Sem popolnoma istega mnenja kot deteljica...
in tudi jaz ne razumem - rinjenja z glavo skozi zid
že en seter ni pasma za začetnika( če ni tapravega karakterja) pa ni ravno potencialno nevaren... kaj šele akita

Poznam lastnika akite
in sicer že drugi pes... pa vedno odsvetuje pasmo vsakemu nedobremu poznavalcu psov in nasplošno vsem ki nimajo res "dominantnega" karakterja.
tudi oba njegova psa ... (prejšnji sploh uf

) ta mlajši sedaj zopet isti...mački, psi, kure... ma še na koze je elergičen

vse kar mu ni všeč na pogled je plen... stalno ga imajo na povodcu.. ker si ga enostavno niti ne upajo spustit.... meni je to popolnoma nesmisel imet takega psa- da mu ne moreš osnovne banalne situacije zaupat.
Upošteva pa samo lastnika...in popolnoma nobenega drugega... domače tolerira.. ampak ne šlivi njihovih ukazov
Čisto tako, za informacijo- prejšnji je keramičarju- ki je bil pri njih- slučajno polagal ploščice ... na koncu( čeprav ga je vsak dan videl in vsak dan ovohal) skočil v obraz in ga tudi poškodoval... ker je pač keramičar malo nerodno potrepljal lastnika po rami, ko sta zaključila s poslom( položil ploščice v garaži) .
tisto kar je napisala lastnica akite, in kolikor sem imela jaz "čast" spoznat pasmo drži. Ni zanemarljivo....
pomoje ni ravno za ignorirat... v končni fazi je lastnica akite... verjetno iz svojih izkušenj ve najbolje...
jaz vem iz mojih izkušenj, da tja kamor on vozi svojega psa jaz ne grem/ niti blizu/... sploh če vem in upoštevam , da ga popoldan vozi ven njegova mama...ki ga niti pod razno ne more "ukrotit" če pride do neljube situacije kamo li zadržat če se slučajno zažene ..
So pa res FUL lepi psi ja ... to pa drži...
samo lepota meni ni ravno vse kar mora pes imet...