Puppy hrana za odrasle pse ?

kaskae · 2811

kaskae

• *
  • Alaskan team
: 22 Julij 2008, 16:59:18
Zanima me ali je primerno hranit odrasle pse z hrano (briketi) za mladiče  ???
Ker imamo pri hiši dve mladi psički, jih pač hranimo z briketi za mladiče, problem pa je v tem, da sta tudi odrasla psa nora na te brikete  :-\
Torej ali lahko tudi njima dajem puppy briketke, ali pa se bosta morala sprijaznit s tem, da nista več mladiča  :D

Gre pa za hrano:
-Satisfaction regular maxi (za odrasle)

- satisfaction puppy maxi (za mladiče)

Life is like a dog sled team. If you aint the lead dog, the scenery never changes. - Lewis Grizzard

~mladički Aljaški Malamut~

sarci

• *
Odgovori #1 : 22 Julij 2008, 23:18:53
Ni panike, lahko jo jesta, je malo bolj mocna (hranljiva) ker je namenjena odrascajocim psom. Tut mojedva civavcka jesta vcasih puppy hrano, ce recimo zmanjka za male pasme.. In jima je isto full ok, jo rada jesta.

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #2 : 22 Julij 2008, 23:27:56
sem hotel napisat isto kot sarci.

Predvsem lastniki manjših psov se dostikrat poslužujejo hrane za mladiče, verjetno zaradi dveh faktorjev.
Briketi za mladiče so ponavadi majhni iz zato primerni za majhne gobčke.
Briketi za mladiče so energijsko močnejši, manjši psi pa ponavadi ne pojedo prav veliko in jim zato taka hrana bolj ustreza.

Mislim pa da hranjenje odraslih psov s hrano za mladiče nebi smelo imeti egativnih posledic, seveda če prilagodimo količino :D

Lp, Črt

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #3 : 23 Julij 2008, 01:36:33
Pomoje nima biti kaj narobe. Moj jo je en mesec jedel tudi potem, ko bi mu po vseh normativih pripadala hrana za odrasle, ker sem poslala mami v trgovino in je ponesreči namesto adult vzela puppy.

Ni bilo nobenih posledic, celo še bolj z veseljem jo je jedel ampak količine nismo prilagajali in je dobil običajno porcijo in se je v tistem mesecu malo poredil ;)

Meni tamala psica občasno hinavsko ukrade kak briket od tavečjega, ki je large breed pa je tudi še živa ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #4 : 23 Julij 2008, 11:58:56
O pa ima negativne posledice in sicer vsaj dve. Ena se pozna na denarnici - hrana za mladiče je načeloma znatno dražja, druga pa na psih, ki se ali prav nemarno zredijo, ali pa so lačni. Razen seveda če imaš izredno aktivne pse, ki jih tako ali tako hraniš s kakšno energy+ varianto.

kaskae

• *
  • Alaskan team
Odgovori #5 : 23 Julij 2008, 14:25:09
No, saj niti nisem mislil, da jih bo takoj pobralo, če pojesta eno porcijo puppy briketov  :D
Glede na to, da sta pozimi ko sta bolj delala, jedla performance, je sedaj puppy varianta nekakšna zlata sredina med performance in regular briketki. V sami veličini briketov ni nobene razlike, razlika v ceni je 10€/vrečo(15kg).  Razlika je po mojem občutku najbolj v vonju, saj puppy briketki tako lepo dišijo, da še mene mika, da bi probal kakega  :-[  Je pa tudi res, da sedaj poleti nismo nič bolj aktivni, kot večina kavč psov  :(

Life is like a dog sled team. If you aint the lead dog, the scenery never changes. - Lewis Grizzard

~mladički Aljaški Malamut~

Smrček

• *
  • Little star :*
Odgovori #6 : 23 Julij 2008, 19:27:09
no moj je zelo aktivn ampak se bomo rajš držal kr odraslih briketov ki mu kr pašejo ;D

I´m the sweetest trouble maker ;) :D