...začuda alergiki na piščanca nimajo težav s to hrano, pa vsebuje piščančjo maščobo, ne pa tudi beljakovin.
Mhm. Ravno zato, ker so maščobe/olja praktično nemogoče alergena. Ampak so beljakovine tiste tahude.
Seveda ob slabo prečiščenih maščobah zram lahko naletiš na ''ocvirke'' in posledično beljakovinski delež. Ampak pri vsaj približno ''poštimanih'' hranah težko. Pri takih bolj šrotastih pa itak zram skasiraš še en kup drugih možnih alergenov.
Bugamara. Odvisno od psa. Moj občutljiv na žita. Je včasih pojedu sam en mini mini pasji keksek na žitni bazi...driska 14 dni. Bog ne daj, da je bilo to v prehrani. Huh. Če je to bilo npr. v briketih v čisto mali dozi je še kak mesec mogoče prenašal pol pa kot bi odrezal...driska tud po mesec. No potem smo pa hrano ''stabilizirali''. Res res pazili in čisto izločili alergene. Po drugi strani pa njemu ustrezne stvari povečali. Našli alternativne okuse. Skratka popestrili jedilnik v njegovem okviru.
No pa je pred kratkim naša mati prišla na obisk s celim pladnom nomnom peciva. Ga odložla psu direkt pred nos, ga zaprla zraven in šla
(pecivo peče fenomenalno, za pse pa žal nima felinga) No pa je pes požru cel pladen dobrot. Itak noter vse kar ne sme. Moka na 101 način, sladkor, čokolada...Pa je zdriskal sam tist dan vse kar je pojedu.
Če mene vprašaš je to zato, ker je bil stabilen zdaj ene 4-5 let. Brez najmanjših ''grehov'' in pri pestrem jedilniku. Prej je bilo pa telo tok ziritirano, da je reagiral že na pikice.
Vse je čisto individualno specifično od psa do psa. Je pa tko, da povprečno vse dogaja v roku meseca. Tok, da lahko rečeš ''sprememba''. Do čistega ''zdravja'' pa mimogrede 2-3 mesece. Vse je pa odvisno od tega kako se vsi držijo pasjega jedilnika. Pa od tega, če kje kaj sam pobere... In seveda kako hitro odkriješ vse alergene in jih izločiš. Žal pa večinoma tko, da na slabše lah gre v roku parih ur, na bolje pa vedno traja.
Kir okus sta mela? Bizona? Ta je ''govej'' in piščančji hkrati. Jaz bi ti raj rekla, da, če že Tow, da dajta probat Ovco. Če praviš, da ma po lososovem olju mehko blato, ga bo tud po briketih. Lej so pač po lososovo bolj ''mastni''. Ostali okusi Tow žal niso lih najbolj primerni za alergike na beljakovine (al je not pišče al govedna al svinjina). So pa čist super za one, k so alergični samo na žita.