Se Milena Močivnik res vrača?

čara · 13047

Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #30 : 01 April 2014, 13:39:48
Če pogoji padejo pod zakonsko določeni minimum, se odvzem lahko izvede zelo hitro. Tudi če se prekorači maksimalno dovoljeno število (ki je za tiste, ki imajo prijavljeno rejo 10, kdor jih hoče imeti več, mora izpolnjevati veliko strožjim pogojem, ki jih MM niti slučajno ne dosega). Če se prijavi in če je volja. Za namestiti pse danes ni več niti slučajno tak problem kot je bil takrat, ko so jih odpeljali v  Lahovo.
S svojim denarjem lahko vsak počne kar hoče, tudi kupuje hrano za katere koli pse. Vendar pa se tem psom s tako na horuk pomočjo dela medvedja usluga - podaljšuje se jim životarjenje na robu že tako zelo nizko postavljenega zakonskega minimuma.
Moje mnenje je, da oseba s takimi in podobnimi problemi ne bi smela nikoli dobiti dovoljenja za rejo več od 5 psov, pa še tistih 5 bi moralo biti pod skrbnim nadzorom.
Kje jih dobi? Jah, verjetno ji kakšnega tudi pripeljejo, kot so jih ji vozili takrat, ko je bilo že povsem jasno, da je zadeva ušla iz rok. In če se ponavlja zgodba izpred let, je vsaj kakšen  tudi iz "lastne vzreje"