Kuhana dietna hrana!

nikson · 5466

nikson

  • *
    • Prispevkov: 60
    • Točke: 0
: 08 Avgust 2008, 12:17:00
Pozdravljeni!

Nikjer nisem zasledila teme o kuhani dietni hrani, zato sem odprla novo temo (če že obstaja, me prosim prestavite in mi namignite, kje jo lahko najdem!). Moja psička (se mi zdi) je občutljiva na piščanca, konzervanse, morda ji tudi riž ne paše. zdaj ima hrano sensitive od R.C., kjer pa je tudi piščanec. Sicer jo rada je, saj načeloma vse rada je, vendar pa jo srbi koža in se non stop hoče praskat (že tako je bolj občutljiva). Včasih ji dam tudi kak svinjski uhelj, poleg tega pa sedaj kot priboljške dobiva nekakšne posušene ribe (sicer jih tudi rada je, samo čim mam jst kej druzga v rokah, bo piškot  takoj spustila in čakala, da ji kaj dam od moje dobrote, ki jo imam v rokah! Tako ne vem več, kakšne brikete ji naj dam in rada bi poskusila z kuhano hrano brez konzervansov, tako da bi lahko dejansko ugotovila, kaj ji ne paše glede na kožo. Pri veterinarjih sva že bili, vendar so mi ravno oni predlagali to hrano, ki jo je, pa čeprav sem jim rekla, da ji mogoče ne paše piščanec. Če ima morda kdo kako idejo glede kuhane hrane, naj mi prosim svetuje! Hvala in lp



zvezdicazaspanka

  • *
    • Prispevkov: 227
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 08 Avgust 2008, 15:58:04
Malo pobrskaj pri alergijah. Mi smo našemu kuhali pol leta le ajdovo kašo in osliča. Zdaj pa sem mu začela dodajati brikete AG ribo in krompir, se kar malo bojim, da mu ne bo ok. Posledica je potem praskanje in vnetje ušes.Ampak je res težko samo s kuhanjem, ker težje delaš priboljške za učenje...



Ch

  • *
    • Prispevkov: 246
    • Točke: 2
Odgovori #2 : 13 Avgust 2008, 11:55:53
Predlog jedilnika:

-ovčje meso ali tofu (ali kaj drugega: divjačina, zajec, puran...) kot vir proteinov/ živilo, ki ga pes še ni nikoli poskusil
-riž kot vir ogljikovih hidratov
Nobenih priboljškov, nobenih dodatkov (niti tablet za srčne gliste, ki vsebujejo govejo esenco), samo to in voda 8 tednov! Če se stanje izboljša, nadaljuj s sestavinama. Ta dieta ni za dolgotrajno uporabo. Kasneje jo moraš uravnotežiti z vitaminskimi dodatki, kakšno žličko oljčnega olja, kalcijem in kakšno zelenjavco. Po želji mu lahko poskušaš nato dodajati še druga živila in izločaš hrano, ki mu ne ustreza, ali pa ostaneš na stari/ novi formuli.

Če te res zanima ta tema, beri dr. Strombeck-a ali Monico Segal.

Upam, da sem bila vsaj malo koristna.

Lp.



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #3 : 13 Avgust 2008, 15:10:47
tudi jaz sem ga zaradi suma alergije imela na dietni hrani in je pomagalo, dobival je pa osliča z rižem, z veliko peteršilja in česna(se je poznalo tudi na klopih, jih sploh ni bilo ;)),, če nisem mogla kuhati je dobil tudi kakšno konzervo sardel ali tun, priporočam tudi ovčetino ali kakšno meso ki ga do sedaj ni dobival( srna, jelen, noj, divji prašič,...-vsekakor pa ne govedine, svinjine in piščanca), od ogljikovih hidratov pa še ovsene kosmiče, rjav riž, krompir, kakšna kaša(prosena),...Čeprav pravijo, da naj bo ostalih dodatkov čim manj, je moj dobival še vseeno malo medu, kakšen probiotičen jogurt,česen, lososovo olje,... od kupljenih priboljškov pa samo piškote od Animonde(zootic) z nojem,piro in jogurtom.
Če sumiš, da bi lahko bil na mleko, jogurt vsekakor izpusti.
Mi smo na koncu prišli do izboljšanja, sedaj ga imam na canidae lamb&rice, pred 14 dnevi sem mu pa začela nazaj dajati pšenico (nekaj piškotov, kakšno skorjico kruha,..) in se mi že nekaj sumljivo barva spet nazaj, tako, da upam, da smo vsaj en alergen odkrili in se ga bomo sedaj do konca življenja verjetno izogibali.
Pri telih dietah je treba biti samo potrpežljiv. Vsekakor se trud poplača, ko končno spraviš psa v stanje kot je bil pred alergijo.
lp



nikson

  • *
    • Prispevkov: 60
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 19 Avgust 2008, 11:32:55
Hvala za vse napotke!  ;D Sedaj poskušamo s hrano, ki jo kuhamo in sicer ponavadi riž s kakšnim mesom (pljučka, jetrca, srčki, oslič ali tuna) ter malo zelenjave, včasih dobi tudi kašo. Zgleda, da se ji stvar izboljšuje, ker se ne praska več toliko, pa tudi koža ni več tako rdeča kot je bila. Seveda bomo poskusili tudi z nasveti, ki ste mi jih dali in probali izločiti čim več stvari, na katere bi lahko bila alergična (jst še vedno sumim perutnino in konzervanse, ki so v konzervah ter briketih). Sicer pa niti ni mus, da je bila hrana, ko pa je še toliko dejavnikov, ki bi lahko vplivali na to (umazana voda, trave, vročina, morda tkanine na katerih leži, itd.). Prav tako ji ne dajemo nobenih priboljškov, prej pa je skoraj redno dobivala posušena svinjska ušesa(kar bi tudi znalo biti problematično za njeno kožo???) Čeprav se mi zdi, da se stvar izboljšuje, pa se mi vseeno zdi čudno, da bi bilo to tako hitro, ko pa je prej jedla samo brikete in včasih kako konzervo. Ali je možno, da se ji že tako hitro stvar uredi ali pa je to le zatišje pred nevihto? Še enkrat hvala za nasvete in lp ;)