Po kotitvi psice - obnašanje,izcedek,...

botticelli · 4373

botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
: 15 Julij 2008, 12:30:23
No na žalost se je zgodilo tudi pri nas, da so doma spregledali prve dneve gonitve in sedaj imamo mladičke, mama bernardinka, ata verjetno nemški ovčar (???).
Psica je stara 5,5 let, mladičkov nikoli nismo nameravali imeti, sterilizacija je pa odpadla zaradi zelo slabih izkušenj pri prejšnji psici.

No skratka, poanta je sedaj v tem, da v tem našem prekrasnem mestecu imamo same take veterinarje, ki se bojijo psov. Sicer smo veterinarja naslednji dan po kotitvi poklicali, je pogledal mladičke, ampak seveda do psice ni upal. Psička je dan in pol po kotitvi zadnjega mladička skotila še enega mrtvega mladička. Se pravi kotitev je bila v petek ponoči in soboto, do popoldneva. V nedeljo zvečer pa se je skotil še ta mrtvorojeni, ki se bil videti normalno. Po kontaktiranju veterinarja je rekel, da če mladiček še ni razpadal, potem ni problema. Ampak psica se vseeno malo čudno obnaša, vsake toliko zacvili malo, včeraj se pravi v ponedeljek je imela drisko (boks je bil umazan), ampak drugače ima zelo dober apetiti, vodo tudi pije normalno. Danes dopoldan je spet imela en izcedek iz nožnice, ki je temne barve, sluzast, ni pa bil smrdeč. Kolikor vem je izcedek, svetlejši in nesmrdeč, normalen pojav. Skrbi me predvsem, ker vsakič ko hodi okoli išče in kopa luknje, skratka je malo bolj nemirna...
Pa me zanima ali ima kdo izkušnje z tem, koliko časa še počakati. Kako je glede vedenja psice? Za mladičke lepo skrbi, ostalo jih je 5, nekaj jih je bilo zelo šibkih, nekaj jih je verjetno tudi potlačila prvo noč. No ti pa se lepo redijo, sicer skoz bi sesali.

Res bi bile kakršne koli izkušnje v tej smeri zelo dobrodošle.