voda jim ne škodi, če so ves dan na snegu se jim tudi dlaka ne zmoči cela oz. do kože ampak samo po vrhu in jim to ne more škodit.
Pri meni je tako, da gledam na to kako je z njimi v naravi in se ne obremenjujem, da zdaj ko so pa udomačeni bo pa z njimi drugače. Meni je težko gledat kunce, ki morajo vsak dan bit na sobni temperaturi, ki znaša čez 20°C, saj kunci lahko prenašajo minus z lahkoto, medtem ko pa pri temperaturi nad 20°C trpijo. Sem imela notranjega kunca pa mu je bilo vedno vroče v hiši, zato sem ga iz sobe preselila na hodnik, kjer ni ogravanja pa tudi poleti se ne ogreje preveč in je tam bil veliko bolj srečnejši, ko pa je bil zunaj je pa še bolj užival, pa je bil kunec iz trgovine.
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1360 : 31 December 2010, 20:27:01
Jaz imam mojega Muffina kar v sobi. Je ogrevano, ampak ne preveč ker mi je takoj vroče. Ven sem ga odnesla danes zjutraj s psi, malo je vohljal okoli in se prišel stisnit k meni. Ko je spuščen in ima dovolj sprehajanja, pride k meni in se stisne (ušeska da ob telo in se naredi majhnega), to je znak da ga dam v kletko  ;D Zelo je priden.
Se je že sprostil in veselo skaklja za mano po hiši.
Par dni sem imela žagovino po celi kletki in mi je grozno smrdelo (ker je lulal povsod). V trgovini mi je gospodična svetovala, naj dam žagovino samo v wc, na drugi strani kletke ima seno, vmes pa nič (plastika). Tako je vonj v sobi dosti bolj znosen, lula samo v wc, bobke pa pometem s tamalo metlico. Je lažje čistit vse skupaj. Tamalemu pa tudi ugaja, ker je že prej vedno spal na plastiki (skopal luknjo v žagovini in spal).



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1361 : 31 December 2010, 20:38:16
Hey,
če je kunec hišni ga nikakor ne vozi ven, saj ti bo tako res zbolel, ker kunci ne prenašajo hitrih temperaturnih sprememb kot recimo psi, pa četudi ga neseš ven samo za 5 minut ;)
Ta znak, ki ga imata vi2, da gre v kletko pa pomeni to, da gre kunec spat. Sama kunce v takem primeru vseeno pustim izven kletke, Nedl (ta je živel v hiši) mi je vedno šel pod posteljo spat. Ko pa je bil čas za lulanje in je bil pri meni, je postal zelo nemiren in sem ga takrat nesla v kletko.
Večina kuncev ne mara žaganja. Fizzy nima svojega wc-ja, ampak mu samo v kot nasujem žaganje, ker je pač prevelik za wc-je, mi vedno žaganje skoplje ven, če ga je slulčajno preveč. Nedlu sem tudi najprej dala malo več žaganja, ampak mi je takoj pokazal, da tako ne bo šlo in je imel čisto majhen kot (wc-ja ni maral, saj ga je vedno vrgel ven). Ace in Coco imata pa ves čas že wc in ga pustita na miru, drugega žaganja ne dobita, čeprav sta mi ga prve dni jedla, ampak smo potem začeli redno dajat veje pa ni več problemov :)
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1362 : 31 December 2010, 21:05:46
Vredu, potem bo samo doma v tem mrazu  :-[

Jaz ga ob tem znaku dam v kletko ker gre včasih samo lulat, včasih pa spat. Ali pa ko ima psov dovolj in se skrije.
Ko se sprehaja okoli je vedno pod nadzorom, ker ne vem ali bo kaj pogrizel ali ne(kake kable ipd).

Kakšne veje jim pa dajaš? Muffin ima skoz seno na razpolago, mogoče bi mu tudi kako vejico dala (da ne bo preurejal svoje lesene hiške).



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1363 : 31 December 2010, 21:39:11
Hey,
dajem ji ponavadi od kakšnega sadnega drevja, pri nas je to jablana in pa hruška, najraje imajo če so listi zraven. Fizzy samih vej ne mara in zato redko dobi veje, medtem ko Ace in Coco dobita redno. Uporabljam pa še veje javorja, ki je srednje uporaben. Pomembno je le, da les ni preveč trd ali pa ima veliko vsebnost smole, tako npr. les iglavcev ni priporočljiv, imajo pa radi tiste drobne vejice z iglicami od smreke in bora, moji jih dobijo občasno, jih je pa zanimivo opazovat kako jih glodajo, ker najprej se jim zdi, da to pa preveč pika potem pa jih hitro pojedo, jih tudi doma v naravi iščejo in so jim drugače res všeč :)
Moji se nikoli niso spravili na pohištvo ali kable tako, da ne vem ali sem imela srečo ali pa imajo kunci dovolj vsega na razpolago :)
Nekaj slik mojih ovnačkov:
najprej malce starejše:
Ace:



Coco:



Fizzy med okrevanjem po kastraciji:







1 za srečo :) :



pa še uživanje na snegu :) :
Fizzy:



Ace:





Coco:





lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1364 : 31 December 2010, 23:29:29
Joj, res so lepi tejle tvoji kunci  :o
No, pred hišo imamo precej jablan, tako da mu bom probala dati vejico. Opažam, da nove stvari najprej gleda par dni, potem pa ugotovi, da so prav fajn in je zelo navdušen.
Kako je pa s kremplji? Brala sem, da jih precej ljudi more krajšat.
Pa še tole, glede na to, da imaš kastrirančka doma.. Ali se ga splača tudi meni kastrirati (spet sem brala, da zelo markirajo)?



barchi

  • *
    • Prispevkov: 51
    • Točke: 0
Odgovori #1365 : 31 December 2010, 23:53:00
srečno novo leto in obilo zabave z malimi prijateljčki  ;)



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1366 : 01 Januar 2011, 00:51:03
Hey,
hvala.
Moji so vsi sama pogruntali, da je listje zelo okusno, jim ga najprej sploh nisem dajala, ampak so ga prvo sami na travniku poskusli in so čisto navdušeni, za veje je pa čisto odvisno od kunca kako so mu všeč.
Sama krajšam kremplje pred in po zimi, ampak to ni nujno. Če so dosti zunaj ali pa veliko tečejo po podlagi kot je beton, tlakovci ali kaj podobnega si sami zbrusijo in ni problemov, zato sama krajšam vedno okoli zime, ampak to je čisto malo in ne bi bilo potrebno. Težko pa je strižt jih Coco, ker je črna in ima črne kremplje in ne vidim dobro do kam lahko zarežem :(
Nedl ni bil kastriran pa nismo imeli problemov z markiranjem, naskakovanjem ali čim podobnim, Ace je bil kastriran pri 3 mesecih oz. 2 dneva preden je prišel k meni in nisem opazla, da bi markiral, mi pa Coco vseeno naskakuje :-[ Fizzy pa je bil kastriran šele pred 2 mesecema in zaenkrat nisem opazla, da bi kaj markiral, ni pa markiral pogosto, ampak res samo občasno, da je imel kak tak dan, naskakuje mi pa malo manj, ampak bomo videli čez čas, kako se je obnesla kastracija, če je pomagala, ali je že preveč v njegovi glavi, ker je bil kastriran pri 2. letu ;)
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1367 : 01 Januar 2011, 09:47:24
Hvala.
Se pravi bomo počakali in videli, če bo Muffin markiral in naskakoval. Če ne bo problemov, ga bom pustila tako  ;D



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1368 : 01 Januar 2011, 11:30:08
Hey,
pri meni s Fizzyem ni bilo problemov dokler v hišo ni prispel nov kunec, prej je bilo vse normalno tako, da mogoče tudi tvoj ne bo, ker je sam ;) Drugače pa večina veterinarjev pravi, da mora kunec imet vsaj 7 mesecev za kastracijo, Acea mi je kastiral vet v Lj, ker je bil mnenja, da pri nas nimamo vetov dovolj izkušenih za kunce in je tako predlagal, da ga sam kastrira, pa še zame je bilo bolje, da nisem imela potem problemov z mladiči, kar bi se pomojem hitro zgodilo, če bi čakala na 7 mesec.
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1369 : 01 Januar 2011, 14:02:01
No, bomo videli. Če bo priden, ga bomo pustili tako.
Kakšne izkušnje pa imaš z združevanjem kuncev? Če bi se jaz čez nekaj časa odločla za družbo? Pravijo, da so kar socialne živali in da jim paše družba.



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1370 : 01 Januar 2011, 14:56:45
Hey,
2 kunca, ki nista več mladička je zelo težko združit. Najprej sem želela združit Nedla in Fizzya in je najprej Nedl, ki je bil še mladiček vedno šel do Fizzya ko je ležal in ga začel grizt, če pa je Fizzy skakal naokoli pa je Nedl vedno bežal pred njim, ker Fizzy rad naskakuje. Tako da nju mi ni uspelo združit.
Zdaj poskušam združit Acea in Coco s Fizzyem, zato sem dala Fizzya kastrirat. Coco vidi v njem možnost za paritev, zato se mu vedno dobrika in ju zaenkrat ne dajem skupaj, če vmes ni mreže ali pa kakšne druge prepreke. Ace pa se Fizzya boji, kot 1. zaradi velikosti, kot 2. pa zaradi naskakovanja in ga zato večkrat napade ali pa se skrije v kot in se čez par minut umiri in greta skupaj iskat hrano :D Jih bom pa poleti poskušala bolje spoznat, ko bom sigurna, da Fizzy ne more več imet otrok, pa še na paši se veliko bolje razumejo.
Je pa tako, da samčka s samčkom ali samičko s samičko boš zelo težko sporazumela, Kanchy je to uspelo :) Najlažje pa se sporazume samčka s samičko oz. obratno, drugače se tudi najbolje razumejo samička in kastriran samček. Problem pri združevanju je,da pride do sporov in pretepov iz katerih lahko nastanejo zelo grde rane :(
Tako da če hočeš imet družbo za kunca, je najbolje če daš hitro kunca kastrirat in mu pripelješ samičko, ampak priporočam nakup še 1 kletke, ker dokler se ne poznata dobro, ju ne smeš pustit v isti kletki, ko te ni zraven.
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1371 : 01 Januar 2011, 16:40:59
2 kletki sem imela takoj v glavi. Tudi ponoči bi dala vsakega v svojo kletko. Bolj sem mislila, da bi spuščena skupaj laufala okoli.
Bomo videli, najprej se moremo preseliti, potem pa mogoče  :P



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1372 : 01 Januar 2011, 18:50:43
Hey,
potem ni problema, če bota samo spuščena skupaj ;) Ponavadi, če se kunci ne marajo so vsak na svojem koncu, lahko pa vseeno pride do pretepov. Do pretepov pa ponavadi pride, če sta oba za pretep.
V vsakem primeru ti priporočam, da imaš kastriranega samčka in samičko, saj če boš imela 2 samčka bota ta bolj teritorialna in pride hitreje do pretepov in pa več je udarjanja s tačkami v tla.
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1373 : 01 Januar 2011, 20:32:16
Ja, naslednja bo verjetno samička, tale pa kastriran. Se bomo še odločili.
No, končno mi je uspelo naložiti Muffinovo slikico.
Tole je Muffin:





Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1374 : 01 Januar 2011, 21:19:01
Hey,
navijam, da boš vzela še 1, meni je zelo všeč imeti 3 kunce, samo čiščenje kletk pa sploh ne maram več :-[
Lep je Muffin :-*  Najlepši so dvobarvni kunci :) So mi pa pri pritlikavcih zelo všeč njihova ušesa, ker so taka čisto mini, moji imajo pa vsi dolge, tudi Coco, čeprav se trudi imet pokonočne ušese in se upira, da bi bila ovnačka, a žal nimam sreče in vedno dobim ovnače (no Ace in Coco sta mešanca med ovnačem in pol ovnačko (1 uho gor, drugo dol)).
lp,
Anja


pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1375 : 01 Januar 2011, 21:57:31
No, jaz bobke pobiram dvakrat dnevno. Ker nimam več žagovine po tleh gre kar hitro s tamalo metlico. Hvala bogu uporablja wc, ker če ne bi imela res dosti dela  ;D



Zorek

  • *
    • Prispevkov: 1.396
    • Točke: 1
Odgovori #1376 : 02 Januar 2011, 00:26:54
Hey,
jaz pa vsak dan 2 wc-ja počistit pa še potem iz obeh celih kletk pobrat bobke in pa 1x na teden pranje kletke, pri Fizzyu to žal ni mogoče, ker ima on ubistvu zajčnik xD
Ampak ko moraš to vsak dan čistit, se res naveličaš čez čas in se ti vedno manj ljubi, ampak žal moraš to naredit, če ne drugega iz same ljubezni do kuncev :D
lp,
Anja


barchi

  • *
    • Prispevkov: 51
    • Točke: 0
Odgovori #1377 : 03 Januar 2011, 18:41:35
pasja.zabava: kak lepotec je tale Muffin  :-* res je lep.
vsak dan gledam slike Charlie-a ko je bil majhen. taka mala kepica je bil. zdaj pa je kar dosti zrasel... dvakrat večji je kot je bil. meni pa k sreči bobkov ni treba nikoli pobirati po kletki, ker sem ga naučila uporabljati wc  ;) 1 mesec je mel neko "pregrado" čez seno pa 2 luknji noter da je lahko samo jedel ven (v kletki ima namreč pritrjeno "poličko", ki je nagnjena pod kotom 45° stopinj in je vedno hodil tja na wc :-\). po enem mesecu je pogrizel to "pregrado" - bila je iz kartona - in potem je hodil tja samo jest in spat. tako mi je to uspelo. tako da nimam problemov z bobki ;D
Zorek: kolikokrat pa naj bi bilo priporočljivo prati celo kletko? jaz sem jo do zdaj samo enkrat...



pasja.zabava

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
Odgovori #1378 : 04 Januar 2011, 13:33:31
Mi imamo problem :-\
Pri muffinu sem včeraj opazila, da so bobki mehkejši in malo večji od običajnega. Sedaj sem ga dvignila in vidim, da bobke sicer dela ampak so zeeeelo mehki. Skoraj cel trebušček ima umazan, ker jih poleži. Ali ga lahko s toplo vodo umijem?
Je mogoče, da je tole od menjave hrane? Včeraj sem mu kupila 'brikete' Bunny.



barchi

  • *
    • Prispevkov: 51
    • Točke: 0
Odgovori #1379 : 04 Januar 2011, 14:09:13
to je verjetno posledica tega, ker pije več vode kot prej. tudi pri meni je bilo tako in je še včasih. jaz sem ga umila tako, da sem zmočila vato s toplo vodo in se mu je zmočila samo vrhnja dlaka. tako se je tudi hitreje posušila  ;) drugače pa so kunci zelo čisti in se bo vrjetno tudi sam umil, saj jih moti že čisto majhna malenkost