alergija?

_Dakota_ · 1663

_Dakota_

  • *
    • Prispevkov: 536
    • Točke: -1
  • - Če ne tvegaš,ni vredno živeti! -
: 21 Avgust 2008, 11:36:13
ojla

moja psička ima na glavi nekakšne ranice - kot mi,ko nas piči komar,in se spraskamo. je že imela,nastale so kraste - potem smo jih spraskali in razkuževal,malo je ostala plešasta,ampak je dlaka zrastla nazaj. sedaj se je pojavilo,sicer v manjšem obsegu,enako. spet razkužujemo. ne zgleda da bi jo srbelo. pomislila sem na alergijo na hrano ali kaj takega. tako da zdej poskušamo različne hrane. mislim da je bilo slabše po Hillsu in dog elite club. zdaj smo na lamo nature in se zadeva umrija. sprašujem,ali jje kdo imel kakšno tako izkušnjo? glede alergij. se alrgije na hrano pojavljajo vedno generalizirano,po celem telesu,ali je mogoče,da samo na enem delu telesa - v našem primeru glavi?

hvala lepa vsem


Ferry

  • Gost
Odgovori #1 : 21 Avgust 2008, 11:47:46
Dakota,

alergija je zelo raznolik pojav, včasih se pojavi po celem telesu, včasih na enem koncu, včasih na več različnih koncih, včasih pa na dlaki koži ni znakov, pa so pojavijo znaki pri kakšni drugi telesni funkciji.

Jaz ti definitivno priporočam, da poizkusiš z hrano, ki je specialno narejena za občutljive pse, teh hran je izredno veliko. Če se zadeva pri določeni hrani umirja in se ne pojavlja več, potem si rešila problem in s to hrano nadaljuj, če pa se bodo ranice spet pojavile zamenjaj hrano oz. podji k  dobremu veterinarju, da zadevo vseeno pregleda, mogoče naredi analizo tkiva, če ni kaj drugega.

Upam, da boš čimprej rešila problem.

LP