Ostale živali > Ostale živali

Želve

(1/147) > >>

*yure*:
Zakaj  ??? ?

Za želvo lahko kupiš posodo  ::)  tak 40 cm dolgo :o :o :o , naša že 1 leto in pol živi tam noter in ji prav paše :o :o :o :o :o :o !



lp Jure


p.s. ( pol jo bom pa preselil v akvarij , ko mi bo še Pikica umrla :-\ , ker pojčolank ne bom imel nikoli več >:( )

rina:
Ja saj. Bi mogla najprej do posode pridit. Pa potem bi želvici naštimala še pesek in kakšno skalo, da bi se počutila bolj domače. Pa menda morajo imetu tisto UV žarnico... Nisem čist ziher no, želve trenutno niso moje področje. ;D

lp, rina

trigi:
Mi smo imeli dolgo časa dve rdečevratki v manjšem akvariju z "plažo" :) Moram sicer priznat da ni bilo najbolj primerno domovanje... vendar sta v njem lepo živeli... brez problemov... potem pa mislim da smo ju oddali ... ali pa sta ušli ker smo ju tudi ven spuščali da sta se malo sprehodili :)

UV svetilke nismo imeli .. ni obvezna za preživetje .. je pa priporočljiva ker se izredno rade sončijo :)
Aja... najljubša hrana so bili pa še živi deževniki :) Drugače sta pa pač rakce dobivali pa včasih kak vitaminček v vodo, za moje pojme dokaj nezahtevna žival.

LP, Črt

T.M.T:
Ne jemat rdečevratk!!!!!!!!!!!!NEEEEEEEEE IN NE IN NE!Bo Tjaša huda.Moj brat jih je imel...hvala bogu jih je oddal prijatelju,ki ima že kopenske želve in imajo zunaj ribnik in...enkratno.Ampak ljudje se jih naveličajo in potem jih spuščajo v naravo...bigg shit!

zoe:
Ja, zato ker te želve zelo zrastejo, so jih ljudje spuščali v naravo in zaradi tega je močvirska sklednica skoraj izumrla! Želve rdečevratke potrebujejo zelo velik prostor in so precej zahtevne.
Glede UV svetilke nisem prepričana, ampak sigurno rabijo svetlobo, ker so hladnokrvne živali, kar pomeni da nimajo stalne telesne temperature, zato se morajo greti na sončku oz. luči. Mislim pa, da je UV svetilka pomembna zato, da se tvori D vitamin.

lp celi Rinini bandi  :-*

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo