Imeti psa je lepo...a hkrati tudi skrb. Masa na vranici ostaja, dokler ne bo nujno odstranit. Odstranitev vranice pri psu z anaplazmozo je bolj tvegana. Več možnosti za okužbe in sesutje imunskega sistema.
Pri vseh kontrolnih UZjih na vsake 14 dni pa je veterinarju skrbi povzročal tudi želodec, ker ni normalno, da meče tako senco. Da 1x je slabše, drugič bolje, pa spet slabše. In po premisleku veterinarja, je naročena na gastroskopijo ta četrtek. V najboljšem primeru je gastritis, ki bi ga za antibiotiki, Farmatanom in malo spremembe v prehrani, ukinitev zobne paste in dosledno preprečevanje požiranje s tal pozdravili.
Naj se pohvalim, odlično nama gre, kljub njeni dolgoletni karieri smetarstva. In ko bo že pod narkozo, sme prosila naj preverijo stanje zob, počistijo kar je za počistit, morda bodo en prednji majhni zob odstranili, ker je čisto črn (predvidevam, da si ga je še predno je prišla k meni poškodovala, morda istočasno ko je nekako v jeziki pristal metek zračne puške).
Skrbi me. Opazujem jo kot sokol in beležim prebavo, iztrebek. Ne bruha (14. 5. je nazadnje nekaj pojedla in bruhala), nima driske. Ampak vseeno pa ni OK, ni normalen čvrst iztrebek in silno bi se nažirala s travo, kar ji omejim. Možnost je seveda tudi, da ima težave zaradi trave ali pa da hoče jesti travo zaradi nelagodja v želodcu, črevesju.
Komaj čakam četrtek-gastro. Ne veselim se, že zdaj me daje malo tesnobnosti, ampak naj bo čimprej mimo.
Tole je pa lanska fotka, posnela jo je Šapa (Saša Zajc), ko je Bina navijala na RO tekmi